«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

REPUBLIC = ΠΑΡΛΑΜΕΝΤΑΡΙΣΜΟΣ = ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

     01.08.2016


ΤΟ ΞΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΠΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ «ΣΥΡΙΖΑ» ΚΑΙ «ΑΝΕΛ»!                                                               

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Το ξενο αυτό φρουτο μετα την αρχαια Ρωμη, ξαναεμφανιζεται στην δυτικη Ευρωπη σαν πολιτικο προ’ι’ον των «αστικων» επαναστασεων στην Αγγλια και στην Γαλλια και ολοκληρωνεται σαν πολιτικο συστημα αναπτυσσοντας θεσμους και τυπους που ισχυαν ηδη στα φεουδαρχικα και μεσαιωνικα Παρλαμεντα και πλασαρεται από τους «Προτεστατες» στο κρατιδιου της Ρωμιοσυνης μετα το 1821 μ.Χ. στην πολιτικη αγορα των ηλιθιων Ρωμιων.

Για την Ελλαδα, την γενετειρα και το λικνο της Δημοκρατιας, της οποιας ο πληθυσμος της διψουσε για Ελευθερια και Δημοκρατια, η ξαναεμφανιση του πολιτευματος REPUBLIC αποτελεσε για δευτερη φορα ξεκαθαρη υβρη.

Την πρωτη φορα, μετα την καθυποταξη των Ελληνων της Μακεδονιας από τους Ρωμαιους το 165 π.Χ., όταν η Ρωμα’ι’κη Γερουσια στραφηκε και εναντιον των υπολοιπων Ελληνων που αρνηθηκαν να την υποστηριξουν στον Πολεμο για την καταληψη της Μακεδονιας, και συγκεκριμενα, εναντιον της Ροδου και με την στηριξη της τοτε ανερχομενης ελιτ των Αθηνων, καθιερωσε τον Παρλαμενταρισμο, δηλαδη επετρεψε την λειτουργια καποιων ελαχιστων ολιγαρχικων θεσμων του Αθηνα’ι’κου Πολιτευματος, όπως τον Αρειο Παγο και τους εκλεγμενους (και όχι κληρωτους) αντιπροσωπους, τα βασικα στοιχεια δηλαδη του σημερινου  πολιτευματος REPUBLIC.

Το μονοδιαστατο αυτό εκλογικο συστημα εχει ως αποτελεσμα την συγκεντρωση πολιτικης ισχυος στα χερια λιγων, πλουσιων και επιφανων ανδρων, αλλα και των δηλημονων, όπως ακριβως συνεβαινε και στην αρχαια Ρωμη. 

Απο την άλλη, τα δημοκρατικα ψηγματα τα οποια ειχαν επιτραπει τοτε στην Αθηνα και επιτρεπονται ακομη και σημερα στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης ηταν και είναι στην ουσια δημοκρατικατικοφανη δωρα, ανευ ουσιας και νοηματος, ικανα να βυθιζουν τους πολιτες στον πολιτικο ληθαργο και να τους καθυποτασσουν στην οικονομικη ελιτ της τοτε και της σημερινης Αθηνας και την πολιτικη ηγεσια των Ρωμαιων και σημερα της Ε.Ε.

Οι συσχετισμοι με την σημερινη κατασταση είναι εκτυφλωτικοι!!!

Όπως τοτε η Αθηνα ετσι και σημερα το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης φανταζει λιγοτερο με μουσειο και περισσοτερο με ζωολογικο κηπο, οπου οι Δημοκρατικες ιδεες και οι υποδουλωμενοι πολιτες μοιαζουν με εκθεματα στα Ρωμα’ι’κα και σημερα στα ευρωπα’ι’κα κλουβια.

Το ξενο αυτό φρουτο του «Παρλαμενταρισμου» ‘η «Κοινοβουλευτισμου» κουβαλαει μεσα του τα σκουλικια, με τα ονοματυα εκλογικη τετραετια, αντιπροσωποι και Βουλη ‘η καλλυτερα «Βολευτηριο», μη επισταμενοι και δημαγωγοι, δεσποτισμος της πλειοψηφιας, το προσχημα της νομομοτητας, ειδος της ηγεσιας, εννοια της βουλησεως του λαου, χωρισμος των εξουσιων, κομματισμος και πολιτικο κοστος και πολιτικη ελευθερια, λογοκρισια, προπαγανδα.

Περαν αυτων, το ξενο αυτό φρουτο εχει μεσα του και σκουληκια με παραλλαγες και ανακλαστικα χαρακτηριστικα.

Ειναι προφανες, ότι τα σκουληκια αυτά μπορει να προσβαλλουν τοσο την «αμεση» οσο και την «εμμεση» δημοκρατια.

Στην αμεση δημοκρατια, στο παρελθον επεφεραν τον θανατο της Πολιτειας των Αθηνων.

Στις υποαναπτυκτες χωρες όπως στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης σημερα, οπου η δημοκρατια δεν αποτελει μακραιωνη παραδοση, τα σκουλικια σαπιζουν το φρουτο και αυτό με την σειρα του πεφτει.

Καμια αναθεωρηση του Συνταγματος της REPUBLIC από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΕΛ είναι δυνατον να το σωση.

Το φρουτο θα πεσει ετσι και αλλως!

Η Ελλαδα ειναι αυτη που γεννησε την ανοθευτη Δημοκρατια και ως εκ τουτου δεν δικαιολογειται με κανενα τροπο, να ισχυη και να εφαρμοζεται ακομη στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης μια κιβδηλη, μια χαλκευμενη ψευτο-Δημοκρατια, υπευθυνη για την σημερινη σηψη των Ρωμιων, που επεφερε η ενδεια του εκ του Νεποτισμου πολιτικου κοσμου, σαν «ολικο φαινομενο».

Περαν της πολιτικης σηψης, αυτή είναι πνευματικη, ηθικη και, γενικωτερα κοινωνικη.

Με τα «Προτυπα» που εδωσε ο εκ του Νεποτισμου προδωτικος πολιτικος κοσμος, εχει φθασει το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης στο εσχατο σημειο της καταπτωσης και παρακμης.

Στο πλαισιο μιας τετοιας σηψης, οι Ρωμιοι διαπαιδαγωγουνται αντιδημοκρατικα, στο ονομα μιας κιβδηλης Δημοκρατιας.

Η αναθεωρηση του Συνταγματος αυτης από τους μπαλωματηδες, καλφαδες και ραπταδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ και μαλιστα με Δημοψηφισμα, θα είναι μια ξεκαθαρη νεα απατη.

Οι Ρωμιοι δεν είναι σε θεση να συνειδητοποιησουν, λογω ελλειψης αρχαιοελληνικης παιδειας, ότι οι εκλεγεντες αντιπροσωποι τους δεν μεταφερουν τις λα’ι’κες αποψεις και διεκδικησεις, αλλα αποτελουν κομματικους παραγοντες, οι οποιοι σχεδον παντοτε, υπακουουν τυφλα και υστεροβουλα στα κελεσματα του αρχηγου, των βαρονων και των οπλαρχηγων της ολιγαρχικης ομαδας της εξουσιας του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης κατά τις διαταγες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου.

Ο γραφων το επαναλαμβανει για πολλαστη φορα.

Κάθε προσπαθεια ανανεωσης του αρρωστου πολιτικου συστηματος με «αναθεωρηση του Συνταγματος του», θα αποτελεσσει «κορο’ι’δια», διοτι θα διατηρησει αλωβητη την «ψευδεπιγραφη κοινοβουλευτικη εκπροσωπηση» του λαου.

Για ένα «νέο κρασι» η ζυμωση δεν μπορει να γινη σε παλεους και βρωμισμενους ασκους.

Το σημερινο προβλημα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης είναι νοσημα, είναι μια συμπικνωση καρκινογονων κυτταρων από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΕΛ που καταστρεφουν τα κυτταρα της Αρετης.

Καμια από τις δυνατες θεωρητικα λυσεις

  1. του….λοχια

  2. της συναινεσης των αντιμαχομενων κομματων και

  3. μιας Κυβερνησης Εθνικης Ενοτητας και Σωτηριας θα μπορουσε να ξεπηδηση μεσα από το σημερινο κιβδηλο και χαλκιδευμενο ψευτο-δημοκρατικο πολιτικο συστημα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, διοτι ψυχοραγει η Αρετη και χωρις αυτην η Ρωμιοσυνη σιγοπεθαινει και σε λιγο θα αυτοκτονησει ….Ελληνιδες και Ελληνες του Αποδημου Ελληνισμου μη την κλαιτε…Και τα δακρυα σας θα πανε χαμενα…Αφηστε την να αυτοκτονηση.

  4. Εμεις θα ιδρυσουμε την «νεα Ελλαδα» στην Εσπερια!!!

  Η αρχαια και η συγρονη «Ελληνικη Ιστορια», προσφερει για μας δυο χαρακτηριστικα παραδειγματα.

Το ένα η «Πολιτεια της Σπαρτης» του Ξενοφωντα και το άλλο η σημερινη «Πολιτεια της Ελβετιας» του Ιωαννη Καποδιστρια.

Στην «Πολιτεια της Σπαρτης», οι «επισταμενοι» είναι εκεινοι που καθοδηγουν τον Λαο, χωρις να μπορει αυτος να προτεινη τροπολογιες.

Στην σημερινη «Πολιτεια της Ελβετιας» οργανα είναι ο Λαος, τα Καντονια (τοπικη αυτοδιοικηση), η Γενικη Συνελευση, η Κυβερνηση (Ομοσπονδιακο Συμβουλιο) και η Δικαστικη Εξουσια.

Η Γενικη Συνελευση (Νομοθετικη Εξουσια) απαρτιζεται από το Εθνικο Συμβουλιο και το Συμβουλιο των Πολιτειων (Καντονιων).

Η Κυβερνηση απαρτιζεται από 7 Υπουργους (Συμβουλους) που εκλεγονται κάθε 4ετια από το Εθνικο Συμβουλιο.

Οι αποφασεις λαμβανονται κατά πλειοψηφια των 7 Υπουργων.

Η ευθυνη είναι συλλογικη!

Κάθε χρονο, η Συνελευση εκλεγει έναν μεταξυ των 7 Υπουργων ως Προεδρο της Ομοσπονδιας.

Καθαρως διοικητικα καθηκοντα εχει ο Καγκελλαριος που εκλεγεται κάθε 4 χρονια από την Γενικη Συνελευση.

Η Δικαστικη Εξουσια ανηκει στο Ομοσπονδιακο Δικαστηριο και οι Δικαστες εκλεγονται από την Γενικη Συνελευση κάθε 6 χρονια.

Παρομοια οργανωση υπαρχει αντιστοιχα σε κάθε χωριστο Καντονι οπου η τοπικη αυτοδιοικηση είναι ανεξαρτητη από την Κεντρικη Ξυβερνηση.

Το Καντονι δεν είναι «Επαρχια» ‘η «Νομος», αλλα κυριαρχι Κρατος.

Δεν υπαρχει «Αρχηγος» της Κυβερνησης (Πρωθυπουργος) και μονιμος «Αρχηγος Κομματος», ενώ οι 7 Υπουργοι της Κυβερνησης προερχονται από όλα τα Κομματα, κατά την αναλογια των ψηφων που λαμβανει το καθενα στις εκλογες.

Τοσο οι νομοι που ψηφιζονται από την Συνελευση οσο και οι αποφασεις της Κυβερνησης υποκεινται στον απ’ ευθειας συνεχη ελεγχο του λαου.

Αυτό επιτυγχανεται με τον θεσμο του Δημοψηφισματος.

Ο κάθε πολιτης μπορει να αναλαβη την πρωτοβουλια για την αναθεωρηση οιασδηποτε διαταξεως του Συνταγματος που θα τεθει σε Δημοψηφισμα εφ’ οσον συγκεντρωθει ορισμενος αριθμος υπογραφων.

Το «προαιρετικο» αυτό Δημοψηφισμα ισχυει τοσο σε Ομοσπονδιακο επιπεδο οσο και στο επιπεδο του κάθε Καντονιου.

Το «υποχρεωτικο» Δημοψηφισμα προκαλειται από την Κυβερνηση και αφορα διαφορους νομους και διαταγματα.

Το Δημοψηφισμα, αποτρεπει την αυθαιρετη διακυβερνηση από «Βουλευτας και Υπουργους».

Πανω από κάθε διοικητικη πραξη κρεμεται η «Δαμοκλειος Σπαθη» της λα’ι’κης πρωτοβουλιας και του προαιρετικου Δημοψηφισματος που επιβαλλεται με την θεληση των πολιτων.

Στην «Πολιτεια της Ελβετιας» ισχυουν όλα τα πλεονεκτηματα της «Πολιτειας της Σπαρτης» (Βασιλεις, Γερουσια, Εφοροι, Απελλα) προσαρμοσμενα στις σημερινες συνθηκες.

Η Απελλα των Λακωνων ηταν η Συνελευση ολων και ομοιων Πολεμιστων-Πολιτων και αποφασιζε μονο για σοβαρες αποφασεις όπως π.χ. Πολεμον και ψηφιζε «τας αιρετας και κληρωτας αρχας», δηλαδη την Εφορια αποτελουμενη από 5 αριστους πολιτας και τους αντικαταστατες γεροντες της Γερουσιας.

Η Γερουσια αποτελουνταν από 28 αριστους πολιτες ηλικιας ανω των 60 ετων, ένα από καθ’ ένα των 30 γενων.

Τα δυο αρχαιοτερα γενη εδιναν τους δυο ισοβιους και ισοτιμους βασιλεις, οι οποιοι εν καιρω πολεμου γινονταν ο ενας πολεμαρχος και ο άλλος αρχων της Σπαρτης.

Η Εξουσια των δυο βασιλεων υποκειτο στον ελεγχο και στις πολιτικης φυσεως διαταγες των Εφιρων, που κατά βαση ως αντιπροσωποι του δημου-απελλας ηταν απολυτοι αρχοντες, ετησιας όμως θητειας.

Μεσα στις αρμοδιοτητες τους ηταν ο ελεγχος των ηθων και των οικονομικων, οι αστικες δικες και η εκτελεση των αποφασεων.

ΟΙ Γεροντες της Γερουσιας, ισοβιοι μετα την ανακηρυξη τους, θεωρουνταν οι θεματοφυλακες των νομων και οσιων και δικαζαν τους φονους.

Η αλληλοκαλυψη και ο συνεχης ελεγχος των εξουσιων στην «Πολιτεια της Σπαρτης» δημιουργουσε ένα συνεκτικο πλεγμα, που με τους ατεγκτους νομους του Λυκουργου εγγυατο η διαρκεια και το αναλλοιωτο του πολιτευματος.

 Η προσαρμογη των βασικων θετικων στοιχειων της «Πολιτειας της Σπαρτης» και της «Πολιτειας της Ελβετιας» στην σημερινη πραγματικοτητα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, στο «καστικο» κρατιδιο της Οικογενειοκρατιας, δηλαδη του Νεποτισμου, χωρις προηγουμενως να λαβη χωρα μια αιματερη κοσμογονικη καθαρση, χωρις μια ριζοσπαστικη ανατροπη της εξουσιαστικης κοινωνιας της παρακμης, του ψευδους και της ανελευθεριας,  αποτελει μια ουτοπια.

Γι’ αυτο Ελληνιδες και Ελληνες αφηστε την Ρωμιοσυνη να αυτοκτονηση!

Δεν θα παει τιποτε χαμενο…

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ   Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου============================================= Η  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΜΕ  ΒΑΡΙΑΣ  ΜΟΡΦΗΣ  ΠΑΘΗΣΗ  κυριε  Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου Οι κοινωνίες και οι μάζες είναι χειραγωγήσιμες. =================================================== Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, πατέρας της ψυχολογίας, στο βιβλίοτου η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ, αναλύει τα βασικάχαρακτηριστικά της ψυχολογίας των κοινωνιών αναφέροντας πως οι μάζεςδιακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία ως επί το πλείστονείναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά.

Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουντις κοινωνίες στο χάος.

Ακόμη ισχυριζόταν ότι οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες,είναι εύπλαστες κι ότι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τουςκαι να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

Από αυτές τις παρατηρήσεις του Φρόινταναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες και μέθοδοι για την χειραγώγηση της ψυχολογίας τωνμαζών και των έλεγχο των κοινωνιών.

Μπερνέζ, ο πατέρας των Δημοσίων σχέσεων.

Κύριος εκφραστής των θεωριών αυτών ήταν ο μαθητής καιανιψιός του Φρόιντ, Έντουαρντ Μπερνέζ, ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας των«Δημοσίων Σχέσεων» και ο άνθρωπος που έπλασε την κοινωνία της κατανάλωσης.

Ο Μπερνέζ, δίδαξε πρώτος πώς η σύνδεση των προϊόντωνμαζικής παραγωγής με ασυνείδητες επιθυμίες, πείθει τον κόσμο να αγοράζειπράγματα που δεν χρειάζεται.

Προέκυψε έτσι μια νέα πολιτική ιδέα για τον έλεγχοτης μάζας η οποία υποστήριζε ότι όταν ικανοποιούνται οι ασυνείδητες επιθυμίες του κόσμου, τότε αυτός γίνεται «ευτυχισμένος» και πειθήνιος.

Τότε  η εποχή του καταναλωτισμού η οποία κυριαρχεί έως σήμερα στον δυτικόκυρίως κόσμο, επηρεάζοντας σταθερά τους φόβους και τις επιθυμίες Χειραγώγηση του φόβου και των επιθυμιών Οι άνθρωποι ήθελαν πια να αποκτήσουν –ή έστω να κατασκευάσουν ή να δανειστούν – έναν εαυτό, ανεξάρτητο και διαφορετικό απ’όλους τους άλλους -κι αυτή ακριβώς την εικόνα άρχισε να τους πουλάει ηδιαφήμιση.

Η παλιότερη ιδέα περί της αξίας του ατόμου, που είχε εισαχθεί με τονΔιαφωτισμό, συμπληρώθηκε με τη νέα ιδέα πως το άτομο είναι οι επιθυμίες του,και πήρε την αξία θρησκείας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Χάρη στις μελετημένεςεκστρατείες του Μπερνέζ, οι τεχνικές της διαφήμισης έγιναν το μαγικό ραβδί πουμας κρατάει μονίμως σε μια μαζική (και μαγική) αυταρέσκεια.

Καθώς η κοινωνία απέρριπτε την προπαγάνδα μετά τονπόλεμο, ο Μπερνέζ επινόησε ένα πιο ελκυστικό όνομα για την κοινωνική εκδοχήτης: «Δημόσιες Σχέσεις». Άρχισε να μελετά επισταμένα τα έργα του θείου του.

Σύντομα ανακάλυψε ότι δεν χειραγωγεί η πληροφορία τα πλήθη, άποψη που επικρατούσε έως τότε, αλλά το ασυνείδητο.

Ξεκίνησε να πειραματίζεται με το μυαλό της λαϊκής κυρίως τάξης και να μελετά τα συναισθήματά της.

Έδειξε το μεγάλο του ταλέντο στη χειραγώγηση των ασυνείδητων επιθυμιών όταν εταιρίεςτσιγάρων του ζήτησαν να διερευνήσει τρόπους να αυξήσουν την πελατεία τους καινα πείσει και τις γυναίκες να καπνίσουν, θέαμα που έως τότε θεωρούνταν ταμπού.

Οι δάδες της ελευθερίαςΤην εποχή εκείνη οι γυναίκες δεν κάπνιζαν δημόσια,πράγμα που περιόριζε στο μισό τους πιθανούς αγοραστές.

Ο Μπερνέζ είχε την ιδέανα υποβληθεί ένα δείγμα γυναικών σε ψυχανάλυση, ώστε να φανεί τι πραγματικά σημαίνει το προϊόν γι αυτές.

Το συμπέρασμα ήταν πως σε βαθύτερο επίπεδο οι γυναίκες συνέδεαν το κάπνισμα με την ανδρική σεξουαλική εξουσία και την χειραφέτηση.

Έτσι οργανώθηκε η ανάλογη διαφημιστική καμπάνια, με μηνύματα πουσυνέδεαν εντέχνως το κάπνισμα με την ανεξαρτησία.

Με την πρόθυμη συνεργασία των φεμινιστριών, που στη διάρκεια μιας παρέλασης οργάνωσαν την πρώτη δημόσια εμφάνιση γυναικών που κάπνιζαν αυτό που οι ίδιες ονόμαζαν “δάδες της ελευθερίας” (torches of freedom), ο παρθένος στην διαφήμιση πληθυσμός υπέκυψε στο δέλεαρ κι έτσι έκτοτε όλες οι γυναίκες του πλανήτη απέκτησαν το δικαίωμα στην “εσωτερική” παρόρμηση να καπνίσουν.Αυτή ήταν ίσως η πρώτη φορά που η ανάγκη για χειραφέτηση χρησιμοποιούνταν τόσο ξεκάθαρα για χάρη ευτελών (δηλαδή αμιγώςοικονομικών) μηχανισμών χειραγώγησης.

Γιατί ο κόσμος αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται.

Μετά τον πόλεμο, οι εταιρίες μαζικής παραγωγής αντιμετώπισαν το φόβο του πλεονάσματος κι ήταν αναγκαίο να πείσουν τον κόσμο πως έπρεπε να αγοράσει αυτά τα προϊόντα, έπρεπε ο κόσμος να εκπαιδευτεί ώστε να επιθυμεί νέα πράγματα προτού καν χαλάσουν τα παλιά.

Έπρεπε με λίγα λόγια ναδημιουργηθεί μια νέα νοοτροπία: οι επιθυμίες όφειλαν να ξεπερνούν τις ανάγκες,σημασία είχε να αγοράζει η μάζα προϊόντα που δεν χρειάζεται αλλά που επιθυμεί.

Ο Μπερνέζ, ανέπτυξε διάφορες τεχνικές ώθησης προς τη μαζική κατανάλωση τη δεκαετία του 1920 οι οποίες εφαρμόζονται έως σήμερα.

Συνέδεσε τα προϊόντα με αστέρες του κινηματογράφου, έπεισε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προωθήσουν τα αυτοκίνητά τους ως σύμβολα αρρενωπότητας, ξεκίνησε το “productplacement” στις ταινίες.

Το κύμα καταναλωτισμού που ακολούθησε οδήγησε με τη σειρά του στην έκρηξη του χρηματιστηρίου καθώς και εδώ ενεπλάκη ο Μπερνέζ: δημιούργησε και στήριξε την αντίληψη ότι και η εργατική τάξη μπορούσε να αγοράσει μετοχές δανειζόμενη από τις τράπεζες τις οποίες ο ίδιος εκπροσωπούσε.Η μάζα πρέπει να κατευθύνεται στην κατανάλωση.

Ο Μπερνέζ επίσης υποστήριζε πως ο πιο ασφαλής τρόπος για να προστατευτεί η δημοκρατία είναι να αποσπάται η προσοχή της μάζας από επικίνδυνες πολιτικές ιδέες και έντεχνα να κατευθύνεται μόνο προς την κατανάλωση.

Ως μόνη εξαίρεση πρότεινε τον τεχνητά και διαρκώς υποδαυλιζόμενο φόβο και απέχθεια προς “τους κομμουνιστές” (με δυο λόγια, η θεωρία του ήταν: “ο ασυνείδητος φόβος φυλάει τα έρμα …”). Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ τελικά υιοθέτησε την άποψη του και οι αμερικανοί άρχισαν έκτοτε μαζικά να φοβούνται και να καταναλώνουν.

Το ίδιο ακριβώς καλλιεργήθηκε σε Αμερική και Ευρώπη και μετά την 11η Σεπτεμβρίου: υπεραπλουστευτικές ερμηνείες περί”καλού και κακού” και μαζική κατανάλωση ήταν και εδώ το κυρίαρχο μοτίβο -ελάχιστα βασισμένο στην αλήθεια, αλλά πολύ ανακουφιστικό για τις μάζες.Δεν κυβερνά ο λαός αλλά οι επιθυμίες του.

Η κόρη του Μπερνέζ, Αν Μπερνέζ αναφέρει σχετικά: «Ο πατέρας μου χειραγώγησε τον κόσμο κάνοντας τον να πιστεύει ότι δεν θα είχε πραγματική δημοκρατία χωρίς καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά […]Υπαινίσσονταν ότι δημοκρατία και καπιταλισμός ήταν ενωμένα.

Είναι όμως μια μορφή δημοκρατίας που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως παθητικούς καταναλωτές κι όχι ως ενεργούς πολίτες».

Και συμπληρώνει: «Δεν προστάζει πλέον ο λαός αλλά οι επιθυμίες του.

Ο λαός δε συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων κι έτσι η δημοκρατία περιορίζεται από την ενεργό συμμετοχή στην παθητική κατανάλωση που κατευθύνεται από ένστικτα και ασυνείδητες επιθυμίες. Κιόποιος έχει πρόσβαση σε αυτές τις επιθυμίες, θα κάνει το λαό ό,τι θέλει».

Επινοήθηκαν στη συνέχεια τεχνικές από ψυχαναλυτές  εισχωρήσουν στο μυαλό και στον μυστικό εαυτό των καταναλωτών.

Προϊόντα συνδέθηκαν με επιθυμίες και το μάρκετινγκ εταιριών βασίστηκε σε ψυχολογικές έρευνες.

Η Άννα Φρόιντ υποστήριζε ότι το περιβάλλον ενισχύει την προσωπικότητα και πως τα προϊόντα ικανοποιούν επιθυμίες και δίνουν μια κοινή ταυτότητα.

Δόθηκε από την κυβέρνηση βάρος στην προώθηση μιας στρατηγικής για τη δημιουργία μιας σταθερής κοινωνίας.

Ο επικεφαλής ψυχαναλυτής αυτής της στρατηγικής αναφέρει: «το άτομο καθησυχάζει τις ανησυχίες του ξοδεύοντας.»Συνδυάζοντας ένα προϊόν με τους φόβους και τις επιθυμίες του καταναλωτή.

Αν μπορέσεις να κωδικοποιήσεις την παρουσίαση ενός αντικειμένου με τρόπο που να αγγίζει τις βαθύτερες επιθυμίες, αλλά και  -εξορκίζοντάς τους- τους βαθύτερους φόβους του καταναλωτή, τότε μέσα του το προϊόν συνδέεται μια και καλή με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς.

Με μικρές καθημερινές αναμνηστικές δόσεις (έχετε αναρωτηθεί γιατί οι διαφημίσεις επαναλαμβάνονται τόσο υπερβολικά πολλές φορές;) η σύνδεση αυτή ισχυροποιείται και παραμένει.

Ο ίδιος ο Μπερνέζ άλλωστε πίστευε πως όταν κάτι επαναλαμβάνεται συνεχώς στα μαζικά κοινωνικά στρώματα, τότε ακόμη και αν το επαναλαμβανόμενο είναι κάτι μη συμφέρων για την κοινωνία αυτή λειτουργώντας μετα ένστικτα της μάζας και επειδή το ακούει τόσες φορές, το οικειοποιείται οπότε δεν το θεωρεί πλέον τόσο κακό.

Διαμορφωτής των αναγκών και των ανησυχιών μας.

Ο δρόμος είχε πια ανοίξει και μια νέα σελίδα είχε γυρίσει για όλους μας.

Το ίδιο μοντέλο άρχισε να εφαρμόζεται σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις, μια νέα επιστήμη γεννήθηκε και ανδρώθηκε, ώσπου έμαθε όλους τους τρόπους να μας “πουλάει” με άνεση οτιδήποτε, από τσιγάρα και αυτοκίνητα μέχρι τη δημόσια εικόνα προέδρων, ακόμη και τις ίδιες μας τις απόψεις ή την επιθυμία μας για πόλεμο ή ειρήνη.

Έκτοτε η νέα μέθοδος εξακολουθεί να διαμορφώνει καθημερινά τεχνητές “ανάγκες”, να καθορίζει τα ρούχα που φοράμε, την τροφή που προτιμάμε, τα κόμματα που ψηφίζουμε, ακόμη και τις ερωτικές μας προτιμήσεις και πολλές από τις  που νομίζουμε αφελώς για ολότελα δικές μας.

Από τότε, στρατιές ολόκληρες παθιασμένων στελεχών συνεδριάζουν καθημερινά για να αποφασίσουν τι συμφέρει να μας αρέσει περισσότερο την επόμενη χρονιά (ή δεκαετία).

Αποτέλεσμα αυτής της ακλόνητης εργατικότητας είναι η άλωση τις τελευταίες δεκαετίες ακόμη και χώρων τηςτέχνης, που παραδοσιακά αντιστεκόταν (ο Bernays την είχε βέβαια προβλέψει και αυτή). Έτσι σήμερα π.χ. στη δημόσια μουσική σκηνή κυριαρχούν κυρίως κατασκευασμένοι ‘καλλιτέχνες’, επίτηδες ανούσιοι αλλά έντεχνα πλασαρισμένοι.

Όσο για τον ρόλο του καταναλωτή, αυτός συνήθως χειροκροτεί και ‘απολαμβάνει’,εν μέρει γιατί βρίσκεται σε διαρκή ύπνωση, και εν μέρει γιατί δεν έχει πια κριτήρια για να συγκρίνει το ασήμαντο με το μέτριο ή το εξαιρετικό.Έρευνα αγοράς, target groups, όλες οι πρωτότυπες συλλήψεις του Bernays κυριαρχούν ακόμη στις τεχνικές της εξουσίας.

Γεγονός παραμένει πως οι νεόκοπες αρχές του Φροϋδισμού επηρέασαν έκτοτε βαθιά Εταιρίες και Κυβερνήσεις, οδηγώντας στη σημερινή πραγματικότητα, όπου ακόμα και οι εκλογές σε μια επαρχιακή χώρα της περιφέρειας γίνονται μόνο όταν οι τεχνικοί των στατιστικών δώσουν τα κατάλληλα ‘νούμερα’, κάτι τουλάχιστον αστείο για ένα πολίτευμα που προτιμά να ονομάζεται δημοκρατικό.

Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την θεωρία της Ψυχανάλυσης και τον ιδρυτή της για τις μετέπειτα εξελίξεις, πολύ περισσότερο δε μιας και ο ίδιος ο Freud αντιπαθούσε την Αμερική (διαίσθηση ίσως;), την θεωρούσε μάλιστα ένα’γιγαντιαίων διαστάσεων λάθος’.

Παρόλα αυτά, και για να αποδώσουμε τα εύσημα στον ποιητή, τελικά μάλλον συνέβη αυτό που επισημαίνει το εύστοχο στιχάκι: ‘τα όνειρα σου μην τα λες, γιατί μια νύχτα κρύα -μπορεί και οι φροϋδιστές να ’ρθούνστην εξουσία’.

Το θέμα φυσικά είναι τεράστιο και οι προεκτάσεις  γι’αυτό και ελπίζω σε μια ακόμη γόνιμη συζήτηση στην περιοχή τωνσχολίων.Οι επιθυμίες μας είναι πράγματι δικές μας ή δημιουργούνται στο υποσυνείδητο; Είμαι της άποψης πως πρέπει να κατευνάσουμε όσο μπορούμε τις επιθυμίες μας και να σκεφτούμε αν είναι πραγματικά δικές μας.

Ειδικά στις μέρες μας που η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που οι διαφημιστές όχι μόνο χρησιμοποιούν τις τεχνικές του Bernays αλλά μας αποθηκεύουν επιθυμίες στον εγκέφαλο δείχνοντας μας εικόνες για ένα χιλιοστό του χιλιοστού του δευτερολέπτου που τα μάτια δεν μπορούν να δουν αλλά το μυαλό τα καταγράφει υποσυνείδητα.Το ξέρατε ότι στην ελληνική νομοθεσία υπάρχει διάταξη που απαγορεύει τη χρήση υποσυνείδητων μηνυμάτων στη διαφήμιση? Βέβαια στη πραγματικότητα κανείς δε τα ελέγχει..Πλέον εδώ και 30 χρόνια οι διαφημίσεις είναι το ένα κομμάτι όπου χρησιμοποιούνται οι τεχνικές του Bernays.

Τα άλλα είναι η πολιτική και η οικονομία.

Γιατί για σκεφτείτε…Τόσο καιρό(σχεδόν 2 χρόνια)ακούμε για οικονομική κρίση που έρχεται κτλ και μόλις ήρθε τελικά χτυπώντας την τσέπη μας εμείς τη δεχθήκαμε σαν μια παλιά συμμαθήτρια που απλά είχαμε χρόνια να δούμε από κοντά!!!

Και όχι μόνο αυτό, συνέχεια επαναλαμβάνονται φράσεις για τρομοκρατία ή για ύπαρξη πυρηνικών από κάποια κράτη (και πολλά άλλα παραδείγματα) ώστε όταν οι βιομηχανίες θα εισβάλλουν με τη βοήθεια του πολέμου στις χώρες αυτές ο κόσμος να μη διαμαρτύρεται καθώς όλα αυτά θα του είναι τόσο οικεία ακόμη και αν ξέρει ότι είναι τόσο άδικα, τόσο ψεύτικα και γίνονται όλα για το χρήμα.

Τέλος θα αναφέρω απλά ότι οι καλύτεροι μελετητές τουBernays στον κόσμο είναι αυτοί που βγάζουν τους λόγους των παγκόσμιωνοικονομικών και πολιτικών ηγετών.

Προσέχουν κάθε λέξη και πως αυτή υποσυνείδητα θα κατευνάσει τους φόβους μας και τα πιο βίαια ένστικτά μας ώστε να μας δημιουργήσουν πλαστές επιθυμίες.

Μάλιστα αναλογιστείτε πως τα βιβλία αυτά υπάρχουν από την 2η-3η δεκαετία του 20ου αιώνα δηλαδή κάποιοι τα χρησιμοποιούνεδώ και έναν αιώνα περίπου…κι έτσι οι άνθρωποι νιώθουν φυτοευτυχισμένοι χωρίς όμως να μπορούνε να ξεχωρίσουν τις δικές τους επιθυμίες από αυτές που τους κατασκεύασαν για να τους έχουν φυτά!!

Αποσπάσματα από βιβλία του BernaysΑς δούμε και μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ταβιβλία του Bernays “Προπαγάνδα”, “Κατασκευάζοντας τη Συναίνεση”, “Αποκρυσταλλώνοντας την Κοινή Γνώμη”(αλήθεια πόσο ειλικρινής είναι οι τίτλοι των βιβλίων του!) :«Ο συνειδητός και ευφυής χειρισμός των οργανωμένων συνηθειών και των απόψεων σχετικά με τις μάζες είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη δημοκρατική κοινωνία.

Εκείνοι που χειρίζονται αυτόν τον απαρατήρητο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση που αποτελεί την πραγματική δύναμη που κυβερνά ολόκληρη τη χώρα.»«Κυβερνόμαστε, τα μυαλά μας είναι φορμαρισμένα, οι προτιμήσεις είναι ήδη διαμορφωμένες, οι ιδέες μας είναι προτεινόμενες, κατά ένα μεγάλο μέρος από τα άτομα δεν έχουμε ακούσει ποτέ για αυτά.

Αυτό είναι ένα λογικό αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο η δημοκρατική κοινωνία μας οργανώνεται.

Οι τεράστιοι αριθμοί των ανθρώπινων όντων πρέπει να συνεργαστούν κατά αυτόν τον τρόπο εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως ομαλά λειτουργούσα κοινωνία.

Οι αόρατοι κυβερνήτες μας είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απληροφόρητοι της ταυτότητας των συντροφικών μελών τους  εσωτερικό γραφείο.»«Η οργάνωση της δημοκρατίας μας είναι τέτοια , ώστε τα μυαλά των πολιτών να μπαίνουν σε καλούπια»«Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό»«Ο μέσος πολίτης είναι ο πιο ευαίσθητος αισθητήρας που υπάρχει επί της γης.

Ο ίδιος του ο νους είναι το μεγαλύτερο φράγμα ανάμεσα σ’αυτόν και την πραγματικότητα.

Μέσα στο μυαλό του υπάρχουν στεγανά διαμερίσματα,αδιαπέραστα από τη λογική.

Η τάση του για απόλυτες απόψεις είναι το εμπόδιο πουτον κάνει να μην λειτουργεί με βάση τη σκέψη και την εμπειρία του, αλλά μόνο με μαζικές αντιδράσεις» 

ΕΠΤΑ ΒΙΝΤΕΟ  ΠΟΥ  ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΔΟΥΝ   ΥΣ . ΑΛΛΑ  ΕΙΜΑΙ  ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ  ΜΕ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΔΕΝ  ΘΑ ΤΑ  ΔΟΥΝ    ΘΛΙΒΕΡΟ …….. ======ΒΙΝΤΕΟ  ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΟΡΑΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ   https://www.youtube.com/watch?v=gHADZRVx0w8  ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ   3.29    ΛΕΠΤΑ  

 Ανέβηκε στις 8 Ιουλ 2010Ο Έντουαρντ Μπερνέζ, ανιψιός του Φρόιντ.

Ο Μπερνέζ,δίδαξε πρώτος πώς η σύνδεση των προϊόντων µαζικής παραγωγής µε ασυνείδητες επιθυµίες, πείθει τον κόσµο να αγοράζει πράγµατα που δεν χρειάζεται.

Προέκυψε έτσι µια νέα πολιτική ιδέα για τον έλεγχο της µάζας η οποία υποστήριζε ότι ότανικανοποιούνται οι ασυνείδητες επιθυµίες του κόσµου, τότε αυτός γίνεται«ευτυχισµένος» και πειθήνιος.

Τότε ακριβώς ξεκίνησε η εποχή του καταναλωτισµούη οποία κυριαρχεί έως σήµερα στον δυτικό κυρίως κόσµο, επηρεάζοντας σταθερά τουςφόβους και τις επιθυµίες του.   ========================================= ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ… ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣΣΑΣ…   https://www.youtube.com/watch?v=ekWaGqut3XQ  ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ    8.56    ΛΕΠΤΑ   Ανέβηκε στις 24 Νοε 2010 Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης με τον ΣτήβενΤζέϊκομπσον που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας  χειραγωγούμαστε, ιδιαίτερα μέσω της τηλεόρασης καθώςκαι το γεγονός ότι οι σκέψεις σας μπορεί να μην είναι  δικές σας, αλλά σας τις “φύτεψαν”προγραμματίζοντας τον εγκέφαλό σας από τη στιγμή της γέννησης σας.  

Αν οι πληροφορίες αυτές είναι νέες για εσάς, θα μάθετεπολλά από αυτό το εκπληκτικό βίντεο που διαρκεί 8  λεπτά… ========= ΒΙΝΤΕΟ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ   https://www.youtube.com/watch?v=tu3cc-qgfYU  ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ   6.48    ΛΕΠΤΑ   Ανέβηκε στις 27 Μαΐ 2010 Το πιο σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιείτε για νακρατάει τον κόσμο υπό έλεγχο και τους εμποδίζει να  αφυπνιστούν είναι η Τηλεόραση! 

Είναι το πιο διεισδυτικό υπνωτιστικό καιπροπαγανδιστικό εργαλείο που ανακαλύφτηκε ποτέ! Διδάσκει τους  ανθρώπους τι να σκέπτονται και Όχι πως να σκέπτονται.

Έχει δώσει στους ανθρώπους μια εντελώς ψεύτικη  αντίληψη για την κοινωνία μας. (απόσπασμα απο τηνδικτυακή ταινία The Calling part 5/8)  ===========  ΒΙΝΤΕΟ  chomsky για τα αθλητικα   https://www.youtube.com/watch?v=vHtxNrkdmv4  ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ   1.48   ΛΕΠΤΑ  Ανέβηκε στις 17 Φεβ 2009 ======== ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!! 1  https://www.youtube.com/watch?v=gEyTWcVXMaE  ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  4.15  ΛΕΠΤΑ  Ανέβηκε στις 12 Μαρ 2010 Η πληθώρα των πληροφοριών που δέχονται οι τηλεθεατέςσε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τους κάνει να χαζεύουν  την οθόνη με βλέμμα κενό, καθισμένοι στον καναπέέτοιμοι να βυθιστούν σε λήθαργο  ………….ΒΙΝΤΕΟ Πώς Λειτουργεί η Τηλεόραση  https://www.youtube.com/watch?v=DDdoZ9ZFpV8 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  4.15  ΛΕΠΤΑ Ανέβηκε στις 15 Ιαν 2010 Πλύση εγκεφάλου μέσω της τηλεόρασης. ============= ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΖΙΚΟΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ  https://www.youtube.com/watch?v=cOOTl7uz6EM ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ   Ο.57  ΛΕΠΤΑ  Ανέβηκε στις 25 Οκτ 2009 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΝΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ:Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ==============  http://www.ramnousia.com/2010/05/blog-post_1077.html   //// ΣΧΟΛΙΑ 1.     helenaΚυριακή, Μαΐου 02, 2010 Πάντως κι εγώ από τα ελάχιστα που τυχαίνει να γνωρίζωγια τον Bernays, συμπεραίνω πως αυτός που γνωρίζει την ψυχολογία των μαζώνείναι τελικά πολύ χρήσιμος!! Απ όσο ξέρω στα 100 κ πλέον χρόνια της ζωής τουυπήρξε περιζήτητος σύμβουλος όχι μόνο για εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και γιατις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και κυρίως της Αμερικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστεότι ο Γκέμπελς ο “Image maker” (!) των Ναζί είχε μελετήσει πολύπροσεχτικά το έργο του Bernays…Τώρα για τη θεωρία του ας μιλήσει ο ειδικός! ……Πολύ ωραίο και περιεκτικό το άρθρο σου Plan B.!

2.     Tyler DurdenΚυριακή, Μαΐου 02, 2010 Πολυ ενδιαφερον το αρθρο σου φιλτατε plan b. Θα τοπροωθησω παραυτα.

3.     ΑνώνυμοςΤρίτη, Μαΐου 18, 2010 Καταπληκτικό.

Ποιος ο τρόπος αντίδρασης;. Φαντάζομαισαν πρώτο βήμα να κλείσουμε τις τηλεοράσεις. Μετά; Σκεφτείτε ότι υπάρχουνπαιδιά που βομβαρδίζονται από την κούνια τους, άνθρωποι που δεν έχουν τηνκαλλιέργεια να συλλάβουν όσα λέτε όμως “νιώθουν” το λάθος.

Αντιλαμβάνομαι πως η πλέον επαναστατική πράξη των καιρών μας θα ήταν αντίμετραστα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των τηλεοράσεων και των ραδιοφώνων.

Πέρα από αυτόπου θα μας έκλεινε φυλακή τι προτείνετε;

4.     Tyler DurdenΠέμπτη, Μαΐου 20, 2010Με τα αντιμετρα στα ηλεκτρομαγνητικα κυματα τωντηλεορασεων και των ραδιοφωνων ειναι σα να παραγουμε βια στη βια.

Η εικονα πουεχω εγω ειναι διαφορετικη. Πιστευω οτι οι ανθρωποι που αντιλαμβανονται το”λαθος” ειναι πολυ λιγοι.

Αυτο που προτεινω ειναι μια σταδιακηενημερωση μεσω του διαδικτυου, αφου αυτο ειναι το τελευταιο σχετικα μηελεγχομενο μμε, σχετικα με τα της τηλεορασης.

Δεν μπορεις να επιτυχεις αλλαγηαν δεν αλλαξει η συνολικη συνειδηση του ανθρωπου πανω σε οποιονδηποτε τομεα.

5.     ΑνώνυμοςΔευτέρα, Αυγούστου 08, 2011 Μήπως ξέρει κανείς, αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα κάποιοαπό τα βιβλία του και από ποιον εκδοτικό οίκο?6.   

  ΑνώνυμοςΔευτέρα, Αυγούστου 08, 2011 Φταίει η έλλειψη κριτικής ματιάς απέναντι σε όλα.Είναι θέμα εκπαίδευσης και εξάσκησης.

Μετά από λίγο καιρό, θα βλέπειςδιαφημίσεις και θα κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια με τις βλακείες πουακους… Για παράδειγμα, στη διαφήμιση του αποσμητικού πουκατεβάζει τους αγγέλους από τον ουρανό, θα σου έρχεται η εικόνα αρσενικώναγγέλων να την πέφτουν σε άντρα, αφού οι άγγελοι δεν έχουν φύλο.

7.     ΑνώνυμοςΔευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2012 Εξαιρετικό και ενημερωτικό το άρθρο σου φίλε , αλλά θαπρέπει να κάνεις κάτι για τα βίντεο που έχεις παραθέσει.

Μετρώντας από πάνω τοένατο και το δέκατο δεν μιλάνε αντικειμενικά για το θέμα και αναπαράγουνοπτικές φορέων όπως η εκκλησία, που δεν νομίζω ότι είναι αμέτοχη και αυτή στηχειραγώγηση του κοινού.

Τέτοια βίντεο μειώνουν την αντικειμενικότητα καιαξιοπιστία του άρθρου σου.

Τα δε βίντεο 11 ως και 15 έχουν είτε κατέβει από τοyoutube είτε έχουν θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα, οπότε και δεν έχουν νόημανα τα έχεις δημοσιευμένα και πρέπει ή να τα αφαιρέσεις ή να τα αντικαταστήσεις.

8.     ΑνώνυμοςΠαρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014 ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ:πάντως στη περίπτωσή μου έχουν επιστρατευθεί πολλοίψυχολόγοι σε πειραματικό επίπεδο. Το κράτος με έχει καταστήσει πειραματόζωοστερώντας κάθε ελευθερία ανθρώπινη.

Στο χώρο της δουλειάς μου βασανίζομαι μεψυχολογική βία, στο χώρο του σπιτιού μου, στις συναλλαγές μου με εμπαίζουνόλοι, στο δρόμο παρακολουθούν που πηγαίνω.

Αν πηγαίνω σε γιατρό ήδη τον έχουνπιάσει να δώσει διάγνωση που δεν έχω αποκαλύπτοντας στη συνέχεια εγώ την απάτησε σχέση με τη υγεία μου.

Ήδη παρακολουθούν και το τηλέφωνο, το ίντερνετ, ότιγράφω. Και αυτή τη στιγμή γνωρίζουν τι γράφω και που γράφω.

έχουν γκρεμίσει τοσπίτι μου, ρίχνουν φώτα μέσα στο διαμέρισμα, και καταστρέφουν την υγεία μου.Μπαίνουν κάθε τόσο σπίτι και καταστρέφουν κάθε αντικείμενο που έχω αγοράσει ωςκαινούργιο, με τη σύμπραξη όλων των γειτόνων.

Έχουν εγκαταστάσεις, έχουνκαλωδιώσεις ώστε να απενεργοποιούν όποτε θέλουν και να ενεργοποιούν τονσυναγερμό.

Ακόμα τυγχάνει όταν έρχομαι και τον απενεργοποιώ δεν με αφήνουν νααπενεργοποιήσω με τον κωδικό μου γιατί το γνωρίζουν ακόμα και αν τον αλλάξω,και κάτι κάνουν με τις κατασκευές ώστε να τον απενεργοποιώ όταν αυτοίαποφασίσουν.

Επιχείρηση στήνουν όλη νύχτα ώστε κατά βάρδιες άλλοι μέσα σεδιπλανό διαμέρισμα άλλοι από το δρόμο, με τις μηχανές δημιουργούν βουές, ρίχνουν φώτα όπως είπα και πριν, όπου φωτίζουν με κόκκινο φως όλο το διαμέρισμαστιγμιαία και στη συνέχεια ξανά.

Διαχέουν ουσίες ακόμα και βενζίνης οσμή,,ακόμα και γκάζι, όπου στη συνέχεια το σταματάνε κλπ. Αργά αργά δηλαδή επιθυμούννα τελειώνει η ζωή μου γιατί παρακολουθούν αντιδράσεις και διάφορα άλλα που θαήθελαν ώστε να με οδηγήσουν σε ψυχιατρείο ένας στόχος, σε περίπτωση που δεν μετελειώσουν με τις παραπάνω ενέργειες.

Δράσεις κερδοφόρες που θεωρούνται πλέονεπάγγελμα για όποιον ασχολείται με τη ζωή μου. Χρηματοδότης η εκάστοτεεξουσία.. ο λόγος τώρα επειδή δεν τον γνωρίζω ίσως να έχει και μία διάσταση σαντα πειράματα που αναφέρονται.

Μόνο που εδώ το πείραμα σε άνθρωπο γίνεται χωρίςτη θέληση αυτού, δηλαδή εμένα, αλλά γίνεται και με μία μέθοδο στην οποίαχρησιμοποιούνται μεταξύ πολλών και αυτοί που εκτελούν τα όσα παραπάνω λέω αλλάδίνοντάς μου αναφορές για το τι μου πράττουν, μέσω διαλόγων που στήνουν είτεστην πολυκατοικία είτε στο χώρο της δουλειάς μου, προκειμένου να ακούω ακόμακαι να τα καταγράφω αλλά να μην μπορώ να αποδείξω τη βρώμικη αυτή σκευωρία,γιατί οι δράσεις τους δεν γίνονται με ίχνη τους μπροστά μου, αλλά δίπλα μου, ήόταν είμαι απούσα με έργα, ή όταν είμαι δίπλα τους με διαπόμπευση, η οποία έχειγίνει και μέσω καναλιών εκπέμποντας μηνύματα λόγων και φράσεων που θέλουν ναακούω ώστε να δημιουργείται η σύγχυση που θέλουν και ψυχολογική πίεση,ελπίζοντας στην αντίδρασή μου που θα ήταν αρεστή σε αυτούς μετά από χιλιάδεςμεθόδους που βρίσκουν καθημερινώς εδώ και 8 χρόνια έντονης δράσης τους.

Η σύμπραξη και η βοήθεια της αστυνομίας όλων τωνδράσεων βίας και αφαίρεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταστώντας με περίπτωσηκοινωνικής απομόνωσης της μορφής που μπορεί να διαφέρει από Κωσταλέξη και άλλεςπεριπτώσεις ανά το κόσμο, αλλά είναι πολύ χειρότερη γιατί στην περίπτωσή τους βοηθά και η τεχνολογία, το χρήμα, η προπαγάνδα, η μυστικότητα, η απειλή, ηδολοφονία άμα χρειαστεί όσων παρεκκλίνουν από το κανόνα των συμμοριτών, κλπ.Για αυτά που λέω ντοκουμέντο για κάθε λέξη υπάρχει, αλλά όχι μάρτυρας όμως,αφού τους εξαφανίζουν όλους όσους υπήρχαν και δεν αφήνουν να ξαναυπάρξουν.

Κανένα δικαίωμα λοιπόν ούτε στη δικαιοσύνη. Μη ξεχάσω να σας αναφέρω ότι έχουνεξαγοράσει όχι μόνο συγγενείς αλλά και αδέλφια.  http://www.ramnousia.com/2010/05/blog-post_1077.html

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

Μοιραστείτε το!

1 comment to REPUBLIC = ΠΑΡΛΑΜΕΝΤΑΡΙΣΜΟΣ = ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ

  • Ο γραφων ευχαριστει την Ελληνιδα Γιαγια για το σχολιο τηs. Ο Sigmund Freud (1856-1939), αυστριακοs ψυχιατροs, εβρα’ι’κηs καταγωγηs, ο οποιοs, πλα’ι’ στην ετσι ονομασθεισα σοφια του
    οικοδομησε νεουs μυθουs, τουs οποιουs καταρριπτει η Επιστημη και η Ζωη, δεν μασ διδασκει τιποτε το ουσιωδεs.
    Αφορμωμενοs απο τιs ανθρωπινεs καταστασειs υστεριαs και απο την σπουδη των ονειρων, διεμορφωσε σταδακα μια θεωρια τηs οποιαs κυρια σημεια ειναι το ανθρωπινο υποσυνειδητο, τα πλεγματα και τα ασταθη του εγω.
    τον Φρο’υ’δ η ζωη κινειται, αναπτυσσεται και συνεχιζεται απ’ την ηδονικη αρχη, δηλαδη απο την αρχη η οποια εκφραζεται ωs ωστικοs παλμοs, ωs απειρικη ορμη, με κεντρο και σκοπο την ηδονη, που οδηγει στο συμπλεγμα του Οιδιποδα.
    Το συμπλεγμα αυτο παρεμποδιζεται απο τουs ιδιουs τουs κρατικουs θεσμουs, ωs π.χ. Ηθικη, Θρησκεια, Δικαιο κ.α. Το εγω κατα τον Φρο’υ’δ, ειναι η διαμορφουμενη προσωπικοτητα η οποια, ωστοσο, καθισταται υπερ-εγω διογκονουμενο απο τιs απαγορευσειs τηs πατρικηs και κοινωνικηs εξουσιαs του ανθρωπου.
    Το εγω αυτο αποτελει αλλοτριωνουσα κατασταση και προσδιδει την παραμορφωμενη προσωπικοτητα υπο το προσωπειο των διαφορων αξιων, αρετων και αρχων.
    Κατα την ετσι ονομασθεισα σοφια του Φρο’υ’δ, ο πολιτισμοs ειναι πηγη τηs δυστχιαs, ο θεοs αυταπατη, οι πολιτισμικεs αξιεs ταμπου και φθοροποιεs, τα συμπλεγματα βεβαια και ο ερωs ανυπαρκτοs. Τα δοκιμια του Φρο’υ’δ (θεωρια τηs σεξουαλικοτηταs, η Ζωη μου και η Ψυχαναλυση, Τοτεμ και Ταμπου, μια παιδικη αναμνηση του Leonard de Vinci, το μελλον μιαs αυταπατηs, παραληρημα και ονειρα στο “Grativa” του Γιενσεν κ.α. καθε αλλο παρα ωs σοφια μπορουν να χαρακτηρισθουν.

    Ο γραφων αγνοωνταs τελειωs τον Φρο’υ’δ, περιοριζεται στον “Διαφωτισμο” και ειδικα στον γαλλικο, δηλαδη στην μονη συνεπη προσπαθεια εξελληνισμου τηs Ρωμιοσυνηs. Αυτοσ εδωσε, δυστυχωs χωριs επιτυχια, την μαχη για μια συγχρονη ευνομουμενη ελληνικη κοινωνια εναντιον τηs επαναφοραs μιαs νεοβυζαντινου τυπου θεοκρατιαs.
    Προοδευτικα και μεχρι την εκρηξη τηs Ελληνικηs Επαναστασηs του 1821 μ.Χ., η αναζητηση των χαρακτηριστικων, που θα συνεθεταν μια συγχρονη ελληνικη εθνικη
    υποσταση και φυσιογνωμια στην υπο δημιουργιαν τηs “νεαs-Ελλαδοs”, ωs κρατοs, ωs “εκμαγειο” σαρκαs και αιματοs, μιαs υπαρξηs, δεμενη με την ιστορικη συνειδηση περισσοτερο και λιγοτερο με εγκεφαλικα κατασκευασματα (Συνταγματα), μιαs υπαρξηs, η οποια κυβερναται απ’ την μειψηφια στον κορμο τηs ταξηs, αριστοκρατικηs και δυναμικηs, η οποια υπο τιs διαφορεs μεταμορφωσειs τηs κρατικηs οντοτηταs αιωνιζεται, πηρε με τα εργα “Αδελφικη Διδασκαλια”, ο “Ρωσοαγγλογαλλοs” και την περιφημη “Ελληνικη Νομαρχια” του Ανωνυμου Ελληνα, την μορφην ευθειαs συγκρουσηs αναμεσα στιs πνευματικεs δυναμειs του γαλλικου Διαφωτισμου, οπωs αυτοs εκφρασθηκε στην νεοελληνικη του εκδοχη και σε αυτεs τηs οπισθοδρομικηs και τουρκοφρονηs ορθοδοξηs χριστιανικης Εκκλησιαs.
    Η δυναμη του κρατουs κατοπριζει το ιστορικο πνεύμα του λαου του και οι τροπεs του (τυρραννικη, επαναστατικη, δικτατορικη, αυτοκρατορικη) φωτιζουν το δυναμισμο, τιs παλινωδιεs, τον πειρασμο τηs πρωτογονηs δυναμηs κ.α. Ενω π.χ. το 1839 μ.X. γινονται στην Αθηνα τα εγκαινια του πρωτου πανεπιστημιου τηs “Νεαs-Ελλαδοs” ωσ επιτευγμα τηs επιδρασηs του γαλλικου Διαφωτισμου, το προδωτικο παρακρατοs τηs ορθοδοξηs χριστιανικηs θεοκρατιαs ενοχληθηκε απο το γεγονοs και δεν διστασε να πλαση το καταστροφικο λα’ι’κιστικο ιδεολογημα τηs “Μεγαληs Ιδεαs”.
    Ετσι το παρακροs αυτο με ειδικο νομο του 1852 μ.Χ. αναγορευσε την Συνοδο τηs Ορθοδοξηs Εκκλησιαs τηs Ελλαδος σε θεματοφυλακα τηs πνευματικηs και εθνικηs ενοτηταs. Με το καταστροφικο αυτο κατασκευασμα ταλεπωρειται η πατριδα μαs μεχρι σημερα….Η Ελλαδα εβραιοδιοικηται!!!

    Ο Διαφωτισμοs συνεπωs ωs πνευματικη κινηση συνανταται περιοδικα κατα τα σταδια ακμηs του πολιτισμου και ειναι μια αναποφευκτη διευρυνση των πνευματικων οριζοντων, με αρνητικεs συνηθωs θεσειs απεναντι στιs καθιερωμενεs θεσειs και αξιεs.
    Ολα τα διαφωτιστικα κινηματα στηριχθηκαν κυριωs στην γνωση και στο γνωστικο, επιστημονικο λογο τον οποιο και χρησιμοποιησαν για να κρινουν τον μυθο, την θρησκεια, την ηθικη και την κατεστημενη πολιτεια.
    Στον ευρωπα’ι’κο χωρο μεχρι σημερα εμφανισθηκαν τα εξηs διθαφωτιστικα κινηματα:

    1. ο αρχαιοελληνικοs Διαφωισμοs του Ε’ π.Χ. αιωνα
    2. ο αγγλικοs Διαφωτισμοs του ΙΖ’ και ΙΗ’ μ.Χ. αιωνα
    3. ο γερμανικοs Διαφωτισμοs του ΙΗ’ μ.Χ. αιωνα και ο
    4. ο γαλλικοs Διαφωτισμοs του ΙΗ’ μ.Χ. αιωνα

    Οι ετσι ονομασθεντεs Πατερεs τηs χριστιανικηs θρησκειαs προσετρεξαν απο αναγκη στην Ελληνικη Φιλοσοφια, παραμενονταs ομωs πιστοι στα ιουδα’ι’κα παραμυθια. Υπο μορφη “υποκλοπων” αντικαθισταται η α’ι’διοτητα του Κοσμου και η μετεμψυχωση των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων απο το δογμα τηs “εκ του μηδενοs” δημιουργιαs και τηs προσωπικηs αθανασιαs.
    Στην ψυχη εδωσαν μια παραμορφωμενη δυναμικη, για να ελευθερωθει αυτη απο τον κλοιo τηs αναγκαιοτηταs.
    Η αποσταση, που δημιουργηθηκε αναμεσα στον κοσμο και στον θεο, γεφυρωθηκε με το τεχνασμα, οτι η πνευματικη φυση του ανθρωπου δημιουργηθηκε “κατ’ εικονα και καθ’ ομοιωση” του θεου.
    Η αποσταση μεταξυ του κτιστου και ακτιστου βεβαιωνεται περισσοτερο απο τιs ατελειεs του κτιστου, διοτι εαν αυτο ηταν τελειο δεν θα ειχε κανενα νοημα, αυτο θα ηταν η ιδια η υπερβατικοτητα και απο την υπαρξη του κακου παρα την εννοια του αγαθου. Με τον δυ’ι’σμο αυτο η Φυση αυτοσυλλαμβανεται απο τον Χριστιανισμο ωs ατεληs, ωs πασχουσα, ωσ επιρρεπηs προsw το κακο.
    Τα τεχνασματα για να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα ειναι απειρα…Η θρησκεια αυτη δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα κατασκευασμα του μωσα’ι’κου ιερατειου, του Γκαμαλιηλ Σαουλ, του μετεπειτα Αποστολου των Εθνων.
    Η Ορθοδοξια στην ζωσα μεχρι σημερα φαναριωτικη εκδοχη τηs, παραμενει απολιθωμενη αποκλειστικα στην ανιμιστικη παραδοση τηs, ενω στην εκδοχη τηs Ρωμιοσυνηs, εκτοs του φετιχισμου, ειναι ακομη αγκυλωμενη και στιs εθνικεs τηs φαντασιωσειs. Και αυτη καθωριζει ακομη και σημερα την μοιρα των Ελληνων. ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ!

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>