«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

H «ΕΥΡΩ- ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟ- ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ» ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΑ «ΔΕΞΙΑ, ΚΕΝΤΡΩΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

           02.07.2016


ΑΡΑΧΝΟΤΟ Α1

Η ετσι ονομασθεισα πολιτικη «Ελιτ» και όχι μονο, του αχρηστου κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, θυμιζει στον γραφοντα τα «Βοδια» του Πυθαγορα.

Όταν ο Πυθαγορας ανεκαλυψε και διετυπωσε το «θεωρημα» του και την «δημιουργον αρχην» και την αιτια των ολων, δηλαδη την γνωση της δημιουργικης «τετρακτυος», προσεφερεν στους θεους της ελληνικης αρχαιοτητας σαν «θυσια ευχαριστιας» μια εκατακομβη «Βοδιων».

Από τοτε τρεμουν όλα τα «Βοδια» της ετσι ονομασθεισεις «Ελιτ» του αχρηστου κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, όταν μια «παλαια Αληθεια» αναδυεται από τα βαθη της ιστοριας και βλεπει το φως της ημερας σαν μια «Νεα Αληθεια».

Το ποσο, όχι μονο «ευρω-Δουλοπρεπης» αλλα και «γερμανο-Δουλοπρεπης» είναι στο αχρηστο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης η «πολιτικη Ελιτ» του, φαινεται από την συμπεριφορα του πολιτικου του χριστιανοσοσιαλιστκου κομματος της Βαυαριας και πρωην υπουργου Συγκοινωνιων της Γερμανιας κ. Peter Ramsauer (κατα το ονομα σιγουρα Βαυαρος  Εβραιος – Σιωνιστης) απεναντι σε έναν Ελληνα Φωτογραφο στο γραφειο του Πρωθυπουργου του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, με το «Μη με αγγιζεις βρωμιαρη Ελληνα».

Εάν ο γυφτομαγκας αυτος των σοκακιων των Εξαρχειων της Αθηνας, που μας το παιζει «Πρωθυπουργος», ηταν «Ελληνας» θα εδεινε εντολη στα σωματα ασφαλειας του, να «εκτελεσουν» επι τοπου το εκ Γερμανιας Καθαρμα, δημιοργωντας ετσι σκοπημα και διπλωματικο επισοδειο προς παραδειγμα.

Το μηνυμα θα ηταν ξεκαθαρο.

«Η Ελλας ποτε δεν θα γινει Γερμανικο Προτεκτορατο όπως το επιθυμει η Ελιτ της WASP-Zionists η οποια συντιθεται από Προτεσταντες και Ιουδαιους».

Όπως σε ολους τους Γερμανους εγκληματιες μετα τον 2ον Παγκοσμιο Πολεμο, ετσι και τον κ. Peter Ramsauer τον εγκατελειψεν η μνημη του….Τετοιου ειδους καθαρματα δεν εχουν τολμη να πουν την Αληθεια…Er weist die Vorwürfe zurück. Αποκρουει τις κατηγοριες…

Μετα την αναγαια αυτή παρακαμψη προχωρει ο γραφων στην αναλυση του.

Η επαφη των χωρων της Ευρωπης με τον υπολοιπο κοσμο, με ένα πληθος λαων και τροπων ζωης κα η περιεργεια αυτων να τους γνωρισει καλυτερα εδωσαν ισχυρη ωθηση προς την ανατυξη των κοινωνικων επιστημων και στην αποδυναμωση των δικων τους παραδοσιακων αξιων.

Το δευτερο πληγμα στις αξιες των κοινωνιων της Ευρωπης επηλθε με την «παγκοσμιοποιηση»  απο το κυριαρχο πνευμα του οικονομισμου, καθως κυριολεκτικα αλωσε την επιθυμια του ευρωπαιου πολιτη και απεδειξε αναποτελεσματικους και αναχρονιστικους βασικους θεσμους και αξιες.

Η Οικονομικη «απληστια» και «ασυδοσια» νομοποιηθηκαν ως «επιχειρηματικο πνευμα».

Ο καταλογος μεταλλαγης των αρχαιοελληνικων αξιων των κοινωνιων της Ευρωπης είναι βεβαιως μακρυς και καλυπτει κάθε πτυχη της ανθρωπινης δρασης.

Όμως το ζητημα της «παγκοσμιοποιησης» δεν σταματα εδώ.

Αρχιζει να γινεται αισθητη σε ευρειες μαζες του πληθυσμου της Ευρωπης η αμφισβητηση της ωφελιμοτητας και της αξιας του οικονομικου πνευματος, του καταναλωτισμου, της εργασιας, της τεχνολογιας ακομη και της ιδιας της επιστημης και της ομαδικης συμβιωσης χωρις όμως αυτό να σημαινει, ότι σημερα εντος της Ε.Ε. ένα μεγαλο μερος των πληθυσμων της δεν εξακολουθουν να ζουν με ένα και μοναδικο σκοπο: «την απαλλαγη τους από την πεινα για να επιβιωσουν».

Με μονο λιγες εξαιρεσεις (Βασιλειος Μαρκεζινης) ουδεις τοσο από την ετσι ονομασθεισα πολιτικη Ελιτ οσο και από την δημοσιογραφια με τα ηλιθια αρθρα της ως π.χ. Μικρα Αγγλια και όχι τοσο μεγαλη Βρετανια ‘η το λαθος των Βρετανων και από τα γραπτα ηλεκτρονικα μεσα αποβλακωσης των Ρωμιων, κατενοησε την σημασια της αποφασης του λαου της Μεγαλης Βρετανιας, την 24.06.2016, για το BREXIT, όπως και παλαιοτερα (1989) τιποτε δεν κατανοησε και για τους πραγματικους λογους της πτωσης του τειχους του Βερολινου.

Τα γεγονοτα που θα ακολουθησουν μετα το BREXIT θα απαιτησουν μια ρασιοναλιστικη προσαρμογη στην εξελιξη ενός κοσμου που αλλαζει.

Για την προσαρμογη αυτή η Μεγαλη Βρετανια είναι ετοιμη να δεχθη την ανεξαρτησια της Σκωτιας και της βορειας Ιρλανδιας ακομη δε και την απωλεια των κοιτασματων Υδρογονανθρακων στην βορεια θαλασσα.

ΓΟΥΑΝ

Και όλα αυτά διοτι με το BREXIT θα μετατρεψει το «τετραγωνικο μιλι του Λονδινου = City of Lonon» σε ένα offshore χρηματοπιστωτικο κεντρο για το ανερχομενο νομισμα «Yuan».

ΟΥΝΑΝ

Για οσους εχουν μυαλο και όχι αχυρο στο κεφαλι τους, προβλεπουν ότι η Ε.Ε. θα διαλυθει γρηγορωτερα από την αποχωρηση της Μεγαλης Βρετανια από αυτην και οι περισσοτερες χωρες μελη της θα χασουν την ευκαιρια προσαρμογης τους στα νεα δεδομενα και θα ζησουν δυσκολους αγωνες οικονομικης υπαρξης με τεραστιες υποχωρησεις του βιοτικου επιπεδου και της διαρκειας της ζωης των πολιτων τους, όπως εζησε η νεα Ρωσια μετα την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης.

Οι αθλιοι Γερμανοι, για να σωσουν την επικυριαρχια τους επι της Ε.Ε. επιδεικνυουν και απεναντι στην Μεγαλη Βρετανια την ιδια ανελεητη συμπεριφορα που εχουν επαναλημμενα επιδειξει και κατά του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης.

Πολύ σωστα διεγνωσε ο κ. Βασιλειος Μαρκεζινης, ότι η Ε.Ε. είναι σε διαλυση.

Αυτή χωρις την Ρωσια και την Μεγαλη Βρετανια θα είναι  κάθε άλλο παρα η Ευρωπη των Πατριδων. Τα παντα δειχνουν, ότι το οικονομικο κεντρο του πλανητη μας μετακομιζει και η κυριαρχια των ΗΠΑ στον πλανητη μας βαινει προς το τελος της. Εάν διατηρηθουν οι σημερινοι ρυθμοι οικονομικης αναπτυξης η Κινα θα υπερσκελισει οικονομικα το αργωτερο το 2025 τις ΗΠΑ. Η κριση είναι συνεπως προπρογραμματισμενη. Μια μεταφορα οικονομικης ισχυος μεταξυ των δυο αυτων χωρων γινεται ένα αδυνατο γεγονος.

Εξ αναγκης της «ratio»συνεπως η Μεγαλη Βρετανια ωs  μεγαλη πολιτικη και στρατιωτικη δυναμη θα αλλαξη στρατοπεδο για να επιβιωση εξω από την αγγομαχουσα Ε.Ε. Για την Κινα και την νεα Τραπεζα της AIIB (Asian Infrastructure Investment Bank = Ασιατικη Τραπεζα Επενδυσεων Υποδομων) ο καπιταλισμος καο ο κομμουνισμος συγχωνευονται κατω από την Νεα Ταξη Πραγματων του χρηματοπιστωτικου συστηματος της «Μαφιας των Χαζαρων Τραπεζιτων», που διαθετουν αθεμιτη επορροη στο πολιτικο συστημα των ΗΠΑ και δρουν ως φατρια εντος του Κογκρεσου, των Ενοπλων Δυναμεων και των Υπηρεσιων Πληροφοριων των ΗΠΑ.

Για το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης φρονιμως ποιουντα, οσο και εάν

φαινεται παραλογο, το GREXIT στις παρουσες συνθηκες είναι μεν πολυ  

δυσκολο, αλλα θα ηταν σωτηριο. Την πολιτικη και όχι μονο «Ελιτ» του

 κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, την αρρωσταινουν οι σκεψεις χωρις

 ανδρεια, την πεθαινουν οι ιδεες χωρις θυσια και την θανατωνουν τα

 ευχολογια χωρις πραξεις. Η μονομερεια της «ratio» ειναι μεν

 απανθρωπη αλλα αναγκαια. Η διαγνωση καρκινου χωρις θεραπεια

 είναι αχρηστη, η θεραπεια καρκινου με ασπιρινι καθαρη κορο’ι’δια

 και η σωτηρια της πατριδας μας χωρις φωτια και σφυρι για να πεση η

σκουρια, ουτοπια.

 

Οι γορδιοι δεσμοι δεν λυνονται, αυτοι κοβονται…..Αλλως η απειλη

θανατου του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας είναι υπαρκτη…

Στην Φυση υπαρχουν λεονταρια, αετοι, χρησιμα ζωα, αλλα και

σκουληκια. Στην χωρα μας υπαρχουν στρατιες «αγορασμενων

βλακων» σε όλα τα επιπεδα της Ελιτ, που πωλουν την συνειδηση τους

και εργαζονται για υποπτα συμφεροντα. Ολοι αυτοι, δεξιοι, κεντρωοι,

αριστεροι, κατα γερμανικην εντολην, μας ταπεινωνουν σαν εθνος, μας

γελοιποιουν διεθνω,ς μας εκμαυλιζουν ηθικα, μας εξαρθρωνουν και

μας ξεπωλουν οικονομικα, μας λεηλατουν ταμειακα, μας διαλυουν

διοικητικα, μας αποσυνθετουν κοινωνικα, μας εξανδραποτουν

συνδικαλιστικα, μας εξασθενουν επιχειρηματικα και μας εξαφανιζουν

 ολες τις αρχαιοελληνικες Αρετες, Αξιες, Αρχες και Ιδανικα. Ολοι οι

θλιβεροι αυτοι νεκροθαπτες του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας

πρεπεο οπωσδηποτε να εξοντωθουν χωρις ιχνη οικτου….

Καλουνται να βγουν από τα χαρακωματα τους, οσοι «Ελληνες»

καθοδηγουνται ακομη από το πνευμα του Ιωννα Δραγουμη, από τις

Ιδεες του Περικλη και από την μεγαλοσυνη και ανδρεια του Μεγαλου

Αλεξανδρου για την ανασταση του Εθνους μεσα από την σημερινη

γερμανικη κατοχη και το γενικο ξεχαρβαλωμα της πατριδας μας.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to H «ΕΥΡΩ- ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟ- ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ» ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΑ «ΔΕΞΙΑ, ΚΕΝΤΡΩΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ.

  • Η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι εχθροί της

    Με 140 εκατομμύρια μουσουλμάνους στην καρδιά της το 2040, η Ευρώπη θα διαθέτει ακόμη την ελληνορωμαϊκή και χριστιανική της συνείδηση;
    Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014
    http://europeanbusiness.gr/articlefiles/europe_map.jpg
    Προσφάτως ακόμα, όταν σε διεθνές συνέδριο τόλμησα να μιλήσω για την ανάγκη ενός πολιτιστικού Μάαστριχτ στην Ευρώπη, εδέχθην καταιγισμό διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών. Το γεγονός και μόνον μιας προσπάθειας η Ευρώπη να επαναφέρει στο προσκήνιο της ιστορίας της κομμάτια από την κοινή της κληρονομιά, ενοχλεί κάποιους –και πολύ σοβαρά, μάλιστα.

    Όχι, ο χρόνος δεν είναι πολύ μακρυά. κάπου το 2040, όταν τα εγγόνια μου θα πλησιάζουν τα τριάντα τους χρόνια, στην Ευρώπη της δημοκρατίας θα κατοικούν περίπου 140 εκατομμύρια μη Ευρωπαίοι –οι οποίοι, ωστόσο, θα έχουν ευρωπαϊκή εθνικότητα. Επίσης, η Ευρώπη θα περιστοιχίζεται από 90 έως 96 εκατομμύρια Τούρκους, 300 εκατομμύρια Βορειοαφρικανούς και 220 εκατομμύρια Κεντροασιάτες. Λίγο πιο μακρυά της, στην Μέση Ανατολή, θα βρίσκονται άλλα 160 εκατομμύρια Άραβες, Ιρανοί, Ιρακινοί, Κούρδοι και Ισραηλινοί –με τους τελευταίους να είναι οι μισοί και πλέον αραβικής προελεύσεως. Θα έχουμε έτσι μιαν Ευρώπη «περικυκλωμένη» από 800 εκατομμύρια μουσουλμάνους, με άλλα 140 εκατομμύρια να βρίσκονται στην καρδιά της.

    Η εξέλιξη αυτή, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την σημερινή ευρωπαϊκή δημογραφική πραγματικότητα, θέτει από μόνη της ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: Σε είκοσι χρόνια θα υπάρχει ευρωπαϊκή συνείδηση; Με πιο απλά λόγια, θα υπάρχει ακόμα αυτή η ιστορική σύνδεση των Ευρωπαίων με ένα πολύ πλούσιο παρελθόν, το οποίο υπήρξε η μήτρα της δημοκρατικής παραδόσεως και της ελεύθερης συνειδήσεως; Παραφράζοντας τον Τ.Σ.Έλλιοτ, σε είκοσι με τριάντα χρόνια πόσοι Ευρωπαίοι θα είναι πρόθυμοι να διαφυλάξουν μία κληρονομιά δύο και πλέον χιλιάδων ετών, που είναι αυτή της Ελλάδος της Ρώμης και του Ισραήλ; Όταν στην καρδιά της Ευρώπης θα υπάρχει ένα άτυπο μουσουλμανικό κράτος, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωριστά, θα μπορούμε ακόμα να μιλάμε για Ένωση και για ευρωπαϊκό πολιτισμό;

    Γιατί όχι, θα μάς απαντήσουν αρκετοί Ευρωπαίοι και θα δείξουν δυσφορία για τον «φυλετικό» χαρακτήρα του ερωτήματος. Θα σπεύσουν, επίσης, να μάς υπενθυμίσουν ότι η είσοδος του Ισλάμ στην Ευρώπη δεν διαφέρει από την είσοδο πριν κάποιους αιώνες βάρβαρων φυλών της στέπας, που ναι μεν οδήγησαν στο τέλος του αρχαίου κόσμου, πλην όμως στην συνέχεια εκχριστιανίσθηκαν και ασπάσθηκαν πλήρως το εννοιολογικό και αξιολογικό πλαίσιο που είχε δημιουργήσει ο ελληνορωμαϊκός κόσμος. Σαφώς δε, οι λαοί εκείνοι παραιτήθηκαν από την ταυτότητά τους, αποδεχόμενοι την υιοθεσία τους από τον παλαιό και επίζηλο κόσμο.

    Θα ήταν ίσως αφελές και ανόητο να περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από τους μουσουλμάνους. Οι ίδιοι αμέσως και εμμέσως δηλώνουν ότι απορρίπτουν την Δύση και όχι λίγες φορές εκδηλώνουν την απέχθειά τους προς τις ελληνορωμαϊκές αξίες.

    Προσφάτως ακόμα, όταν σε διεθνές συνέδριο τόλμησα να μιλήσω για την ανάγκη ενός πολιτιστικού Μάαστριχτ στην Ευρώπη, εδέχθην καταιγισμό διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών. Το γεγονός και μόνον μιας προσπάθειας η Ευρώπη να επαναφέρει στο προσκήνιο της ιστορίας της κομμάτια από την κοινή της κληρονομιά, ενοχλεί κάποιους –και πολύ σοβαρά, μάλιστα.

    Στο όνομα ενός δήθεν κινδύνου πολιτιστικής ομογενοποίησης, υπάρχουν στην σημερινή Ευρώπη ισχυρές δυνάμεις που επιδιώκουν την διάλυση του ευρωπαϊκού ενοποιητικού εγχειρήματος από το εποικοδόμημα. Ήτοι, από το πεδίο του πνεύματος. Προσπαθούν έτσι να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή συνείδηση, παρεμποδίζοντας την διάδοσή της. Προφασιζόμενοι ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να διατηρούν τις επιμέρους ιδιαιτερότητές τους, στην ουσία οι εχθροί της ευρωπαϊκής συνειδήσεως αυτήν προσπαθούν να εκτοπίσουν. Διότι, για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ήλθαν και συνεχώς έρχονται στην Ευρώπη, η κουλτούρα της τελευταίας κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη είναι. Με εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η στάση των μουσουλμάνων είναι απορριπτική απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτιστική παράδοση –συχνά εκδηλώνεται δε και επιθετικά, με τρόπο που σκοπίμως προκαλεί. Σε χώρες όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και η Ολλανδία, από χρόνια τώρα και κυρίως μετά το 1973, έχουν δημιουργηθεί θύλακες πολιτικής αποσταθεροποιήσεως της Ευρώπης, με στόχο την σταδιακή «αποευρωποίηση» μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού.

    Σήμερα, το φαινόμενο αυτό έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις και αποτελεί πλέον πραγματική πληγή, η οποία τροφοδοτείται συνεχώς και από την κοινωνική κρίση που μαστίζει μεγάλες και μικρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αναγνωρίζεται δε από πολλές πλευρές ότι έγιναν σοβαρότατα λάθη στο επίπεδο αυτό και στο παρελθόν δεν συνεκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε τα έργα και οι ημέρες του εντός Ευρώπης Ισλάμ.

    Με φρίκη έτσι οι Ευρωπαίοι διαπιστώνουν, πρώτον, ότι κάπου 2.500 νέοι μουσουλμάνοι-ισλαμιστές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην γηραιά ήπειρο σήμερα πολεμούν με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στην Συρία και, δεύτερον, ότι κάποιοι από αυτούς εκτελούν και χρέη χασάπη. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί βαρύτατη προσβολή για την Ευρώπη, αλλά πίσω του κρύβονται και πολλές άλλες πραγματικότητες.

    Η σημερινή Ευρώπη δεν διαθέτει πλέον αυτοκρατορίες. Όμως, στο πολυπολικό πλέον κόσμο μας, η οικονομική και πολιτιστική της δύναμη ενοχλούν. Κυρίως δε ενοχλεί το κοινωνικό της πρόσωπο, το οποίο για τις οικονομικές ολιγαρχίες των αναδυόμενων χωρών αποτελεί πρόκληση. Το ίδιο ισχύει και για την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, πρότυπο ανοχής και σεβασμού του δικαιώματος της διαφοράς. Ισχυρές λοιπόν δυνάμεις βίας, φανατισμού και οικονομικής λεηλασίας θέλουν να αμαυρώσουν το συνολικό αυτό πρότυπο και να το καταστρέψουν. Γι αυτό και το προκαλούν στο επίπεδο της συνειδήσεως.

    Το κρίσιμο ερώτημα είναι μέχρι πότε θα υπάρχει ανοχή στις προκλήσεις.

    http://europeanbusiness.gr/page.asp?pid=1406

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>