«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Καθημερινή προδοσία από την Καθημερινή, που για την ανεξαρτησία της χώρας τα λέει αγκάθια!!!

«Πέφτουν οι υπογραφές» για την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco Group


Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco Group (Hong Kong) Limited. Ωστόσο, ακόμα και τώρα, πολλά κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Το σημαντικότερο; Η δημόσια αρχή λιμένα Πειραιά (ΔΑΛΠ), που προωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας.

Τα γεγονότα όμως πιέζουν. Ηδη έχει «τσεκαριστεί» η παρουσία στην εκδήλωση του Xu Lirong, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του μητρικού ομίλου China Cosco Shipping Group. Το νούμερο ένα δηλαδή του κινεζικού κολοσσού, που προέκυψε από τη συγχώνευση της Cosco και της China Shipping, ο οποίος παράλληλα κατέχει και υψηλή κομματική θέση. Αντισυμβαλλόμενο της Cosco είναι το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού αλλά και του Κινέζου πρέσβη, τόσο στην υπογραφή στο Μαξίμου όσο και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει στο Ζάππειο, είναι ενδεικτικές της σημασίας που θέλουν να προσδώσουν οι δύο χώρες στο γεγονός.
Τα αγκάθια
Ακόμα και στο παρά 5, όμως, τα «αγκάθια» παραμένουν. Τα σημαντικότερα; Το ζήτημα που έχει εγείρει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για τη δημιουργία της ΔΑΛΠ και η ψήφιση της συμφωνίας και της σύμβασης παραχώρησης από την ελληνική Βουλή. Και αν και η ψήφιση από το Κοινοβούλιο θεωρείται δεδομένη, καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί και από κόμματα εκτός της κυβέρνησης, η δημόσια αρχή που δρομολογεί ο υπουργός προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο προβληματισμό τόσο στους επενδυτές, όσο και σε πλήθος παραγόντων της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Τουλάχιστον όπως σχεδιάζεται με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Εκπεφρασμένη πρόθεση του υπουργού είναι η άσκηση δημόσιου έλεγχου στον ΟΛΠ. Για παράδειγμα, δημιουργεί απορίες η διατύπωση της παραγράφου 3 του άρθρου 2 στην οποία προβλέπεται πως «αναφορικά με τις αρμοδιότητες του παρόντος άρθρου, η ΔΑΛΠ λειτουργεί ως οιονεί καθολικός διάδοχος του ΟΛΠ Α.Ε. και υποκαθίσταται στο σύνολο των σχετικών εννόμων σχέσεων και των εκκρεμών δικών». Η ερμηνεία της διάταξης αυτής, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στην «Κ», είναι σημαντική γιατί εκτιμούν πως «αφενός αναιρεί προηγούμενη πρόβλεψη για εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων με έκδοση υπουργικής απόφασης και αφετέρου προδίδει ενδεχομένως πρόθεση των συντακτών του σχεδίου νόμου να κρατικοποιήσουν τον ΟΛΠ Α.Ε., δημιουργώντας καθολική διαδοχή.
Διερωτώνται λοιπόν εάν «εν προκειμένω ο επενδυτής θα έχει μόνο την αρμοδιότητα να διαθέσει στον ΟΛΠ τα αναγκαία κεφάλαια και τους πελάτες του, χωρίς καμία άλλη αρμοδιότητα, καθώς το σύνολο των αρμοδιοτήτων και των εννόμων σχέσεων του ΟΛΠ Α.Ε. περιέρχονται στη ΔΑΛΠ ως οιονεί καθολικού διαδόχου της». Οι προσεγγίσεις αυτές είναι χαρακτηριστικές της έντασης που προκαλεί το εν λόγω σχέδιο νόμου.
Πάντως, άλλες πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές, εξηγώντας ότι τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και, κυρίως, η Κομισιόν «αναμένεται στις παρατηρήσεις τους να ζητήσουν και να εξασφαλίσουν την εξάλειψη τέτοιων διατυπώσεων». Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο φέρεται να έχει αποσταλεί για παρατηρήσεις τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πάντως πως μνημονιακή υποχρέωση είναι να γίνει πλήρως λειτουργική και ανεξάρτητη αρχή η υπάρχουσα Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και όχι να φτιαχτεί μια νέα.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΛΠ μετά και την προχθεσινή αλλαγή μελών του Δ.Σ. που δρομολόγησε το ΤΑΙΠΕΔ για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς ιδιοκτησίας του, θα προχωρήσει στην προκήρυξη νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης πιθανότατα εντός Απριλίου. Σε αυτήν θα εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης. Νωρίτερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να έχει αποφασίσει αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας.
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

http://www.kathimerini.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Καθημερινή προδοσία από την Καθημερινή, που για την ανεξαρτησία της χώρας τα λέει αγκάθια!!!

  • Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

    ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ

    ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ

    ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ

    ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΟΣ ΑΜΜΟΥ

    ΥΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

    …………………………………….

    Bloomberg Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το τέλος της εποχής του πετρελαίου –

    Στρέφεται στην κτηματομεσιτική αγορά

    02/04/2016

    Εχει συσταθεί ένα Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα ελέγχει περισσότερα από 2 τρις δολάρια
    Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το τέλος της εποχής του πετρελαίου, που αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της, δημιουργώντας το μεγαλύτερο sovereign wealth fund στον κόσμο για τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της.
    Η χώρα προετοιμάζει ένα εθνικό σχέδιο επενδύσεων για τα επόμενα 20 χρόνια που θα οδηγησει τη Σαουδική Αραβία να μην εξαρτάται πλέον από το πετρελαιο καθώς η τιμή του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
    Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman ανέλυσε σε συνέντευξη του στο Ριάντ, το νέο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η χώρα με τη σύσταση ενός Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα ελέγχει περισσότερα από 2 τρις δολάρια και θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας να περάσει στην νέα εποχή.
    Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα περιουσιακά της στοιχεία θα είναι τέτοιου που θα μπορούσε να αγοράσει τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δηλαδή την Apple Inc , τη Google Inc, τη Microsoft Corp. και την Berkshire Hathaway Inc.

    http://assets.bwbx.io/images/ibO_nu3hePvk/v2/488x-1.jpg

    Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η Σαουδική Αραβία πρόκειται να πουλήσει μετοχές της μητρικής εταιρείας Aramco και να μετατρέψει το την εταιρεία από πετρελαϊκό κολοσσό σε βιομηχανικό.
    Σε πρώτη φάση θα πωληθεί περίπου το 5% της εταιρείας μέσα στον επόμενο χρόνο και τα έσοδα θα μεταφερθούν στο Ταμείο Επενδύσεων που θα στραφεί πλέον σε άλλες επενδύσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κυρίως στον τομέα των ακινήτων και θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας στην επόμενη γενιά.
    Έτσι, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια η Σαουδική Αραβία θα είναι μια οικονομία ή κράτος που δεν θα εξαρτάται πλέον από το πετρέλαιο μετά από 80 και πλέον χρόνια που η χώρα βρισκόταν στην κορυφή των πετρελαιοπαραγωγών του πλανήτη.
    http://assets.bwbx.io/images/iqHM5n3TyllU/v1/488x-1.png

    Η πώληση της Aramco, ή ακόμη και της Saudi Arabian Oil Co. , έχει προγραμματιστεί για το 2018 αν και μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και στο τέλος του 2017.
    Έως το 2020 τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου θα αυξηθούν κατά 50% σύμφωνα με γγ του νεοσύστατου ταμείου Yasir Alrumayyan.
    Το πριγκιπάτο αναγκάστηκε να στραφεί σε αυτό το σχέδιο για να περιορίσει το έλλειμμα που παρουσίασε ο προϋπολογισμός τον περασμένο χρόνοι και υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.
    http://assets.bwbx.io/images/inhlaIdVCosA/v2/488x-1.jpg

    Το ερώτημα ωστόσο είναι αν η αντίδραση αυτή για στροφή προς άλλες επενδύσεις πλην του πετρελαίου έρχεται στη σωστή χρονική στιγμή ή πολύ αργά με κίνδυνο η χώρα να μην προλάβει τη μετάβαση από το πετρέλαιο καθώς η πτώση της τιμής του είναι πολύ γρηγορότερη.
    http://www.bankingnews.gr

    http://www.bankingnews.gr/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/245428-bloomberg-%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>