Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη στην αρχαιότητα – Εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.

Καλά τόσο προδότες ειναι αυτοί στην βουλή;;; Θέλουν να μας ξεπαστρέψουν άρον άρον!!!

TRAUDT AERIAL SERVICE
TRAUDT AERIAL SERVICE

Σε λίγους μήνες, η Ευρώπη μπορεί να απαγορεύσει οριστικά το ζιζανιοκτόνο-δηλητήριο στο οποίο στηρίζεται ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο της Monsanto!

Η γλυφοσάτη σκοτώνει *τα πάντα* στο πέρασμά της, εκτός από τα γενετικά τροποποιημένα φυτά της Monsanto, μετατρέποντας τον πλανήτη μας σε μια βιοέρημο όπου δε θα φυτρώνει τίποτα, εκτός από μονοκαλλιέργιες μεταλλαγμένων σπόρων. Είναι βιβλική καταστροφή.

Και το χειρότερο είναι ότι η χρήση της έχει εξαπλωθεί τόσο που εντοπίστηκε στο 90% του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ μια νέα μελέτη δείχνει ότι είναι ύποπτη για καρκινογενέσεις!

Την περασμένη βδομάδα, κερδίσαμε μια τεράστια μάχη ενάντια στην ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας της γλυφοσάτης στην Ευρώπη. Όλοι μάς έλεγαν ότι ήταν αδύνατο, αλλά μαζί φέραμε τα πάνω κάτω! Ο ευρωβουλευτής Πάβελ Ποκ δήλωσε ότι «το Avaaz είναι αναμφισβήτητα η κινητήρια δύναμη του αγώνα κατά της γλυφοσάτης».

Η ΕΕ θα αποφασίσει σχετικά με την απαγόρευση μέσα στους επόμενους μήνες. Ήρθε λοιπόν η μεγάλη στιγμή:
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) να αποφάνθηκε ότι είναι «απίθανο η γλυφοσάτη(glyphosate) να είναι καρκινογόνος», ωστόσο οι επιφυλάξεις αρκετών κρατών μελών της ΕΕ, για τη διαδεδομένη στα φυτοφάρμακα τοξική ουσία παραμένουν και πιέζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επιδιώκει ανανέωση της έγκρισης του ζιζανιοκτόνου για γεωργική χρήση.

Η άδεια εμπορικής κυκλοφορίας των φυτοφαρμάκων με γλυφοσάτη, λήγει στα τέλη Ιουνίου και ως συμβιβαστική λύση, η Κομισιόν πρότεινε στα κράτη μέλη να παρατείνουν για 12 ως 18 μήνες την ισχύουσα άδεια, έως ότου να υπάρξει «γνωμοδότηση από τον ECHA», τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποβληθεί στα κράτη μέλη στο συμβούλιο των αρμοδίων υπουργών στις Βρυξέλλες την 6η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Βίτενις Αντριουκάιτις, προειδοποιώντας μάλιστα τα κράτη που αντιτίθενται «να μην κρύβονται πίσω από την Κομισιόν».

Το Παρίσι «δεν θα εγκρίνει την πρόταση των Βρυξελλών», έγραψε στο Twitter, η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία ηγείται των χωρών που τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης χρήσης της γλυφοσάτης.

Η Ελλάδα απείχε από την τελευταία ψηφοφορία, ενώ η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο, καταψήφισαν και την πρόταση της Κομισιόν για ανανέωση διάρκειας εννέα ετών αντί της 15ετίας που προβλέπει η νομοθεσία.

Εν’όψει της εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας φυτοφαρμάκων Monsanto από τη γερμανική βιομηχανία Bayer που επίσης παρασκευάζει φυτοφάρμακο με γλυφοσάτη, φημολογείται ότι η Γερμανία θα συναινέσει στην ανανέωση άδειας χρήσης που προωθεί η Κομισιόν.

Οπως καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Monsanto διαθέτει στην αγορά γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) που έχουν αντίσταση στο ζιζανιοκτόνο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.arxaiaithomi.gr/