«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(Αμερικανοαγγλικογερμανικες) πουστιές σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών! Είναι γεγονός ότι η Αμερική θέλει τον θάνατο της Ευρώπης με την υπάρχων μορφή, Φόβος και τρόμος για την Αμερική παραμένει μια Ευρώπη αληθινά ενωμένη!

Η Αμερική έχει σοβαρούς λόγους να διαλύσει την ευρώπη, η οποία αντιστέκεται ακόμα στις συμφωνίες εμπορίου και Μοσάντο, αλλά κυρίως των στρατιωτικών εξοπλισμών, που τα μέσα  ΜΜΕ το περνάνε στο  χώσιμο λάσπης και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Για αυτό τα χώνουν στον Γιούγκερ που κάνει κακές συναναστροφές με κακά παιδιά σαν τον Πούτιν!!! Το Βρετιχ είναι εξ΄ολοκλήρου δουλειά της Αμερικής, για να διχάσει την Ευρώπη, στην αναμπουμπούλα χαίροντα τα τρωκτικά γεράκια του τραπεζικού συστήματος, που τα μεγαλύτερα κέρδη τα έχουν από τις πωλήσεις των όπλων, που τώρα έχουν πέσει σε μεγάλη δυσμένεια!!

Το μεγάλο μυστικό που δεν το αναφέρουν ειναι ότι το NATO, δηλαδή η Αμερική, για να διασφαλιστεί η ειρήνη, δηλαδή υποκρισία τα δήθεν  περί ειρήνης, προσδοκά ότι η Αγγλία δεν πρέπει να ειναι στην Ευρωπαϊκή ένωση! Η Βρετανία έχει αποφασίσει ότι δε θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό στρατό (αν και όποτε αυτός δημιουργηθεί), πράγμα αναμενόμενο.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσω «Σπίγκελ» η Γερμανία χτυπά Γιούνκερ

Παντελής Βαλασόπουλος

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξαπέλυσε το περιοδικό «Σπίγκελ» σε ρεπορτάζ που υπογράφουν τρεις συντάκτες του και δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο. Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Ο Γιούνκερ στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και κατηγορεί τον Γιούνκερ για «ακανόνιστη συμπεριφορά».

Δηλαδή, το περιοδικό λέει πως ο Γιούνκερ έχει αυτονομηθεί, κάνει ό,τι θέλει και ενεργεί πέρα από τα θεσμικά καθήκοντά του. Αφορμή για την επίθεση υπήρξε η πρόσφατη επίσκεψη Γιούνκερ στη Ρωσία και η συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν, μια επίσκεψη για την οποία είχαν εκφρασθεί πάρα πολλές διαφωνίες στις Βρυξέλλες.

Οπως σημειώνει το «Σπίγκελ», «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Γιούνκερ έγινε η πρώτη σημαντική ευρωπαϊκή προσωπικότητα που έδωσε χέρι βοηθείας στη Ρωσία. Ο κ. Γιούνκερ μπορεί να είναι στην τρέχουσα θέση του μόνο για ενάμιση χρόνο ακόμη, αλλά οι μονομερείς ενέργειές του, όπως αυτή, έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν για τον ίδιο και την όλο και περισσότερο ακανόνιστη συμπεριφορά του».

Αναφερόμενο στις σχέσεις του Γιούνκερ με την Ελλάδα, το «Σπίγκελ» γράφει ότι «ο κατάλογος των μονομερών ενεργειών του Γιούνκερ είναι μακρύς. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, έδειξε φανερά την υποστήριξή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είναι ένας από τους δανειστές της Ελλάδας».

Το περιοδικό κάνει λόγο για εξαιρετικά προβληματική συμπεριφορά, που φαίνεται να ανησυχεί ακόμη και συμμάχους του μέσα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ. Το ρεπορτάζ κάνει εξάλλου αναφορά και σε προσωπικά θέματα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «ο Γιούνκερ φαίνεται πως δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της υγείας του, ενώ δεν περνά ούτε ένα λεπτό δίχως να ανάψει ακόμη ένα τσιγάρο. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Πολίτικο έγραψε πρόσφατα ένα δημοσίευμα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ από τον Γιούνκερ».

https://www.efsyn.gr/arthro/meso-spigkel-i-germania-htypa-gioynker

Διαβάστε και αυτό!

Brexit: Δικαίωμα στην άποψη και στην ψήφο

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί, πολίτες αλλά και οι κάτοχοι διαβατηρίου χωρών της Κοινοπολιτείας που ζούνε στην Μεγάλη Βρετανία θα κληθούν να αποφασίσουν εάν η Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει ή θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι μέλος από το 1973.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Έπρεπε ή όχι να ψηφίσουμε γι αυτό το θέμα; Είναι κάτι στο οποίο έπρεπε να εκφράσουμε άποψη όλοι ή έπρεπε να το αφήσουμε στους «ειδικούς» ή έστω σε αυτούς που πληρώνονται για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, όπως τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου;

Το αν θα συνεχίσει η Μεγάλη Βρετανία να είναι μέρος της ευρωπαικής οικογένειας ή όχι είναι ένα θέμα με πολλαπλές διαστάσεις σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ιστορικό επίπεδο που είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί επαρκώς στους περισσότερους εξ ημών. Ο καθηγητής Richard Dawkins για παράδειγμα ήταν ξεκάθαρος, ότι δε θα έπρεπε να τεθεί τέτοιο θέμα σε δημοψήφισμα, αλλά να αποφασίσει το Κοινοβουλιο. Παρόλο λοιπόν που πολλοί συμφωνούμε ότι αυτή η απόφαση του Cameron είναι η χειρότερη από όλες αυτές που έχει πάρει ως Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, είμαστε «υποχρεωμένοι» να συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνιου σχετικά με το αν η Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει ή όχι στην ΕΕ. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η ενεργή συμμετοχή του πολίτη στις δημοκρατικές διαδιακασίες (και ένα δημοψήφισμα είναι μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία) δε πρέπει να αντιμετωπίζεται ποτέ αρνητικά.

Κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματα της και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ανάλογα με το τι υποθέσεις κάνει κανείς, τα επιχειρήματα των μεν ή των δε φαίνονται πιο στοιβαρά.

Οι πολέμιοι της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι το ποσό που η χώρα συνεισφέρει στον προυπολογισμό της ΕΕ (περίπου 11 δισεκατομμύρια λίρες) θα διατεθεί σε νοσοκομεία και εργα υποδομής. Οι υπέρμαχοι της Ευρωπαικής πορείας ανταπαντούν ότι το κόστος μίας εξόδου θα είναι πολύ μεγαλύτερο από 11 δισεκατομμύρια λίρες τα οποία θα χαθούν από το ΑΕΠ και επομένως δε θα περισσέψει τίποτα για να επενδυθεί στο Εθνικό Συστημα Υγείας (NHS).

Οι Brexiters δηλώνουν ότι η ανάπτυξη της ΕΕ είναι συνεχώς μειούμενη και η Βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί γρηγορότερα χωρίς τους περιορισμούς που θετουν οι γραφειοκρατικές Βρεξέλλες, ενώ οι Remainers απαντούν ότι για να δοθεί άδεια στην Βρετανία να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ θα αναγκαστεί να δεχτεί τη νομοθεσία των γραφειοκρατικών Βρυξελλών με διαφορά ότι τώρα δε θα έχει φωνή για να την κάνει πιο φιλική προς τη Βρετανία.

Ολα αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα είναι δύσκολο να απαντηθούν ξεκάθαρα και χωρίς υποθέσεις που στο τέλος μπορεί να αποδειχτούν λανθασμένες.

Αρκεί το NATO για να διασφαλιστεί η ειρήνη; Η Βρετανία έχει αποφασίσει ότι δε θα συμμετάσχει στον ευρωπαικό στρατό (αν και όποτε αυτός δημιουργηθεί), πράγμα αναμενόμενο.

Θα υπογράψει η Βρετανία πιο συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες ή θα χάσει διαπραγματευτική ισχύ αν διαπραγματευτεί μόνη της; Σίγουρα είναι καλύτερο να διαπραγματεύεται η Ενωμένη Ευρώπη των εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων παρά μόνη της η Βρετανία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων. Αλλά από την άλλη είναι δύσκολο να υπογραφεί μία συμφωνία που να προασπίζει τα συμφέροντα 28 κρατών και γι αυτό το λόγο η ΕΕ δεν έχει καταφέρει να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα, την Ιαπωνία ή τις ΗΠΑ με τις οποίες ακόμα συζητείται η TTIP που έχει φερει και μεγάλες εντιδράσεις.

Ενα ακόμα μείζον θέμα για τους Βρετανούς είναι η ασφάλεια και η απειλή που νοιώθουν (όχι άδικα) λόγω της τρομοκρατίας. Θα είναι η Βρετανία περισσότερο ή λιγότερο ασφαλής εκτός ΕΕ; Μάλλον η συνεργασία μεταξύ των χωρών για το συγκεκριμένο ζήτημα δε θα επηρεαστεί και πολύ, μιας και καμία χώρα δε μπορεί και δε τη συμφέρει να αντιμετωπίσει μόνη της τις απειλές τρμοκρατικών ομάδων όπως το ISIS. Από εκεί και πέρα όμως τα επιχειρήματα του οπαδών του Brexit είναι λιγο κοντόφθαλμα. Υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα «επανακαταλάβει» τον έλεγχο των συνόρων της και θα επιτρέπει σε όποιον θέλει να έρχεται στη χώρα. Στην πραγματικότητα όμως και τώρα έχει αυτό το δικαιωμα. Αν θεωρήσει ότι κάποιος είναι ύποπτος για τρομοκρατική απειλή, έχει δικαίωμα να του αρνηθεί την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο χωρίς μία κοινή ευρωπαική πολιτική που να ελέγχει τη ροή στα ανατολικά και στα νότια της ευρωπαικής ηπείρου τα ευρωπαικά κράτη θα είναι επιρρεπή στην τρομοκρατική απειλή, διότι πολύ απλά κανένα κράτος δε μπορεί να την αντιμετωπίσει τις φονταμενταλιστικές ομάδες χωρίς τη βοήθεια των υπολοίπων.

Το μεγαλύτερο παράδοξο με όσους υπερασπίζονται στο Brexit είναι ότι διαλαλούν ότι θέλουν να επιστρέψουν την Μεγάλη Βρετανία στις ρίζες της που χάθηκαν μέσα στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Αγνοούν όμως ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν ποτέ απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως θέλουνε να την καταστήσουνε σήμερα. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν πάντοτε ένα εξωστρεφές κράτος, ένα έθνος εμπόρων, εξερευνητών και ανθρώπων που πρωτοπόρησαν στις ερευνητικές αποστολές εδώ και αιώνες. Επίσης μολονότι οι Brexiters αναφέρουν συνεχώς το ότι η Commission που προτείνει νόμους στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο είναι ένα όργανο μη εκλεγμένων γραφειοκρατών, ξεχνάνε την ίδια στιγμή τη Βουλή των Λορδων στη Βρετανία που επίσης έχει νομοθετικές εξουσίες και φυσικά αποτελείται από μη εκλεγμένα από το Βρετανικό λαό μέλη.

Ενα ακόμα μεγάλο θέμα που συζητείται ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία περισσότερο ανάμεσα στους κατοίκους και λιγότερο στα ΜΜΕ είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης σε περίπτωση που επικρατήσει στο δημοψήφισμα το Brexit. Είναι αλήθεια ότι πολλοί τόσο εντός όσο και εκτός Βρετανίας επενδύουν στον φόβο του τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, κάνοντας ιδιαίτερα πεσιμιστικές προβλέψεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε μία κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας όπως αυτή του Βρετανικού δημοψηφίσματος είναι αποδεκτό να τοποθετηθούν όσοι το θεωρούν χρήσιμο. Από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο, από τον εργάτη στο εργοστάσιο μέχρι τον CEO της μεγαλύτερης τράπεζας και από την ταπεινότητα μου μέχρι τον Πρόεδρο Obama (του οποιου παρεπιπτόντως η τοποθέτηση για το συγκεκριμένο θέμα ήταν εξαιρετική). Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ενοχλητικό, προσβλητικό και αυθάδες τόσο να σου υποδεικνύει ο Merdoch να «BE-LEAVE» στην Μεγάλη Βρετανία (μέσω της εφημερίδας SUN που ελέγχει), όσο και να ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια λίρες υπέρ της καμπάνιας του Remain η Goldman Sachs, να προβλέπει ότι θα καταστραφούμε και να ανακοινώνει απολύσεις σε περίπτωση Brexit ή ο Schauble να λέει ότι η Βρετανία θα αποκλειστεί από την αγορά της ΕΕ λες και είναι σίγουρος ότι μετά από 2 ή από 5 ή από 7 χρόνια που θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις θα βρίσκεται στην ίδια θέση. Θα έπρεπε όλοι οι «απ’έξω» να είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους πράγμα που μόνο από τον Obama έχουμε δει ως σήμερα.

Γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων υποστηρίζει την ευρωπαική προοπτική της χώρας; Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι «μύθοι» για την κακή ΕΕ και το πόσα χρήματα στερεί από τον Βρετανικό προυπολογισμό έχουν γιγαντωθεί μιας και καμία κυβέρνηση δεν εστίασε στο να τους καταρρίψει. Οσο και να προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση εδώ και περίπου 4 μήνες, η ζημιά έχει γίνει και πολλοί Βρετανοί έχουν πιστέψει ότι η Μεγάλη Βρετανία βγαίνει ζημιωμένη από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

Ενα ακόμα ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποια θα είναι η απάντηση της Ευρώπης σε ενδεχόμενο Brexit. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη εκτός από μερικές εκφοβιστικές δηλώσεις του Schauble που πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προσδοκούσαν. Ολοι συμφωνούν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα επηρρεαστεί πολύ, αλλά δε θα συμβεί το ίδιο και με την Ευρωπαική Ενωση; Τα στοιχεία λένε ότι η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί το 15% του Ευρωπαικού ΑΕΠ, απορροφά το 10% των εξαγωγών της ΕΕ και στο τραπεζικό της σύστημα διακρατά περίπου €1.1 τρισεκατομμύρια ευρώ δανείων και ομολόγων άλλων χωρών της ΕΕ. Επίσης η ανάπτυξη της Μεγάλη Βρετανίας είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρας της ΕΕ.

Αν η ΕΕ αποφασίσει να «χτυπήσει» την Μεγάλη Βρετανία δε θα είναι σαν να «πυροβολεί» τα πόδια της; Εχει την πολυτέλεια η Ευρώπη να ζήσει χωρίς την Μεγάλη Βρετανία όταν τα περισσότερα μέλη της (ίσως πλην Γερμανίας) έχουν τεράστια δομικά οικονομικά προβλήματα; Αντέχει η ΕΕ ακόμα έναν ισχυρό κλονισμό μετά το bail out της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας; Και πως θα αντιδράσουν οι ουκ ολίγοι ευρωσκεπτικιστές σε χώρες όπως η Ιταλία γα παράδειγμα; Αυτό θα οδηγήσει σε μία αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωπαική Ενωσης που με τη σειρά της θα φέρει τα ίδια προβλήματα που θα φέρει η (ίδια) αβεβαιότητα και στην Μεγάλη Βρετανία. Συμπερασματικά νομίζω πως η ΕΕ δεν έχει ούτε τη δύναμη ούτε την πολυτέλεια να «χτυπήσει» σκληρά την Βρετανία. Είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ενωση, το κοινό συμφέρον επιτάσσει μία νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου χωρίς νικητές και ηττημένους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Brexit είναι η αβεβαιότητα. Ακόμα και οι πιστότεροι υποστηρικτές του λένε ότι θα υπάρχει μία αβεβαιότητα η οποία θα κρατήσει αρκετό καιρό και θα επιδεινώσει την ήδη ασθενική Βρετανική οικονομία. Αλλά διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι σε ορίζοντα ετών θα είμαστε καλύτερα, αλλά ξεχνώντας να μας πουν με ποιον τρόπο. Αναμφισβήτητα η Βρετανική οικονομία επωφελείται από το ελεύθερο εμπόριο και σίγουρα η πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά σε περίπτωση Brexit, δε θα έρθει χωρίς κανονες που δε μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τους σημερινούς. Η ΕΕ προσφέρει μία αγορά που αποτελεί περίπου το 1/3 της παγκόσμιας αγοράς σε αξία και συνθήκες για εμπόριο με ακόμα 50 χώρες. Αυτό δεν γίνεται και δεν πρέπει να χαθεί για την Βρετανική οικονομία. Οπότε στην ουσία το κέρδος θα είναι μηδαμινό και θα μείνει μόνο η αβεβαιότητα που θα έχει κάνει ήδη μεγάλη ζημιά. Φυσικά λογικό αποτέλεσμα αυτής της περιόδου θα ειναι και να μειωθούν οι επενδύσεις ευρωπαικών χωρών στην Μεγάλη Βρετανία. Το σίγουρο είναι ότι επικεινται μεγάλες αλλαγές και πολλές κρίσιμες αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αν και εφόσον επικρατήσει το Brexit.

Οσο η παγκοσμιοποίηση θα «βαθαίνει» τοσο μεγαλύτερη θα γίνεται η φοβία ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, αλλά και τόσο εντονότερη θα γίνεται η ανάγκη σε όλους να «ανήκουν» κάπου. Και αυτό είναι ένα στοίχημα για το μέλλον. Η Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να κάνει τους κατοίκους της να νοιώθουν όλο και περισσότερο Ευρωπαίοι. Δεν εννοώ να σταματήσουν να είναι Βρετανοί, Γάλλοι ή Ελληνες. Αλλά απεναντίας να θεωρούν ότι ανήκουν και σε κάτι άλλο, μεγαλύτερο από το δικό τους εθνος. Αυτό θα μας οδηγήσει στην απόρριψη των δύο άκρων. Από τη μία σε ένα υπερ-κράτος με έδρα τις Βρυξέλλες το οποίο θα αποφασίζει για όλους χωρίς να ρωτάει τους λαούς και από την άλλη στην επιστροφή στον 19ο αιώνα κατά τον οποίο οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών λυνόταν με πολέμο. Η απάντηση βρίσκεται στην ισορροπία ανάμεσα στην «αυτονομία» και στην «συνεργασία». Οπως πολύ επιτυχημένα διάβασα κάπου, η λύση δεν είναι στις Ηνωμένες Ευρωπαικές Πολιτείες (United States of Europe), αλλά στην Ηνωμένη Ευρώπη των Πολιτειών (United Europe of States).

Μία προσωπική γνώμη. Ημουν, είμαι και θα παραμείνω ακραιφνής ευρωπαιστής. Αναγνωρίζω τα προβλήματα της ΕΕ, αναγνωρίζω λάθη που έχουν γίνει ιδιαίτερα από τους ισχυρούς της ΕΕ, αλλά πιστεύω ότι η Ευρωπαική Ενωση είναι μία τεράστια κατάκτηση και μπορούμε με τη συμμετοχή μας να την κάνουμε καλύτερη. Αυτό που με ανησυχεί είναι τα πολλά άτομα στο φιλικό και επαγγελματικό μου κύκλο που πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ του Brexit. Διότι ,όταν νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει και συναναστραφεί με διαφορετικούς πολιτισμούς, όταν άνθρωποι που έχουν επωφεληθεί από την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων εντός της ΕΕ διάκεινται εχθρικά προς αυτήν, το μέλλον δε μπορεί παρά να είναι ζοφερό. Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο όσοι υπερασπιζόμαστε την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να βρούμε τρόπο να το αλλάξουμε.

Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν ενδιαφέροντες καιροί που δε θα μας αφήσουν να πληξουμε. Με το δημοψήφισμα είναι η σειρά των ανθρώπων να μιλήσουν. Μπορεί να πάρουν μία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή μας, μπορεί να πάρουν μία απόφαση που δεν βασίζεται σε όλα τα διαθέσιμα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα, μπορεί να πάρουν μία απόφαση σωστή, λάθος, άδικη, δίκαιη, ενάντια ή υπέρ στο συμφέρον τους, αλλά όπως και να έχει θα πάρουν μία απόφαση δική τους. Και αυτή η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Γιατί αυτό είναι Δημοκρατία.

https://epikairo.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to (Αμερικανοαγγλικογερμανικες) πουστιές σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών! Είναι γεγονός ότι η Αμερική θέλει τον θάνατο της Ευρώπης με την υπάρχων μορφή, Φόβος και τρόμος για την Αμερική παραμένει μια Ευρώπη αληθινά ενωμένη!

  • Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

    ====================

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ

    ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΥΚΟΣ

    ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

    ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΕΚΑΛΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

    ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

    Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ………………………………………………..

    ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ……………………………………………

    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ

    ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ==========================================================

    http://4.bp.blogspot.com/-bVFBxNnb-5Y/UaE_bTDj51I/AAAAAAAAqXA/WkGBcJLIZKI/s1600/11RedOrwelltv.jpg

    http://1.bp.blogspot.com/_fFzz5-beCGw/SJl9jT1kDPI/AAAAAAAACHU/AkiaR50crss/S150/%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82s.jpg

    http://3.bp.blogspot.com/-FBNDs_K19rU/TyXWAiy19sI/AAAAAAAAWfg/K1YJORt_Ll0/s180/think21.jpg
    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Οι “Boligarchs”. Δίπλα στον λαό που λιμοκτονεί, τα κλαμπ των πλουσίων αριστερών με τους αστακούς και το γκολφ
    Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016
    https://2.bp.blogspot.com/-zojXZuB_xhk/V2hnRjMyEMI/AAAAAAABBj8/quVxq69Yw_UB-Z0O1Yh-ZN1v5XLgmjv6gCLcB/s400/3558D76E00000578-3640941-image-a-7_1466072469347.jpg

    Οι πάμπλουτοι της Βενεζουέλας απολαμβάνουν πλούσια πάρτι και γκουρμέ κουζίνα, ενώ οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης αναγκάζονται να σαρώσουν τα πάντα για να βρουν τρόφιμα, καθώς καταρρέει η οικονομία της σοσιαλιστικής χώρας.
    https://3.bp.blogspot.com/-Ph8zT8QXRsU/V2hnYKtgw9I/AAAAAAABBk4/9VgVpOoEHrUtqUDqXliICQEa81q693SmwCLcB/s400/354470DD00000578-3640941-image-a-51_1465914766933.jpg
    Στο πλούσιο Country Club του Καράκας, όπου το κόστος των μελών κοστίζει £ 77.000, δηλαδή 458 φορές το μέσο όρο του μισθού της Βενεζουέλας – γυναίκες με πανάκριβα φορέματα απολαμβάνουν ένα συμπόσιο βοείου κρέατος και αστακού, που ακολουθείται από μια πολύχρωμη ποικιλία από πουτίγκες.
    https://1.bp.blogspot.com/-AmJ3QCS391A/V2hnPdrkknI/AAAAAAABBjs/bQdwf9R5aeImx7kw13BOZWOxFzDn1ld6wCLcB/s400/3557ECDE00000578-3640941-image-a-5_1466072022205.jpg
    Εν τω μεταξύ, στην παραγκούπολη Petare λίγα μίλια μακριά, μια πόλη με 370.000 Βενεζουελάνους, οι απλοί άνθρωποι της μεσαίας τάξης περιφέρονται στους βρωμερούς σωρούς σκουπιδιών ψάχνοντας για σάπια φύλλα λάχανου, αφυδατωμένα μοσχολέμονα και αποκόμματα δυσώδους κρέατος.
    https://4.bp.blogspot.com/-9lb7uu0vv18/V2hnWB8TEUI/AAAAAAABBkk/PGcGpWoyeDUiwkRHLdRCxBYi4EyxumA4QCLcB/s400/35446C5D00000578-3640941-image-a-69_1465914892748.jpg
    «Αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι είναι κλέφτες. Αυτοί οι κολλητοί της κυβέρνησης έκλεψαν τα χρήματα της χώρας», λέει η Vanessa, 36 ετών, που κερδίζει £ 14 το μήνα σε μια εταιρία με ηλεκτρικά.

    «Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, αλλιώς θα χάσουν τον υψηλό τους life style.
    https://2.bp.blogspot.com/-1FMqDHqw-r8/V2hnZfYDDWI/AAAAAAABBlE/3sWfTscNhrk81KdZldYqQ_1vbfK3FBRtgCLcB/s400/354477A500000578-3640941-image-a-87_1465915002303.jpg

    https://4.bp.blogspot.com/-DHj38HH4hGY/V2hnaDmG20I/AAAAAAABBlI/WqdQUeYTc8AFiWve6DCs2WcU3_-mPWeTQCLcB/s400/354478B600000578-3640941-image-a-83_1465914974663.jpg
    «Ο Τσάβες προσποιούταν ότι ήταν μεγάλος σοσιαλιστής, αλλά ήταν πλούσιος ο ίδιος. Ήταν ένας υποκριτής. Ήταν ένας γ*****ς ψεύτης. Η κληρονομιά του είναι άνθρωποι σαν εμένα που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια».

    Στις τρώγλες της Petare, η 27χρονη Μαρία, μια μητέρα τριών παιδιών, κάθεται σε ένα σωρό από σκουπίδια ψάχνοντας για τρόφιμα.
    https://3.bp.blogspot.com/-89ExWeeGdtU/V2hnSgOafcI/AAAAAAABBkM/UBIZA9Bi2swX8fZ9NWpLj5vI20ll7NxswCLcB/s400/35446BD000000578-3640941-image-a-76_1465914912702.jpg
    «Έρχομαι στο σωρό με τα σκουπίδια κάθε φορά που έχω λεφτά για το λεωφορείο», λέει. «Παίρνω περισσότερα εδώ από ό, τι θα έπαιρνα με τον κατώτατο μισθό. Τα χρήματά μας έχουν γίνει άνευ αξίας».

    «Ο σύζυγός μου είναι οξυγονοκολλητής και δεν βγάζει αρκετά για να ζήσει», είπε η Μαρία. «Πρέπει να περιμένω στην ουρά για ώρες για τρόφιμα, και συχνά δεν παίρνω τίποτα».
    https://3.bp.blogspot.com/-2FNhnHUeTJs/V2hnVuZTsHI/AAAAAAABBkc/5b5JlA4ko5IA5UoocILrkyANW5ZmtiUagCLcB/s400/35446BE400000578-3640941-image-a-72_1465914904592.jpg
    Η 39χρονη Carmen, μητέρα οκτώ παιδιών, προσθέτει: «Δεν θέλω να είμαι εδώ σκάβοντας στα σκουπίδια. Νιώθω αποπνικτικά, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Νιώθω σαν να πνίγομαι. Αλλά ο σύζυγός μου είναι άρρωστος και πεινάμε».

    Ο 12χρονος γιος της, Julio, βοηθά τη μητέρα του στο ψάξιμο των σκουπιδιών μετά το σχολείο.

    Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που λείπουν. Στο νοσοκομείο Ελ Algodonal στο Antímano, η Νταϊάνα, έχει στην αγκαλιά της το πέντε μηνών μωρό της, που έχει οξεία βρογχίτιδα και άσθμα εδώ και οκτώ ημέρες.

    https://1.bp.blogspot.com/-iNop7J5BP8M/V2hnd1Jx04I/AAAAAAABBmE/x6j-immmzlgOgRI8ZuspK21sqi28-kSnQCLcB/s400/3544752600000578-3640941-image-m-82_1465914950819.jpg
    Το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να παρέχει φάρμακα, τρόφιμα ή ακόμα και χαρτί τουαλέτας.

    «Το μωρό μου χρειάζεται αντιβιοτικά και φάρμακα για το άσθμα, αλλά έχω πάει σε 10 φαρμακεία και κανείς δεν έχει τίποτα», είπε.

    Αυτός ήταν ένας κόσμος πέρα από το Country Club, όπου σερβιτόροι ντυμένοι στα λευκά σερβίρουν κοκτέιλ και καναπεδάκια και οι άνδρες ασκούνται στο γήπεδο του γκολφ με φόντο τις φτωχές συνοικίες της πόλης.
    https://3.bp.blogspot.com/-ie7jBy4MDIU/V2hna0EtkhI/AAAAAAABBlU/5mqb6bqEAH8su4SKHsSQ1tX1GKfUU1lcQCLcB/s400/3544703B00000578-3640941-Extravagant_Membership_for_the_elitist_club_costs_77_000_a_year_-m-9_1465916467800.jpg
    «Δεν είναι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τους φτωχούς ανθρώπους. Έχουμε δώσει πολλά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», λέει ένας παίκτης του γκολφ. «Πρέπει όμως να σταματήσουμε να περνάμε καλά μόνο και μόνο επειδή η χώρα καίγεται;»

    Το Κλαμπ είναι ένα μόνο από ένα δίκτυο αποκλειστικών εγκαταστάσεων που συχνάζουν άτομα της υψηλής κοινωνίας της Βενεζουέλας.
    https://1.bp.blogspot.com/-_YNeE1vC_Po/V2hnQRtgVmI/AAAAAAABBj0/nuvSuzNFKmkwP2tYUvmjEvODs9hPfqFugCLcB/s400/3557EE5100000578-3640941-image-m-2_1466071975288.jpg
    Γύρω από το Καράκας και μόνο υπάρχει το Lagunita Country Club, το οποίο έχει κέντρο ιππασίας και αμφιθέατρο όπερας και κοστίζει £ 50.000 η εγγραφή, το Valle Ariba Golf Club, το οποίο χρεώνει £ 47.000 και το Carenero Yacht Club, με χώρο στάθμευσης για σκάφη και τζετ σκι.

    Οι σοσιαλιστές κυβερνήτες της Βενεζουέλας εδώ και καιρό ήταν σε διαμάχη με αυτό το σύμβολο του καπιταλισμού, αλλά πίσω από τα παρασκήνια, Σοσιαλιστές και Boligarchs – ονομάζονται έτσι επειδή τον πλούτο τον απέκτησαν μέσω των συνδέσεών τους με την Μπολιβαριανή Σοσιαλιστική κυβέρνηση – οι σχέσεις τους είναι στενές.

    Ο Diego Salazar, φιλοκυβερνητικός επιχειρηματίας, ο οποίος είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς πετρελαίου το περασμένο έτος, είναι μέλος του Κλαμπ και ο Alejandro Andrade, διαβόητος υπουργός Οικονομικών του Τσάβες ο οποίος ταξίδεψε με ένα ιδιωτικό τζετ £ 7 εκατομμυρίων, παρακολουθεί τα show του.

    Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης, C Allen Stewart – εκπρόσωπος μιας χώρας τόσο μισητής από τον Τσάβες – πέθανε από καρδιακή προσβολή στο γήπεδο του γκολφ.
    https://3.bp.blogspot.com/-JN7XuLivusA/V2hnXT9JwUI/AAAAAAABBkw/XyZEI4a_G5cFPjXJXjHG91LauEkKkoRhgCLcB/s400/35447B3200000578-3640941-image-m-93_1465915040809.jpg
    Φωτο: Στην αγροτική πόλη Tacarigua de Mamporal, ένας αδύνατος σκύλος στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.
    https://3.bp.blogspot.com/-i1N1BJcUNyg/V2hnR8KBdNI/AAAAAAABBkA/LxZMXvzPjK8gP8gGcod1jAZa5U4Em3qZQCLcB/s400/3558DE5C00000578-3640941-image-a-6_1466072462687.jpg
    Μέσα στο club: το κλιματιζόμενο Penguin Bar με δερμάτινες πολυθρόνες, εκλεκτά ουίσκι και πούρα και το εστιατόριο, το οποίο πωλεί μπουκάλια σαμπάνιας με £ 300.
    https://1.bp.blogspot.com/-nUIeUrpcSLI/V2hndB1nRRI/AAAAAAABBl8/OCEMS-hAipsLYcyhcu9MQ87LxpVlc53HACLcB/s400/3544710400000578-3640941-Glamorous_Inside_the_extravagant_Caracas_Country_Club_in_the_Ven-a-10_1465916479265.jpg
    Ένας παίκτης του γκολφ είπε στην MailOnline ότι πολλά μέλη αυτών των σωματείων δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφθορά ή την κυβέρνηση, αλλά είναι απλά πλούσιοι διπλωμάτες ή επιχειρηματίες που κερδίζουν σε ξένο νόμισμα.

    Αλλά οι απλοί άνθρωποι δεν βλέπουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλω οι πλούσιοι να υποφέρουν, αλλά κατέστρεψαν τη χώρα μας», λέει ο Francisco Lopez, 66 ετών, διαχειριστής σε μια τράπεζα, καθώς παρακολουθεί τους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια.
    https://1.bp.blogspot.com/-ARKmlX92hk8/V2hnbdYHkRI/AAAAAAABBlc/0aDUYjlm_94D6EDHOUUnlUFqmj4FB5hkACLcB/s400/3544748F00000578-3640941-image-a-2_1465978620555.jpg
    https://1.bp.blogspot.com/-_m6ztVXDBMI/V2hnZFbPpbI/AAAAAAABBlA/Ng5jcrGaW9kbrft5kkZ4nS4so4jiAEM6gCLcB/s400/354474A700000578-3640941-image-a-5_1465979397972.jpg
    Τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα είναι άδεια, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αναγκάσουν τους καταστηματάρχες να τα βάλουν όλα επάνω στα ράφια.

    Μερικοί απελπισμένοι καταφεύγουν σε παζάρια στα social media για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, ανταλλάσσοντας τα πάντα, από αλεύρι και πάνες για συνταγογραφούμενα φάρμακα.
    https://1.bp.blogspot.com/-nk5OpVNnkGs/V2hncQXaslI/AAAAAAABBls/Sy3E5eMER14PLFRrb3rC3KV7yxhhQaa6gCLcB/s400/3544757E00000578-3640941-image-a-14_1465979803140.jpg
    Οι πλουσιότεροι εξακολουθούν να είναι σε θέση να προμηθεύονται τα καλύτερα αγαθά στην ακμάζουσα μαύρη αγορά της Βενεζουέλας, όπου τα εμπορεύματα πωλούνται πολλές φορές στην αρχική τους τιμή.
    https://3.bp.blogspot.com/-eTeban0ZWVA/V2hnXVOrnFI/AAAAAAABBks/wuZ3h9XlKSo6SZkzycmF0jmmiO8irhzKwCLcB/s400/35447C9C00000578-3640941-image-a-59_1465981847884.jpg
    Οι μαυραγορίτες γνωστοί ως μυρμήγκια, ή «Bachaqueros» – ονομάζονται έτσι από τα φορτία που μπορούν να φέρουν στις πλάτες τους – τα οποία πωλούν σε πολύ διογκωμένες τιμές.
    Μια εκτίμηση δείχνει ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της Βενεζουέλας συμπληρώνει το εισόδημά τους με αυτόν τον τρόπο.

    «Ακόμα κι αν οι άνθρωποι είναι φτωχοί, ποτέ δεν τους κάνω έκπτωση», λέει η μαυραγορίτης Christabell, 24 ετών από το διαμέρισμά της στην κορυφή του λόφου στο Ελ Junquito του Καράκας.
    https://1.bp.blogspot.com/-N723jdXt7Vo/V2hna8AecOI/AAAAAAABBlQ/nxUAgAEZLw0ipUzWkmGYAU1BN4lEzOxkACLcB/s400/354480C800000578-3640941-image-a-39_1465980830050.jpg
    «Ξέρω ότι ακούγεται σαν να είμαι ένα απαίσιο άτομο, αλλά δούλεψα σκληρά για να πάρω αυτά τα αγαθά. Αν αρχίσω να ξοδεύω τα προς το ζην μου, θα μείνω απένταρη. Οι άνθρωποι λένε ότι παίζω με την πείνα του λαού, αλλά τι γίνεται με την δική μου πείνα;»

    Το τρέχον στοκ – το οποίο αγόρασε από έναν γνωστό της μέσα από ένα σούπερ μάρκετ – της κόστισε £ 7, είπε, και εκείνη θα το πουλήσει για £ 35, μια αύξηση 400 τοις εκατό.
    Το κέρδος, £ 28, είναι το διπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Βενεζουέλα.
    https://2.bp.blogspot.com/-90apcVoHotk/V2hncCaHQUI/AAAAAAABBlo/fUvmQQJJJ5oIPpRPX_8pCoRTJlUj3EbQwCLcB/s400/3545078E00000578-3640941-image-a-48_1465980895507.jpg
    «Αναρωτιέμαι συχνά αν αυτό που κάνω είναι σωστό και πάντα απαντώ ότι είναι λάθος», είπε. «Αλλά η κυβέρνηση μας έχει εξαναγκάσει σε αυτό, και τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Είναι σαν ένα κλοιός που στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας κάθε μέρα».

    Μαζί με την οικονομική κατάρρευση έχει έρθει μια αύξηση των βίαιων εγκλημάτων. Στο Καράκας το ποσοστό δολοφονιών είναι το υψηλότερο στον κόσμο, κερδίζοντας το παρατσούκλι «η πιο επικίνδυνη πόλη στη Γη». Σε πολλά τμήματα της πρωτεύουσας, και σε άλλα μέρη της χώρας, επικρατεί η αναρχία.

    Η πολιτική του Τσάβες του εξοπλισμού των πολιτοφυλακών και των «collectivos» για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής επανάστασης οδήγησε στο να καταστεί η Βενεζουέλα η πιο οπλισμένη χώρα στον κόσμο, με ένα όπλο για κάθε δύο πολίτες.
    Οι άνθρωποι ζουν με τον συνεχή φόβο των ληστών και των απαγωγέων, και πολλά μέλη της μεσαίας τάξης φεύγουν για την Κολομβία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες, ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης – οι λεγόμενοι «Chavistas» – αρχίζουν να έχουν τις αμφιβολίες τους.
    https://4.bp.blogspot.com/-vaq7yAElyIU/V2hneYWj3PI/AAAAAAABBmM/vzux4JTVzEMO4pIVGAUOCZxcHn7NBS8SQCLcB/s400/3544756600000578-3640941-image-a-18_1465980120912.jpg
    Ο Marlene Gaspar, 44 ετών, φρουρός ασφαλείας του νοσοκομείου, είναι μέλος μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής που έχει αναπτυχθεί για να διατηρηθεί η τάξη στις ουρές για τα τρόφιμα. Αλλά είναι τόσο εξασθενημένος από την πείνα, που δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί την εβδομαδιαία παραστρατιωτική εκπαίδευση.

    «Ο Τσάβες υποτίθεται θα άλλαζε τα πράγματα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ’ αυτού οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν πολλά χρήματα και φανταχτερά αυτοκίνητα, και όλοι οι άλλοι λιμοκτονούν.

    «Η καρδιά μου είναι βαριά. Αισθάνομαι εξαπατημένος. Το σοσιαλιστικό μας όνειρο καταρρέει».

    ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

    http://redskywarning.blogspot.gr/2016/06/boligarchs.html

    ΣΧΟΛΙΑ:

    Ανώνυμος είπε…
    Τρίζουν τα κόκαλα του Γκεβάρα ,μπροστά στην ”σοσιαλιστική” κυβέρνηση της Βενεζουέλας.Τελικά και σε φιλελεύθερο κράτος με καπιταλισμό ή σε κράτος με κομμουνισμό-σοσιαλισμό,όταν λησμονείς την εθνική σου ταυτότητα και αδιαφορήσεις για το έθνος σου,η κατάληξη θα είναι κάπως έτσι.Δηλαδή ολιγάρχες να πατάνε επί πτωμάτων και να απομυζούν το λαό.Όλα τα παραπάνω καθεστώτα,πολιτικά και οικονομικά,είναι ξεκάθαρα διεθνιστικά και έτσι η άλωση γίνεται πάντα εκ των έσω.Εδώ και στη σοβιετική ένωση ,αμέσως μετά την κατάρρευση της,βρέθηκαν άτομα,όπως ο Αμπράμοβιτς ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι με εκατομμύρια αρχικά,και στη συνέχεια με δις.Είναι κι άλλοι,αλλά πώς σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς,βρέθηκαν άνθρωποι με τόσα πολλά λεφτά;Και τα κομμουνιστικά-σοσιαλιστικά καθεστώτα ,δεν πήγαν πίσω στη διαφθορά.Κάτι τέτοιο πιστεύω πως γίνεται και στη Βενεζουέλα.
    Γιώργος ο Νότιος
    21 Ιουνίου 2016 – 2:24 π.μ.

    Polyc Mike είπε…
    Επιτέλους,

    άνοιξε το περιτύλιγμα της Φασιστεράς και η αλήθεια φαίνεται πλέον. Ο κόσμος στα σκουπίδια ψάχνει φαΐ και η νομενκλατούρα στα πολυτελέστατα γήπεδα γκολφ (φάτε Αριστερά, ζώα δίποδα ελληνογενή).

    Απ’ όπου πέρασε ο μαρξισμός, άφησε πίσω του ερείπια. Δύο τομείς αναπτύσσονται ραγδαία σε τέτοια καθεστώτα:
    Α)Εγκληματικότητα: όλων των ειδών και αποχρώσεων, από μικροκλοπές και ναρκωτικά μέχρι δολοφονίες και οργανωμένο έγκλημα. Μιλάμε για μια κοινωνική ζούγκλα, όπου κρατικές υποδομές (ασφάλεια και δικαιοσύνη) δεν υπάρχουν και η διαφθορά κυριαρχεί. Ο νεοφιλελευθερισμός παρουσιάζεται στην πιο άγρια και πρωτόγονη μορφή του. Η κοινωνία οδηγείται σε έναν φαύλο κύκλο εξαθλίωσης, που στο τέλος φέρνει μια εθνική τραγωδία. Αυτό αφορά κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό μιας χώρας, καθώς η σωματική δύναμη είναι καθοριστικός παράγοντας εντός ενός τέτοιου περιβάλλοντος.
    Β)Πορνεία: όλοι γνωρίζουμε το θλιβερό φαινόμενο που έλαβε τεράστιες διαστάσεις την δεκαετία του ’90, με θύματα κατά βάση από το “ανατολικο-μαρξιστικού μπλοκ”, κοπέλλες απαράμιλλης ομορφιάς κατέκλυσαν τα “υπόγεια” της Δύσης, ενδείδοντας στις λάγνες ορέξεις του κάθε ψυχικά αρρωστημένου. Αυτό είναι και το μέλλον για τις γυναίκες στον μαρξισμό. Φυσικά αυτό θα αφορά μόνο τις -“τυχερές”- νεαρές σε ηλικία και πολύ όμορφες. Οι υπόλοιπες έχουν να ρίξουν … το κλάμα της Μάρθας Βούρτση.

    Υ.Γ. Κρίμα που το άρθρο δεν κάνει καμία αναφορά για τα βασανιστήρια (η Αριστερά το είχε κάνει -Γιάρο, Μακρόνησο-“σημαία” τόσα χρόνια ) που λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα.
    21 Ιουνίου 2016 – 3:12 π.μ.

    Ανώνυμος είπε…
    δεν υπαρχει αριστερα,ποτε δεν υπηρξε παντα ηταν η αλλη οψη του ιδιου νομισματος του ναζιστοκαπιταλισμου της νεας ταξης κοπρων τεμπεληδων και μαφιοζων,ετσι απλα στεγνα και βαρβαρα.
    21 Ιουνίου 2016 – 1:33 μ.μ.

    http://redskywarning.blogspot.gr/2016/06/boligarchs.html

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ

    ΤΗΣ

    ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>