«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εγώ από την πλευρά μου θα απαντήσω στο ερώτημα παρακάτω σχόλιου, ότι τι και αν το λέει δεν το ξέρουμε όλοι;;; Θα απαντήσω πρώτων, όχι δεν το ξέρουν όλοι και δεύτερον το να το ξανά θυμάσαι σε τακτά διαστήματα κάνει μόνο καλό και τρίτον, όχι δεν το βλέπουν πάντα οι ίδιοι άνθρωποι και για αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται!

Προμηθεα Ολυμπια Κυρηνη Πυθια H ομιλία της Προμηθέας, ολόκληρη σε γραπτό κείμενο



 

εγώ έχω μια ερώτηση.. Γιατί όλοι εσείς οι άνθρωποι που παρακολουθήσατε το βίντεο και εσείς που σχολιάσατε “σοκαριστίκατε ” τόσο με τα λεγόμενα της και λέτε όλοι έδω μπράβο και μπράβο.. δλδ εσείς από μόνοι σας δεν τα ξέρατε όλα αυτά; ένα βίντεο περιμένατε; και τι πάει να πει να το διαδώσουμε; νομίζετε ο κόσμος ο υπόλοιπος δεν τα ξέρει;εμάς περίμεναν να το διαδώσουμε; ΔΕΝ ΤΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. είναι απλά τα πράγματα. Αν οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν τα λεφτά για να βγούν να περάσουν καλά δεν τς ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Τόσα χρόνια βλέπω μόνο ανθρώπους της μεσαίας-κατώτερης κοινωνική τάξης (κυρίως κατώτερης πλέον γιατί η μεσαία έχει εξαφανιστεί εν έτη 2015) να φωνάζουν και να ουρλιάζουν για όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Και συμφωνώ μαζί τους απόλυτα. Γιατί αυτοί είναι άνθρωποι όχι πιο έξυπνοι από τους πλούσιους αλλά πιο ταλαιπωρημένοι, άνθρωποι που ξέρουν να επιβιώνουν κι επειδή και οι ίδιοι βιώνουν τα βιώματα αυτά τα φωνάζουν και δεν σωπαίνουν. Και καλά κάνουν. Έχετε δει όμως εσείς καμιά πρόοδο; Τι μας λέει αυτό; Απλή λογική είναι. Η εξουσία κάνει και θα συνεχίσει να κάνει κουμάντο εαν δεν αποφασίσουν όλοι να κάνουν κάτι και όχι μόνο αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά και οι ¨βολεμένοι” και οι πλούσιοι. Έχουμε καταντίσει να έχουμε στόμα χωρίς μιλιά. Να σωπαίνουμε και να σκύβουμε το κεφάλι από τον φόβο ακόμα και όταν έχουμε δίκιο. Και αυτό φίλοι μου θελεί πολλούς αγώνες για να αλλάξει και δεν φτάνει ένα απλό βίντεο ή ένα μικρό κοριτσάκι. γιατί αν εσύ ο ίδιος κάνεις αυτά που κράζεις δεν θα έρθει ποτέ η αλλαγή. Εγώ το μόνο που θα πώ είναι ότι χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω, ανεξαρτήτως ηλικίας που μάχονται για τα δικαιώματα όλων μας και δεν θα πω μπράβο σε αυτό γιατί είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει επιτέλους όλοι να βρούμε το θάρρος και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

συμφωνω οσα λες αλλα το μπραβο τις το δινω οχι γιατι ξερω τα συνιθισμενα τα πραγματα που ξερει ολος κοσμος αλλα βγηκε με θαρρος η κοπελα και ειπε αυτα που πρεπει να πει χωρις φοβο που σπανια ανθρωπος βγαινει και λεει τα πραγματα με το ονομα τους επειδη ολοι ειμαστε προβατακια και μονο μπεεεε ξερουμε να κανουμε εχεις δικαιο μπορει να κραζουμε καποια πραγματα και τα ακολουθαμε αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο που ζητουν τα λεφτα και τα πλουτη αλλα την αγαπη , να εχουν μια υπεροχη ζωη δεν ειναι ολοι που ακολουθουν τα πρεπει της κοινωνιας εχει ανθρωποι που διαφερουν και αυτοι ειναι το 25 % γιατι εμαθαμεε να μιλαμε μεσο ιντερνετ και οχι εξω να διαμαρτυρηθουμε με παθος και να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας σαν λαος γιατι εκει εξω υπαρχουν ανθρωποι που πεινουν ανθρωποι που υποφερουν εχουμε κανταντησει μια ζουγκλα ειμαστε ζωααα χωρις συναισθημα ακομα και τα ζωα εχουν παραπανω αγαπη παρα εμεις οι ανθρωποι ειμαστε εγκληματικα οντα που κατασπαραζουμε ο ενας τον αλλο τζαι το χειροτερο οτι κρινουμε τον αλλο με βαση τι επιλογες εκανε και αν ειναι επιλογη είναι αντιθετη απο την κοινωνια μας και μας φανει παρεξενο μας ενοχλει και τον σχολιαζουμε ή τον κοροιδευουμε επειδη ετσι μας εμαθαν να σκεπτομαστεν μια ζωη και της λεω μπραβοο γτ στην σημερινη εποχη πολυ λιγοι βγαινουν να πουν με θαρρος τα πραγματα οπως ειναι χωρις φοβο γτ μαθαμε ολοι να σκυπτουμε το κεφαλι στην εξουσια χωρις να αντιλαμβανομαστε τι κανουμε και που παμε απλα ακολουθαμε και υπακουμε τιποτα αλλο. αυτα εχω να πω!!!!!

πιστευω οτι θα επερνε πιο πολυ σεβασμο αν ηταν καποιος μεγαλυτερος , και αυτο το λεω γιατι , τι εμπειριες και τι γνωσεις εχουν τα παιδια αυτης της ηλικιας. Δεν θα επρεπε να εχει πολιτικες ανυσυχιες στα 12 της

Eva λαθος τα παιδια εχουν γνωση γιατι ειμαστε η νεολαια που θα παρουμε στα χερια μας στο μελλον αυτη την κοινωνιας είναι καλο να βγαινει ενα μικρο κοριτσι να πει τι θελει τις ανησυχιες της τα ερωτηματα της δεν ειναι θεμα ηλικιας για να εχεις γνωση ουτε θεμα εμπειριας. Ειδαμε και αυτους που εχουμε πολιτικους που ειναι 67 χρονον που ειναι εμπειροι και μονο μιζες ξερουν να πιανουν δεν εχει σημασια η ηλικια αλλα ποσο ωριμη εισαι και τα γεγονοτα και τις συνθηκες που περνα ο κάθε ανθρωπος και για να μιλα ετσι το κοριτσι αυτο σημαινει εζησε πολλα και ειδε πολλα που την σοκαραν.

 Το παρόν οπτικοακουστικό ειναι αναδημοσιευμένο από το κανάλι http://www.youtube.com/user/knossopolis και αφορά ένα παιδί Ελληνων μεταναστών στις Η.Π.Α. με γένος από Κρήτη και Ιωνία και αντιληπτική ικανότητα αρκετά μεγαλύτερη από το μέσο ανθρώπινο όρο που είναι κάτι ικανοποιητικά εκτιμήσιμο στην έδρα του καπιταλισμού και άκρως επιλήψιμο και κατακριτέο στο κρυπτοκομμουνιστικό και κρυπτοιουδαικό καθεστώς της Ελλάδας που μισεί οτιδήποτε εκφράζει Ελληνική σκέψη.
Η ομιλία της πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2007 στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» γιά την εορτή των ”Ελληνικών Γραμμάτων”, με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβου καιτο θέμα ήταν ο “ελληνοχριστιανικός” πολιτισμός.Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αναλύοντας τις διώξεις του Ελληνισμού απο τον Χριστιανισμό.Ο υπεύθυνος για την εκδήλωση διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει: «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ορισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της. Η Προμηθέα ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια,εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.

Ήταν 28 Ιανουαρίου 2007, όταν η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Ιλλινόις διωργάνωσε στο Σικάγο την ετήσια «Εορτή των Γραμμάτων» προς τιμήν των τριών Ιεραρχών. Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν μία δεκαπεντάχρονη Ελληνίδα, η Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία, ένα χαρισματικό παιδί, που σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών απέκτησε το πρώτο της πανεπιστημιακό πτυχίο στις Μαθηματικές Επιστήμες. Το θέμα της ομιλίας της: «Η Ελληνική Παιδεία». Οι ελληνορθόδοξοι παρουσιαστές της εκδήλωσης, μη γνωρίζοντες εκ των προτέρων τι θα έλεγε, εκθείασαν στην αρχή τα προσόντα της, τα επιτεύγματά της και την αγάπη της για τις Επιστήμες και την Ελλάδα. Στην ομιλία της όμως η Προμηθέα δεν ανέφερε τα συνηθισμένα ελληνοχριστιανικά φληναφήματα, που περίμεναν, όπως κάθε χρόνο, να ακούσουν, άρθρωσε με θάρρος καθαρό λόγο περιγράφοντας τον βίαιο τρόπο, με τον οποίο κατίσχυσε ο Χριστιανισμός στην πατρίδα μας και τις καταστροφές που επέφερε σε όλα τα επίπεδα του Ελληνικού Πολιτισμού, ειδικά στις Επιστήμες και την Παιδεία. Γεμάτοι έκπληξη και «ιερή» αγανάκτηση ωρισμένοι εκ των παρευρισκομένων -προσκείμενοι στην Εκκλησία- άρχισαν να την υβρίζουν, αυτοί οι ίδιοι που προηγουμένως της έπλεκαν το εγκώμιο και τελικά -«δημοκρατικά» και χριστιανικά- την ανάγκασαν να σταματήσει, χωρίς να ολοκληρώσει την ομιλία της.

ΟΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΜΘΕΑ

Τα πάντα σχετικά με την Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία, ολόκληρη η ομιλία της και όλα τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
http://eineken.pblogs.gr/2008/12/375230.html
http://eineken.pblogs.gr/2011/00/apopeira-dolofonias-ths-promhtheas-sthn-amerikh.html

http://end-artemis-sorra-cyprus.blogspot.com.cy/2014/12/h_11.html

 

H ομιλία της Προμηθέας, ολόκληρη σε γραπτό κείμενο

Τιμώντας πλήρως το όνομα της, η Προμηθέα άναψε φωτιές με την ομιλία της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, που διοργάνωσε η ελληνική παροικία στο Σικάγο…. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να σας μεταφέρω σε γραπτό κείμενο όλα όσα ακούγονται και διαδραματίστηκαν κατά την διάλεξή της και περιλαμβάνονται σε σχετικό βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η προσπάθεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη, μιας και είτε η κοπέλα σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύεται με την προφορά της, είτε ο ήχος του βίντεο δεν είναι και τόσο ικανοποιητικός ώστε να είναι άμεσα κατανοητός. Πριν ολοκληρώσω αυτή την προσπάθειά μου, ψάχνοντας στο Google διαπίστωσα, ότι με πρόλαβαν άλλοι οι οποίοι είχαν μεταφέρει ήδη πρώτοι σε γραπτό κείμενο την ομιλία, αν και σε αυτό, το γραπτό κείμενο, δεν περιλαμβάνονται τα όσα προλογίζει ο κύριος Τομαράς και τα όσα επακολούθησαν, τα οποία όμως φροντίσα, να σας παρουσιάσω εδώ παρακάτω μαζί με όλη την ομιλία. Παρ’; όλα αυτά, αυτό το γραπτό κείμενο που πρόλαβε πρώτος να δημοσιεύσει κάποιος άλλος, μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο στο να κάνω κάποιες διορθώσεις αντιπαραβάλλοντας το με το δικό μου κείμενο που είχα καταγράψει μέχρι εκείνη την ώρα. Επιπλέον σε αυτό το άλλο κείμενο περιλαμβάνονται και κάποιες διασυνδέσεις κυρίως με την wikipedia, οι οποίες παρέχουν κάποιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις πάνω σε ορισμένα θέματα, συνδέσεις (που σημειώνονται με μπλε χρώμα) που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και εγώ στην παρουσίασή μου. Αν παρ’; όλα αυτά αν εξακολουθούν να υπάρχουν, κάποια είτε φραστικά, λεκτικά, είτε συντακτικά, είτε γραμματικά λάθη στο κείμενο μου, ζητάω ταπεινά συγνώμη διότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσα να καταγράψω.

Προλογίζει ο κύριος Χρήστος Τομαράς

[ …;παραλείπω τα προηγούμενα που λέει και περνώ απ’; ευθείας στην παρουσίαση της Προμηθέας]

…; θέλω να σας παρουσιάσω την επίσημη προσκεκλημένη μας, την ομιλήτρια της ημέρας, την φίλη μας, την Προμηθέα, Ολυμπία, Πυθία. Είναι ένα κοριτσάκι 15 ετών. Την γνώρισα εδώ και μερικούς μήνες, με την ευκαιρία της δικής της αίτησης, να πάρει ένα βραβείο από την υποτροφία μας, την, το Πανελλήνιο ίδρυμα υποτροφιών το οποίο λειτουργεί για πολλά χρόνια και το οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω και όταν υπέβαλε την αίτησή της παρατήρησα κάτι το πολύ διαφορετικό, από όλες τις άλλες αιτήσεις, που συνήθως παίρνουμε από υποψήφιους σπουδαστές.

Ένα κορίτσι 15 ετών, 14 τότε, που σε ηλικία 6 ετών, είχε ολοκληρώσει την ύλη του Δημοτικού και του Γυμνασίου με την διδασκαλία, από την μητέρα της. Αυτό πραγματικά είναι κάτι το διαφορετικό και στο σημείο θα ήθελα η μητέρα να κάνει μια πολύ μικρή υπόκλιση. (χειροκροτήματα)

Στη συνέχεια και σε αυτή την ηλικία έδειχνε η αίτησή της, γράφθηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα, για ανεπτυγμένα παιδιά, προικισμένα παιδιά, στο πανεπιστήμιο Stanford και από εκεί συνέχισε την πανεπιστημιακή της πορεία. Πήρε το πρώτο της πανεπιστημιακό πτυχίο σε ηλικία 13 ετών, στα μαθηματικά και αν δεν είχαν δημιουργηθεί οι δυσκολίες που υπήρχαν στο παρελθόν, οικονομικές δυσκολίες, κωλύματα, που πραγματικά έκαναν αδύνατο, το κορίτσι αυτό να συνεχίσει στο πανεπιστήμιο, θα μπορούσε να είχε πάρει άλλα δύο πτυχία στην ηλικία αυτή.

Κατόρθωσε όμως να συνεχίσει με το δικό της τρόπο τις σπουδές, και σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει τέσσερα ακόμα πτυχία, master degrees στα μαθηματικά, επιστήμες υπολογιστών, professional χημείας, και professional φυσικής, και όταν λέμε professional είναι πολύ υψηλότερα, εκτός από αυτούς, σε εσάς που γνωρίζεται το θέμα, θα γνωρίζεται ακριβώς τι εννοώ.

Όταν πήραμε αυτή την αίτηση με όλα αυτά τα σχετικά πάνω στο κείμενό της, μου έκανε εμένα ιδιαίτερη εντύπωση και ήθελα οπωσδήποτε να διαπιστώσω, ότι όντως τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα παρουσίαζε. Επικοινώνησα με το σχολείο της, (φοιτάει στο Montana State University), και εκεί αναζήτησα τους καθηγητές της και μίλησα ο ίδιος μαζί τους προφορικά. Ορισμένοι από αυτούς, μου είπαν τα καλύτερα λόγια, βέβαια σχετικά με τις επιτυχίες της.

Θα σας διαβάσω μόνο δυο γραμμούλες από δυο από τους καθηγητές γιατί τους ζήτησα να το επιβεβαιώσουν και εγγράφως αυτό. Ένας από αυτούς λέει …;. (είναι στα αγγλικά και αδυνατώ να τα μεταφέρω). Ένας άλλος μας λέει …; (Ομοίως). Αυτό εμένα με συγκίνησε ιδιαίτερα και είμαι βέβαιος ότι θα συγκινούσε και οποιοδήποτε άλλο, αν διάβαζε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Το κορίτσι αυτό συνέχισε και θα συνεχίσει, αλλά αυτό που αναμφίβολα με προκάλεσε και εμένα και τους συναδέρφους μου, στην επιτροπή, την ακαδημαϊκή επιτροπή που κάνει τις επιλογές στην υποτροφία μας ήταν το γεγονός ότι είχε μια ιδιαίτερη αγάπη και ένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Από τα παιδιά, από τους υποψηφίους ζητούμε συνήθως, να καταθέσουν μια αίτηση, συγνώμη, μια μικρή έκθεση της τάξεως της μιας, μιάμιση σελίδας, και αυτά μας στέλνουν τα παιδιά. (καμία φορά φθάνουν και μέχρι δυο σελίδες) και πάντοτε στα αγγλικά γιατί τα παιδιά αυτά βέβαια προέρχονται από αγγλικά σχολεία. Η Προμηθέα μας έστειλε μια έκθεση 14 σελίδες, σε άπταιστα ελληνικά, και στην καθαρεύουσα που εγώ τουλάχιστο, σήμερα προσωπικά δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Δεκατέσσερις σελίδες στα Ελληνικά σε άψογη καθαρεύουσα !!! (χειροκρότημα)

Βρέθηκε στην Ελλάδα με την μητέρα της και εκεί την ανακάλυψε η εφημερίδα το Βήμα. Και θα σας πω το εξής, ότι όχι μόνο το Βήμα έγραψε για αυτήν, όχι μόνο την παρουσίασε, αλλά κατέθεσε και τις απόψεις της, επιτρέψτε με να διαβάσω ένα πολύ ελάχιστο, ένα πολύ μικρό κείμενο, που νομίζω ότι σκιαγραφεί την δική της θέση και τον χαρακτήρα της για την Ελλάδα. Ο Τίτλος είναι: «Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα».

H Προμηθέα λατρεύει τη χώρα μας και την ιστορία της. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία ελληνική ιστορία εξαιτίας ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο με τον ομώνυμο τίτλο. «H αρχαία Ελλάδα παρουσιαζόταν ως μια κατώτερη χώρα, χωρίς αξιοπρόσεκτο πολιτισμό και οι κάτοικοί της ως μισογύνηδες και ομοφυλόφιλοι… οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε στην πρόοδο της ανθρωπότητας» θυμάται με αγανάκτηση. «Κάθε φορά που έμπαινα στην τάξη και άκουγα τον καθηγητή ήθελα να τον διαμελίσω!» λέει με θυμό. H ίδια έχει έρθει στην Ελλάδα διότι, όπως εξηγεί, «αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω… για να μάθω την αλήθεια». Οταν ρωτήθηκε δε πώς είναι η ζωή στη Μοντάνα η απάντησή της δεν άφησε καμία αμφιβολία για το αν της αρέσει η χώρα μας: «Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα. Ελλάς, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει»τονίζει.

Κυρίες και κύριοι επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την Προμηθέα

[ παρατεταμένο χειροκρότημα]

[Στο βήμα αναβαίνει η Προμηθέα και παίρνει τον λόγο]

Προμηθέα:

Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων, κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απώτατου παρελθόντος από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημα του, η Ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές χιλιάδες ετών να εξελιχθεί, και να τελειοποιηθεί, ποιοτικός ανάλογη φυσικά με τον Ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε, το εργαλείο, για την οικοδόμηση του και την λειτουργία του.

Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα και ονόμασε «Γη του Φωτός» διότι «Ελ-» σημαίνει Φως και «-λας» σημαίνει «πέτρα», «έδαφος», «γη», και από αυτή τη Γη του Φωτός, την Γη που πρώτη αντίκρισε το Φως του Ήλιου γεννήθηκαν οι φωτοδότες των αρετών και του πολιτισμού, οι Έλληνες και σκόρπησαν αυτοί, τον πολιτισμό τους εις όλη την Γη καθώς και ετάχθη.

Η γέννηση της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας όπως σημειώνει η επιστήμη της Γεωλογίας και των άλλων συναφών κλάδων προ 140.000.000 ετών ήταν όταν ολόκληρος ο πλανήτης σκεπαζόταν από νερά και χέρσα γη δεν εφαίνετο πουθενά, μια γιγαντιαία ανοδική ορογεννετική κίνηση ανύψωσε υπέρ της επιφάνειας της υδρόσφαιρας, προς τον Ήλιο, την λεγόμενη ΠελαγονικήΟροσειρά, μια στενή ζώνη ξηράς που περιελάβανε την βορειότερη Μακεδονία, (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική πλευρά της μετέπειτα Θεσσαλίας και την Βόρειο Εύβοια. Επί 115.000.000 χρόνια, αυτή η μοναδική νησίδα, η Ελλάδα μας εν μέρει, αντίκριζε ολομόναχη την παν-θάλασσα που την περιτριγύριζε. Και εις αυτή την νησίδα για 80.000.000 έτη πριν ακόμα αναδυθούν άλλες οροσειρές άρχισε η διαδικασία των νέων μορφών της γενέσεως όντων.

Πριν 35.000.000 χρόνια δηλαδή 105.000.000 έτη μετά την άνοδο της Πελογονικής οροσειράς στην επιφάνεια αναδύονται ως άλλα νησιά οι ορεινοί όγκοι όπως η Πίνδος, οι Δειναρικές Άλπεις, τα Πυρηναία και τα Ιμαλάϊα.

Η λογική λοιπόν παρουσία του ανθρώπου, σε όποια εποχή και αν εμφανίστηκε στη γη, αυτός ο Άνθρωπος πρέπει να αναζητηθεί στον Όλυμπο. Είναι δε αδύνατο ποτέ, σε μία περιοχή που για λόγους ανερμήνευτους αναδύεται η πρώτη χέρσος γη, ο άνθρωπος της προνομιούχου αυτής γης, να σχηματίζει γλώσσα αργότερα από ότι οι άλλοι άνθρωποι που η ανάδυση της γης τους καθυστερούσε κατά πάρα πολλά εκατομμύρια έτη.

Χώρος και άνθρωπος εδώ, μεταξύ Ολύμπου και Πίνδου, εσχημάτισαν την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα, η οποία και εδάνεισε, της λέξεις του πολιτισμού της, εις όλους τους άλλους λαούς. Αυτή η Ελληνική γλώσσα περικλείει στη ζωή της τα οικουμενικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Πληθώρα ερευνών και μελετών, προσκομίζουν συντριπτικά στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξε Ινδοευρωπαϊκή μητέρα γλώσσα, αλλά αντιθέτως η γονοποιώς γλωσσική επίδραση, η οποία εισήγαγε στις διάφορες γλώσσες παγκοσμίως, τα γνωστά λεκτικά στοιχεία, κοινά σήμερα σε αυτές, ασκήθηκε από την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα.

Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα και πειστικότερα τεκμήρια, που επιβεβαιώνουν, το τεράστιο ιστορικό βάθος, της ανθρώπινης παρουσίας στον Ελλαδικό χώρο. Αυτά τα τεκμήρια αποδεικνύουν, πως οι πολιτισμικής ρίζες της Ελλάδος, χάνονται στα βάθη του απωτάτου παρελθόντος, και ταυτόχρονα αχρηστεύουν, αυθαίρετες θεωρίες και δόγματα, περί εμφανίσεως του ανθρώπου και του πολιτισμού στην Ανατολή ή την Αφρική.

Η Ελληνική γλώσσα υπήρξε και είναι η τελειότερη μέχρι σήμερα ανθρώπινη γλώσσα επί της Γης. Οι Έλληνες δεν διέθεταν μόνο ένα αλλά είκοσι συν αλφάβητα. Το Χαλκιδικό εκ’; του οποίου προέρχεται το Λατινικό, το Ιωνικό, το Κορινθιακό κ.τ.λ.

Μια θεωρία που εκτρέπετε της λογικής, το τερατογενές ψεύδος, περί φοινικικού αλφάβητου, δέχεται την σύνδεση, της τελειότερης γραφής, της Ελληνικής, αυτής της τέλειας αλφαβητικής, με τον υπολογισμό των Φοινίκων οι οποίοι είχαν έναν χαμηλότατης στάθμης πολιτισμό. Η αρχαιολογική σκαπάνη αποδεικνύει ότι το Ιωνικό αλφάβητο, ένα από τα είκοσι συν αλφάβητά μας, που ψευδώς θεωρείτε φοινικικής προσελεύσεως, είναι τουλάχιστο τέσσερεις χιλιάδες χρόνια παλαιότερο των Φοινίκων.

Με την προτροπή της Ελληνίστριας Marianne McDonald και με πρόεδρο τον καθηγητή T. Βrunner ξεκινά το 1972 στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας το πρόγραμμα Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσης το περίφημο TLG [Thesaurus Linguae Grecae]. Μετά 13 χρόνια το 2000 ο πέμπτος δίσκος κυκλοφόρησε TLG-E που περιλαμβάνει περίπου 90.000.000 ελληνικούς λεκτικούς τύπους.

Ω Έλληνες, ψυχή της ψυχής μου, πανάκριβο γένος, ταλαίπωρον γένος. Θα ανοίξω σε εσάς τους πόνους και τα δάκρυα από τα βάθη της παιδικής ψυχής μου. Τι κατάστρεψε τον πανάρχαιο ελληνικό πολιτισμό και λόγο; Τώρα περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Παιδιά, αθανάτων θεών και ηρώων, είναι δύσκολο για μένα να παραμείνω αλύγιστη και να καταπνίξω τον πόνο μου, όταν μιλάω για αυτή την ανεπανάληπτη θηριωδία, που κατάστρεψε το ελληνικό έθνος και ταυτόχρονα τα φώτα του πνεύματός του, που δημιούργησε στην μετέπειτα λανθάνουσα πορεία του έθνους μας.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα κατά της Ελλάδος και κατά συνέπεια κατά της ανθρωπότητας, το τραγικό αυτό θέατρο του μίσους, που αποκρύπτεται και σήμερα διασώζει ο Ρωμαίος ιστορικόςΑμμιανόςΜαρκελλίνος στο 19ο τόμο του έργου του Rerum Gestarum Libri 31 τόμων. Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνστάντιου του δεύτερου κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων.

Στη σημερινή πόλη του Δυτικού Ισραήλ την Περσιάν(Bet She’an), γνωστή στους Έλληνες εκείνους, όλων των αιματοβαμμένων χρόνων ως Σκυθόπολις τον 4ο αιώνα μ.Χ, γύρω στο 341, λειτούργησε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, για δύο δεκαετίες καθ’; όλη την διάρκεια της κατοχής του Βυζαντινού θρόνου, από τον δευτερότοκο γιο του μεγάλου Κωνσταντίνου, τον Κωνστάντιο τον Β΄. Η Σκυθόπολις υπήρξε ο τόπος συγκέντρωσης, βασανισμού και θανάτωσης των Ελλήνων, όλων όσων αρνήθηκαν να ασπαστούν το δόγμα του χριστιανισμού.

Αναφερόμενος ο Εμμανουήλ Ροΐδης, στου Αμμιανού Μαρκελλίνου τα Ιστορικά γράφει στηνΠάπισσα Ιωάννα, (σημείωμα 300), (εισαγωγικά) « …;Ήρκει να κατηγορηθεί τις κάποιος Έλληνας υπό κακόβουλου κατασκόπου ότι έφερεν περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού η εμφάνη παρακαθήμενος πλησίον τάφου ή ερειπίου ινά καταδικασθή εις θάνατον ως ειδωλολάτρης ή νεκρομάντης. Εκ των απωτάτων άκρων της αυτοκρατορίας εσύροντο αλυσόδετοι πάσης τάξεως και ηλικίας πολίτες Έλληνες ων, οι μεν απέθνησκον καθ’; οδόν, οι δε εν τοις δεσμωτηρίοις’;, οι δε επιζώντες εστέλνοντο στη Σκιθόπολη, …; πόλιν όπου είχον στηθεί τα βασανιστήρια και το σφαγείον».

Το σφαγείον της Σκυθόπολις υπήρξε επινόηση ενός νοσηρού εγκεφάλου, του επισκόπου Αλεξανδρείας Γεωργίου. Σκοπός του Γεωργίου ήταν η καθολική εξόντωση των Ελλήνων, η δολοφονία τους, καθώς εκείνοι εστέκοντο ως αρνητές του χριστιανισμού. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος ο Β΄ δέχθηκε και έστειλε στην Aνατολή τον αρχιγραμματέα της αυλής του, τονΠαύλο, περιβόητου για την σκληρότητά του, αποκαλούμενο και «Τάρταρου». Αυτός ο Παύλος και ο Γεώργιος, σε συνεργασία οργάνωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθόπολις. Γράφει ο Αμμιανός: «Το ανθρωπόμορφο αυτό κτήνος ο Παύλος διέθετε τότε εξουσία και δύναμη ώστε με μία κίνηση του κεφαλιού του, με ένα νεύμα του μόνο, εξαρτάτω η ζωή όλων όσων περπατούσαν στην γη». Αναφέρει ο Ροΐδης (ανακαλώντας τα ιστορικά του Αμμιανού Μαρκελλίνου) μεθόδους βασανιστηρίων εναντίων των Ελλήνων (εισαγωγικά): «Εις Σκυθούπολιν όπου είχε στηθεί το χριστιανικό κρεουργείον, εκεί συνεδρίαζαν ευσεβείς δικασταί αμιλλώμενοι τις πλείονας ειδωλολάτρας Έλληνας, οπτήσει επί σχάρας, να βράση εντός ζέοντος ελαίου ή να κατακόψει μεληδόν».

Η Σκυθόπολις και τα πάθη, γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί, επί είκοσι συνεχή έτη, αποκαλύπτουν: Πρώτον, τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στον ελληνικό κόσμο. Δεύτερον τον λόγο και τον βάρβαρο – απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο καταστράφηκε ο λαμπρότερος πολιτισμός της Γης και οι δημιουργοί αυτού. Τρίτον αποκαλύπτετε επίσης γιατί τα μετέπειτα αυτοκρατορικά Ρωμαϊκά διατάγματα που θεσμοθετούσαν την επί ελληνισμού θανατική καταδίκη εφαρμόστηκαν χωρίς καμία αντίδραση ή εξέγερση, όπως επίσης χωρίς καμία αντίσταση από τους Έλληνες επήλθε ο αφανισμός όλων των πόλεων της κυρίως Ελλάδας, από τον χριστιανό Αλάριχο σαράντα χρόνια αργότερα.

Τα πάνδημα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Σκυθόπολη αποκαλύπτουν επίσης, – τέταρτον – ότι δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου, ούτε ποτέ ελληνορωμαϊκό κράτος, εφόσον ήταν οι εκχριστιανισμένοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, το Βυζάντιο δηλαδή, που άρχισε τον διωγμό κατά των Ελλήνων και τα φώτα του Ελληνικού πνεύματος έσβησαν, σε αυτούς του ρωμαϊοβυζαντινούς ελεεινούς καιρούς και οδήγησαν τους Έλληνες στην υποδούλωσή τους από τους Τούρκους.

Οι αποθανόντες Έλληνες μετά βασανιστριών εις τα χριστιανικά κρεουργεία και το σφαγείο της Σκυθόπολις είναι του αριθμού περίπου των 19.000.000 σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές εκείνων των αιμοσταγών αιώνων. Οι εναπομείναντες Έλληνες ήταν 1.000.000 ή λιγότεροι. Ο μεγάλος αριθμός των αρχαίων Ελλήνων, που σίγουρα ήταν υψηλού πνευματικού ηθικού, αλλά και οικονομικού επιπέδου εξοντώθηκαν στο σφαγείο της Σκυθόπολις και μαζί τους χάθηκε και ο μεγάλος ιδιοφυής νους του γένους.

Τις σφαγές κατά των Ελλήνων, συνέχισαν και προγενέστεροι και μεταγενέστεροι, όμοιοι του Κωνστάντιου του Β΄. Λόγου χάρη ο Ιουστινιανός. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, σύμβολο της ορθοδοξίας, εκείνος που οικοδόμησε την Αγία Σοφία, το μέγα μοναστήρι, και ανακηρύχθηκε από τον χριστιανισμό «Μέγας», αποκαλύπτεται μέσα από τα ανέκδοτα κείμενα του επισήμου ιστορικού του, Προκοπίου, ως ένας αιμοβόρος τύραννος, ο οποίος βύθισε ολόκληρους πληθυσμούς στο αίμα και την σφαγή. Σύμφωνα με τον Προκοπίου, ο Ιουστινιανός άρχισε τις σφαγές στο όνομα (εισαγωγικά) «της μίας και αληθούς πίστεως της ορθοδοξίας». Σημαντικές επίσης είναι οι μαρτυρίες του Προκοπίου γύρω από τους διωγμούς, σφαγές και γενοκτονίες Ελλήνων, όσων Ελλήνων δηλαδή επέμειναν στους πατρώους ελληνικούς τρόπους, από την αιμοσταγή και αλαζονική διακυβέρνηση του Ιουστινιανού.

Το ελληνοχριστιανικό παραμύθι καταρρέει μπροστά στα κείμενα των ιστορικών εκείνης της εποχής. Αναφέρει ο Προκόπιος (εισαγωγικά): «Μετά από τους Σαμαρείτες, άρχισε ο Ιουστινιανός να καταδιώκει τους αποκαλούμενους Έλληνες, υποβάλλοντάς τους σε σωματικά βασανιστήρια και αρπάζοντας τα χρήματά τους». Ο Προκόπιος αδυνατεί να θεωρήσει τον τύραννο Ιουστινιανό ως ανθρώπινο ον και τον θεωρεί (εισαγωγικά): «ενσαρκωμένο δαίμονα». Αναφέρει στα ανέκδοτα (εισαγωγικά): «ότι ο Ιουστινιανός δεν ήταν ανθρώπινο πλάσμα, …;αλλά ήταν κάποιος δαίμονας ανθρωπόμορφος. Θα μπορούσε κανείς να το αποδείξει, σταθμίζοντας το μέγεθος, των κακών που έκανε στους ανθρώπους, γιατί η δύναμη του ανθρώπου που δρα, φανερώνεται στο υπέρμετρο μέγεθος των πράξεών του. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, έχει σκοτώσει τόσους πολλούς, ώστε πιο γρήγορα νομίζω, θα μετρούσε κανείς τους κόκκους της άμμου όλου του κόσμου, παρά όσους σκότωσε ο αυτοκράτορας αυτός. Υπολογίζοντας όμως κατά προσέγγιση, τις περιοχές που κατάντησαν τελικά ακατοίκητες, λέω ότι χάθηκαν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι».

Κατά την βασιλεία του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, ο χριστιανισμός γίνεται η επιβληθείσα θρησκεία, της Ρωμαϊκής Βυζαντινής αυτοκρατορίας, εις την οποία οι Έλληνες, ήταν υπόδουλοι πάντα. Εξ’; αυτού εναντίων των Ελλήνων, εφαρμόσθηκαν επί αιώνες πολλούς, μέτρα που πήραν τον χαρακτήρα, πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει. Οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια Μυστήρια απαγορεύθηκαν. Τα ιερά των προγόνων μας λεηλατήθηκαν. Τα πανέμορφα γλυπτά, που διακοσμούσαν τα ιερά και τις πόλεις των Ελλήνων, καταστραφήκανε, από το μένος και μίσος των τότε χριστιανών. Έτσι τα βλέπουμε σήμερα στα μουσεία μας, διαμελισμένα, αποκεφαλισμένα, ακρωτηριασμένα με σφυριά σπασμένα, σιωπηλοί μάρτυρες και αυτά ενός πανέμορφου κόσμου, χαμένου κόσμου πια, στην αιματοβαμμένη λήθη, όπου βρίσκονται θαμμένα, σκορπισμένα, ξεχασμένα, τα ιερά κόκαλα εκατομμυρίων, βασανισμένων, δολοφονημένων, Ελλήνων. Οι Ναοί κατεδαφίστηκαν και πάνω στα ερείπια αυτών, χτίστηκαν οι εκκλησίες των νέων χριστιανών, δοξάζουσιν τον ξενόφερτο για τους Έλληνες, τότε εβραϊκό θεό και το άγαλμα του κάθε θεού εις τον οποίο οι Έλληνες, έχτιζαν τότε ναό τοποθετούντο, μετά ασυλλήπτου μίσους, εις τους βόθρους των νεοχτισμένων χριστιανικών εκκλησιών. Οι ιερείς Έλληνες των ναών εκείνων, όπως γράφει με κάποια πίκρα ο Λιβάνιος, υποχρεώθηκαν να σιγήσουν ή να αποθάνουν.

Έτσι πέθανε, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πολιτισμός του κόσμου, αυτός που είδε πρώτος το φως του ήλιου στη γη, αυτός που εκπολίτισε όλους τους λαούς. Έτσι πέθανε ο μέγας φωτοδότης Ελληνικός πολιτισμός, με μία τραγική φωνή, πνιγμένη στο αίμα της ανθρώπινης αχαριστίας και μιαρής αδικίας. Έτσι απάνθρωπα έσβησε, ο μέγας φωτοδότης ελληνικός λόγος και λέει ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε (εισαγωγικά): «δεν αποκάμω να αναπολώ, αυτούς τους Έλληνες σοφιστές, που ο κάθε ένας τους, είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα»

Και φαίνεται πως οι Έλληνες, στα κατοπινά χρόνια, λησμόνησαν το καλύτερο μέρος, της πνευματικής τους πορείας, και ποιος λαός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το ξαναβρήκε; Όπως και να είναι νομίζω πως όλα αυτά τελειώνουν με μια κραυγή: Πόσο ωραίοι υπήρξαν!!!

Με τον χαμό των Ελλήνων και τον θάνατο, του ιδιοφυούς πνεύματός των, έπεσε το σκότος εις όλη την Γη. Η ανθρώπινη Ιστορία μπήκε στον Μεσαίωνα, στους αιώνες του σκότους, που όπως όλοι ξέρουμε, ονομάζονται «thedark ages». Ο ανθρώπινος ξεπεσμός κατά τον μεσαίωνα, οφείλονταν, στην προηγηθήσα βίαιη εξάλειψη, του ελληνικού πολιτισμού.

Και ήρθε η Τουρκοκρατία και ο ζυγός θέρισε την γη των Ελλήνων. Λέει ο εθνικός μας ύμνος, ακριβοί μου Έλληνες, «απ’; τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, χαίρε, ω χαίρε λευτεριά». Της Σκυθόπολης οι φονευμένοι Έλληνες, παίρνουν εκδίκηση και ανάβει η μνήμη τους, την φωτιά ελευθερίας στα στήθη των σκλαβωμένων.

Κατά την διάρκεια της επαναστάσεως του 1821, η ορθόδοξος εκκλησία, συγκρούστηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. Το όραμα της παλιγγενεσίας και της αναδημιουργίας, του ελληνικού έθνους κατά το κλασικό πρότυπο ήταν εκ’; διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της εκκλησίας. Με αφορισμούς, απειλές και προδοσίες, προσπαθούσε η εκκλησία, να ματαιώσει το ελληνικό επαναστατικό κύμα που από τις αρχές του 10ου αιώνα εσάρωνε ολόκληρη την χερσόνησο του Αίμου.

Το 1805 ο Πατριάρχης Καλλίνικος, εξαπέλυσε αφοριστική εγκύκλιο, κατά των επαναστατών. Να δυο πικρά παραδείγματα προδοσίας από πάμπολα άλλα.

Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης, ο μικρότερος αδερφός του Γέρου του Μωριά και πέντε παλικάρια μαζί του, σκοτώθηκαν από τους Τούρκους, 1η Φεβρουαρίου του 1806, ύστερα από προδοσία των καλόγερων, της μονής Μονής Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει οι ήρωες, γυρεύοντας καταφύγιο. Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια και περιέφεραν στην Δημητσάνα, στο Ζυγοβίτσι και την Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν, στον μεγάλο πλάτανο της πόλης. Ο αδερφός του, ο γέρος του Μωριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά την άλωση της Τριπολιτσάς, έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό, γιατί με αρκετό αίμα της γενιάς του, ήταν ποτισμένος όπως είπε.

Ο Κατσαντώνης, ο αϊτός της Ρούμελης και ο αδερφός του, Χασιώτης, μαζί με άλλα πέντε παλικάρια, προδόθηκαν από τον καλόγερο Καλδερήνη, εις εκτέλεση της αφοριστικής εγκυκλίου του πατριαρχείου. Τριακόσιοι Τούρκοι τους επιτέθησαν. Τα πέντε παλικάρια σκοτώθηκαν, τα αδέρφια παραδόθηκαν στον ΑλήΠασά Ιωαννίνων, όπου και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Κατακρεουργήθηκαν.

Είναι επίσημη ιδεολογία η θέση του νέου Ελληνικού κράτους, πως η εκκλησία διέσωσε τον ελληνισμό, την ελληνική γλώσσα και την ελληνική παιδεία στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο ο μελετητής της ιστορίας διαπιστώνει ότι, κατά την διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, η ιεραρχία της ορθόδοξης εκκλησίας ακολούθησε μία πολιτική, που κρατούσε αμόρφωτο και υποταγμένο, στους Τούρκους τον ελληνικό λαό. Ο μύθος του κρυφού σχολείου και η υποτιθεμένη προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καταρρέουν μέσα από αδιάψευστα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα και κείμενα.

Τα ίδια αυτά ιστορικά στοιχεία υποδεικνύουν, ως μοναδικό μοχλό πίεσης προς την πολυπόθητη ελευθερία των υποδουλωμένων Ελλήνων και της παιδείας τους, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των ξενιτεμένων Ελλήνων διαφωτιστών, οι οποίοι με την συστηματική σπουδή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, βάλθηκαν να ξυπνήσουν και τους υπόδουλους. Θα επικαλεστώ τον αρχιστράτηγο της επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος σε ομιλία του στα παιδιά του γυμνασίου της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 1838, επισήμανε « …;ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [δηλαδή ως αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. …; το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα τους, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, …; [και] αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, …; ή εγίνετο γραμματικός του προεστού …;. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε. Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι».

Ο Κούμας σχολιάζοντας το κυνήγι των διαφωτιστών από την εκκλησία γράφει: “και εις εκείνους του χρόνους … και μόνο η διδασκαλία των μαθηματικών εθεωρείτε ως πηγή αθεΐας, της οποίας πρώτον αποτέλεσμα ήταν η κατάργησης της νηστείας”. Τον Κούμα επιβεβαιώνει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε και η Ιερά Σύνοδος το 1819. Η Εκκλησία καταδικάζει τις επιστήμες, διότι αποσπούσαν τους υπόδουλους έλληνες από τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, όπως η νηστεία! Οι διδάσκαλοι που δίδασκαν θετικές επιστήμες θεωρούνταν από τους ιεράρχες «διεφθαρμένα ανδράρια». Ο Μητρόπολης …;

[ακούγονται στο σημείο αυτό οι πρώτες αντιδράσεις]

[απαντάει η Προμηθέα κάτι στα αγγλικά που δεν γίνεται κατανοητό]

[Χειροκροτήματα]

[και άλλες φωνές]

[Ο.Κ. final …; απαντά η Προμηθέα]

[Έντονες φωνές (Αίσχος)]

[Αλλά η Προμηθέα υψώνοντας την φωνή της συνεχίζει . . . ]

Μετά την απελευθέρωση του πρώτου τμήματος της Ελλάδος, ο Οικουμενικός Θρόνος συνεχίζει τις φιλότιμες προσπάθειες του δια της εκκλησίας επαναφοράν εις υποταγήν των πληθυσμών της κάτω, μόνης ελευθέρας Ελλάδος. Ο Πατριάρχης …;

[Η ομιλία της προμηθέας διακόπτετε από τον κύριο Σταματάτο, στα αριστερά της που της λέει: Τελείωνε πολλά Μαθηματικά …;αλλά όσα λέει …;]

[Στο τέλος διαφωνεί ο …; απαντά η Προμηθέα]

[συνεχίζει ο κύριος Σταματάκος που διέκοψε . . . (δεν γίνονται κατανοητά μερικά από αυτά που λεέι) λέει κάτι για το 1935 και συνεχίζει …; ξέρεις μωρό μου ότι ήρθες για να μιλήσεις για τους τρεις Ιεράρχες; Την ανακαλούμε να καθίσει κάτω διότι δεν ξέρει τι λέει. Να μην υποτιμάτε όλους τους ανθρώπους, να μην υποτιμάτε τους παπάδες μας (ακούγονται κάποια χειροκροτήματα) την ορθοδοξία, τον Ελληνισμό (και άλλα χειροκροτήματα ανακατεμένα με φωνές) . . .]

[ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ . . . απαντά δυνατά η Προμηθέα. ( . . . και άλλες φωνές . . . Αίσχος)]

[από ποιον τις έχουμε; Ρωτάει ο κύριος Σταματάκος, και συνεχίζοντας (μερικά από αυτά που λέει δεν γίνονται κατανοητά στον ήχο) λέει κάτι για την εκκλησία μας, από πού; ρωτάει . . . αν οι καλόγεροι . . . της Κωνσταντινουπόλεως . . . δεν έκαναν την αντιγραφή, που θα ξέραμε ποιος ήταν ο Πλάτωνας και ποιος ο Αριστοτέλης; Τι πράγματα είναι αυτά; . . . (τελείωσε λένε άλλοι)]

[ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ απαντά η Προμηθέα]

[Φωνές: αίσχος, παρακαλώ να σταματήσει, να φύγει, τελείωσε . . . ντροπή, ενώ ταυτόχρονα η Προμηθέα, μαζεύει τις σημειώσεις της και αποχωρεί από το βήμα]

[Χειροκρότημα πολλών, για την αποχωρούσα Προμηθέα ενώ άλλοι φωνάζουν ντροπή, δράμα, αίσχος . . . ]

[και άλλες φωνές]

[στο βήμα ανεβαίνει κάποιος άλλος κύριος ο οποίος λέει: Αγαπητοί φίλοι, ζούμε σε μία χώρα που . . . ]

[Τον διακόπτει όμως και αυτόν κάποιος άλλος ο οποίος επιμένει: Ντροπή να φέρεται εδώ ένα παιδί που δεν ξέρει τι λέει (φωνές) . . . την ορθοδοξία . . . το πατριαρχείο . . . να βρίσει την θρησκεία μας, αίσχος, αίσχος, ]

[Ο πρώτος κύριος που είχε ανέβει στο βήμα αποχωρεί και την θέση του παίρνει ο άλλος κύριος εξ’; αριστερών που διαμαρτύρονταν ο οποίος και λέει:

Σεβασμιότατε, εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη, για την έκβαση αυτής της ομιλίας δεν ήξερα το κείμενο ή . . . μισό λεπτό, μισό λεπτό . . . και δεν χρειάζεται παρετέρο συστάσεις ούτε παρατηρήσεις, όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι αυτό που έγινε δεν έπρεπε να γίνει. Ήταν μια κοπέλα που με την δική της άποψη, με τον δικό της τρόπο σκέψεως αποφάσισε, να παρουσιάσει τα θέματα, όπως εκείνη τα βλέπει. Δεν έχει σημασία ακούστε σας παρακαλώ. Είπαμε, είπαμε ότι τα είπε αυτή με τον δικό της τρόπο. Εγώ δεν ήξερα ότι όντως αυτή θα ήταν η ομιλία της, κύριοι σας παρακαλώ (ακούγονται ακόμα φωνές) σας παρακαλώ. Λοιπόν δεν προσπάθησε κανείς, δεν πιστεύω να διδάξει την ελληνική ιστορία, δεν χρειάζονται περετέρω συζητήσεις . . . Συγνώμη ζητήθηκε Σεβασμιότατε και τελείωσε το θέμα. Ήταν εντελώς . . .

Σηκώνετε κάποιος από κάτω. που πλησιάζει το βήμα μιλώντας . . .για να του απαντήσει ο ομιλητής: δεν χρειάζεται, συνάδελφε δεν έχει καμία σχέση η προσωπικότητα . . . ο άλλος λέει . . .το πατριαρχείο και τους ιεράρχες και τους μητροπολίτες και τον κλήρο και τον ορθόδοξο ελληνικό λαό . . . έχετε δίκιο απαντά ο ομιλητής …;και ήτανε μια άτυχη εξέλιξη πραγμάτων . . . ας το αφήσουμε λοιπόν και ας συνεχίζουμε το πρόγραμμα . . . Κύριε . . . ]

[Σηκώνετε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνει τον λόγο και λέει:

Επαινούμε ιδιαιτέρως την ελληνομάθεια της κοπέλας αυτής, η οποία μας ομίλησε. Σε κάθε ομιλητή πρέπει να υπάρχει σεβασμός. ( . . . παρατεταμένα χειροκροτήματα . . . ) Ούτε ο κύριος Σταματάκος ούτε κανείς άλλος είχε το δικαίωμα να διακόψει οποιοδήποτε ομιλητή. (χειροκροτήματα). Εγώ θα έκανα, εγώ θα έκανα . . . δεν έχετε το δικαίωμα κύριε Σταματάκο, δεν είστε εσείς εδώ, ο μόνος ορθόδοξος και ο Έλληνας, είναι πολλοί άλλοι. (χειροκροτήματα) Λοιπόν . . . μη εκμεταλλεύεστε ούτε τον ελληνισμό ούτε την ορθοδοξία για να κατηγορείτε ή να κόπτετε κάποιον που ομιλεί . . . κατά την γνώμη του.

Δεν συνεχίζω τώρα, απλώς ήθελα να πω στην κοπέλα, την οποία ξέρω και εγνώρισα, είναι αξιέπαινη δια τον νου τον οποίο έχει, τις σπουδές που κάνει, την διάλεξη που έδωσε, (έμαθα), θα ήθελα να της κάνω μία υπόδειξη, έχει μιλήσει ή μάλλον μίλησε, από εσφαλμένες πηγές. Αυτές οι εσφαλμένες πηγές, Πυθία που εχρησιμοποίησες, ήσαν πάντοτε γνωστές μεν, αλλά ήσαν πάντοτε εχθρικές προς την εκκλησία. Τα έγραψαν οι άθεοι και οι κακοί ιστορικοί, διότι η αλήθεια έχει λάμψει, δια μέσου των αιώνων, ποιοι ήσαν οι Σκύθες και οι αρχαίοι Έλληνες, και ούτε ο Ιουστινιανός, ούτε πατριάρχης υπέγραψαν για να καταδικάσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους.

Ένα έγινε, επειδή ακριβώς επικράτησε ο χριστιανισμός, η δε αρχαία Ελλάδα επίστευε στους Ολυμπίους θεούς, απλώς μπορεί μέσα στην βράση των ανθρώπων, να έκοψαν ή να κατέστρεψαν ορισμένα αγάλματα ή ναούς, αλλά η όλη ιστορία, ειδικά δε η τελευταία τουρκοκρατία και η ανεξαρτησία της Ελλάδος εγένετο κάτω από την σημαία την Ελληνική, κάτω από το λάβαρο το χριστιανικό, με τον αρχιεπίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό και θυσιάστηκαν και μοναχοί και ιερείς και αρχιερείς και ο Γρηγόριος ο Ε΄ που κρεμάστηκε και όλοι αυτοί εβοήθησαν να ελευθερωθεί η Ελλάδα και διατήρησαν τα γράμματα μέσα στο κρυφό σχολείο το οποίο δεν αναφέρατε και γι’; αυτό σας παρακαλώ, επειδή είστε νέα να κάνετε ορισμένη έρευνα, να βρείτε και άλλες πηγές, να ρωτήσετε και άλλους να πληροφορηθείτε, ούτως ώστε να δείτε ποια είναι η αλήθεια των ιστορικών πραγμάτων.

Από την διάλεξή σας βλέπω ότι έχετε μονομερείς πηγές, διότι αυτές γνωρίζετε, αυτές είδατε, ή ότι είχατε μεγάλο θαυμασμό στον αρχαίο κόσμο, και νομίσατε ότι ο χριστιανισμός, ήταν ενάντια στον αρχαϊκό κόσμο, δεν ήτο καθόλου, απλώς εκήρυξε την αλήθεια του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του εξ’; αποκαλύψεως Θεού, οπότε οι Ολύμπιοι Θεοί σαν παραμύθι που ήσαν, εξαφανήσθησαν και εμείς πιστεύουμε, πιστεύουμε και λατρεύουμε τον ένα και μόνο αληθινό Θεό.

Τα άλλα είναι ιστορικά γεγονότα που ο καθένας τα γράφει όπως νομίζει, όπως θέλει, αλλά κρύβονται πολλές αλήθειες ή λέγονται πολλά ψέματα και ανιστόρητα γεγονότα. Εάν ο Πατριάρχης με τον Σουλτάνο έκαναν μία συμμαχία διότι ο σουλτάνος έδωσε ορισμένα προνόμια στον Πατριάρχη τότε, ήταν ανάγκη να κάνει αυτό, διότι ήσαν τετρακόσια χρόνια δούλοι και έπρεπε να, όχι να παίρνουν οδηγίες αλλά να προφυλάσσονται από κάθε συμβουλή ή από κάθε κίνδυνο που θα έφερνε σφαγές και οτιδήποτε άλλο διωγμό των Ελλήνων, χριστιανών πλέον, διότι δεν υπήρχαν πλέον οι αρχάριοι Έλληνες.

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ σε συγχαίρουμε για τις προόδους σου, ευχόμεθα να γίνεις μεγάλη επιστήμων, να βοηθήσεις την επιστήμη, αλλά σε αυτά τα θέματα, τα ελληνικά, τα χριστιανικά, τα αρχαϊκά, πρέπει να βρεις τις σωστές πηγές, να τις μελετήσεις και συν το χρόνο να κάνεις και εσύ τις δικές σου σκέψεις και να μην αναφέρεσαι σε εν πολλής εχθρούς του χριστιανισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ (Χειροκρότημα)]

*** [ΤΕΛΟΣ] ***

http://eineken.pblogs.gr/2008/12/375230.html

Μοιραστείτε το!

1 comment to Εγώ από την πλευρά μου θα απαντήσω στο ερώτημα παρακάτω σχόλιου, ότι τι και αν το λέει δεν το ξέρουμε όλοι;;; Θα απαντήσω πρώτων, όχι δεν το ξέρουν όλοι και δεύτερον το να το ξανά θυμάσαι σε τακτά διαστήματα κάνει μόνο καλό και τρίτον, όχι δεν το βλέπουν πάντα οι ίδιοι άνθρωποι και για αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται!

  • Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα,

    στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού.

    Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα,

    που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα,

    « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα,

    παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!

    H καταπληκτική έκθεση μαθητή που με αυτή βγήκε 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης.

    ****************************************************************************************

    http://www.tilestwra.com/wp-content/uploads/2016/06/3c59dc048e8850243be8079a5c74d079-77.jpg

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ένας 14χρονος μαθητής Β’ Γυμνασίου από τα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας, ονόματι Μάριος Χατζηδήμου.

    Πριν μερικά χρόνια, είχε αναδειχτεί νικητής σε πανελλαδικό επίπεδο.

    Έπειτα η έκθεσή του διαβιβάστηκε στο διεθνές γραφείο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

    Εκεί αξιολογήθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε εκθέσεις νέων ανθρώπων από 55 χώρες του κόσμου.

    Οι συμμετέχοντες έφτασαν το 1 εκατομμύριο.

    Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε,

    για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

    Ο Παραλήπτης που επέλεξε ο Μάριος ήταν ο Νο1 παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Ρότζερ Φέντερερ.

    Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσής του στην Ντόχα του Κατάρ από τη

    διοργανώτρια αρχή.

    Στην βράβευση του Μάριου δεν έδωσε το παρόν ο Ρότζερ Φέντερερ.

    Παρόλα αυτά ήταν ενήμερος, γι’ αυτό και έστειλε μια προσωπική επιστολή προς τον 14χρονο μαθητή, η οποία

    διαβάστηκε δημόσια.

    Αφού τον συνεχάρη, τον ενθάρρυνε να συνεχίσει το γράψιμο και το τένις.

    Του εξομολογήθηκε ότι μπορεί να είναι ένας από τους χιλιάδες θαυμαστές του αλλά ένας από τους λίγους με

    τέτοιο ταλέντο.

    Όπως ανέφερε ο διάσημος τενίστας, το βραβείο αυτό αποτελεί την πρώτη «νίκη» του.

    Παρακάτω η εκπληκτική Έκθεση του 14χρονου μαθητή:

    ***************************************************

    «Γιαννιτσά, 25/01/12 Κύριο Ρότζερ Φεντερερ, Tennis sport club of Bussel, Switzerland.

    Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,

    Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου.

    Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού.

    Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω… να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για

    τον αθλητισμό και το τένις!

    Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω

    την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές.

    Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την

    δική μου είσοδο στο άθλημα.

    Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω.

    Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να

    προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια.

    Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου

    στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα…

    Συνέχιζα και ονειρευόμουνα… Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι,

    εκ σφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο.

    Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία,

    στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.

    – οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός.

    Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους,

    έτσι τουλάχιστον ήταν τότε!

    Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα,

    για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!

    Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί.

    Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί.

    Ν’ αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά.

    Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας

    και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη.

    Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού.

    Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας.

    Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη.

    Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ’ από τον αθλητισμό,

    εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή…

    …Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπαλά,

    σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα: – Πως νοιώθεις, Ρότζερ;

    Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά; – Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη,

    που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου.

    «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό.

    Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο.

    Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου,

    ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου.

    Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ».

    Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου,

    που μου έμαθε τον τρόπω ν’ αγωνίζομαι και να νικώ,

    τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη,

    τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ!

    – Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι!

    Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου.

    Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι.

    Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά

    κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων.

    Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι,

    μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται απ ό λίγο έως τραγικά!

    Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών,

    θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος.

    Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων,

    είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.

    Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά,

    ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση.

    Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ’ αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν

    οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

    Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου,

    σε όλη σου την ζωή, ν’ αγωνίζεσαι, να νικάς και ν’ αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες.

    Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε…

    Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού.

    Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα,

    « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!

    Με αγάπη και θαυμασμό, Μάριος Α. Χατζηδήμου»

    **************************************************

    Συνέντευξη με τον Μάριο Χατζηδήμου πριν 4 χρόνια.

    ΒΙΝΤΕΟ
    https://vimeo.com/48237627

    Ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, Μάριος Χατζηδήμου, είναι ο νικητής του φετινού διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (upu).
    Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, λόγω της Ολυμπιάδας, ήταν “Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες”.
    Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους.

    ……………………………………………………………………………………………

    ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ Σ΄ΑΓΑΠΩ

    ΚΑΙ

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>