«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μέχρι σήμερα ιστορικά ξέραμε, ότι τις γενοκτονίες τις κάνει ο εχθρός ή ένας τρελός δικτάτορας!

Σήμερα στην σύγχρονη Ελλάδα την γενοκτονία την κάνει η επίσημη βουλή των Ελλήνων με τους 300+1 εκλεγμένους γενίτσαρους!!!

9 1

Οι γενίτσαροι ηγέτες της Ελλάδος, συνδιαλέγονται με  ευρωπαϊκά κατακάθια και δολοφόνους με πολιτική περιβολή, εχθρούς και ανθέλληνες, η πολιτική της Ελλάδος εκτελείτε από εγκάθετους, που με διάφορες πολιτικές βρομιές οι μέντορες τους, τους ανέβασαν στην εξουσία και κανόνισαν να φαίνεται ότι τους εξέλεξε ο Ελληνικός λαός!

Έχουν εγκαταλείψει πλήρως τον Ελληνικό λαό και ασχολούνται με τους νέους ψηφοφόρους τους, τους λαθρομετανάστες, με άγνωστο αριθμό διεθνών δολοφόνων, πρακτόρων, κατασκόπων, μισθοφόρων σαμποτέρ!

Τον Ελληνικό λαό μπορούμε να τον παρομοιάσουμε σήμερα σαν την παχιά αγελάδα, αφού την άρμεξαν μέχρι να βγάζει αίμα αντί για γάλα, την ετοιμάζουν για το σφαγείο με την πλήρη έγκριση των προδοτών ηγετών του!!!

Εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο:

Να μπορούν να εκβιάζουν την Ελλάδα και την Τουρκία ανάλογα με τα εχθρικά τους σχέδια!!!

«Η μεταφορά τους από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ δεν αφορά τα νησιά»

Οι νόμοι της Ευρώπης ισχύουν με τον ποιο αυστηρό τρόπω μόνο για την Ελλάδα, οι υπόλοιποι με διάφορα τεχνάσματα και εκβιασμούς εν συνεννόηση μεταξύ τους ακυρώνουν ότι τους αφορά!

Τα έχω χαμένα, διότι δεν μπορώ να καταλάβω τη είδος Ευρώπη συνεχίζουν να θέλουν οι Έλληνες;;;

Ολοταχώς στον αφανισμό οδεύει το Έθνος μας, όπως μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία!
Σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία

Την ώρα που στα ελληνικά νησιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι 14.000 πρόσφυγες και η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο και  χώρους για μεταφέρει έναν αριθμό στην ηπειρωτική Ελλάδα στο Βερολίνο«έσκασε» βόμβα μεγατόνων.

Το Βερολίνο αμφιβάλλει για το αν τα σχέδια μετεγκατάστασης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα συνάδουν με τη συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα. Απαντήσεις σε αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη.

Griechenland Flüchtlinge protestieren auf Chios (picture-alliance/NurPhoto/V. Muscella)

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης έδωσε στην εφημερίδα Welt συνέντευξη, η οποία επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο προσφυγικό. Ένα από τα ζητήματα της συνέντευξης αφορά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όπως υποδεικνύει ο κ. Ξυδάκης, ενώ οι θέσεις στα Hot Spot είναι για 7.450 άτομα, ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στην πραγματικότητα στους 14.000. Για να «ανακουφισθούν» τα νησιά η ελληνική κυβέρνηση «σύντομα» σκοπεύει να μεταφέρει «έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα». Όπως διαβεβαιώνει ο έλληνας υπουργός, «αυτό θα γίνει με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο και θα μεταφερθούν (οι πρόσφυγες) σε φυλασσόμενους χώρους». 

Προηγείται συνεννόηση με τις Βρυξέλλες

O Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει «έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα»

O Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει «έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα»

Τα σχέδια αυτά φαίνεται όμως να έρχονται σε αντίθεση με διατάξεις της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Βάσει αυτών θα πρέπει πρόσφυγες που βρίσκονται στα Hot Spot των νησιών, και προπαντός αυτοί οι οποίοι κατάγονται από τη Συρία, να παραμείνουν εκεί. Σκοπός αυτού του μέτρου είναι οι πρόσφυγες να μην έχουν τη δυνατότητα να επιδιώξουν μόνοι τους να συνεχίσουν παράνομα το ταξίδι τους προς κράτη της δυτικής Ευρώπης. Στη συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας προβλέπεται ότι για κάθε Σύρο που έχει έρθει παράνομα στην Ελλάδα και ο οποίος επιστρέφει ξανά στην Τουρκία, η ΕΕ θα δέχεται κάποιον άλλο Σύρο. Μέσω αυτού του «μηχανισμού έναν προς έναν» η ΕΕ υποχρεούται να δεχτεί ως και 72.000 Σύριους πρόσφυγες από την Τουρκία.

Ερωτηθείς στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης στο Βερολίνο για τα ελληνικά σχέδια μεταφοράς προσφύγων ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι «πρόκειται για μια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει τη συζήτηση για αυτά σχέδια με τους θεσμούς». Συγχρόνως όμως ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «όντως η Ελλάδα μόνιμα βρίσκεται σε διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 

Το Relocation δεν αφορά τα νησιά

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι «όντως η Ελλάδα μόνιμα βρίσκεται σε διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς»

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι «όντως η Ελλάδα μόνιμα βρίσκεται σε διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς»

Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροντ διαφώνησε με την αιτιολογία του κ. Ξυδάκη ότι ο λόγος για τη μεταφορά από τα νησιά είναι η άρνηση της πλειοψηφίας των κρατών-μελών της ΕΕ να εφαρμόσουν την υπόσχεσή τους να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα Relocation δεν ισχύει για τους πρόσφυγες στα νησιά αλλά μόνο για αυτούς που έχουν εγκατασταθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, και άρα δεν μπορεί να γίνει αυτός ο συνδυασμός. 

Αναφορικά με την κριτική του Νίκου Ξυδάκη ότι η ΕΕ δεν στηρίζει την Ελλάδα στα νησιά επαρκώς με προσωπικό ο κ. Ντίμροντ επέμεινε ότι αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον για το Βερολίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών η Γερμανία έχει διαθέσει στην Frontex 200 αστυνομικούς από τους οποίους μόλις οι 20 έχουν κληθεί στην Ελλάδα, ενώ από τους 100 γερμανούς ειδικούς για θέματα ασύλου η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για Θέµατα Ασύλου (EASO) κάλεσε μόλις 18 άτομα στα Hot Spot του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως υποθέτει ο κ. Ντιμροντ, ένας από τους λόγους που οι δύο οργανισμοί δεν έχουν καλέσει ολόκληρο το προσωπικό που βρίσκεται στη διάθεσή τους είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί σε όλα τα νησιά οι αναγκαίοι χώροι και οι αναγκαίες υποδομές για να μπορούν να αναλάβουν την υπηρεσία τους.  

Διανομή προσφύγων στα κράτη-μέλη

Σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία

Απαντώντας σε ερώτηση για το «σκάλωμα» σε ό,τι αφορά τη διανομή προσφύγων από την Ελλάδα στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά.» Ο κ. Ζάιμπερτ υπενθύμισε τη δήλωση της καγκελαρίου Ά. Μέρκελ στη σύνοδο των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη ότι η Γερμανία είναι διατιθεμένη να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες απ’ ό,τι της αντιστοιχούν. Παράλληλα όμως αναμένει από όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αν αυτό δεν γίνει τότε υπάρχει ο κίνδυνος οι πρόσφυγες να επιδιώξουν να έρθουν παράνομα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. «Και αυτό δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός» είπε ο κ. Ζαίπερτ, γιατί «θα αύξανε εκ νέου την πίεση στα ελληνοβουλγαρικά ή σε άλλα σύνορα.»

Απαντώντας, τέλος, στη δήλωση του κ. Ξυδάκη περί «κατάρρευσης» του Κανονισμού του Δουβλίνου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση του υπουργού του Τόμας ντε Μεζιέρ, ότι μελλοντικά η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από εκεί παράνομα και έχουν έρθει στη Γερμανία. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται «εκτεταμένη»  βοήθεια, και από την ΕΕ, για να «ισχυροποιήσει» (ertüchtigen) το σύστημα ασύλου, «τότε», δήλωσε ο κ. Ντίμροτ, «δημιουργείται αυτονόητα η προσδοκία ότι από τη στιγμή που αυτά τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν θα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά οι επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα.» Πάντως, ως τις αρχές του 2017 η Γερμανία θα εξακολουθεί να μην επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Παναγιώτης Κουπαράνης

http://www.ingossip.gr/

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>