«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Που το πας; Που το πας; πέσμου τι θες και τι ζητάς, αν την ζωή σου αγαπάς! Γκιλοτίνα! Για όλους αυτούς που φέραν τη χώρα σε αυτό το χάλι!

Σε “λαιμητόμο” για πολίτες και σε “ξαφνικό θάνατο”

ΤΣΙΠΡΑΣ Κ Α

Στρωμένος με… προαπαιτούμενα ο δρόμος για τα 2,8 δισ. ευρώ.

Επιτάχυνση στις διαδικασίες ζητούν οι θεσμοί.

Από μισθούς και συντάξεις το 60% των περικοπών, σε περίπτωση ενεργοποίησης του «κόφτη».

Ποιες ΔΕΚΟ μεταφέρονται στο νέο υπερταμείο. Τι λέει το «Τεχνικό Μνημόνιο».

Την αφετηρία του νέου κύκλου των προκαταρκτικών συζητήσεων κυβέρνησης και δανειστών, για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και τη δεύτερη αξιολόγηση, θα αποτελέσει ουσιαστικά το Eurogroυp της 11ης Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες πριν την ανάπαυλα των διακοπών.

Μπορεί να μην είναι η Ελλάδα το κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση της ευρωομάδας την επόμενη Δευτέρα (προηγούνται Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία), ωστόσο το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται στην ατζέντα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του συμβουλίου.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα συνεχίσουν να εποπτεύουν το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας», αναφέρει η επίσημη «ατζέντα» του Eurogroup, στέλνοντας μήνυμα ότι το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στις Βρυξέλλες μόνο για αναψυχή δεν θα είναι.

Ο δρόμος προς τη δόση του Σεπτεμβρίου είναι στρωμένος με δεκάδες προαπαιτούμενα, που θα πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα πριν ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση, με αιχμή τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, την απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, τα ισοδύναμα μέτρα λιτότητας για να «ξεπαγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια και οι τομές στη Δικαιοσύνη.

Θα προηγηθούν η μεταφορά του 5% του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,62% στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η αναθεώρηση του νόμου Δένδια για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, το ακαταδίωκτο για τη διοίκηση και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, η σύσταση του συμβουλίου εποπτείας του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων (3 μέλη θα επιλέξει η Ελλάδα και 2 οι Βρυξέλλες) και η διοίκηση της νέας ανεξάρτητης Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ρέγκλινγκ: Στην Ελλάδα έγινε η δημοσιονομική προσαρμογή, τώρα οι μεταρρυθμίσεις

«Δεν ζητάμε πολλά περισσότερα στη δημοσιονομική πλευρά», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο του τρίτου Μνημονίου βρίσκονται πλέον οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Το προηγούμενο διάστημα, οι δανειστές άσκησαν πίεση στην ελληνική πλευρά, ώστε να κλείσουν το συντομότερο δυνατό αυτές οι εκκρεμότητες του μνημονίου και ει δυνατόν να ενσωματωθούν σε κάποια από τα νομοσχέδια (πλαστικό και αδήλωτο χρήμα, καπνικά) που θα εισαχθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Επίσης, μέχρι τις 15 Ιουλίου το αργότερο θα πρέπει να έχει κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα εκτείνεται έως το 2020. Θα αφορά δηλαδή στην τετραετία 2017-2020. Έτσι, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ (ασφαλιστικό, εισόδημα, έμμεσοι φόροι), αλλά και του «κόφτη» στις δαπάνες (προβλέπει περικοπές μέχρι του ύψους του 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ), οι δανειστές ειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να προχωρήσει στην κατάρτισή του.

Σ’ αυτό θα περιγράφονται αναλυτικά τα πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το 2017, το ύψος των οποίων μόνο από τις αλλαγές στους έμμεσους φόρους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ ή στο 0,61% του ΑΕΠ, όπως επίσης και αυτά που θα έρθουν με τον Προϋπολογισμό του 2018 και θα φτάνουν στα 405 εκατ. ευρώ. Για το 2016 οι πρόσθετες εισπράξεις για τον προϋπολογισμό φτάνουν στα 364 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζονται οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% το 2018.

Το ενδιαφέρον στο νέο Μεσοπρόθεσμο συγκεντρώνουν οι στόχοι που θα τεθούν στα πλεονάσματα μετά το 2018. Αν και οι θεσμοί αποκλείουν για την ώρα μικρότερο στόχο από το 3,5%, είναι πιθανό μετά τη δεύτερη διαπραγμάτευση να μειωθεί στο 1,5%- 2% του ΑΕΠ.
Πώς θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Τεχνικό Μνημόνιο που συνοδεύει τα κείμενα που υπέγραψε το Μαξίμου με τους δανειστές, το βάρος σε περίπτωση ενεργοποίησης του δημοσιονομικού «κόφτη» πέφτει σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Οπως αναφέρει το κείμενο, σε περίπτωση ενεργοποίησης του «κόφτη», οι προσαρμογές των δαπανών θα πρέπει να υπολογιστούν με βάση τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα της κυβέρνησης, ώστε το καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι το επιδιωκόμενο.

Σύμφωνα με το κείμενο, σε περίπτωση ενεργοποίησης του «κόφτη», οι περικοπές δαπανών θα προέλθουν:

-Από συντάξεις το 15%

-Από μισθούς το 45%

-Από καταναλωτικές δαπάνες, μέσω έμμεσων φόρων, το 19,3%

Στο κείμενο καθορίζεται ότι η εξαίρεση πρωτογενών δαπανών, λόγω του κόστος του προσφυγικού, μπορεί να ανέλθει ως και το 0,2% του ΑΕΠ.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αρνητική απόκλιση, περιορίζεται από την 1η Ιουνίου του ιδίου οικονομικού έτους με αντίστοιχη μείωση των δαπανών, σύμφωνα με τα ακόλουθα:

α) Εάν η απόκλιση είναι μικρότερη ή ίση με 0,25% του ΑΕΠ, δεν λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής.

β) Εάν η απόκλιση είναι από 0,26% έως και 0,75% του ΑΕΠ, λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής ύψους 0,5% του ΑΕΠ.

γ) Εάν η απόκλιση είναι από 0,76% έως και 1,25% του ΑΕΠ, λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής ύψους 1% του ΑΕΠ.

δ) Εάν η απόκλιση είναι από 1,26% έως και 1,75% του ΑΕΠ, λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής ύψους 1,5% του ΑΕΠ.

ε) Εάν η απόκλιση είναι από 1,76% έως και 2,25% του ΑΕΠ, λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής ύψους 2% του ΑΕΠ.
Ποιες ΔΕΚΟ μεταφέρονται στο νέο υπερταμείο

Στο νέο υπερταμείο θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο η συμμετοχή του δημοσίου σε άλλες οκτώ κρατικές εταιρείες και συγκεκριμένα στις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00%, ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ, σύμφωνα με το τεχνικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Όπως είναι γνωστό, στο νόμο για την εφαρμογή του μνημονίου προβλέπεται πως θα μεταφερθούν στο υπερταμείο οι έξι πρώτες κρατικές εταιρείες και συγκεκριμένα οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπεται, επίσης, πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει διαμορφωθεί η λίστα ώστε να μεταφερθούν στο υπερταμείο όλες οι κρατικές εταιρείες.

Από το κείμενο του τεχνικού μνημονίου προκύπτει πως στο υπερταμείο θα μεταφερθεί και το ποσοστό που θα κατέχει το δημόσιο στον ΑΔΜΗΕ, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία «αποκοπής» από τη ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% και εισόδου στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό 20%-24%. Προκύπτει, επίσης, πως ειδικά για την ΕΑΒ, η κυβέρνηση και οι θεσμοί θα συναποφασίσουν αν έχει εμπορική δραστηριότητα, ή καλύπτει καθαρά αμυντικούς σκοπούς της χώρας. Αν υπερισχύσει η άποψη πως καλύπτει αμυντικούς σκοπούς, τότε δεν θα μεταφερθεί στο υπερταμείο. Τέλος, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να εξεταστεί η μεταφορά στο υπερταμείο και της ΕΚΧΑ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και εισπράττει τα σχετικά τέλη.
Κομισιόν: Να βελτιωθεί η μέθοδος εργασίας στη δεύτερη αξιολόγηση

Την ανάγκη μιας «βελτιωμένης μεθόδου εργασίας» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών, που θα προετοιμάσει καλύτερα τη δεύτερη αξιολόγηση, εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάιν. Ερωτηθείς σχετικά με το αν υφίστανται ήδη ομάδες εργασίας της Επιτροπής που δουλεύουν από κοινού με τις ελληνικές αρχές πάνω στις μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφερε πως η Επιτροπή επιθυμεί να «βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «η επιτυχία αυτή απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά στη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων», ενώ τόνισε πως τα δύο σημεία στα οποία έχει επικεντρωθεί η εργασία της Επιτροπής είναι η «ιδιοκτησία του προγράμματος» από την ελληνική κυβέρνηση και «η καλή επικοινωνία» προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης. «Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για εμάς και για την επιτυχία του προγράμματος», υπογράμμισε ο Αλ. Βιντερστάιν.

http://www.euro2day.gr/

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Που το πας; Που το πας; πέσμου τι θες και τι ζητάς, αν την ζωή σου αγαπάς! Γκιλοτίνα! Για όλους αυτούς που φέραν τη χώρα σε αυτό το χάλι!

  • Η ιδεολογία… του μετρίου

    9/07/2016

    http://www.antinews.gr/media/2016/07/i-ideologia-tou-metriou.jpeg

    Πραγματικά δεν ξέρουμε αν έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός την… αφανή ζημιά που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Δεν είναι η οικονομία που διαλύεται ή η αγορά που σκάει. Δεν είναι καν το ψέμα και ο σανός που τάισαν τον κόσμο και τώρα θα εισπράξουν την οργή του.
    Είναι μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία η μετριότητα της αριστεράς. Αυτή που διέλυσε τα πανεπιστήμια και σιγά – σιγά μπήκε στο πετσί της χώρας. Από τους αριστερούς των αμφιθεάτρων που γίνονταν αιώνιοι φοιτητές αρκεί μόνο να υπηρετούν την επανάσταση στο θολωμένο τους μυαλό μέχρι τους αρίστους και τις υποτροφίες του Φίλη.
    Από τη ρετσινιά της αριστείας του Μπαλτά μέχρι την υποβάθμιση των σχολείων ή την… αριστεία της μετριότητας. Με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ισοπεδώσει προς τα κάτω την Ελλάδα.
    Αντί π.χ. να δημιουργήσει δουλειές και να αυξηθούν οι μισθοί, το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί το σπάταλο Δημόσιο κόβοντας μισθούς και συντάξεις από άλλους. Αντί η χώρα να γίνει εξωστρεφής, καινοτόμα και «έξυπνη» ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει είναι να την κλείνει στα στενά σύνορα της χώρας και ο Τσίπρας να φορά τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας και να φωνάζει «ουάου».
    Έτσι και στην Παιδεία η οποία κατά κύριο λόγο υποβαθμίστηκε ακριβώς γιατί από τη μεταπολίτευση και μετά κυριάρχησε η ιδεολογία… του μετρίου σε όλα που καλλιέργησε η αριστερά.
    Όχι, να μην υπάρχουν καλά σχολεία για να μην αισθάνονται κόμπλεξ τα άλλα. Καταργούμε τα πειραματικά αντί να κάνουμε πειραματικά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα.
    Μισούμε τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των… πλουσίων και προσπαθούμε να τα καθυποτάξουμε αντί να φτιάξουμε τη δημόσια παιδεία.
    Σταματάμε να δίνουμε υποτροφίες μόνο στους άριστους του 8,5 και πάνω και δίνουμε και στους έχοντες βαθμό 6,5 γιατί όπως λέει η αριστερά «πρέπει να έχουν και άλλοι δικαιώματα». Μα τότε ο άριστος γιατί να βγάλει τα μάτια του και να γίνει άριστος όταν ξέρει ότι θα επιβραβευτεί και με μικρότερο βαθμό;
    Αυτή η νοοτροπία που σαν «ιός» έχει πάει παντού και έχει διαλύσει τα πάντα. Στο δημόσιο γιατί να ξεχωρίσει κάποιος για τη δουλειά του; Θα στιγματιστεί. Αντί να δώσουν κίνητρα για καλύτερες επιδόσεις στην εργασία των δημοσίων υπαλλήλων τους κάνουν όλους ίδιους.
    Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριμοδοτούν την παπαγαλία και αν είναι δυνατόν τη λούφα και παραλλαγή προκειμένου τα παιδιά να έχουν χρόνο να ρίξουν καμιά μολότοφ όπως ο γιος του υπουργού.
    Αυτό ακριβώς: Η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα χολέρα που έλεγε και ο Καρανίκας. Όταν όμως η Ελλάδα θα χάσει και τα τελευταία μυαλά της, όταν θα φύγουν οι άξιοι για να μείνουν οι μετριότητες, τότε να μην κλάψουμε για το χάλι της χώρας. Υποβαθμισμένη, άβουλη, απολίτιστη, μακριά από την καινοτομία μια χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.
    Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί αμόρφωτοι τύποι που το μόνο που διάβασαν ήταν η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια και το Κεφάλαιο του Μαρξ να διαμορφώνουν το μέλλον της νεολαίας, το μέλλον της χώρας.
    Δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει η μετριότητα της αριστεράς που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει με γεωμετρική ταχύτητα σε καταστροφή της Ελλάδας.

    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/i-ideologia-tou-metriou/10.108602

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    ΤΟ ” ΚΟΣΤΟΣ ” ΤΗΣ “ΦΥΓΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΟΣΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ – ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΗ ΜΑΑΣΤΡΙΙΧΤ Κ.Α
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ
    ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ
    ΜΕ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΔΩ

    ΑΛΛΑ

    ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΗΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Όπως και να έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φυγή φαιάς ουσίας από την Ελλάδα δεν είναι απότοκος της κρίσης.

    Πρόκειται για ένα βαθύτερο φαινόμενο

    απομάκρυνσης από ένα αντιπαραγωγικό, βαθύτατα συντηρητικό και πολύ διεφθαρμένο σύστημα,

    αυτό του πελατειακού κρατισμού,

    το οποίο όλο και δυσκολότερα αποδέχεται την ευφυΐα, την ζωντάνια,

    την δημιουργία και τα ανήσυχα πνεύματα που πάντα αναζητούν κάτι καλύτερο.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

    ΣΤΑ 170 ΔΙΣΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ “ΦΥΓΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

    Οι περίπου 400.000 Έλληνες επιστήμονες και πτυχιούχοι που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους τα έξι τελευταία χρόνια εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν και σοβαρή κεφαλαιακή απώλεια

    Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) και από εταιρείες συμβούλων στην αναζήτηση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, κάθε μορφωμένος Έλληνας που μεταναστεύει σε ηλικία 25-30 ετών, ανάλογα με τις σπουδές του έχει κοστίσει στην οικογένειά του κατά μέσον όρο από 300.000 ευρώ και πάνω.

    του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

    Δεν παραπαίει μόνον ο ελληνικός παραγωγικός ιστός και, κυρίως, το μεταποιητικό του σκέλος. Η χώρα, από το 2009 και μετά, υφίσταται και μία χωρίς προηγούμενο διαρροή «διανοητικού κεφαλαίου», η οποία αποτιμάται με χρηματικούς όρους σε περίπου 200 δισεκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για μία φανταστική απώλεια, για την οποία ουδείς κάνει λόγο. Ίσως δε κάποιοι να εύχονται την διαρροή αυτή.

    Διότι, μία χώρα χωρίς επιστημονική, επιχειρηματική και διοικητική ελίτ, γίνεται εύκολη λεία στις ορέξεις της αδυσώπητης και ολοκληρωτικής μετριοκρατίας, ύπατο όραμα της οποίας είναι να ασκεί την γελοία αλλά βίαιη εξουσία της σε πιθήκους.

    Κατά συνέπεια, το όλο πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, πλην όμως είναι και αυτό μέρος για την ώρα της εθνικής καταστροφής που βιώνει η Ελλάδα.

    Είναι δε πολυσύνθετο διότι, όπως πολύ σωστά τονίζει ο δρ. Ευάγγελος Μαρκόπουλος, πέρα από το brain drain (διαρροή μυαλών), υπάρχει και το entrepreneur drain (διαρροή νέων επιχειρηματιών), το business drain (διαρροή επιχειρήσεων), το managers drain (διαρροή στελεχών), το students drain (διαρροή φοιτητών) και άλλες σχετικές διαρροές, που περιορίζουν καθημερινά την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας.

    Είναι δε σαφές ότι, με σημαντικές διαρροές διανοητικού και καινοτόμου κεφαλαίου, οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της χώρας θα απομακρύνονται κα η συμμετοχή της στον νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας θα γίνεται όλο και πιο προβληματική.

    Από την άποψη αυτή, τονίζει ο δρ. Ευαγ. Μαρκόπουλος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αποτυπωθεί το μέγεθος αυτής της ανεπανόρθωτης καταστροφής της Ελλάδας.

    Καμία άλλη οικονομική απώλεια δεν έχει το μέγεθος και τον μεσο-μακροπρόθεσμο καταστροφικό αντίκτυπο για την χώρα από την απώλεια των μορφωμένων ανθρώπων της, δηλαδή της ισχυρότερης ελπίδας ανάπτυξης ενός τόπου.

    Ακόμα πιο τραγικό, όμως, είναι να αναλογιστεί κανείς πόσο έχει επενδύσει μία ελληνική οικογένεια στην ανατροφή και δημιουργία ενός επιστήμονα ή μορφωμένου ανθρώπου γενικότερα, ο οποίος σήμερα προσφέρεται δωρεάν στις αγορές εργασίας των αναπτυγμένων χωρών, στους κόλπους των οποίων μαίνεται και η μάχη για την απόκτηση ταλέντων.

    Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) και από εταιρείες συμβούλων στην αναζήτηση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, κάθε μορφωμένος Έλληνας που μεταναστεύει σε ηλικία 25-30 ετών, ανάλογα με τις σπουδές του έχει κοστίσει στην οικογένειά του κατά μέσον όρο από 300.000 ευρώ και πάνω.

    Το ποσό αυτό δεν είναι υπερβολικό, καθώς πέραν του κόστους σπουδών περιλαμβάνει και όλο το κόστος που έχει επενδυθεί από την ελληνική οικογένεια για την ανατροφή του ανθρώπου από την γέννησή του μέχρι την στιγμή της μετανάστευσής του.

    Τέτοια κόστη είναι η διατροφή σε όλες τις ηλικίες, η ιατρική περίθαλψη, η ψυχαγωγία, η διαβίωση, η ένδυση, η μόρφωση (ακόμη περισσότερο αν είναι σε ιδιωτικά σχολεία), οι σπουδές (αν είναι σε ιδιωτικά ή κρατικά πανεπιστήμια, εντός ή εκτός Ελλάδος, εντός ή εκτός της πόλης του, κλπ.), και άλλα πολλά που ένα παιδί, μαθητής, φοιτητής και νέος εργαζόμενος λαμβάνει από την οικογένειά του μέχρι να ενταχθεί στην αγορά.

    Πρόκειται για μία τεράστια επένδυση της ελληνικής οικογένειας, με μεγάλες στερήσεις των γονέων, αλλά και των παιδιών, με οικονομικά βάρη (δάνεια σπουδών κλπ.) και με πολλές άλλες θυσίες και υποχρεώσεις που δεν αποτιμώνται οικονομικά.

    Έτσι, ο μορφωμένος και ταλαντούχος Έλληνας που εγκαταλείπει την χώρα δεν συμβάλλει μόνον στην διεύρυνση του ελλείμματος φαιάς ουσίας, αλλά αποτελεί και σοβαρή οικονομική απώλεια, τόσον του παρόντος όσο και του μέλλοντος.

    Με άλλα λόγια, δεν χάνεται μόνον η επένδυση που προαναφέραμε αλλά πάει περίπατο και η μελλοντική απόδοσή της, όταν ο «μετανάστης» θα έμπαινε στην αγορά της εργασίας και παραγωγής.

    Σαφώς δε, η Ελλάδα και ο παραγωγικός της ιστός χάνουν και πιθανές εφευρέσεις ή άλλες καινοτομίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία υψηλές προστιθέμενες αξίες.
    Αν λάβουμε λοιπόν υπ’ όψιν μας ότι από το 2009 έως σήμερα έχουν εγκαταλείψει την χώρα περίπου 400.000 μορφωμένοι και ταλαντούχοι Έλληνες, με κόστος από 300.000 ευρώ και πλέον για τον καθένα, η συνολική απώλεια ξεπερνά τα 170 δισεκατ. ευρώ.

    Αντιπροσωπεύει, δηλαδή, παραπάνω από το μισό χρέος της χώρας, γεγονός που δεν διαφεύγει της προσοχής των δανειστών μας.

    Κοινοτικοί παρατηρητές και ειδικοί του ΟΟΣΑ έχουν ήδη επισημάνει στις ηγεσίες των δανειστών μας ότι η Ελλάδα χάνει πολύτιμο διανοητικό κεφάλαιο και η απώλεια αυτή θα κάνει όλο και δυσκολότερο τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας της –με τον τελευταίο να αποτελεί ζωτική ανάγκη, αν θέλουμε να βγούμε από το δανειακό τέλμα και την γενική απαξίωση της χώρας.

    Όπως μάς είπε η κυρία Βενετία Κουσία, επικεφαλής της εταιρείας Manpower Group στην Ελλάδα, στην εγχώρια αγορά εργασίας ήδη παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, φαινόμενο που επιδρά αρνητικά και στις επενδύσεις.

    Οι ελλείψεις δε αυτές γίνονται ακόμα πιο ζωηρές στο επίπεδο των ταλέντων, τα οποία βεβαίως δεν έχουν κανέναν λόγο να φυτοζωούν στην χώρα μας. Εγκαταλείπουν έτσι την Ελλάδα και αναζητούν καλύτερη τύχη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

    «Με αυτούς τους ταλαντούχους Έλληνες που φεύγουν είναι σαν να χαρίζουμε σε αναπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία για παράδειγμα, 2 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για την ανάπτυξή τους», τονίζει ο δρ. Ευαγ. Μαρκόπουλος και θέτει επί τάπητος ένα πρόβλημα που δεν είναι βέβαια μόνον ελληνικό.

    Η φυγή των εγκεφάλων είναι πλέον τεράστιο πρόβλημα, συνυφασμένο με την οικονομική παγκοσμιοποίηση, το οποίο δυστυχώς κατατάσσει πλέον την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών της Αφρικής.

    .

    Όπως και να έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φυγή φαιάς ουσίας από την Ελλάδα δεν είναι απότοκος της κρίσης.

    Πρόκειται για ένα βαθύτερο φαινόμενο απομάκρυνσης από ένα αντιπαραγωγικό, βαθύτατα συντηρητικό και πολύ διεφθαρμένο σύστημα, αυτό του πελατειακού κρατισμού, το οποίο όλο και δυσκολότερα αποδέχεται την ευφυΐα, την ζωντάνια, την δημιουργία και τα ανήσυχα πνεύματα που πάντα αναζητούν κάτι καλύτερο.

    http://europeanbusiness.gr

    http://aegeanhawk.blogspot.gr/2015/12/170.html

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

    ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ

    ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

    ΚΑΙ ελληνες

  • Λαός αξιοπρέπειας

    *****************

    **************************************

    *************************************************************************

    https://gdailynews.files.wordpress.com/2011/11/eimaste-ellines.jpg?w=700

    *************************************************************************

    Η αξιοπρέπεια δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας,

    δεν μετριέται με δείκτες.

    Και η μούτζα μας στην κατοχή χρησιμοποιούσε όλα τα δάκτυλα του χεριού.

    Πολλές φορές τα πράγματα ήταν δύσκολα για το λαό μας,

    αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αξιοπρέπειά μας.

    Ακόμα και ηττημένοι.

    Ούτε στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν σκύβαμε.

    Δεν υπήρχε λόγος, η γη μας θα ήταν ο τάφος μας.

    Μπορεί να ξερίζωσαν ακόμα και τα θεμέλια των σπιτιών μας

    όταν αντισταθήκαμε αλλά το αντέξαμε και χτίσαμε καινούργια

    πάνω στην ίδια γη, ενώ οι κατακτητές μας έφτυσαν αίμα και φύγαν.

    Είμαστε ακραίοι, υπερβολικοί και φωνακλάδες γιατί είμαστε ακρίτες,

    δεν μας αρέσει η μετριότητα και αγαπάμε δυνατά.

    Παίζουμε θέατρο ναι, αλλά από την αρχή για ν’ αντέχουμε τις τραγωδίες

    και να πεθαίνουμε με κωμωδίες.

    Χαζεύουμε τον ουρανό, αγναντεύουμε τη θάλασσα, είναι αλήθεια.

    Έτσι δημιουργήσαμε την αστρονομία και κατασκευάσαμε το ναυτικό.

    Μας αρέσει να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο, έτσι πλάσαμε τα μαθηματικά.

    Κι όπως νιώθουμε πάντα αδύναμοι επινοήσαμε τη στρατηγική.

    Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά κάνουμε τη διαφορά.

    Ζούμε αιώνες μ’ ένα κομμάτι γης γιατί έχουμε τον ουρανό

    και τη θάλασσα.

    Κι αν είμαστε μόνο σκιές για τους άλλους είναι γιατί έχουμε ήλιο.

    Ο λαός μας έτρωγε πέτρες αλλά σκάλιζε μάρμαρο.

    Πολλές φορές μας έκαψαν αλλά δεν μας κατέστρεψαν

    γιατί το φως δεν καίγεται.

    Μας πήραν πολλές φορές το χώρο μας αλλά πάντα είχαμε το χρόνο.

    Μοιάζουμε με τη θάλασσά μας.

    Ποιος μπόρεσε να την αρπάξει;

    Κι αν την μαστίγωσαν δεν έπαθε τίποτα.

    Αυτή είναι το αίμα μας γιατί δεν μας έδωσαν άλλο γαλάζιο.

    Είναι το δώρο μας, το μοναδικό.

    Αυτός είναι και ο μόνος μας πλούτος.

    Αλλιώς θα μας είχαν κατακλέψει.

    Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη

    γι’ αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ.

    Ποιος να σκοτώσει ένα σύμβολο;

    Κι όταν πεθαίνει ένας δικός μας κι έχει αφήσει έργο,

    δεν είναι τυχαίο που η κραυγή μας βγάζει τη λέξη:

    άξιος!

    Και ζούμε για να τον θυμόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή,

    είναι θέμα ανάγκης.

    Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος.

    Αυτή είναι η μοναχική μας πορεία.

    Έτσι γεννήθηκε ο ελληνισμός

    και παραμένει μια αξία για όλη την ανθρωπότητα

    ενώ έπεσαν τόσες ιδεολογίες που θεωρούσαμε αθάνατες.

    Ενώ εμείς ξέρουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει αθανασία.

    Το έχουμε μέσα μας με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια,

    ακόμα και αν είχαμε χάσει τις πινακίδες μας, τις μυκηναϊκές.

    Τίποτα δεν ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν χάσαμε τις αξίες μας.

    Κι αν δίνουμε τόση σημασία στην ελευθερία,

    είναι γιατί συνδυάζεται με τη σκέψη.

    Δίχως ελεύθερη σκέψη, δεν είσαι άνθρωπος.

    Κι εμείς παραμείναμε άνθρωποι ακόμα και σκλαβωμένοι.

    Μόνον έτσι δεν γίναμε σκλάβοι.

    Πολιορκημένοι ναι, αλλά πάντα ελεύθεροι,

    διότι δεν ξέραμε να ζήσουμε αλλιώς.

    Αυτό λέει ακόμα και η σημαία μας με τις γαλανόλευκες συλλαβές της:

    Ελευθερία ή Θάνατος.

    Γιατί λοιπόν να γονατίσουμε τώρα;

    Μετά από τόσους αιώνες, να παραδοθούμε για ποιο λόγο;

    Επειδή θεωρούν ότι μας έπεισε η ρητορική της κρίσης;

    Εμείς έχουμε κρίση από τον Σωκράτη χάρη στη μαιευτική.

    Δεν θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας για τόσο λίγο!

    lygeros.org

    Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

    Το διαβάσαμε από το: Λαός αξιοπρέπειας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/02/blog-post_1873.html#ixzz4DxuO89Kc

    *******

    ΒΙΝΤΕΟ

    Η Ενδεκάτη Εντολή

    https://www.youtube.com/watch?v=EwslBnJG9QY

    *******************************************

    ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ Η ΖΩΗ

    ΔΗΛΩΝΩ ΤΡΕΛΗ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ

    ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ

    ************************

    ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΓΙ΄ ΑΥΤΟ

    ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Ρίξ’ ένα βλέμμα σιωπηλό
    στον κόσμο τον αμαρτωλό
    και δες η γη πως καίει.
    Και με το χέρι στην καρδιά
    αν δε σ’ αγγίξει η πυρκαγιά,
    ψάξε να βρεις ποιος φταίει.

    Σα χαμοπούλι ταπεινό
    που δεν εγνώρισ’ ουρανό
    και περπατάει στο χώμα,
    την ενδεκάτη εντολή
    δεν την σεβάστηκες πολύ
    γι’ αυτό πονάς ακόμα.

    Την ενδεκάτη εντολή
    δεν την σεβάστηκες πολύ
    γι’ αυτό πονάς ακόμα.

    Είναι καινούργια και παλιά
    σαν της ψυχής την αντηλιά,
    σαν της καρδιάς τα βάθη.
    Μα μες του κόσμου τη φωτιά
    που μπερδευτήκαν τα χαρτιά
    κανείς δε θα τη μάθει.

    Τράβα να βρεις τον Μωυσή
    και ξαναρώτατον κι εσύ
    μήπως αυτός την ξέρει
    την ενδεκάτη εντολή
    που `ν’ ολοκάθαρο γυαλί
    και κοφτερό μαχαίρι.

    Την ενδεκάτη εντολή
    που `ν’ ολοκάθαρο γυαλί
    και κοφτερό μαχαίρι.

    Στην παγωμένη σου ερημιά
    το γέλιο γίνεται ζημιά
    κι η ομορφιά σκοτάδι.
    Έτσι είναι φίλε μου η ζωή
    φέρνει τον ήλιο το πρωί
    την καταχνιά το βράδυ.

    Κάνε λοιπόν υπομονή
    τώρα που φως δε θα φανεί
    κι ούτε θα `ρθει καράβι.
    Την ενδεκάτη εντολή
    την ξέρουν μόνο οι τρελοί
    κι όλοι της γης οι σκλάβοι.

    Την ενδεκάτη εντολή

    την ξέρουν μόνο οι τρελοί

    κι όλοι της γης οι σκλάβοι.

    **************************

    ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>