«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Αλήθεια και το ψέμα είναι δίδυμα αδέλφια!

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ
Είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις!
Αν δεν υπήρχε η αλήθεια, δεν θα υπήρχε το ψέμα και αντίστροφα!

ΜΟΝΟ
Αν θέλουμε να φιλοσοφήσουμε τις έννοιες και τις διαφορές μεταξύ αλήθειας και ψέμα, θα πρέπει να αναφερθούμε στον ρόλο της κάθε έννοιας.
Εδώ θα αναφερθούμε στον ρόλο της φιλοσοφίας, η φιλοσοφία είναι αυτή που ξεγυμνώνει το ψέμα.
Ο ρόλος της φιλοσοφίας είναι η να δείξει την αλήθεια και τι ωφελεί και τι επιπτώσεις έχει στην κοινωνία.
Το ψέμα έχει κατηγορηθεί, έχει διαστρεβλωθεί η χρησιμότητα του, αφού η υπάρξει του είναι στο ότι υπάρχει η αλήθεια.
Για την αλήθεια γνωρίζουμε τα οφέλη από την υπάρξει της μέσα στον κοινωνικό ιστό.
Λες αλήθεια, είσαι τίμιος, είσαι άξιος εμπιστοσύνης, είσαι κύριος ή κυρία, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και πολλά άλλα!
Έχουμε πολλά παραδείγματα τι δράματα έχει δημιουργήσει η αλήθεια, μίση, διχόνοιες, φόνους, πολέμους και πολλά άλλα.

Οι άνθρωποι και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, την αλήθεια την έχει διαβαθμίσει με τον δικό του τρόπο και ανάλογα την χρησιμοποιεί!
Ακόμα και ο κύριος ή κυρία που έχουν την αλήθεια, σκοπό της ζωής τους, μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να την παρακάμψουν!
Ακούς πολλές φορές να λένε και τώρα τη επέτυχε που είπε την αλήθεια, διέλυσε ένα σπίτι, ή τι ήθελε να μας δείξει ότι αυτός ή αυτή είναι τίμια και εμείς ψεύτες και μπορώ να γεμίσω βιβλία με διάφορα τραγελαφικά που δημιουργεί η αλήθεια!
Φυσικά δεν έχω σκοπό να δυσφημίσω την αλήθεια, αλλά να καταδείξω ότι και το ψέμα κάτω από ορισμένες συνθήκες και περιστάσεις, όχι κατέ επανάληψη, μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες προσωρινά!

ΨΕΜΑ

Η αλήθεια και το ψέμα γεννήθηκαν την ίδια ημέρα!
Το ψέμα είναι αποδιοπομπαίο μέσα στην κοινωνία, διότι δεν διδαχτήκαμε ότι είναι απαραίτητο ως προσωρινή χρίση, μέχρι να μπορεί να ειπωθεί η αλήθεια.
Δεν διδάχτηκε η κοινωνία ότι και το ψέμα είναι ένα κοινωνικό εργαλείο σε άκρος επικίνδυνες καταστάσεις, ίσως το μοναδικό, αρκεί να μην επαναλαμβάνεται και να μην γίνεται κατάχρηση στην χρήσει του!
Ενοχλούμε όταν ακούω, μορφωμένους ανθρώπους να λένε, ότι εν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει και τι κακό θα προκαλέσει η αλήθεια τους, ενώ μπορεί να πει ψέμα προς στιγμή και να αποσοβήσει ένα φόνο, μια καταστροφή και πολλά άλλα.
Θα μου πει κάποιος, καλοπροαίρετα, ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το ψέμα μονίμως.
Ναι είναι αλήθεια, δεν φταίει το ψέμα αλλά αυτοί που το χρησιμοποιούν ως μόνιμο εργαλείο των εργασιών τους, με λάθος τρόπο, και σε λάθος περιπτώσεις, αυτοί πρέπει να είναι οι ένοχοι και όχι το ψέμα!
Αλήθεια ακόμα πιστεύεις ότι δεν πρέπει να του δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό σε ένα αθώο ψέμα, τι θα πεις σε έναν ετοιμοθάνατο που σε ρωτά, θα πεθάνω, με ένα βλέμμα που θέλει να το διαψεύσεις αυτό το γεγονός, που στο βλέμμα του υπάρχει ακόμα η ελπίδα, δεν θα του πεις ψέμα και πόσο κακό το θεωρείς, θα νιώθεις τύψεις ότι είπες ψέμα;
Σε ένα μικρό παιδί είναι θετικό και απαραίτητο ένα αθώο ψέμα;;;
Σε μια εκρηκτική κατάσταση θα πεις ένα πρόσκαιρο ψέμα να μην οξύνεις την κατάσταση, δεν θα νιώσεις καλύτερα που το είπες;;
Είναι σίγουρο ότι και το ψέμα είναι μια κοινωνική συμπεριφορά με καλά αποτελέσματα, όταν γίνεται με κριτήρια ελεγχόμενης ανθρωπιάς και ηθικής!
Ο άνθρωπος δεν έχει φτάσει στο σημείο της κοινωνικότητας και της διαβιώσεις χωρίς διαφορές σε προσωπικό, επαγγελματικό και ψυχικό επίπεδο, όταν ο άνθρωπος κατορθώσει να ζει σε ένα περιβάλλον, που οι διαφορές θα έχουν πάψει να υπάρχουν, τότε και η αλήθεια και το ψέμα θα είναι αδρανές έννοιες και θα υπάρχουν μόνο σαν φιλοσοφικές έννοιες!
Σήμερα φιλοσοφήσαμε δυο καθημερινές πρακτικές που έχουν διαφορετικές αφετηρίες και στις περισσότερες φορές έχουν τα ίδια αποτελέσματα, την αλήθεια και το ψέμα!
Παρακάτω  σας παρουσιάζω πόσο λανθασμένη μπορεί να ειναι μια απόφαση, σχετικά με το θέμα:

ψέμα αλήθεια

“Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΟ ΄ΨΕΜΑ;
ΑΛΗΘΕΙΑ Η΄ΨΕΜΑ;
Η εμφάνιση και η γλώσσα του σώματος μπορούν να αποκαλύψουν πολλά, αλλά σπάνια αποτελούν αξιόπιστα μέσα πρόβλεψης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ / ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΕΠΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ π.χ.
Βαμμένα, Εμφάνιση, Μάτια Ύπουλο Καλοσυνάτο βλέμμα, Γλώσσα του Σώματος.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Όλα τα επιλέξιμα φυσικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου φανερώνουν συνειδητές επιλογές και αποκαλύπτουν πώς θέλει να τον βλέπουν την βλέπουν οι άλλοι. ακόμη και τα μη επιλέξιμα φυσικά χαρακτηριστικά μπορούν συχνά, να τροποποιούνται σε αλήθεια η ψέμα.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Κοσμήματα & αξεσουάρ, προσφέρουν ενδείξεις για τη θρησκεία, το χόμπι, το βαθμό οικονομικής επιτυχίας, το γούστο, κλπ. Ρουχισμός: φανερώνει ένα συγκεκριμένο σύστημα αξιών ή μία συγκεκριμένη επιλογή του τρόπου ζωής Περιποιημένη ή μη εμφανίσιμη, δεν δείχνει την αλήθεια και το ψέμα.
ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ.

ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΙΘΙΑ
Προσφέρει πιο ουσιώδεις πληροφορίες Λίγοι άνθρωποι έχουν επίγνωση των σωματικών τους αντιδράσεων και ακόμη λιγότεροι είναι πάντα σε θέση να τις ελέγχουν, ακόμη και αν το θέλουν.
ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ…
Φόβο, νευρικότητα, χαρά, αναποφασιστικότητα, απογοήτευση, κλπ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ Ή ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΆΛΛΟΤΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΗΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΧΗΜΙΚΟ, ΟΡΑΤΟ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΣΦΡΗΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΚΝΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΟ ΨΕΜΑ.
Π.χ. Ανάρμοστο ντύσιμο, μακιγιάζ ή χτένισμα και ανάρμοστες χειρονομίες, και κινήσεις που μπορεί να θέλει να τραβήξει την προσοχή, να μην έχει κοινή λογική, να βάζει την άνεση και την ευκολία του πάνω από όλα να προσπαθεί να φανεί αυθόρμητος επαναστάτης και να δείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, να μην έχει μάθει να ντύνεται ή να φέρεται με τον ανάλογο τρόπο, να είναι εγωκεντρικός και να μη δείχνει ευαισθησία για τα αισθήματα των άλλων, να προσπαθεί να μιμηθεί κάποιον που θαυμάζει, να μην έχει τα κατάλληλα, για την περίσταση, ρούχα.
Όλοι έχουν δεν έχουν μαλλιά , Αλλάζουν, συνεπώς αποτελούν ένα μέσο προσωπικής έκφρασης, πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη, η τρέχουσα μόδα και η ηλικία.
ΜΑΚΡΙΑ Ή ΚΟΝΤΑ μαλλιά, τα πολύ κοντά μπορεί να δείχνουν ότι Ασχολείται με σπορ, είναι ή ήταν στρατιωτικός, εργάζεται κάπου που απαιτούνται τα πολύ κοντά μαλλιά, ακολουθεί τη μόδα, έχει καλλιτεχνικές τάσεις ή είναι επαναστατικός τύπος (ιδίως βαμμένα). Είναι συντηρητικός, ακολουθεί κάποια θεραπεία ή συνέρχεται από αυτήν, τα έχει κοντά για πρακτικούς λόγους. πιστεύει ότι είναι πιο ωραίος έτσι.
«ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ» Υποδηλώνει «δύναμη και εξουσία» και συνήθως συμπληρώνεται από ακριβά ρούχα και αξεσουάρ. Δείχνει ματαιοδοξία και προσπάθεια εντυπωσιασμού των άλλων.
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ, μαλλιά που καλύπτουν τη φαλάκρα ή εμφανείς περούκες, ματαιοδοξία και ίσως, φτωχή κρίση της αντιληπτικής ικανότητας των άλλων, εμφύτευση τριχών και άλλες επεμβάσεις: ίσως ματαιοδοξία ή έλλειψη αυτό-αποδοχής. ανασφάλεια και αμηχανία. Επίσης, υψηλό εισόδημα και εμμονή με την εμφάνιση. Κασκέτο, καπέλο ή αλογοουρά, αντίσταση στο γήρας (ή την ωριμότητα).
ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ Όταν γκριζάρουν, ίσως ματαιοδοξία, δόση εγωκεντρισμού και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.
ΜΑΚΡΙΑ Ή ΚΟΝΤΑ Πολύ κοντά: Κοντά αλλά κομψά: ίσως καλλιτεχνική φύση, ίσως οικονομική ευχέρεια ή (αν όχι οικ. ευχέρεια) ματαιοδοξία, ανάγκη για αποδοχή, ενδιαφέρον για τη γνώμη των άλλων και ίσως, ανασφάλεια. Λιγότερο στυλιζαρισμένα κοντά μαλλιά: πρακτικός χαρακτήρας Πολύ κοντά μαλλιά, που τραβούν την προσοχή: (ανάλογα με τα ρούχα) …. ή θεραπεία.
ΜΑΚΡΙΑ Ή ΚΟΝΤΑ Μακριά μαλλιά: Ίσως πιστεύει ότι την κάνουν πιο ελκυστική Μποέμ προσωπικότητα (συνδυασμός με ρούχα) Αφρόντιστα μαλλιά: έλλειψη κρίσης, επαναστατικό χαρακτήρα, ασθένεια, τεμπελιά, απροθυμία ή ανικανότητα αφιέρωσης χρόνου/ενέργειας για περιποίηση Μεγάλη σε ηλικία: αντίδραση στο γήρας, έλλειψη ρεαλισμού
ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ Γκρι: είτε αποδοχή της ηλικίας και του εαυτού της είτε πρακτικοί λόγοι Extreme χρώματα διάφορα χαρακτηριστικά των μαλλιών (& άλλων φυσικών χαρ/κών) των ανθρώπων μπορεί να έχουν πολλά νοήματα. Συνήθως μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε τη σημασία τους μόνο αφού συγκεντρώσουμε & ερμηνεύσουμε άλλες ενδείξεις. Οπότε μη αντικειμενική άποψη στην αλήθεια και στο ψέμα.

ΔΑΝΕΙΖΩ

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
Συχνά, η γλώσσα του σώματος εκφράζει απλά μία σωματική κατάσταση (π.χ. πόνο στην πλάτη) ή μία προσωρινή ψυχική κατάσταση (π.χ. απογοήτευση) και όχι ένα μόνιμο στοιχείο του χαρακτήρα.
Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑΣ
(Περιστασιακός ψεύτης) Ύπουλο βλέμμα, μάτια που αποφεύγουν τα δικά σας, κάθε είδους νευρικές κινήσεις, γρήγορη ομιλία, αλλαγή της φωνής, κινήσεις μπρος-πίσω, σε όρθια ή καθιστή στάση, οποιοδήποτε σημάδι νευρικότητας, υπερβολικό, προσποιητά ειλικρινές βλέμμα, ιδρώτας, τρεμούλιασμα, γλείψιμο των χειλιών, πέρασμα της γλώσσας πάνω από τα δόντια, ανάρμοστη οικειότητα, σκύψιμο μπροστά, κρύψιμο των ματιών, του στόματος ή του προσώπου.
  Ανία, περιπλανώμενο βλέμμα, απλανές βλέμμα, πεταχτές ματιές στο ρολόι ή σε άλλα αντικείμενα, βαθιοί αναστεναγμοί, χασμουρητό, σταύρωμα, ξεσταύρωμα των ποδιών και των χεριών, νευρικό χτύπημα ή παίξιμο των δαχτύλων και του στυλού και κλπ. Νευρικό χτύπημα του ποδιού, αφηρημένο μουτζούρωμα στο χαρτί, κίνηση μπρος-πίσω στην καρέκλα, τέντωμα, μάσημα νυχιών ή τσαλάκωμα ρούχων.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κούνημα μπρος-πίσω στην καρέκλα, ματιές από το ένα αντικείμενο στο άλλο, κλίση του κεφαλιού δεξιά – αριστερά,  άνοιγμα και κλείσιμο του στόματος χωρίς ομιλία.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑ
Σταυρωμένα χέρια ή πόδια σφιγμένα δόντια, σαγόνια ή χείλη, αποφυγή της ματιάς του συνομιλητή, σώμα σε θέση μάχης, χέρια στους γοφούς, γρήγορες εκπνοές, σφιχτά κλεισμένο στόμα και άρνηση ομιλίας, απομάκρυνση από την άβολη κατάσταση.
ΑΜΗΧΑΝΙΑ
Νευρικό γέλιο, αποφυγή της ματιάς του συνομιλητή, κούνημα του κεφαλιού, απομάκρυνση, κοκκίνισμα, αποφυγή των ανθρώπων, απομάκρυνση από το χώρο.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ & ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Υπερβολικό χαμόγελο, γέλιο, συνάντηση του βλέμματος του άλλου, επίμονο βλέμμα, πετάρισμα των ματιών, ύγρανση των χειλιών, σταύρωμα και ξεσταύρωμα των ποδιών, νωχελική στάση, ντροπαλό χαμόγελο, παραβίαση του προσωπικού χώρου του άλλου, άγγιγμα του εαυτού, καλλωπισμός
Δανείστηκα κάποιες φράσεις που σε κάθε εποχή αυτό-αναιρούνται ή δυναμώνουν, αλλά κλονίζουν μια απόφαση για το ποια είναι η αλήθεια και το ψέμα, χωρίς να συνοδεύονται με ατράνταχτες αποδείξεις, για μια απόφαση για πολύ σοβαρά θέματα και αν επιβάλλετε βάση την ηθική του κάθε ζητήματος, αν πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια η ένα αθώο ψέμα προς στιγμή!
Θα με ρωτήσουν κάποιοι και που ξέρουμε αν εσύ λες αλήθειες ή ψέματα, ή αν εσύ έχεις σαν χαρακτήρας, τις προϋποθέσεις για αυτά που γράφεις, ξεσηκώνοντας, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά τους αναγνώστες σου;
Αυτό ακριβώς κάνω, σας λέω ότι δεν μπορεί να στηρίζεστε σε κανέναν, αβασάνιστα, σε βοηθώ να έχεις καλύτερη κρίση και ή θα με σβήσεις, ή θα με ανυψώσεις.
Σε επόμενη φιλοσοφική μας συνάντηση, θα φιλοσοφήσουμε και θα αναλύσουμε, άλλες καθημερινές έννοιες στην πρακτική τους εφαρμογή!

αβολες αληθειες και ευχαριστα ψεμματαΜερικές φράσεις και έννοιες δανείστηκα από τον παρακάτω σύνδεσμο

http://slideplayer.gr/slide/5974643/

Πολύ θα ήθελα διάλογο σε τέτοια θέματα.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>