«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στην Ελλάδα συνέβη και συμβαίνει σιωπηλά η γενοκτονία του Ελληνικού πληθυσμού, εξ αιτίας των ξένων εκβιαστών, απατεώνων, τοκογλύφων τραπεζιτών και των ντόπιων προδοτικών πολιτικών γενίτσαρων, που έχουν καταλάβει την Ελληνική βουλή!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα παγκόσμια και ντόπια ΜΜΕ έχουν ρήξη τόνους Κροκοδείλια δάκρυα για τους λαθραίους αλλόφυλους της γης!

Ούτε ένα δάκρυ, ούτε μια αναφορά, ούτε μια διεκδίκηση στην δικαιοσύνη, για τους χιλιάδες Έλληνες που τερμάτισαν την ζωή τους, κάτω από ψυχικούς οικονομικούς εκβιασμούς και αρπάζοντας τον βίο τους, που μόχθησαν δεκαετίες, για να τα αποκτήσουν!

Τέτοια προδοτική συμπεριφορά, όχι μόνο από την ηγεσία, όχι μόνο από τους πολιτικούς, όχι μόνο από τους αρίστους και λογίους μορφωμένους χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, αλλά και από τον σημερινό νεοέλληνα ρωμιό και δουλοπρεπή λαό!

Όμως εδώ πρέπει να διευκρινίσω και μια άλλη ακατανόητη συμπεριφορά, αυτών που αφαίρεσαν την ζωή τους, γιατί το επέβαλαν οι ξένοι και ντόπιοι νταβατσήδες!

Αποφάσισες να φύγεις, καλός ή κακός, το αποφάσισες, δώσε μια αξία σε αυτό που κάνεις, πήγαινε εκεί που είναι η πηγή του κακού σου και πάρε τους μαζί σου!

Αν το έκαναν ή το κάνουν θα πρόσφεραν και θα προσφέρουν σε αυτούς που αφήνουν πίσω τους απροστάτευτους, θα σώσουν την πατρίδα τους!

Διαβάζω… Ο υγρός τάφος της Μεσογείου για πρόσφυγες!!! Οι προδότες δεν λένε λαθρομετανάστες, λένε σκέτο πρόσφυγες ή μετανάστες!

Η Ελλάδα δέχεται αναίτια, υπό το βλέμμα της διεθνής κοινότητας σχεδιασμένο αφελληνισμό, καμουφλαρισμένη γενοκτονία, επιδίωξη διαμελισμού της Ελλάδος με την συνεργασία της εγκάθετης βουλής και ουδείς ασχολείται, κλαίνε όμως για τους λαθροδολοφόνους!!!!!!!!!!!!!!

Εσείς που έχετε τον τίτλο του γονιού, που μεγαλώνετε παιδιά, εγγόνια, που στο διάολο θα τα παραδώσετε με ελαφρά την καρδιά σας στους δολοφόνους τους;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υγρός τάφος της Μεσογείου: 11.000 νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες από το 2013

Συγκλονίζουν τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Μετά το ναυάγιο της Λαμπεντούζα, οι νεκροί ξεπερνούν τις έντεκα χιλιάδες. Χωρίς “ταυτότητα” περισσότερες από 1.000 σοροί μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα

Οκτώβριος 04 2016 18:20

Από τις αρχές του 2016 έως τις 2 Οκτωβρίου, 320.533 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 302.975 μέσω θαλάσσης και οι 17.558 μέσω χερσαίων συνόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Στην Ελλάδα, από τις αρχές του έτους έως την 1η Οκτωβρίου, αφίχθησαν μέσω θαλάσσης 167.074 άτομα, στην Ιταλία 132.069 και στην Κύπρο 28, ενώ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, 3.804 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου έφτασαν στην Ελλάδα 549 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 779 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 42%.

Μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα, 11.000 άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, έως τις 29 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, 3.502 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να προσεγγίσουν την Ευρώπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, οπότε 2.926 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως επισημαίνει ο ΔΟΜ, τα τελευταία τρία χρόνια και μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα, 11.000 άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Δηλαδή, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων, 10 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την Ευρώπη.

Χωρίς “ταυτότητα” περισσότερες από 1.000 σοροί μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα

Περισσότερες από 1.000 σοροί μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η απουσία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων για τους νεκρούς, αλλά και το μέγεθος των προσφυγικών ροών που έχει επιβαρύνει σημαντικά τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δυσχεραίνουν την ταυτοποίηση νεκρών, μια διαδικασία σημαντική, τόσο για νομικούς, όσο και για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), με θέμα «Ορθές πρακτικές ταυτοποίησης σορών αγνώστων στοιχείων, με έμφαση στη διαχείριση δεδομένων».

Από το τέλος του 2014 μέχρι σήμερα, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υπάρχουν 817 ενεργές αιτήσεις αναζήτησης μεταναστών και προσφύγων, που αντιστοιχούν σε περίπου 900 άτομα

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος, Βλάσιος Καρυώτης, κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2016, σε 51 περιστατικά, το Λιμενικό εντόπισε 142 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σε πέντε περιστατικά υπήρξαν 27 αγνοούμενοι.

Κατά το 2015, σε 77 περιστατικά περισυνελέγησαν 272 νεκροί, ενώ σε 21 περιστατικά υπήρξαν 152 αγνοούμενοι. Συνολικά, το Λιμενικό διέσωσε 103.372 πρόσφυγες και μετανάστες το 2015 και 54.315 το πρώτο οκτάμηνο του 2016.

Από το τέλος του 2014 μέχρι σήμερα, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υπάρχουν 817 ενεργές αιτήσεις αναζήτησης μεταναστών και προσφύγων, που αντιστοιχούν σε περίπου 900 άτομα.

Την ίδια ώρα, στην κεντρική βάση DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, υπάρχουν περισσότεροι από 650 γενετικοί τύποι σορών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Από αυτούς, το 80% αφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης, περισσότεροι από 150 συγγενείς αγνοουμένων ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους.

http://news247.gr/

Μοιραστείτε το!

4 comments to Στην Ελλάδα συνέβη και συμβαίνει σιωπηλά η γενοκτονία του Ελληνικού πληθυσμού, εξ αιτίας των ξένων εκβιαστών, απατεώνων, τοκογλύφων τραπεζιτών και των ντόπιων προδοτικών πολιτικών γενίτσαρων, που έχουν καταλάβει την Ελληνική βουλή!

  • ***********************************************
    ********************************************************

    ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

    ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    **********************************************************

    BINTEO

    *********

    ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΜΑΣ…

    https://www.youtube.com/watch?v=rleJqjNsrW8

    *************************************

    Δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπ 2016

    ***********************************

    Tο βιντεάκι είναι απο το λογαριασμό του κ.Γιώργου Παπαθανάση στο FB.Εδω ακούστε πόσο αθώα η νεαρή λιμενικός εξηγεί τι συμβαίνει όταν σώζουν λαθρομετανάστες και κρύβουν τα κακόβουλα κι ανθελληνικά ΜΜΕ
    Δείτε το βίντεο να καταλάβετε τι είναι ολοι αυτοί οι ” κατατρεγμένοι” που σέρνουν μαζί τους μωρά παιδιά, χωρίς να τα υπολογίζουν, τα παρατάνε στα χέρια των λιμενικών κι όταν τους λένε να τα πάρουν…τους απαντούν: δε μας ενδιαφέρουν τα παιδιά,εμεις θέλουμε να πάμε στη Γερμανία ,εκει θα κάνουμε άλλα παιδιά….μόνο και μόνο για να φτάσουν πιο εύκολα εκει που θέλουν…χρησιμοποιούν παιδιά που πολλές φορές δεν είναι δικά τους

    ************************************************************

    BINTEO

    *********

    Ηλίας Κασιδιάρης για λαθρομεταναστευτικό και ισλαμική τρομοκρατία

    https://www.youtube.com/watch?v=TvP5FpW7-QM

    Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρ 2016

    *********************************************

    500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα…

    http://katohika.gr/ellada/500-000-ellinopoyla-peinane-kryonoyn-kai-sbinoyn-xoris-farmaka/

    **********************************************************

    ΒΙΝΤΕΟ

    *********

    Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής που λύνει το λαθρομεταναστευτικό

    https://www.youtube.com/watch?v=KLVliMuZ8TA

    Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρ 2016

    ************************************************

    ΒΙΝΤΕΟ

    **********
    Τα κλεμμένα – Νότης Σφακιανάκης

    https://www.youtube.com/watch?v=vo_GuWBYjBg

    *********************************************************

    ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ ! ΘΕΕ ΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ ΤΑ !

    *****************************************************************************************

    Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! ! !

    ********************************************************

    ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ

    ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ……………………….

    ********************************************************************************************************

    ΥΣ.
    ****

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ …………… ΜΟΝΟ ΛΥΠΟΤΑΚΤΕΣ ……….. ( ή /και ΄΄εισβολείς ΄΄ )

    ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ……………..

    ΤΩΡΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  • **************
    *************************
    ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ .

    ( ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ) .

    ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .

    Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ .

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Η ΠΟΛΥΓΝΩΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ,

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ .

    Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !

    Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .

    ( ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ) .

    ΛΙΓΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ .

    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !

    ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ …………

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ………………………………….

    ***********************
    ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ !

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

    • *********************************************
      **********************************************************

      http://4.bp.blogspot.com/-e1VL3pIZt38/UeTK4COdW1I/AAAAAAAAAmI/MJZsTL7QZ00/s1600/%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B1.gif

      *****************************************************************************************************************

      «Ξέχνα από ποίους κυβερνιέσαι, και θυμήσου από ποίους κατάγεσαι».

      ************************************************************************************

      BINTEO

      **********

      ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ – Α.Σικελιανός 1932

      https://www.youtube.com/watch?v=jLdSvrN9Sw4

      ******************************

      Ανέβηκε στις 24 Ιαν 2012

      *********************
      “Είμαι το πνεύμα,
      το πανάρχαιο Απολλώνειο πνεύμα,
      που κατέβη πρώτο από τις χιονοσκέπαστες κορφές της Ιστορίας,
      ο Άρρην Λόγος,
      ο όρθιος Δωρικός σκοπός,
      ο Πυθικός προαιώνιος Νόμος.
      Είμαι η αρχή της Ακτινοβολίας της Ευρυθμίας, της Πειθαρχίας, της Απλότητας, της βασικής κάθε ψυχής και λαού Αυτονομίας, είμ’η αρχή της τέλειας Μνήμης.
      Είμαι το Γνώθι Σαυτόν, το Μηδέν άγαν, είμαι η Χρυσή Τομή και η Τετρακτύς και ο Άκμων, είμαι το προμήνυμα του νέου χορού του καθαρμού απάνω από το πτώμα του φιδιού, που θρέψαν στη σπηλιά της γήινης ύλης,σκοτεινοί ληθαργημένοι αιώνες.

      Περιμένω πια την πιο μεγάλη λύτρωσή μου.
      Θέλω να σαρώσω με μια υπέρτατη αντίσταση, ό,τι μάταιο και ό,τι σάπιο, από το χώμα.
      Μη μου κλείτε πια τα στήθη σας, τη σκέψη σας και την ακοή σας.
      Ξεκινήστε.
      Εβγάτε να συναντηθούμε στην μεγάλη άπλα, που ό,τι τώρα στη φωνή μου, σας φαντάζει φοβερό, αυτού που βρίσκεστε κλεισμένοι, είναι ο Μέλος και το Μέτρο και ο Ρυθμός, όπ’ώχει πλάσει, ό,τι ανώτερο, γλυκύτερο και αδρότερο στο λαό σας και στους λαούς όλου του κόσμου.
      Είμαι ο ποταμός της Φωτεινής Αγιότητας, που Σας καλεί να ξαναβαφτιστείτε, στα προαιώνια κρυσταλλένια νάματά του.

      Βοηθήστε με, να σας βοηθήσω.
      Δεν μ’ακούτε;
      Ο βρυχηθμός μου έχει πια ωριμάσει μες στους αιώνες.
      Μην αργείτε.
      Ελάτε, ελάτε.
      Ως πότε πια να σας κράζω;”

      **************************************
      Άγγελος Σικελιανός (Από τον Δελφικό Λόγο) Δελφοί, 18 Οκτωβρίου 1932
      Μουσική: Vangelis – Chariots of fire

      *********************************************************************

      https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/06/cf84cf83ceb9cf80cf81ceb1cf83-21.jpg?w=750

      *********************************************************************************************************************

      https://3.bp.blogspot.com/-moPEgetocPw/VMAhNY4_oZI/AAAAAAABfyc/NejGNmQ2Rko/s1600/2004_539788746044565_1904766681_n.jpg

      ********************************************************

      ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • *********************************
    **********************************************

    ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

    Το αιώνιο Δωρικό ιδεώδες της τιμής και του αίματος
    https://stinpresa.files.wordpress.com/2013/03/to-aionio-doriko-ideodes-tis-timis-kai-toy-aimatos.jpg?w=560&h=300
    Είναι γεγονός ότι στους περισσότερους,
    από όσους σήμερα ασχολούνται με την
    Αρχαία Ελληνική Ιστορία,
    είναι πλέον δημοφιλής
    η Αθήνα από
    την Σπάρτη.
    Αυτό πάντοτε βεβαίως κάτω από την καθοδήγηση
    του κατεστημένου των Πανεπιστημίων,
    που στην εποχή μας μοιραία
    είναι και αυτό φιλελεύθερο
    και… δημοκρατικό.

    ***********************
    Η Αρχαία Σπάρτη

    ************************
    φαντάζει στα μάτια των πολλών σήμερα
    σαν ένα απόλυτα τυραννικό στρατιωτικό καθεστώς.
    Φυσικά και δεν έχουν έτσι τα πράγματα.
    Η Σπάρτη υπήρξε ένα πρότυπο πολιτείας,
    στην οποία κυριαρχούσε
    η Δικαιοσύνη,
    η Ισοπολιτεία
    και προπαντός το κοινό συμφέρον,
    η Τιμή,
    η Αξιοπρέπεια

    και το Καθήκον.

    ********************

    Ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο Λυκούργος
    ήταν ως γνωστόν η κατάργηση του νομίσματος
    και η αντικατάστασή του με δύσχρηστα ογκώδη σιδερένια νομίσματα.
    Χιλιάδες χρόνια αργότερα,
    ένας μεγάλος του πνεύματος και της τέχνης της σύγχρονης εποχής,
    ο Βάγκνερ, τοποθετούσε στον χρυσό του Ρήνου
    όλα τα κακά του κόσμου.

    …………………………………………………

    Το χρήμα ήταν το κακό και αυτό ο Λυκούργος

    το είχε διαπιστώσει πριν από 27 ολόκληρους αιώνες.

    ………………………………………………

    Η απόλυτη Κοινωνική Δικαιοσύνη,
    που επικρατούσε στην Αρχαία Σπάρτη,
    οδήγησε κάποιους στο ηλίθιο συμπέρασμα
    ότι το πολίτευμα των Λακεδαιμονίων ήταν… κομμουνιστικό!
    Φυσικά μια τέτοια άποψη δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με την λογική.
    Στην Αρχαία Σπάρτη,
    κριτήριο για τον καθορισμό των αξίων και των αρίστων
    δεν ήταν το χρήμα,
    αλλά η αρετή.
    Ας διαβάσουμε πως ο Πλούταρχος περιγράφει
    την κατάσταση της κοινωνίας της Σπάρτης:

    *****************************************

    “Δεύτερο έργο του Λυκούργου, και το πιο τολμηρό απ’ όλα,
    είναι ο αναδασμός της γης.
    Υπήρχε τότε φοβερή ανισότητα
    και έρχονταν στην πόλη πολλοί ακτήμονες και άποροι
    επειδή τα πλούτη είχαν συσσωρευτή σε ελάχιστους.
    Γι’ αυτό, πολεμώντας την αναισχυντία
    και το φθόνο
    και το έγκλημα
    και την τρυφηλότητα
    και τα δύο άλλα νοσήματα της πολιτείας,
    που είναι παλαιότερα και σοβαρότερα,
    τον πλούτο και τη φτώχεια,
    έπεισε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες
    να τα βάλουν όλα στη μέση για να γίνη αναδασμός
    και να ζουν μεταξύ τους όλοι ίσοι και με ίση περιουσία,
    επιδιώκοντας να πρωτεύουν στην αρετή,
    σαν να μην υπήρχε καμιά άλλη ανάμεσά τους διαφορά και ανισότητα
    παρά αυτή που την ορίζει η καταδίκη του κακού
    και ο έπαινος του καλού πολίτη.

    *************************************

    Και κάνοντας πράξη το έργο του μοίρασε την άλλη λακωνική γη
    σε τριάντα χιλιάδες κλήρους για τους περιοίκους
    κι αυτήν που αποτελούσε την Σπάρτη σε εννιά χιλιάδες
    (γιατί τόσοι έγιναν οι κλήροι των Σπαρτιατών).»

    *******************************************

    «…λένε πως όταν κάποτε αυτός, ύστερα από πολύ χρόνο,
    γύριζε από ένα ταξίδι και είδε να έχουν πριν λίγο θερίσει στους αγρούς,
    καμαρώνοντας τους σωρούς, ίσους τον ένα δίπλα στον άλλο, χαμογέλασε
    και είπε σ’ αυτούς που ήταν μαζί του,
    πως η Λακωνική ολόκληρη μοιάζει με χώρα που ανήκει σε αδέλφια,
    που μόλις έκαναν τη μοιρασιά».

    **************************************************

    Το μέγα ζητούμενον σε όλους τους μελετητές της αρχαίας Ιστορίας
    είναι γιατί ούτε η Αθήνα,
    ούτε η Σπάρτη κατόρθωσαν να επιτύχουν
    αυτό που επέτυχε η Ρώμη.
    Δηλαδή, την δημιουργία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας.

    Απαντήσεις με τον νόμο της λογικής θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές.

    Καμμία όμως δεν θα ήταν ικανοποιητική.

    Προπαντός γιατί η Ιστορία δεν ερμηνεύεται

    με την λογική και η αιτιοκρατία δεν είναι ικανή να ερμηνεύσει

    τους ρυθμούς του κόσμου τούτου.

    Πολλοί απορούν γιατί η Σπάρτη

    δεν άντεξε στο χρόνο και αποδίδουν μάλιστα την παρακμή της

    στον απόλυτο χαρακτήρα των νόμων του Λυκούργου.

    ****************************

    Όχι δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

    ***************************
    Ο Αρχαίος Ελληνικός Απολλώνιος πολιτισμός,

    ήταν ο πολιτισμός του χώρου

    σε αντίθεση με τον σημερινό δυτικό φαουστιανό πολιτισμό,

    που είναι ο πολιτισμός του χρόνου.

    Ως εκ τούτου και η Αρχαία Σπάρτη φυσικό ήταν να στέκεται πάνω
    από τον χρόνο.

    Δεν είναι τυχαίο ότι αδιάψευστοι μάρτυρες της αιωνιότητος

    του Ελληνικού πολιτισμού στέκουν τα λάμποντα στον ήλιο

    μαρμάρινα σημάδια του μεγάλου λαού μας.

    Χαρακτηριστικά γράφει γι’ αυτό ακριβώς το θέμα

    στο περισπούδαστο έργο του «Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ»

    ο Όσβαλντ Σπένγκλερ:
    ***************************************
    «Ο λίθος είναι το μέγα σύμβολο του πέρα από τον χρόνο

    αποτελέσματος του γίγνεσθαι».

    **************************************
    Αυτό ακριβώς ήταν η Αρχαία Σπάρτη:

    μία Πολιτεία Αιώνια!

    *****************
    elnewsgr

    https://stinpresa.wordpress.com/2013/03/15/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/#more-760

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>