«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το 2015 χάνουν το Αεροδρόμιο οι Καναδοί και περνάει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο…

ΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!!!

Π. Ρουμελιώτης: Σκάνδαλο η παράταση της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος»
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αερολιμήν Αθηνών, που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος , Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, “Το κόκκινο”, χαρακτήρισε “σκάνδαλο”, το να προχωρήσει από σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ σε 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου, η οποία λήγει το 2026.

Το 2015 χάνουν το Αεροδρόμιο οι Καναδοί και περνάει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο…

Γι’ αυτό το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει να επεκτείνει τη σύμβαση παραχώρησης μέχρι το 2046…

Άπλετο φως στο μεγάλο κόλπο που έχει στηθεί… Αποκαλύπτεται ο λόγος που ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας έχει κυριολεκτικά φαγωθεί να παραδώσει στην την κατοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών μέχρι το 2046, χωρίς να έχει καμιά νομική υποχρέωση από τη σύμβαση παραχώρησης. Και μάλιστα έναντι πινακίου φακής την ώρα που υπάρχει κερδοφορία, η οποία τα επόμενα χρόνια θα εκτοξευθεί, δεδομένου ότι η κίνηση του Αεροδρομίου θα πολλαπλασιασθεί.

Δώρο στους Καναδούς θέλει να κάνει ο Πιτσιόρλας το Αεροδρόμιο. Και επείγονται να ολοκληρωθεί η επέκταση της νέας σύμβασης της παραχώρησης, η οποία λήγει το 2025, έως το 2046 για έναν και κύριο λόγο, τον οποίο κρύβει από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο Πιτσιόρλας γνωρίζει πολύ καλά ότι το 2025 τελειώνει η… βασιλεία των Καναδών, παραδίδουν το Αεροδρόμιο στο Ελληνικό Δημόσιο και φεύγουν:

Είναι σαφές ότι το 2025, που λήγει η σύμβαση, το 45% των μετοχών της ιδιωτικής κοινοπραξίας (Καναδοί) περνάει καθ’ ολοκληρία στην απόλυτη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο μετά το 2025, σύμφωνα με τους όρους της υπάρχουσας σύμβασης:

Θα κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας του αεροδρομίου!

Θα κατέχει με μηδενικό δανεισμό, μια σύγχρονη και αναπτυξιακή υποδομή, με σημαντικό τζίρο, σημαντικά κέρδη, σημαντικές αξίες και υπεραξίες.

Αυτά τα δεδομένα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την πυξίδα για τις σωστές και εθνικά συμφέρουσες προτάσεις ως προς το παρόν και και το μέλλον του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου.

ΧΡΥΣΑΦΙ…

Χρυσάφι, με όλη τη σημασία της λέξης, παραχωρεί στους Καναδούς το ΤΑΙΠΕΔ. Κατ’ αρχάς και μόνο από την επέκτση της σύμβασης μέχρι το 2046, με όλες τις εκτιμήσεις για εκτίναξη της κίνησης, καταλαβαίνει ο καθένας τι χρυσωρυχείο θα πάρουν, του οποίου θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Και αυτό γιατί πέραν του 45% των μετοχών του ΔΑΑ, ο Πιτσιόρλας θα τους πουλήσει και το 30% των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ… Και το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι ο φτωχός συγγενής με το 25% που θα έχει πλέον.

Ακόμη οι Καναδοί θα αποφασίζουν για όλα στο διοικητικό συμβούλιο και στη γενική συνέλευση, αφού θα κατέχουν το 75% των μετοχών. Και φυσικά θα λειτουργεί κατά τρόπο μονοπωλιακό. Έχουν δώσει δείγμα της συμπεριφοράς τους οι Καναδοί. Απαιτούν ετήσιο ενοίκιο 4 με 4,5 εκατομμύρια ευρώ από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας). Επίσης ζητούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την Αστυνομία, άλλο νοίκι από την ΕΥΠ, την Πυροσβεστική και άλλες κρατικές υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για την ασφαλή λειτουργία του ΔΑΑ.

Επιπλέον με την επέκταση της σύμβασης για άλλα 20 χρόνια θα κάνουν απόσβεση των κεφαλαίων που έβαλαν, για τα οποία η απόσβεση έχει υπολογισθεί στα 30 χρόνια. Και μεταξύ των υποχρεώσεων που έχουν από τη σύμβαση είναι η κατασκευή δεύτερου κεντρικού κτιρίου, για το οποίο δεν έχουν κάνει τίποτε.

Τζάμπα το… νοίκι για τα άλλα 20 χρόνια!

Σύμφωνα με αυτά που παζαρεύει το ΤΑΙΠΕΔ για την εικοσαετή παράταση, οι Καναδοί για το 45% που έχουν θα πρέπει να καταβάλουν 240 εκατ. ευρώ και το Ελληνικό Δημόσιο με το 55% που έχει πρέπει να δώσει 360 εκατ. ευρώ. Ο υπολογισμός αυτός γίνεται με βάση το ότι για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια η ανάδοχη γερμανική εταιρεία Fraport θα καταβάλει στο Δημόσιο 1,250 δισ. ευρώ και, επομένως, επειδή η επέκταση της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος» είναι για 20 χρόνια, το ποσό είναι γύρω στα 600 εκατ. ευρώ. Συγκρίνουν, όμως, ανόμοια πράγματα. Είναι αστείο να συγκρίνεις την κίνηση των 14 αεροδρομίων με την κίνηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Μας δουλεύουν κι από πάνω

Αυτό που αποσιωπά ο κ. Πιτσιόρλας είναι ότι τα 360 εκατ. ευρώ που πρέπει να δώσει το Δημόσιο δεν θα μείνουν στο ΤΑΙΠΕΔ, γιατί το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πάνε για την εξόφληση του χρέους. Και αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν. Με το φανάρι του Διογένη ψάχνουν ο Τσίπρας και οι οικονομικοί υπουργοί να βρουν λεφτά για να μπαλώσουν τρύπες, ώστε να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις και να μην πετσοκοπούν οι επικουρικές, όπως ζητούν οι «τροϊκανοί».
Και θα πρέπει να κόψουν και από αλλού για να γίνει το χατίρι-σκάνδαλο, η παράταση της σύμβασης μέχρι το 2046, για να περάσει όλο το Αεροδρόμιο στα χέρια των Καναδών.

Δώρο και στις αεροπορικές εταιρείες

Ψάχνοντας, πέσαμε πάνω σε ένα άλλο… σκανδαλάκι. Με επιχειρήματα-μαϊμού επέκτειναν τα κίνητρα που είχαν δώσει σε αεροπορικές εταιρείες το 2012 με στόχο την ανάκαμψη του Αεροδρομίου, την ώρα που η κίνηση είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Και το μπόνους αυτό ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 60% το παίρνει η Aegean. Και δίνουν αυτό το μπόνους όταν η τιμή του πετρελαίου από 100 δολ. το βαρέλι έχει πέσει στα 36 δολ. και οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν ένα… κάρο λεφτά.

Χωρίς Plan B

Όπως τόνιζαν στο «Π» κυβερνητικές πηγές, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί με fast track διαδικασίες για την ικανοποίηση των επεκτατικών διαθέσεων των Καναδών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υποβάλει σχέδιο -το λεγόμενο Plan B- για την ανάπτυξη του ΔΑΑ την επόμενη τριακονταετία. Για το ποιες είναι οι προοπτικές και πώς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα κερδίσει περισσότερες αφίξεις και γενικά αυξημένη επιβατική και εμπορευματική κίνηση.
Με δεδομένη, μάλιστα, την τροχοπέδη των τελών του Αεροδρομίου μας, που είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο (!), με αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στα άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης, ενώ είναι πολύ πιο ακριβό και από το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Να που είμαστε και κάπου πρωταθλητές…

Μπλόκο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ

Η επιθυμία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα να κλείσει άρον άρον το ξεπούλημα του ΔΑΑ στους Καναδούς δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί τόσο απλά και εύκολα.
Και τούτο γιατί, όπως μας έλεγαν κυβερνητικές πηγές, θα χρειαστεί πάνω από ένας χρόνος για να εξετασθεί η επέκταση της σύμβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να βγει η απόφαση.

Μισθός 550.000 ευρώ τον χρόνο!

Αυτά είναι λεφτά, θα έλεγε ο αξέχαστος Μίμης Φωτόπουλος αλλά και ο Αυλωνίτης. Κρατηθείτε, μην πάθετε κανένα έμφραγμα διαβάζοντας. Ο διευθύνων σύμβουλος του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει συνολικές αποδοχές τον χρόνο… μόλις 550.000 ευρώ, μαζί με τα πριμ (αλήθεια, για ποια επιτυχία;).
Ριγμένοι είναι οι γενικοί διευθυντές, που εισπράττουν μόνο 350.000 ευρώ τον χρόνο…
«ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Μοιραστείτε το!

2 comments to Το 2015 χάνουν το Αεροδρόμιο οι Καναδοί και περνάει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο…

  • Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Ειναι ο νυν Προεδροs του ΤΑΙΠΕΔ (αντιστοιχο τηs γερμανικηs TREUHAND για την πρωην DDR)κ. Στεργιοs
    Πιτσιοορλαs “Γεφυραιοs”; Εαν ναι, εξηγειται ο ετησιοs μισθοs των 550.000 Ευρω μαζι με τα πριμ. Δεν χρειαζεται να εχη αλλεs επιτυχιεs! Βεβαιωs δεν πρεπει ποτε να λησμονη και την τυχη του πρωτου Προεδρου τηs TREUHAND…

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    • Αγαπητέ Γιώργο, τα σκάνδαλα έχουν μορφή χιονοστιβάδας, εφαρμόσουν μελέτες που έχουν να κάνουν με την μαλάκυνση των νεοελλήνων! Ρίχνουν καθημερινά σκάνδαλα στον αέρα και σε μια εβδομάδα δεν ασχολείται κανένας με τα προηγούμενα, αφού έρχονται φρέσκα!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>