«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το διεθνές πετσάφι Λαγκάρτ του ΔΝΤ μιλά για το προτεκτοράτο της!!!

 ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ 1 1

Μια παλιά ιδέα επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο. Υπέρ της μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα τάχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ

Ο Ιγκλέσιας των Podemos λέει πως η Ισπανία δεν πρόκειται να γίνει προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Ελλάδα.

 

Μια παλιά ιδέα της δεκαετίας του ’90, η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, ήλθε εκ νέου στο προσκήνιο, στη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Ασπεν», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Ασπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία τέθηκε το σχετικό ερώτημα, τη χαρακτήρισε πολύ καλή ιδέα, ωστόσο είπε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν διάφορα ζητήματα, όπως διαφάνεια, επιτροπή που θα έχει την ευθύνη των χειρισμών κ.α.

Το θέμα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα έθιξε με τοποθέτησή της η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ασπεν και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ιδεών», Κίτι Μπουν (Kitty Boone), στη διάρκεια συζήτησης την Κυριακή 26 Ιουνίου, με συντονίστρια την πρόεδρο του Ινστιτούτου Woodrow Wilson, Τζέιν Χάρμαν, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Απόστολου Ζουπανιώτη στο greeknewsonline.

«Η ελληνική οικονομία είναι καταστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή – δεν χρειάζεται να χτίζουμε στάδια που θα γεμίζουν σκόνη και χόρτα – και να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον κόσμο; Βρείτε μια τοποθεσία στην Ευρώπη που είναι νομότυπο το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων», ήταν η παρέμβαση της κυρίας Μπουν.

«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν που σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) με τον πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ωστόσο, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο για την εποπτεία των αγώνων ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη στο παρελθόν.

Μάλιστα, στην τοποθέτησή της η κυρία Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και η οποία έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς φανταστικούς αθλητές, ως μέρος των αρχών που είχαν οι Ελληνες, «νους υγιής εν σώματι υγιή».

 

Ο Ιγκλέσιας των Podemos λέει πως η Ισπανία δεν πρόκειται να γίνει προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Ελλάδα.

Ο Γιούνγκερ ήρθε στην Αθήνα μοίρασε φιλιά, χειροφιλήματα σε κυρίες, χαμόγελα και υποσχέσεις. Ο Ντράγκι υπόσχεται αύξηση της ρευστότητας υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρεί η χώρα μας τα συμφωνηθέντα και θα προχωρούν ικανοποιητικά οι ιδιωτικοποιήσεις.

Και οι τρεις έχουν ένα κοινό τόπο. Υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα έχει μειωμένη εθνική κυριαρχία και η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει με κυρίαρχο τρόπο αποφάσεις. Το γνωρίζαμε ασφαλώς, αλλά είναι πολύ οδυνηρό να σου το υπενθυμίζουν κάθε στιγμή και μάλιστα με ωμό μεν, αλλά ειλικρινή τρόπο, όταν χαρακτηρίζουν τη χώρα προτεκτοράτο. Είναι σαν βάζουν το μαχαίρι στην πληγή και το στρίβουν κιόλας.

Είναι πολύ οδυνηρό επίσης να συλλογίζεσαι πως αυτό γίνεται στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, στην Ευρώπη της δημοκρατίας και του πολιτισμού, που εμπνέεται από τις αρχαιοελληνικές αξίες και αρχές.
Μπούρδες. Μπούρδες, συμφέροντα και υποκρισία. Τα πάντα σε αυτό το ανατολίτικο παζάρι που έχει εγκατασταθεί στο κέντρο της Ευρώπης είναι ζήτημα ισχύος. Ισχύος εθνικής ή ισχύος που πηγάζει από συμμαχίες συμφερόντων ή και ιδεολογικές. Τα πρώτα πάντως υπερισχύουν και της ιδεολογίας και της κοσμοθεωρίας των κομμάτων που κυβερνούν.
Και για να λέμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα, ο Γιούνγκερ που συμφωνεί με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υιοθέτηση των βέλτιστων εργασιακών πρακτικών στην Ευρώπη, θα μπορούσε να καλέσει τον Ιαν Κοστέλο (εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο και ουσιαστικά υπάλληλος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) στο γραφείο του και να του πει ρητά και κατηγορηματικά ότι η Κομισιόν έχει αυτές τις θέσεις και αυτές θα υποστηρίξει χωρίς καμία υποχώρηση. Θα το κάνει; Δε νομίζω.

Θα μπορούσε επίσης, να τηλεφωνήσει στον Ντράγκι και τον Ρέγκλινγκ και στο όνομα των καλών εργασιακών πρακτικών που ισχύουν στην Ενωμένη Ευρώπη, να τους ζητήσει και οι δικοί τους εκπρόσωποι στο κουαρτέτο να υποστηρίξουν ανάλογες θέσεις και να τελειώνει το παραμύθι. Θα το κάνει; Δεν νομίζω. Γιατί δεν το επιτρέπουν οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί.

Ο Ντράγκι θα μπορούσε επίσης, αντί να τιμωρεί την Ελλάδα με υψηλά επιτόκια και επομένως τις ελληνικές επιχειρήσεις με μεγαλύτερο κόστος, να απελευθερώσει φθηνή ρευστότητα (επιτόκιο 0,05%) με την υποχρέωση να δανειοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια υγειών και βιώσιμων επιχειρήσεων με φθηνό χρήμα και να ευνοήσει την ανάπτυξη και επομένως την έξοδο από την κρίση και την ύφεση. Θα το κάνει; Δεν νομίζω.

Θα συνεχίσει τη χορήγηση ρευστότητας με το σταγονόμετρο και θα πιέζει, όπως έκανε μετά το Φεβρουάριο του 2015 όταν έκλεισε την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή ρευστότητα και απείλησε με ασφυξία την ελληνική οικονομία για να εκβιάσει την κυβέρνηση να υποκύψει στα κελεύσματα των εταίρων.

Παράλογη, αντιοικονομική και λανθασμένη προσέγγιση. Καθόλου οικονομική, αλλά βαθειά προτεσταντική με τιμωρητικό χαρακτήρα για το άτακτο τέκνο ή αν προτιμάτε το… απολωλός πρόβατο. Ανοησία δηλαδή. Οπως ανοησία και τεράστια υποκρισία είναι η προσέγγιση της οικονομίας με ηθικούς όρους, αφού στον πυρήνα των αποφάσεων κρύβεται η σιδερένια γροθιά του συμφέροντος που συντρίβει τα πάντα. Απλώς η ηθική είναι το βελούδινο γάντι της γροθιάς.

Θα μπορούσε η ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα της ρευστότητας στην Ισπανία; Μάλλον όχι και φάνηκε από την ιδιαίτερη αντιμετώπιση που είχε η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου στην κρίση. Γιατί η Ισπανία είναι μεγαλύτερο μέγεθος από την Ελλάδα και επομένως έχει μεγαλύτερη δύναμη πυρός.

Και πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη πόσο λάθος διαπραγματεύτηκε η χώρα το 2010, όταν κρατούσε αιχμάλωτες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και η απειλή της χρεοκοπίας θα μπορούσε να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις.
Ας ξεχάσουμε τα φιλιά, τις χαιρετούρες, τα χτυπήματα στην πλάτη και τις ιδεολογικές αγκαλιές και ας εργαστούμε για να βγει η χώρα από την κρίση, ώστε να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία

Περσινά ξινά σταφύλια, θα πείτε. Οχι βεβαίως γιατί σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, όπως νομίζουν και θέλουν κάποιοι. Και επιτέλους, εμείς οι πολίτες ας κρίνουμε από το έργο και όχι από τις εμφανίσεις στην τηλεόραση. Γιατί είμαστε συνυπεύθυνοι, όταν επιλέγουμε τους αστέρες της TV να μας λύσουν προβλήματα για τα οποία έχουν άγρια μεσάνυχτα. Τη λέξη αξιοκρατία τη γνωρίζουμε; Ε, λοιπόν ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, γιατί πάλι θα κληθούμε στις κάλπες το αργότερο σε τρία χρόνια ή όποτε άλλοτε.

Θα μπορούσαμε να ποντάρουμε στη νίκη του Ιγκλέσιας στην Ισπανία και να ελπίζουμε σε αλλαγή της αντιμετώπισης της Ελλάδας από την Ευρώπη; Δεν νομίζω. Γιατί και ο Ιγκλέσιας τη χώρα του θα κοιτάξει και ανάλογα με τις συνθήκες και τις ισορροπίες, θα συνάψει και τις συμμαχίες.

Αν το συμφέρον της Ισπανίας συμβαδίζει με εκείνο της Ελλάδας τίποτα δεν αποκλείεται. Αν, όμως, όχι, οι αγκαλιές του Αλέξη με τον Πάμπλο θα μείνουν στις …φωτογραφίες.

Τελικό συμπέρασμα. Ας ξεχάσουμε τα φιλιά, τις χαιρετούρες, τα χτυπήματα στην πλάτη και τις ιδεολογικές αγκαλιές και ας εργαστούμε για να βγει η χώρα από την κρίση, ώστε να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία, να δυναμώσει το ειδικό της βάρος και να αποτινάξουμε τον ευρωπαϊκό ζυγό, που έχει υποκαταστήσει την αλληλεγγύη των εταίρων, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Αλλιώς κινδυνεύουμε να παραμείνουμε το κλωτσοσκούφι του κάθε πικραμένου Ευρωπαίου. Και θα βλέπουμε ακόμα και τον Ούρμπαν της Ουγγαρίας να σηκώνει ανάστημα στην Ευρώπη κι΄ εμείς να σκύβουμε το κεφάλι στην πρώτη απειλή, Γερμανού, Φινλανδού, Ολλανδού, Αυστριακού για να μην πούμε …Μαλτέζου υπουργού Οικονομικών.

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>