Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μ. ΣΜΙΛΙΔΟΥ / Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ @SBCTV (23/ 06/ 16)

SBC TV

Ο Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ /// Ο ΟΗΕ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (Τετ. 23/3/16 – 19:50) ISKRA ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ

Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Αγαπητοι Συμπατριωτες

Δρ Δημοσθενης Κωνσταντατος Greenwich CT USA

Εάν το βρίσκεις ενδιαφέρον, προώθησέ το! Σας Ευχαριστω

Ο ΟΗΕ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

(Τετ. 23/3/16 – 19:50) ISKRA

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Με το πέρασμα των ημερών γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι πλήρως ανεφάρμοστη αλλά και ότι καταπατάκατάφωρα κάθε ίχνος Διεθνούς Δικαίου.

Τα hotspot μετατρέπονται ένα-ένα σε κέντρα κράτησης, δηλαδή σε σκληρές φυλακές για τους πρόσφυγες, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα γεμίζει σιγά-σιγά από αυτές τις φυλακές, οι οποίες σε μια χώρα καθημαγμένη, με το λαό της βίαια φτωχοποιημένοτης προσδίδουν εικόνα «γκέτο».

Η κυβέρνηση αφού παγίδεψε τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο, τώρα την παγίδεψε για δεύτερη φορά, συναινώντας να κλείσουν τα σύνορά της και να μετατραπεί σε στρατόπεδο για αδιευκρίνιστο αριθμόεγκλωβισμένων προσφύγων.

«ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΜΚΟ»

Πλήγμα για τη διάτρητη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξαιτίας της διαφωνίας της με τη μετατροπή ορισμένων hotspot σε κλειστά κέντρακράτησης και η απόφαση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» εξαιτίας της αντίθεσής τους με τις μαζικές απελάσεις προσφύγων που ορίζει η συμφωνία, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας «οι χώροι αυτοί μετατρέπονται τώρα σε κέντρα κράτησης. Αναλόγως, και σύμφωνα με την πολιτική μας ενάντια στην υποχρεωτική κράτηση, έχουμε διακόψει ορισμένες από τις δράσεις μας σε όλα τα κλειστά κέντρα στα νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών μετακίνησης από και προς τους χώρους αυτούς» ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία.

Παράλληλα, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν ότι σταματούν όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με τα hotspots στη Λέσβο και τη Σάμο.

Στις δραστηριότητες αυτές εντάσσονται η μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα και η λειτουργία τωνιατρικών κλινικών στο εσωτερικό τους.

Ωστόσο, η ανθρωπιστική οργάνωση θα συνεχίσει να παρέχει τις δραστηριότητες διάσωσης και τηςεπείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως και το πρόγραμμα παροχής ψυχολογικών πρώτων βοηθειών για τους επιζώντες των ναυαγίων στη Λέρο και το Αγαθονήσι.

Εξάλλου, διευκρινίζεται ότι στη Λέσβο θα συνεχίσουν να λειτουργούν το διαμετακομιστικό κέντρο στονΜανταμάδο, όπου προσφέρονται στους νεοαφιχθέντες πρώτες βοήθειες, τις δράσεις θαλάσσιας διάσωσης στις βόρειες ακτές του νησιού και τις κινητές ιατρικές μονάδες για όσους βρίσκονται έξω από τα hotspots.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Ελλάδα, Μαριέττα Προβοπούλου, «δεν ήταν ποτέ η μοναδική οργάνωση που παρείχε ιατρική φροντίδα στη Μόρια. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι θα δημιουργηθεί ένα κενό στη βοήθεια μετά την αποχώρησή μας» και προσθέτει: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια με τις κινητές μονάδες μας μετά την άφιξη στο νησί σε περιπτώσεις προσφύγων που θα βρίσκονται έξω από το κέντρο της Μόριας. Επίσης, διερευνούμε την πιθανότητα να υποστηρίξουμε τα τοπικά νοσοκομεία σε περιπτώσεις σοβαρών παραπομπών προσφύγων σε αυτά από τη Μόρια».

Η αποχώρηση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» από τα hotspots γίνεται εξαιτίας της διαφωνίας της οργάνωσης με τις αποφάσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, με τις οποίες «επισημοποιείται ένα σύστημα που θέτει σε κίνδυνο το άσυλο και σε πλήρη περιφρόνηση την ανθρωπιστική βοήθεια και την προστασία των αναγκών. Αρνούμαστε να σχετιστούμε με αυτό τον κυνικό μηχανισμό», παρατηρεί η κ. Προβοπούλου.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Εξάλλου, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έχουν αποχωρήσει προσωρινά και από τον καταυλισμό τηςΕιδομένης «για λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η κ. Προβοπούλου, παραμένουν στην περιοχή και παρακολουθούν τις εξελίξεις «για να δούμε πώς θα κινηθούμε και αν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σύντομα».

«Είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε στις αποστολές μας σε όλο τον κόσμο για την ασφάλεια του προσωπικού μας, η οποία αποτελεί και την προτεραιότητα της οργάνωσης». Ήδη η ομάδα καθαριότητας της οργάνωσης έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της, ωστόσο δεν επιχειρεί η ιατρική ομάδα, ενώ γίνονται συνεχείς επαφές με τους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ, και νορβηγική ανθρωπιστική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις δραστηριότητες της στη Χίο μετά τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

Η απόφαση του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (NRC), μιας μεγάλης μη κυβερνητικής οργάνωσης παροχής βοήθειας, έρχεται μία ημέρα μετά την απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας.

Αξιωματούχος στο Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων είπε ότι ο τρόπος λειτουργίας του κέντρου στη Χίο άλλαξε «δραματικά εν μία νυκτί» από την Κυριακή, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

«Πριν ήταν μια ανοικτή μονάδα υποδοχής και καταγραφής. Τώρα είναι ένα κλειστό κέντρο κράτησης» δήλωσε τηλεφωνικά από τη Χίο ο Νταν Τάιλερ, σύμβουλος της νορβηγικής ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της εντός του κέντρου καταγραφής στο νησί, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης διανομής νερού και ιματισμούκαθώς και της συντήρησης των υπηρεσιών υδροδότησης καθώς και των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016
===========================================

23.03.2016 : 20:06 KATHIMERINI
EU border agency has under a third of requested police

EU border agency Frontex on Wednesday said member states have provided less than a third of the personnel it requested to deal with the record influx of migrants.

Frontex, which coordinates border patrols and collects intelligence about the bloc’s frontiers, had called on European countries Friday to provide 1,500 police and 50 readmission experts «to support Greece in returning migrants to Turkey.»

Only 396 police officers and 47 readmission experts have been offered, according to a statement released Wednesday by the Warsaw-based agency.

«I am grateful to the countries who have offered (personnel)… but I urge other member states to pledge many more police officers if we want to be ready to support readmission to Turkey as agreed by the EU Council,» Frontex head Fabrice Leggeri said.

Leggeri had earlier said: «It is important to stress that Frontex can only return people once the Greek authorities have thoroughly analyzed each individual case and issued a final return decision.»

The European Union struck a landmark deal with Turkey last week to stem the massive influx of migrants.

The European Commission has said the implementation of the deal will require the mobilization of some 4,000 personnel, including a thousand security staff and military officers, and some 1,500 Greek and European police.
Frontex spokeswoman Ewa Moncure told AFP the officers requested by the agency were part of this figure.

 Δημηρτης Αδαμοπουλος makrinitsa@hotmail.com

Related posts: