«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΖΟΥΝE ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ‘Η ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥ ΨΥΧΟΥΣ;

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

        22.08.2016

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Κατά τον Μητροδωρο τον Χιο, «Όχι μονο οι ανθρωποι δεν γνωριζουν πραγματικα τιποτε, αλλα πρεπει να αμφιβαλλουν και γι’ αυτά που νομιζουν ότι γνωριζουν».

Ο Μητροδωρος ηταν ενας αρχαιος Ελληνας φιλοσοφος της ατομιστικης σχολης.

Η φυσικη του ειχεν την σταθερα επιδραση αυτης του Δημοκριτου.

Τις φυσικες επιδρασεις του περιβαλλοντος καταγραφει ο ανθρωπος με τα ματια, τα αυτια, την μυτη, την γλωσσα και το δερμα του, οι οποιες μεταφραζονται σε νευρικα σηματα, δηλαδη κωδικοποιουνται νευρικα και μεταφερονται στον εγκεφαλο, οπου μεταβαλλονται σε απλα σχηματα ως π.χ. κυβοι, τριγωνα και γραμμες, βασιζομενα σε ένα σημειο ‘η σε αριθμους.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος κατα την εξελεκτικη πορεια του ειχε στοχο να βοηθα το ανθρωπινο σωμα στο περιβαλλον του και μαλιστα στις διαστασεις που λειτουργει το σωμα του, δηλαδη η εξελεκτικη πορεια ποτε δεν προετοιμασε τους ανθρωπους να λειτουργουν στον κοσμο των ατομων και κβαντοτεμαχιδιων.

Το ότι ο  ανθρωπος βλεπει τον κοσμο ετσι και όχι διαφορετικα και ότι μερικα πραγματα του είναι μεν φυσιολογικα ευκολα κατανοησημα, αλλα  δε αντιθετως πολύ δυσκολα, οφειλεται στο ότι και ο ανθρωπινος εγκεφαλος είναι προ’ι’ον της εξελεκτικης πορειας.

Αυτος αποτελειται  από δισεκατομμυρια νευρικα κυτταρα που μεταξυ τους είναι συνδεδεμενα από ένα τεραστιο πλεγμα καλωδιων τα οποια  μεταβιβαζουν ηλεκτρικα και χημικα ερεθισματα τα οποια περιγραφονται συνολικα με μοριακα και φυσικοχημικα δεδομενα.

Εάν για οποιουσδηποτε λογους μεταβαλλονταν η επιδραση του γηινου ηλεκτρομαγνητικου πεδιου ‘η διακοπτονταν, οι ανθρωποι θα εχαναν αμεσως την αισθηση για την ροη του χρονου.

Για τους λογους αυτους υφισταται η υπονοια, ότι το συμπαν δεν είναι μονο ιδιομορφο απ’ ότι οι ανθρωποι πιστευουν, αλλα ότι αυτό είναι ποιο ιδιομορφο απ’ ότι οι ανθρωποι μπορουν να πιστευουν.

Όπως τουλαχιστον φαινεται, ο Μητροδωρος ο Χιος ειχε δικαιο.

Οι φυσικες επιστημες όμως μετα την εποχη του Μητροδωρου προς τα τελη του 5ου π.Χ. αιωνα διευρηναν κατά πολύ την μικρα σχισμη του παραθυρου των ανθρωπινων γνωσεων και μαλιστα τοσο πολύ, ώστε η φυλακη της μαυρης υλης να εξαφανισθη τελειως από αυτους και να τους κανει ελευθερους,  ευθυμους και υπερηφανους για κάθε νέο επιστημονοκο επιτευγμα γνωσεων.

Τα συστηματα της φυσικης εντος του συμπαντος φαινεται να εξελισσονται σε κατασταση χαμηλης ενεργειας και μεγαλης εντροπιας, δηλαδη αταξιας.

Τα αστροφυσικα τους στρατευματα (οι δυναμεις βαρυτητας, η ηλεκτρομαγνητικη, η ισχυρα πυρηνικη, η ασθενης πυρηνικη, η εντροπια και η θερμοδυναμικη) βρισκονται συνεχως σε φασεις αναμετρησεων, χωρις όμως να υπαρχει ενας καθ’ όλα νικητης. 

Η ισσοροπια ισχυος μεταξυ της εντροπιας και της βαρυτητας καθωριζει την δομη των αστερων και ο ανταγωνισμος αυτων αποτελει τον   μηχνισμο της δημιουργιας πλανητων, αστερων, γαλαξιων και αλλων μεγαλων δομων του συμπαντος.

Η τραγωδια της Φυσικης στο δικο μας ηλιακο συστημα, παιζεται με τις αλληλοεπιδρασεις των τασεων της δυναμης της  βαρυτητας να ελκη τα αντικειμενα και να σχηματιζη δομες της φυσικης και της εντροπιας, να επιδρα στην τελειως αντιθετη κατευθυνση , με προσπαθειες να μετατρεψη τα συστηματα της φυσικης σε μια κατασταση αταξιας.

Το μετωπο του αγωνος των ετσι ονομασθεντων αστροφυσικων δυναμεων στον Ηλιο μας, αποτελει ένα χαρακτηριστικο παραδειγμα:

Η δυναμη της βαρυτητας διατηρει αυτον στην ιδια θεση του και ελκει την υλη του προς το κεντρο αυτου.

Εάν δεν υπηρχε μια σε αντιθετη κατευθυνση δυναμη από την επιδρωσα δυναμη βαρυτητας, ο Ηλιος μας θα μετατρεπονταν πολύ γρηγορα σε μια μαυρη τρυπα.

Κατι τετοιο εμποδιζεται δια των πιεστικων δυναμεων που επιδρουν προς την επιφανεια του Ηλιου.

 Οι πιεστικες αυτές δυναμεις είναι το αποτελεσμα των πυρηνικων συντηξεων στο εσωτερικου του Ηλιου μας οι οποιες παραλληλα με την παραγωγη ενεργειας, αφηνουν να κινουνται τυχαιως τα στοιχεια της υλης εντος του Ηλιου μας.

Με την διαδικασια αυτή διατηρειται η γνωστη δομη του Ηλιου μας.

Η διαμετρος αυτου είναι κατά 109 φορες μεγαλυτερη από την διαμετρο της Γης και ο ογκος που αυτος καταλαμβανει, είναι περισσοτερο από ένα εκατομμυριο φορες μεγαλυτερος από τον αντιστοιχο ογκο της Γης.

Ο Ηλιος μας είναι μια τεραστια στροβιλιζουσα μπαλα από καυτα και αερια κυριως υδρογονου.

Στο εσωτερικο της μπαλας αυτης η θερμοκρασια υπερβαινει τα 15 εκατομμυρια βαθμους Κελσιου και η πιεση είναι τοσο ισχυρη ώστε οι πυρηνες των ατομων του υδρογονου να συντηκνονται σε ατομα Ηλιου.

Κατά την διαδικασια αυτή απελευθερωνονται τεραστιες ποσοτητες ενεργειας και ο Ηλιος μας χανει σε μαζα 4 δισεκατομμυρια kg ανα δευτερολεπτο.

Στην επιφανεια αυτου επικρατει μια θερμοκρασια περιπου 5.500 βαθμων Κελσιου ενώ  ο πυρηνας του ξεπερνα την θερμοκρασια αυτή κατά 3.000 φορες.

Η παραγομενη δια πυρηνικης συντηξης ενεργεια στον πυρηνα του Ηλιου μεταφερεται δια ακτινοβολιας σε διαστημα εκατομμυριων ετων και διακινειται προς τα εξωτερικα του στρωματα δια της στροβιλιζουσας υλης.

Στο κοχλαζοντα αεριο της ζωνης συμβατικοτητας δημιουργουνται ακουστικα κυματα τα οποια κατά καποιο τροπο βρισκονται αιχμαλωτισμενα σε ένα σφαιρικο περιβλημα και αφηνουν ολη την ηλιακη μαζα να βρισκεται σαν μια μεγαλη καμπανα, οπου σε κάθε χρονικη στιγμη υπαρχουν περιοχες που μετακινουνται προς τα εξω και προς τα μεσα του Ηλιου μας.

Η ενεργεια αυτή μεταφερεται με καυτα αερια τα οποια ρεουν προς την επιφανεια, δηλαδη προς την περιοχη που ονομαζεται «Φωτοσφαιρα».

Εως σημερα παραμενει αναπαντιτη η ερωτιση κατά ποιον τροπο ο Ηλιος μας παραγει το μαγνητικο του πεδιο, το οποιο είναι υπευθυνο για μια σειρα δυναμικων διαδικασιων όπως μεμονωμενων εκρηξεων που δημιουργουν στον πλανητη Γη μαγνητικες καταιγιδες ακομη και διακοπες ηλεκτρικου ρευματος.

Παραμενει εως σημερα αγνωστο, γιατι ο μαγνητισμος αυτος συγκεντρωνεται στις μαυρες κηλιδες του Ηλιου μας, οι οποιες είναι σχετικα ψυχρες, μαυρες περιοχες της ηλιακης επιφανειας που συχνα υπερβαινουν το μεγεθος της Γης και περιεχουν χιλιαδες φορες ισχυρωτερα μαγνητικα πεδια.

Επιπλεον δεν είναι  γνωστες οι  διαδικασιες της Φυσικης οι οποιες επιδρουν στο να μειωνονται οι μαγνητικες δραστηριοτητες του Ηλιου σε κυκλικες  περιοδους διθαρκειας 11 ετων και εν συνεχεια να ισχυροποιουνται γρηγορα.

Το ηλιακο φως που ακτινοβουλειται προερχεται από μονο ένα εξωτερικο στρωμα παχους 300 χιλιομετρων, δηλαδη από την «Φωτοσφαιρα».

Η «Κορωνα» επεκτινεται με τις διαρροες της, εως περαν των τροχιων των πλανητων του ηλιακου μας συστηματος.

Πανω από την «Φωτοσφαιρα» βρισκεται η «Χρωματοσφαιρα» και οι σχετικα λεπτες εξωτερικες τροχιες του ηλιακου μας συστηματος που δημιουργουν και τα αινιγματικα φαινομεα της Φυσικης του Ηλιου μας.

Η «Κορωνα» είναι πολύ ζεστη.

Σε μικρη αποσταση πανω από την «Φωτοσφαιρα» η θερμοκρασια υπερβαινει το 1 εκατομμυριο βαθμους Κελσιου, ενώ στην επιφανεια του Ηλιου αυτή κειται γυρω στους 5.500 βαθμους Κελσιου.

Κατά το δευτερο θερμοδυναμικο αξιωμα δεν μπορει να μεταβιβασθη θερμοτητα από ένα ψυχρωτερο σε ένα θερμωτερο σωμα.

Πρεπει συνεπως να υφισταται ενας καποιος μηχανισμος που κανει δυνατη την μεταφορα κινειτικης ‘η μαγνητικης ενεργειας από την «Φωτοσφαιρα» ‘η και από ποιο βαθειες περιοχες προς την «Κορωνα» δια κυρτων ροων αεριων ‘η δια μετακινουμενων μαγνητικων πεδιων.

Μια τυπικη ηλιακη εκρηξη απελευθερωνει ενεργεια 100 εκατομμυριων βομβων υδρογονου και διασκορπα 100 εκατομμυρια τοννους πλουσια σε ενεργεια θανασιμα τεμαχιδια υλης στο συμπαν.

Ενώ ο ηλιακος ανεμος απομακρυνεται από τον ηλιο με ταχυτητα 400 χιλιομετρα το δευτερολεπτο, αυτος φθανει στην Γη με ταχυτητα 800 χιλιομετρα το δευτερολεπτο.

Ο πλανητης Γη είναι ο μεγαλυτερος πλανητης εις την ζωνη των εσωτερικων πλανητων του ηλιακου μας συστηματος και περιστρεφεται του Ηλιου μας σε μια μεση αποσταση των 150 εκατομμυριων χιλιομετρων με μια κλιση του αξονα της των 23 βαθμων και 27 πρωτων λεπτων, σε 365 ¼ ημερες.

Γυρω από τον Ηλιο μας υπαρχει μια ετσι ονομασθεισα «Goldilock-Ζωνη» στην οποια ουτε πολύ ζεστη αλλα και  ουτε και πολύ ψυχος επικρατει, ετσι ώστε να μπορη να υφισταται στους πλανητες ρευστο νερο.

Ο πλανητης Γη συνεπως βρισκεται στην σωστη θεση του συμπαντος μας.

Μονο λιγο ποιο πλησιον προς τον Ηλιο θα βρισκονταν αυτος στα Ηλυσια Πεδια της Κολασεως, στα οποια λογω της θερμοκρασιας δεν μπορουσε να υπαρχη ρευστο νερο.

Μονο λιγο ποιο απομακρυσμενη από τον Ηλιο, η Γη, θα βρισκονταν σε μια περιοχη που λογω της χαμηλης θερμοκρασιας δεν θα ηταν δυνατη η υπαρξη ρευστου υδατος.

Χωρις όμως ρευστο νερο δεν θα ηταν δυνατη η ποικιλια των μορφων της ζωης, ετσι που την γνωριζουμε.

Εάν δεν υπηρχε η Σεληνη, η ελκυστικοτητα των μεγαλων πλανητων του ηλιακου μας συστηματος θα ειχε σαν αποτελεσμα, η γηινη κλιση (η γωνια μεταξυ του ισημερινου και του επιπεδου της περιστροφικης τροχιας γυρω από τον Ηλιο) να μεταβαλλεται εως 80 βαθμους.

Για την περιπτωση αυτή η περιοδικη κλιση του πλανητη Γη θα ηταν τοσο μεγαλη ώστε οι πολοι της θα δεχονταν περισσοτερο ηλιακο φως απ’ ότι οι τροπικες περιοχες.

Αγριες κλιματολογικες μεταβολες θα εκαναν τον πλανητη μας ακατοικιτο.

Η Σεληνη η οποια σημερα απομακρυνετα από την Γη με ταχυτητα 3,4 εκατοστα τον χρονο, εγινε η  κλιματολογικη ρυθμιστρια της Γης.

Η δυναμη της ελξης της σταθεροποιησε την ατακτη κατασταση της νεοτερης ηλικιας Γης και μεχρι σημερα παρεμεινε υπολοιπο μονο ένα ελαφρυ κουτσαιμα της που κανει τις ζωες να απολαμβανουν τις τεσσερες χρονικες εποχες.

Ο ανθρωπος συνεπως δεν ζει μονο σε ένα φιλικο πλανητη, ζει και σε ένα φιλικο συμπαν.

Το ότι εμεις οι ανθρωποι υπαρχουμε οφειλεται στην ευνοια των νομων της Φυσικης οι οποιοι ειτρεπουν την δημιουργια της ζωης.

Η υπαρξη των αστερων είναι η απαραιτητη προ’υ’ποθεση δια την υπαρξη των περισσοτερων χημικων στοιχειων και χωρις Χημεια δεν θα υπηρχε Ζωη.

Αυτή διατελεσε το 80 % της ιστορικης υπαρξεως της των περιπου 4 δισεκατομμυριων ετων, στο σκαλοπατι της  μονοκυτταρικης της υπαρξης και εδώ και λιγο γεωλογικο χρονο κατεληξε στις μορφες της που γνωριζουμε.

Τι είναι όμως Ζωη;

Είναι ένα ειδος Αποκαλυψης της κοσμικης ουσιας;

Ηρθαν ορισμενα αναγκαια μερη της στην Γη με Μετεοριτες;

Κάθε κυτταρο του ανθρωπινου οργανισμου (Ευκαρια-Κυτταρα) είναι γεματο με βακτηριδια τα οποια εδώ και πολλες γενεες συζουν με τα ανθρωπινα κυτταρα.

Τα βακτηριδια είναι τοσο στενα συνδεδεμενα με τα Ευκαρια-Κυτταρα ετσι ώστε  ο εντοπισμος αυτων αποτελεσαι σπουδαιο επιστημονικο επιτευγμα.

Μονο σε ένα ελαχιστο ποσοστο των μορφων της ζωης, επιτευχθη ζωη με Ευκαρια-Κυτταρα και σε ακομη μικρωτερο ποσοστο με συνειδηση και υποσυνειδητο.

Ακομη δεν γνωριζουμε το εάν η Ζωη είναι προ’ι’ον γηινων διαδικασιων ‘η εάν είναι η βαση μιας «Σπορας» από το συμπαν, από την οποια δημιουργηθηκε η Ζωη στον πλανητη μας.

Η Φυση και μαζι της το Κλιμα στην Γη ποτε δεν υπηρξε σταθερο μεγεθος.

Εάν καποτε ειχε επιτευχθει μια σταθερη κατασταση δεν θα υπηρχαν σημερα οι ανθρωποι.

Δια μετρησεων θερμοκρασιων σε γεωλογικους σχηματισμους του μακρινου παρελθοντος του πλανητη μας, με την μεθοδο ισσοτοπων οξυγονου, λαμβανουμε πληροφοριες για την κλιματολογικη κατασταση που επικρατουσε στην Γη σε διαφορες γεωλογικες εποχες, της οποιας τα αιτια οφειλονταν κυριως στις μεταβολες της θεμοκρασιας και της εν γενει καταστασης στον Ηλιον μας και στα στοιχεια της τροχιας της Γης γυρω από τον Ηλιο.

Περαν της μειωμενης εντασης των ακτινων του Ηλιου επι της γηινης  επιφανειας, μπορουν οι κυκλοι των παγετωνων στην Γη να δημιουργηθουν δια διακυμανσεων της γηινης τροχιας γυρω από τον Ηλιο (μεταβλητοτητα στην εκκεντρικοτητα της γηινης τροχιας, μεταβλητικοτητα στην γωνια κλισης του γηινου αξονα κ.α.).

Ο Σερβος Αστρονομος Milutin Milankovitz υπολογισε τις χαρακτηριστικες  περιοδους των κυκλων των παγετωνων που εμφανιζονται στις περισσοτερες κλιματολογικες σειρες, δηλαδη κάθε 23.000, 41.000, 100.000 και 400.000 χρονια.

Μια εποχη συνεπως ενός θανατηφορου ψυχους για τους κατοικους της Γης, δεν μπορει να αποκλειστη.

Στο παρων πονημα παραμενουν εκτος αναλυσης οι κλιματικες αλλαγες που λαμβανουν χωρα από εκρηξεις ηφαιστειων και δηθεν από ανθρωπινες δραστηριοτητες, διοτι οι πρωτες μπορουν να φερουν κλιματικες αλλαγες τοπικου χαρακτηρα  και διοτι οι δευτερες με τις ανθρωπινες δραστηριοτητες, είναι  προ’ι’οντα απατης.

Η αρχικη Γη (4,6 εως 3,8 δισεκατομμυρια χρονια) περιστρεφονταν γυρω από τον αξονα της τοσο γρηγορα ώστε μια ημερα να διαρκη τεσσερες εως πεντε ωρες.

Η Σεληνη βρισκονταν πολύ ποιο πλησιον στην Γη με αποτελεσμα πολύ ισχυρες και συχνοτατες παλιρροιες όπως και καταιγιδες.

Η αρχικη και η μετεπειτα Γη εζησαν κλιματικες αλλαγες μεταξυ ζεστων φασεων και πολύ σκληρου ψυχους.

Προ περιπου 2,2 δισεκατομμυρια χρονια κυριαρχουσε στον πλανητη μας μια παγετωδης εποχη και μετα για 1 δισεκατομμυρια χρονια μια ζεστη περιοδο που διεκοπει από μια νεα παγετωδη εποχη.

Κατά τις σημερινες θεωριες μειωθηκε τοτε η ηλιακη ακτινοβολια κατά 6 % με αποτελεσμα να πεση η θερμοκρασια στην γηινη επιφανεια κατά 45 βαθμους Κελσιου και να καλυφθη αυτή με ένα παχυ στρωμα παγου.

Η σωτηρια ηλθε με τις μετακινησεις των λιθοσφαιρικων πλακων και κατά  συνεπεια με ηφαιστειακες εκχυσεις λαβας.

Εάν ηταν ανυπαρκτες οι μετακινησεις των λιθοσφαικων πλακων στην Γη, θα δεσμευονταν καθ’ ολη την διαρκεια της γηινης γεωλογικης ιστοριας, ολο το διοξυδιο του ανθρακος της ατμοσφαιρας δια των διαβρωσεων των πετρωματων, με δημιουργια ενός εχθρικου για την ζωη ψυχρου κλιματος.

Με τις μετακινησεις των λιθοσφαιρικων πλακων δημιουργειται ενας ρυθμιστικος κυκλος ο οποιος σε χρονικες περιοδους εκατομμυριων χρονων ρυθμιζει την πυκνοτητα του διοξυδιου του ανθρακος στην γηινη ατμοσφαιρα.

Μετα την δευτερη μεγαλη ψυχρη εποχη ακολουθησε μια ζεστη φαση.

Κατά την διαρκεια της φασης αυτης ακολουθησε η ζω’ι’κη εκρηξη στην γεωλογικη εποχη του Καμβριου (545-503 εκατομμυρια χρονια). Όταν η Μεσοζω’ι’κη εποχη (245-208 εκατομμυρια χρονια) βρισκονταν προς το τελος της, το γηινο κλιμα εγινε ψυχρωτερο και οι διακυμανσεις της θεμοκρασιας ακολουθουσαν τις τεσσερες εποχες κάθε χρονο.

Η σημερινη γηινη κλιματικη κατασταση επιρεαζεται στο μεγαλυτερο μερος της από τις επιδρασεις και μετα-επιδρασεις της τελευταιας παγετωδους εποχης και όχι από την τελειως ψευδη προπαγανδα, δηλαδη από τις επιδρασεις των ανθρωπινων δραστηριοτητων.

Η επιδρουσα ακομη παγετωδης εποχη αρχισε στην τριτογενη γεωλογικη εποχη (66,4-1,5 εκατομμυρια χρονια) και δη προ περιπου 40 εκατομμυρια χρονια, με διακυμανσεις στο φασμα του κλιματος, από τρομακτικες ψυχρες περιοδους εως ευχαριστες.

Η ποιο εντατικη θερμη φαση ακολουθησε μετα την πολύ ψυχρη εποχη του Παλαιοκενου (Παλαιο-Τριτογενες) προς το Μειοκενο (Νέο-Τριτογενες).

Κατά την διαρκεια της τριτογενους γεωλογικης εποχης διαπιστωθηκε μια πτωση της θερμοκρασιας κατά 10 βαθμους Κελσιου και τμηματικη υποχωριση της θαλασσας κατά 500, 200, 20, 8, 0 μετρα.

Το τριτογενες υπηρξε συνεπως μια γεωλογικη εποχη που πλησιαζει στα σημερινα δεδομενα.

Η κυρωτερη εμφανιση της τεταρτογενους γεωλογικης εποχης (1,5 εκατομμυρια χρονια εως σημερα) είναι η παγετωδης περιοδος.

Η περιοδος αυτή στην Ευρωπη αποτελειται από της παγετωδεις εποχες Günz, Mindek, Riß και Wurm που αποτελουν μια τεραστια μεγενθυση των σημερινων  παγετωνων. 

Βασει ξεκαθαρων κλιματικων διακυμανσεων, των εσωτερικων σταδιων, γινονται περαιτερω υποδιαιρεσεις.

Κατά την διαρκεια της πρωτης παγετωδους εποχης του Τεταρτογενους ειχαμε δυο εσωτερικα σταδια, της δευτερης τρια εσωτερικα σταδια, της τριτης τεσσερα εσωτερικα σταδια και της τεταρτης τεσσερα εσωτερικα σταδια.

Η ως ανω διαβαθμιση καλυπτει μια χρονικη περιοδο ενός εκατομμυριου ετων προ της χρονικης μας μετρισης πριν από 2016 χρονια.

Τα αιτια της παγετωδους εποχης της Τεταρτογενους γεωλογικης περιοδου είναι μεχρι σημερα ανεξηγητα.

Η παγεωτης αυτή εποχη μπορει να είναι η συνεχεια της παγετωδους εποχης της Τριτογενους γεωλογικης περιοδου.

Για τους ως ανω λογους είναι δυνατο, ότι η παγετωδης αυτή εποχη δεν είναι ακομη προς το τελος της και ότι ζουμε σημερα σε μια ενδιαμεση θερμη φαση χωρις να αποκλειεται μια μακρα ψυχρη περιοδος, με καταστροφικα αποτελεσματα για την ζωη πολλων εκατονταδων εκατομμυριων ανθρωπων.

Το Maunderminimum του ετους 1645 μ.Χ. μας εδειξε προς τα πού οδηγουν οι ισχυρα μειωσεις των δραστηριοτητων των κηλιδων του Ηλιου μας.

Ο ανθρωπινος γηινος πληθυσμος μπορει πολύ γρηγορα να αποδεκατιστη!

Συμπερασματα!

Η μεθοδος που χρησιμοποιουν σημερα οι Μεγιστανοι της απατης είναι πολύ παλαια: εφαρμοζουν εγκληματα κατά της ανθρωποτητας και μετα με υποκρισια αναζητουν λυσεις που απαιτουν  μεγαλυτερα  εγκληματα.

Πρωτα χρηματοδοτησαν και ιδρυσαν τον Κομμουνισμο-και λιγο αργωτερα τον εθνικο σοσιαλισμο για να καταπολεμησουν τον δευτερο με ένα παγκοσμιο πολεμο και λιγο αργωτερα για να αφησουν να καταρρευση το πρωτο μονο του.

Η μεγαλη απατη για την κλιματικη αλλαγη στην Γη απο την παραγωγη  διοξυδιου του ανθρακος λογω των ανθρωπινων δραστηριοτητων, δηλαδη για την ανθρωπογενη κλιματικη αλλαγη, αποτελει την μεγαλυτερη απατη των τελευταιων αιωνων.

Η μεγαλη αυτή απατη, ως γεωστρατηγικο οπλο, εφαρμοζεται από τους ιδιους κυκλους της παγκοσμιοποιημενης απατης του χρηματοπιστωτικου συστηματος, δηλαδη των Μεγιστανων του χρηματος.

Οι δυνατοτητες των Μεγαλοαπατεωνων αυτων για δραστηριοτητες απατης μεγαλου μεγεθους στον τραπεζικο τομεα, στα χρηματιστηρια, μεσω της δηθεν κλιματικης αλλαγης και κυριως μεσω των κεντρικων τραπεζων τις οποιες ελεγχουν απολυτα, σε βαρος των εθνων με την λεηλασια αυτων, είναι μεν ιδιαιτερα πολυμορφες, ακολουθουν όμως ένα μικρο αριθμο βασικων προτυπων απατης όπως π.χ. κυκλικα εμφανιζομενες οικονομικες κρισεις, κατοχη και ολικο ελεγχο των κεντρικων τραπεζων με τις οποιες μπορουν να δημιουργουν κατά βουληση πασης μορφης οικονομικες κρισεις δια αυξησεων ‘η μειωσεων των τοκων των κεντρικων τραπεζων και τεχνητα αυξημενα κρατικα χρεη, δια των μετοχων, δια νομισματοπολιτικες μανουβρες που ταχεως μετατρεπονται από εθνικα επιπεδα σε διεθνη και τελος δια πολεμων ως μεσων συμπληρωματικων μετρων της εγκληματικης τους πολιτικης.

Η κατευθυνομενη χρηματιστηριακη καταρρευση της Νεας Υορκης την μαυρη Παρασκευη της 24.10.1929 υπηρξε μια εγκληματικη μανουβρα της κεντρικης τραπεζας των ΗΠΑ (FED), η οποια δημιουργησε τεχνητα την οικονομικη καταθλιψη και την τοσο αναγκαια προ’υ’ποθεση για το Νέο Deal του τοτε προεδρου των ΗΠΑ.

 Το Συνεδριο για το Περιβαλλον στο Rio de Janeiro της Βρασιλιας μεταξυ 02.06-13.06.1992 τοποθετησε τα θεμελια μιας μεγαλης απατης μεσω του ΟΗΕ, δια της οποιας δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ των αμερικανων φορολογουμενων και των αλλων πολιτων των χωρων του δυτικου κοσμου, διοχετευθηκαν σκοπημα κα παραπλανητικα προς τις χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου για να μπορεσουν αυτές να καταπολεμησουν δηθεν την περιβαλλοντικη ρυπανση.

Στην πραγματικοτητα δημιουργηθηκε μια τεραστια Πηγη απατης, που με την αιτιολογια την προστασια του περιβαλλοντος, τεραστια κερδη αποροφουσαν οι Μεγιστανοι του χρηματος με τις συμμετοχες τους στα διαφορα εργα, αλλα και με τις νεες δυνατοτητες των χρεομενων χωρων να πληρωνουν τα χρεη τους.

Τη δικαιοδοσια εδώ την ανελαβε το ΔΝΤ και η παγκοσμια τραπεζα.

Κατά την ιδρυση της ΕΚΤ το 1994 στην Ε.Ε., κυρια στοχευση στην πραγματικοτητα ηταν ο απολυτος ελεγχος αυτης από τους Μεγιστανους του χρηματος και η απαλλαγη απ’ αυτην κάθε δημοκρατικου ελεγχου.

Για αποπροσανατολισμο από την κυρια αυτή στοχευση των ετσι και αλλως ηλιθιων πολιτων της Ε.Ε. επαιξαν υπεροχα τον ρολον τους και όλα τα διαβρωμενα γραπτα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ μαζι με τους ξεπουλημενους πολιτικους κάθε χωρας μελος της Ε.Ε..

Με τετοιους είναι γεματα όλα τα επιπεδα της Ε.Ε. ……

 

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Και στα γερμανικά:

 

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                        Bleibergweg 114

                                                                                                D-40885 Ratingen

                                                                                Tel.+Fax: 0049 2102 32513

                                                                           E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                                                          21.08. 2016

 

LEBEN DIE ERDMENCHEN IM ZEITALTER DER TÖDLICHEN GLÜHENDEN                                                                                               HITZE ODER DER TÖDLICHEN KÄLTE?

 

Dr. Georg Chaziteodorou

 

Nach Metrodoros von Chios, «Nicht nur, dass wir tatsächlich gar nicht wissen, sondern wir müssen zweifeln für das was wir zu wissen glauben». Metrodoros war ein antiker hellenischer Philosoph der atomischen Schule und Wegbereiter der Pyrrhonischen Skepsis. Seine

Physik ist stark an Demokrit orientiert.

 

Die physikalische Reize aus der Umwelt empfängt der Mensch mit der Augen, Ohren, Nase, Zunge und Haut, die in Nervensignale übersetzt werden d.h. «neural codiert» und weiter ins Gehirn gesendet und in einfachen Formen wie Kuben, Dreiecken und Linien basierend auf einem Punkt oder in Zahlen umgewandelt werden. Das menschliche Gehirn hat sich in der Evolution so entwickelt, das es den menschlichen Körper hilft, sich in seiner Umwelt zurechtzufinden, und zwar in den Größenmaßstab in dem dieser Körper funktioniert d.h. die Evolution hat die Menschen nie darauf vorbereitet sich in der Welt der Atome und Quantenteilchen zu orientieren. Dass die Menschen die Welt so und nichts anderes sehen und das mancher Dinge für die Menschen

intuitiv leicht zu begreifen sind, andere dagegen nur schwer, liegt

daran, dass auch das menschliche Gehirn selbst durch die Evolution entstanden ist. Dieses besteht aus Milliarden von Nervenzellen, die miteinander zu einem ungeheuer großen Netz von Kabeln verbunden sind und dass in diesen Kabeln elektrische und chemische Stöße weiter geleitet werden die Integral mit molekularen und physikochemischen Bedingungen beschrieben werden. Sollte aus manchen Gründen der Einfluss des natürlichen elektromagnetischen Kraftfeldes der Erde verändern oder sogar ausfallen, hätten die Menschen sofort ihren inneren Sinn für den Zeitverlauf verlieren. Deshalb besteht der Verdacht, dass das Universum nicht nur seltsamer ist, als die Menschen annehmen, sondern seltsamer, als diese annehmen können. Damit scheint Metrodoros von Chios mit seiner Auffassung Recht zu haben. Die Naturwissenschaft aber, seit der Zeit Metrodoros, d.h. seit Ende des 5ten v. Chr. Jahrhunderts, vergrößerte erheblich den schmalen Schlitz des Fensters der Erkenntnisse und sie öffnete ihm so weit, dass das Gefängnis aus schwarzem Stoff fast völlig von den Menschen abfällt und dessen Sinn eine luftige, heitere Freiheit verschafft.

 

Die Systeme der Physik innerhalb unseres Universums scheinen sich zu entwickeln in Zustände von niedrigen Energie und höheren Entropie d.h. Unordnung. Ihre astrophysikalische Armeen (Schwer-bzw. Gravitationskraft, elektromagnetische Kraft, starke Kernkraft, schwache Kernkraft, Entropie und Thermodynamik) befinden sich in ständigen Kampfhandlungen ohne jedoch von totalen Siegern. Das Gleichgewicht zwischen der Entropie und der Schwerkraft bestimmt die Struktur der Sterne und der Wettkampf dieser ist der Mechanismus um Planeten,

Sterne, Galaxien und anderen großen Strukturen entstehen zu lassen.

Die Tragödie der Physik in unserem Sonnensystem spielt sich bei der

Wechselwirkungen der Tendenz der Gravitationskraft die Gegenstände anzuziehen und Strukturen der Physik zu bilden und der Tendenz der Entropie in entgegengesetzte Richtung zu wirken und zu versuchen die Systeme der Physik in einem Zustand der Unordnung zu bringen.                

 

Das Kampfgebiet der oben genannten astrophysikalischen Kräften in unserer Sonne ist ein charakteristisches Beispiel: Die Gravitationskraft

hält die Sonne an der gleichen Stelle aufrecht und zieht die Materie der Sonne Richtung Sonnenzentrum an. Wenn keine entgegengesetzt wirkend Kraft existierte, die Gravität, hätte schnell die Sonne in einem schwarzen Loch umgewandelt. Durch die druckenden Kräfte die nach außen wirken, wird so etwas verhindert. Diese druckenden Kräfte sind das Ergebnis der Kernreaktionen die im innere der Sonne stattfinden und neben der Energie produzieren Entropie und lassen die Materieteilchen im Ihnen der Sonne sich zufällig zu bewegen. So wird die bekannte Struktur der Sonne erhalten. Der Durchmesser unsere Sonne ist 109 Mal so groß wie der Erde und der Raum denn sie einnimmt, ist mehr als 1 Mio. Mal so groß. Die Sonne ist ein riesiger wirbelnder Ball aus heißen Gasen, vor allem Wasserstoff. Im ihren inneren ist die Temperatur so hoch (15 Mio. Grad Celsius) und der Druck so stark, dass die Kerne von Wasserstoffatomen zu Helium-Atomen  verschmelzen. Dabei werden ungeheure Mengen von Energie freigesetzt und die Sonne verliert dabei in jeder Sekunde 4 Mrd. Kg an Masse. Dabei werden ungeheure Mengen von Energie freigesetzt und die Sonne verliert in jeder Sekunde die o.g. Masse. An die Oberfläche  

der Sonne herrscht eine Temperatur von rd. 5.500 Grad Celsius, im Kern

ist es etwa 3.000 Mal so heiß. Die im Kern der Sonne durch Fusion freigesetzte Energie wird zunächst überwiegend im Laufe von Millionen von Jahren durch Strahlung und in den oberen Schichten durch Materialwirbel aufwärts transportiert. In dem brodelnden Gas dieser Konvektionszone entstehen Schallwellen, die gewissermaßen in einer Kugelschale gefangen sind und die gesamte Sternenmasse vibrieren lassen wie eine riesige Glocke, wobei es zu jedem Zeitpunkt Regionen gibt, die sich nach innen und außen bewegen. Diese Energie wird von heißen Gasen befördert, die an die Oberfläche strömen, die als «Photosphäre» bezeichnet wird. Bis heute bleibt die Frage unbeantwortet wie die Sonne ihr Magnetfelder erzeugt, die eine Vielzahl von dynamischen Prozessen herrufen wie etwa sporadische Explosionen, die auf der Erde magnetische Stürme und sogar Stromausfälle verursachen können. Es bleibt bis heute unbekannt, warum sich dieser Magnetismus in den Sonnenflecken konzentriert, relativ kühlen, dunklen Gebiete auf den Oberfläche, die oftmals die Größe der Erde überschreiten und ein tausendfach stärkeres Magnetfeld aufweisen. Zudem ist noch wenig über die physikalischen Prozesse bekannt, welche die magnetische Aktivität der Sonne in einem

etwa 11 Jahre dauernden Zyklus abklingen und wieder drastisch entstehen lassen. Das abgestrahlte Sonnenlicht kommt aus einer nur etwa 300 km mächtigen äußeren Schicht, der «Photosphäre». Die «Korona» erstreckt sich mit ihren Ausläufern bis über die Planetenbahnen. Über die «Photosphäre» liegt die «Chromosphäre» und die relativ dünnen äußeren Bahnen unseres Sonnensystems hinaus und stellt eines der rätselhaften Phänomene der Sonnenphysik dar. Die

«Korona» ist unerwartet heiß. Kurz oberhalb der «Photosphäre»

beträgt ihre Temperatur über 1 Million Grad Celsius, während die sichtbare Sonnenoberfläche nicht mehr als etwa 5.500 Grad Celsius erreicht. Nach dem zweiten Hauptsatz der Thermodynamik kann Wärme nicht von einer kühleren in eine heißeren Region übergehen.

Es muss also irgendeine Mechanismus geben, der kinetische oder magnetische Energie aus der «Photosphäre» oder noch tieferen Gebiete in die «Korona» durch gekrümmte Gasströme oder sich verschiebenden Magnetfelder transportiert. Eine typische Sonnen-Flare, setzt die Energie von 100 Mio. Wasserstoffbomben frei und schleudert 100 Mio. t tödliche energiereiche Teilchen in den Weltraum. Während der Sonnenwind sich von der Sonne mit 400 km/sec entfernt, beschleunigt sich und kann die Erde mit einer Geschwindigkeit von 800 km/sec erreichen.

 

Der Plane Erde ist der größter Planet in der Zone der inneren Planeten unseres Sonnensystems und umkreist die Sonne in einer mittleren Abstand von 150 Mio. km bei einer Achsenneigung von 23 Grad und 27 Minuten auf der Bewegungsebene in 365 ¼ Tagen. Rund um unser Sonne gib es eine sogenannte «Goldilocks-Zone» in der es nicht zu heiß und nicht zu kalt ist, so dass dort flüssiges Wasser auf den Planeten existieren kann. Der Planet Erde wurde also an der richtigen Stelle des Universums geboren. Nur ein bisschen näher an der Sonne kommt man in ein höllisches Gefilde, in dem es für flüssiges Wasser zu heiß ist. Ein Stückchen weiter weg, wäre es zu kalt für flüssiges Wasser. Ohne Wasser wäre die Vielfalt an Lebenswesen, wie wir sie auf der Erde können, nicht möglich.                                                                                                                   

Gäbe es der Mond nicht, würde die Anziehungskraft der riesigen

Planeten in unserem Sonnensystem dazu führen, dass die Schiefe der Erde (der Winkel zwischen Äquator und der Ebene der Umlaufbahn) um bis 80 Grad variieren könnte. In diesen Fall wurde sich der Planet Erde periodisch so sehr neigen, dass die Pole sonniger wären als die Tropen. Wilden Klimaschwankungen hätten den Planeten Erde unbewohnbar gemacht. Der Mond, der sich heute mit 3,4 cm/Jahr von der Erde entfernt, ist auch zum Klimaregulator des Planeten Erde geworden. Seine Anziehungskraft stabilisierte den unberechenbaren Zustand der

Junge  Erde, und es blieb nur ein leichter Hinken übrig, dass die Lebenswesen heute als Sommer und Winter erleben. Der Mensch also lebt nicht nur auf einem freundlichen Planeten, sondern auch in einem freundlichen Universum. Das wir Menschen existieren, müssen die Gesetze der Physik so freundlich sein, die Entstehung von Leben zuzulassen. Sterne sind eine unabdingbare Voraussetzung für die Existenz der meisten chemischen Elemente und ohne Chemie gäb es kein Leben. Das Leben verbrachte fast 80 % seiner etwa 4 Mrd. Jahre seiner Geschichte auf der Stufe der Einzeller und erst vor sehr kurzer geologischer Zeit erreichte es Formen die wir heute können. Was aber ist Leben? Ist es eine Art Offenbarung der kosmischen Substanz? Sind einige wichtige Bausteine des Lebens durch Meteoriten auf der Erde gelangt? Jede Zelle des menschlichen Organismus (Eukaryoten-Zellen)

Ist mit Bakterien vollgestopft, die seit vielen Generationen mit ihrer Wirtzellen zusammenarbeiten.  Die Bakterien sind so eng mit dem Leben der Eukaryoten-Zellen verflochten, dass die Entdeckung dieser ein wichtiger wissenschaftlicher Erfolg war. Nur in einem minimalen Prozentsatz der Lebensarten würde die Schöpfung der Eukaryoten-

Zellen und in noch weniger Prozentsatz die Schöpfung des Bewusstseins

erreicht. Noch wissen wir Menschen nicht genau, ob Leben das Produkt irdischer Prozesse ist, oder auf Grund einer «Saat» aus dem All auf den Planeten Erde entstand.

 

Die Natur und mit ihr das Klima auf der Erde waren nie stabil. Hätte die Erde jemals einen stabilen Naturzustand erreicht gehabt, gäbe es heute                                                                                                                       

keinen Menschen. Durch Paläotemperatur-Bestimmungen nach der O-Isotopenmethode erhalten wir Informationen über dem klimatischen Zustand der Erde in verschieden geologische Zeiten die ihrer Ursachen auf die Temperatur- oder Zustandsänderung der Sonne und auf den Bahnelementen der Erde um die Sonne haben. Neben der abnehmenden Intensität der Sonnenstrahlung auf der Erdoberfläche können die Eiszyklen auf der Erde durch die Schwankungen in der Erdbahn um die Sonne (Variation der Exzentrität der Erdbahn, Variation des Neigungswinkels der Erdachse und Präzision der Äquinoctien) verursacht werden. Der serbische Astronom Milutin Milankovitz

ermittelte die dominanten Perioden der Erdbahnzyklen die hervortreten in den meisten langen Klima-Zeitreihen d.h. bei 23.000, 41.000, 100.000 und 400.000 Jahren. Ein Zeitalter der tödlichen Kälte für die Erdbewohner ist also nicht auszuschließen. Hier werden

die Einflüsse durch Vulkanausbrüche und durch die Tätigkeiten der Menschen, als unbedeutend, nicht berücksichtigt werden.

Die frühere Erde (4,6 bis 3,8 Mrd. Jahre) drehte sich schneller um die eigene Achse, so dass ein Tag nur vier bis fünf Stunden dauerte. Der Mond war viel näher, was hohe und häufige Gezeiten sowie Stürme zu Folge brachte. Die frühere und die spätere Erde erlebten Wechseln zwischen Phasen der Wärme und der brutalen Kälte. Vor ca. 2,2 Mrd.

Jahre herrschte auf unserem Planeten eine große Eiszeit und dann für ca. 1 Mrd. Jahre folgte zuerst eine warme Periode die durch eine noch stärkere Eiszeit ersetzt wurde. Nach heutigen Theorien nahm damals die Sonnenstrahlung auf der Erde um 6 % ab mit dem Ergebnis dass die Oberflächentemperatur der Erde um 45 Grad Celsius abfiel und die gesamte Erdoberfläche mit Eis bedeckt wurde. Die Rettung kam durch das auseinander driften der lithosphärischen Platen und damit durch steigender Vulkanismus mit Lavaergussen. Gäbe auf der Erde nicht das driften der Kontinente, wurde im Lauf der geologische Erdgeschichte

alles Kohlenstoffdioxid durch die Verwitterung von Gestein aus der Atmosphäre verschwinden und ein lebensfeindliches eisiger Klima

entstehen. So entsteht ein Regelkreis der über Zeiträume von Jahrmillionen die Konzentration von Kohlenstoffdioxid in der

Atmosphäre reguliert. Nach der zweiten großen Kälteperiode folgte eine warme Phase. Während dieser ist die Lebensexplosion im

geologischen Zeitalter Kambium (545-503 Mio. Jahre) im Gang gesetzt worden. Als das Mesozoikum (245-208 Mio. Jahre) zu Ende ging, das  Klima auf der Erde wurde kälter und trockener und die Temperaturen schwankten im Wechsel der Jahreszeiten.

 

Der heutige Erdzustand ist im Wesentlichen von den Wirkungen und Nachwirkungen der letzten Eiszeit geformt worden und nicht von den an ihrem Ende einsetzenden Veränderungen, die von Menschen verursacht wurden. Die derzeitige Eiszeit begann im geologischer Zeit der Tertiärs (66,4 Mio. – 1,5 Mio. Jahre) und zwar vor rd. 40 Mio. Jahre und in dieser Zeit reicht das Spektrum von entsetzlichen kalten bis zu sehr angenehmen Klima. Die stärkste Erwärmung fiel nach der wohl kühleren Epoche des Paläozäns (Alttertiär) ins Miozän (Junktertiär). I

Laufe des Tertiärs wurde eine Abkühlung von etwa 10 Grad Celsius festgestellt und das Meer wich schrittweise um 500, 200, 20, 8 bis 0   

Meter. Das Tertiär war also die geologische Zeit der allmählichen Annäherung an die Verhältnisse der Gegenward. Die wichtigste Erscheinung des Quartärs (1,5 Mio. Jahre bis Jetztzeit) ist die Vereisung.

Die Eiszeiten des Quartärs in Europa ( Günz-Eiszeit, Mindel-Eiszeit, Riß-Eiszeit und Wurm-Eiszeit) bestanden so zusagen nur in einer gewaltigen Vergrößerung der heutigen Gletscher. Diese lassen sich an Hand weniger deutlicher Klimaschwankungen, der Interstadien, weiter

unterteilen. Währen der ersten Eiszeit des Quartärs gab es zwei Interstadien, ebenso in der zweiten drei, in der dritten vier und während der vierten ebenfalls vier. Diese Einstufung betrifft einen Zeitraum von 1 Mio. Jahren vor unserer Zeitrechnung. Die Ursachen der

quartäre Vereisung ist bis heute ungeklärt. Diese kann die Fortsetzung

der tertiäre Vereisung sein. Es ist daher denkbar, dass das Eiszeitalter

noch nicht zu Ende ist und wir gegenwärtig in einer Interglazialzeit leben d.h. dass eine globale Abkühlung nicht unmöglich ist. Eine kommende Eiszeit wurde das Leben mehrere hunderten Millionen

Menschen kosten. Das Maunderminimum um 1645 n. Chr. hat uns gezeigt, wohin stark verringerten Sonnenfleckenaktivitäten, führen können. Die Menschheit kann sehr schnell dezimiert werden!

 

Schlussfolgerungen!

Das Vorgehensmuster der Supergauner ist es uralt: Sie begehen Verbrechen an der Menschheit, um dann heuchlerisch Abhilfe mittels noch größerer Verbrechen zu fordern und zu schaffen. Sie haben zuerst den Kommunismus und wenig später den Nationalsozialismus

finanziert, um dem zweiten sodann durch einen Weltkrieg zu

bekämpfen und wenig später dem Ersten zusammenbrechen zu lassen.

 

Der große Schwindel über die Erderwärmung durch die CO2-Produktion

durch die menschlichen Tätigkeiten, d.h. der große Schwindel über den anthropogenen Klimawandel, muss endgültig klar bekannt gemacht

werden. Dieser Schwindel, als geostrategische Waffe, wird von den gleichen Kreisen der globalen Finanzbetrüger d.h. von der Hochfinanz, missbraucht. Die Möglichkeiten der Hochfinanz, durch betrügerische Operationen großen Stils im Bankengeschäft, an der Börse, mittels des Klimaschwindels und vor allem mittels der Zentralbanken auf Kosten

ganzer Nationen unvorstellbar große Gewinne einzustreichen, sind

zwar im einzelnen außerordentlich vielgestaltig, dennoch lassen sie sich fast allesamt auf eine kleine Zahl von Grundmustern,  wie zyklisch auftretenden Konjunktureinbrüche,  Schaffung von Staaten unabhängigen Zentralbanken die Wirtschaftskrisen willkürlich vom Zaun brechen können, durch Anhebung oder Senkung der Leitzinsen und künstlich verteuerten Staatsschulden, durch die Emission von Aktien, durch das Banken-und Börsengeschäft, durch währungspolitische Manipulationen die rasch von der nationalen auf die internationale Ebene verschoben werden können, durch den Krieg als Fortsetzung der Politik u.a., zurückführen.

 

Der Börsenkrach der am berüchtigten schwarzen Freitag dem 24.10.1929  eingeleitet wurde, war eine unverantwortliche Manipulation der Hochfinanz-Zentralbank der USA (FED), die…die Depression verursachte und die so notwendige Voraussetzung für das

New Deal des damaligen Präsidenten der USA, schuf.

Das Umweltgipfeltreffen in Rio de Janeiro am 2.-13.06.1992 legte den Grundstein für eine riesige neue Weltagentur der UNO, mit deren Hilfe

Milliarden von Dollars amerikanischen und anderer westlicher

Steuerzahler in ärmeren Länder geleitet worden sind, um angeblich deren Umweltverschmutzung zu bekämpfen. Dies stellte eine neue betrügerische Quelle, die mit der Klimaschwindel vergrößert wurde, immenser Profite für die internationale Hochfinanz dar, die an den Projekten beteiligt ist und gleichzeitig auf dem Wege der Umverteilung enormen Schuldenforderungen aus Ländern der Dritten Welt durch Einschaltung von IWF und Weltbank eingetrieben werden konnten.                                                                             

 

Bei der Gründung der EZB 1994 ging es in Wirklichkeit einzig darum, die Bankhäuser der Hochfinanz die von ihr kategorisch beanspruchte absolute Unabhängigkeit seiner Euro-Zentralbank von jeglicher etwaigen demokratischen Kontrolle zu verschaffen und das dumme

demokratische Stimmvieh der E.U. höchst selbst vor diesen Karren zu spannen, was auch geschah! Man benötigt, wie überall, nur gutbezahlten und willigen Lakaien….Und davon ist die so genannte Europa voll…

Dr. Georg Chaziteodorou

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>