«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ Προειδοποιεί (Με Άρθρο Φωτιά) τους Έλληνες Πολιτικούς!

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Στρατηγός Γράψας “σπάει τη σιωπή” του και γράφει στο Militaire για “την Ελλάδα των κρίσεων”

Γράφει ο Στρατηγός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ

Στο σκάκι ο κάθε παίκτης παίζει τα δικά του πιόνια, ακολουθεί τις αρχές και τους κανόνες του παιγνίου, σχεδιάζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει , παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις του αντιπάλου, προσπαθεί να αναγνωρίσει τη στρατηγική του, να προσδιορίσει τις δυνατότητές του, εκτιμά την κατάσταση και ανατροφοδοτεί το δικό του σχέδιο με σκοπό τη επικράτησή του.

 

Η Ελλάδα, με σημαίνουσα γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση, ήταν και είναι αδύνατον να παραμείνει εκτός της παγκόσμιας σκακιέρας των εξελίξεων, λόγο αυτής της θέσεως ήταν φυσικό να της ασκηθούν πολλαπλές πιέσεις, από εξωτερικούς διεθνείς παράγοντες, προκειμένου να ενταχθεί σε αμυντικούς οργανισμούς και ενώσεις κρατών κάτι όμως που επέβαλε και το δικό της συμφέρον για ασφάλεια και ευημερία. Έκανε τις επιλογές της, εντάχθηκε στον ΟΗΕ το ΝΑΤΟ την ΕΕ και αφελώς επαναπαύθηκε, πίστεψε ότι πλέον είχε λύσει τα προβλήματά της, εκείνο όμως που δεν έκανε ήταν να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει τη θέση της στους οργανισμούς αυτούς, δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι οι οργανισμοί αυτοί αποτελούνταi από εθνικά κράτη τα οποία ενεργούσαν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων και ωφελημάτων και δευτερευόντως συνολικών, έτσι έμεινε ανοχύρωτη στις διεθνείς και διμερείς κρίσεις, προχώρησε στις συμμαχίες που εντάχθηκε χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς καμία εκτίμηση και εκμετάλλευση της θέσεως της στο διαμορφούμενο εκάστοτε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον της.

Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισε την ένταξη της στους οργανισμούς αυτούς, αλλά και τη θέσης της στο συνεχώς διαμορφούμενο και ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της εγγύς και ευρύτερης περιοχής συμφερόντων της, οδήγησε στον μη εκσυγχρονισμό του κράτους, στη διατήρηση δομών δυσκίνητων και δύσκαμπτων, στην έλλειψη μηχανισμών εκτίμησης και χειρισμού κρίσεων τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα και συνεπώς στην αδυναμία χάραξης εθνικής πολιτικής σε κύριους τομείς (εξωτερική πολιτική, οικονομία, άμυνα κλπ). Την κατάσταση αυτή επέτειναν και τα κόμματα τα οποία πολλές φορές πολιτευόταν στους οργανισμούς αυτούς με κοντόφθαλμη μικροπολιτική και κομματικές ιδεοληψίες, τις οποίες στη συνέχεια αναιρούσαν στην πράξη, ακούσαμε από το ¨Ανήκομεν εις την Δύσιν μέχρι το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο¨.

Η πολιτική αυτή, όπως ακολουθήθηκε, από την ελληνική πολιτεία είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μη επωφεληθούμε από την ένταξη μας στους οργανισμούς αυτούς αλλά και να αποτύχουμε στον χειρισμό και την επίλυση του συνόλου σχεδόν των εθνικών κρίσεων που αντιμετωπίσαμε από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και μετά ( Κύπρος, Ελληνοτουρκικές εντάσεις, δημιουργία τουρκοκυπριακής οντότητας στην βόρεια Κύπρο, γκρίζες ζώνες -τουρκικοί ισχυρισμοί, Ίμια , οικονομία, προσφυγικό) , επιπλέον να χάσουμε κυριαρχία ως χώρα.

Ας δούμε όμως που βρισκόμαστε τώρα.

Η χωρά καρκινοβατεί, ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί αλλά παραμένει αναποτελεσματικός εγκλωβισμένος σε παλαιές δομές θεσμούς χωρίς διοικητική δομή, αξιολόγηση του προσωπικού αναξιοκρατία, χωρίς καθορισμό προσόντων και καθηκόντων για κάθε θέση. Γενική εντύπωση και διάχυτη πίστη των πολιτών, το κράτος υπολειτουργεί. Ο σχεδιασμός των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει μικρό ποσοστό υλοποίησης, οι εκάστοτε εξαγγελίες ελάχιστα υλοποιούνται στην πράξη. Η σύγχρονη οργάνωση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση βρίσκεται στα σπάργανα , η χωρά δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως σύγχρονο κράτος, να βελτιώσει την λειτουργικότητά και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της, να ασκήσει έλεγχο μέσω θεσμοθετημένων και αδιάβλητων δομών , θεσμών και ελεγκτικών μηχανισμών. Την κατάσταση αυτή επιδεινώνουν, η ασκούμενη πολιτική των ανεύθυνων υποσχέσεων, η παροχολογία, οι ιδεοληψίες των κομμάτων, η συχνή αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής ακόμη και από την ιδία κυβέρνηση, η έλλειψη σοβαρής ενημέρωσης και ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες, η αναβλητικότητα στις αποφάσεις. Αποτέλεσμα, η μη άσκηση αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, η καθυστέρηση, η ταλαιπωρία των πολιτών, η τεράστια απώλεια εσόδων. Ανάλογη είναι και η πολιτική στην οικονομία η οποία έχει καταρρεύσει, η χώρα βρίσκετε σε χειρότερη κατάσταση από της εισόδου της στα μνημόνια, οι διαπραγματεύσεις και τα σχέδια απέτυχαν, η πολιτική της χώρας δεν έδωσε λύσεις γιατί δεν ασκήθηκε αλλά επεβλήθη από τους δανειστές, το κράτος απέτυχε να στηρίξει τους πολίτες, τα κόμματα ασκούν ανεύθυνη μικροπολιτική και λαϊκίζουν χωμένα στις ιδεοληψίες και προκαταλήψεις τους, δείχνουν να μην κατανοούν το περιβάλλον στο οποίο διαπραγματεύονται, παλινωδούν στις σκέψεις ,τις θέσεις και αποφάσεις τους με τους δανειστές, χωρίς σχέδιο υποχωρούν, συμβιβάζονται στις απαιτήσεις τους χωρίς να μελετούν, και εκτιμούν τις επιπτώσεις που θα έχει η υιοθέτηση των πολιτικών αυτών μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην χώρα.

Στο προσφυγικό, η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και σχεδίου, η επιπόλαιη αντιμετώπιση, η άγνοια του επερχομένου κινδύνου, η ιδεοληπτική αντιμετώπιση, η λανθασμένη εκτίμηση των πληροφοριών που υπήρχαν για τις συγκεντρώσεις προσφύγων στην Τουρκία, από πενταετίας και πλέον, οδήγησαν στην οξυμένη σημερινή κατάσταση, στον κίνδυνο εξόδου από την Schengen και τον αποκλεισμό των βορείων συνόρων μας, με συνέπεια τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στη χώρα και την ανάληψη του περιορισμού των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από το ΝΑΤΟ. Αλήθεια ποιο όργανο, με ποίους μηχανισμούς εκτίμησε ότι η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα ή μήπως η κυβέρνηση πιάστηκε από τα μαλλιά της και ενέδωσε κάτω από καθεστώς πανικού. Αξιολογήθηκαν πιθανές συνέπειες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή, ποιον θα ειδοποιεί το ΝΑΤΟ για έρευνα και διάσωση, εξασφαλίσθηκε ότι έχουμε αρμοδιότητα – από διεθνείς οργανισμούς-σε όλο το FIR Αθηνών και αυτό γιατί ξέρουμε ότι Τουρκία επιμένει ότι έχει δικαιοδοσία μέχρι τον 25ο μεσημβρινό – στη μέση του Αιγαίου – όπως πρόσφατα διεκδίκησε με την πτώση του ελικοπτέρου του ΠΝ. Ποια θα είναι η πολιτική του ΝΑΤΟ για τις εναέριες πτήσεις των μέσων του, σε σχέση με τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 μιλίων (τα εναέρια μέσα των πλοίων πετούν σε ευρεία περιοχή πέριξ των πλοίων για ασφάλεια, ανάγκες διοικητικής μέριμνας κλπ), ποια μέση γραμμή θα ακολουθούν τα πλοία, αυτή που δεχόμαστε εμείς ή αυτή που δέχεται η Τουρκία, έχουμε διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της χάραξης.

Η ασκούμενη μέχρι σήμερα διπλωματία, δεν μπόρεσε διαχρονικά να στηρίξει τη χώρα και να δώσει λύσεις σε καίρια εθνικά προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως στις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη (Σκόπια, Τουρκία), με τα κράτη της εγγύς και Μέσης Ανατολής), την χάραξη της ΑΟΖ κλπ, αλλά και σε άλλα θέματα όπως την ελλειπή στήριξη της χώρας από την ΕΕ στο προσφυγικό και την συνθήκη Schengen για την διατήρηση ανοικτών συνόρων, του ΝΑΤΟ, το οποίο με απόφαση του (γνωστή ως απόφαση Λουνς) δεν εκτελεί ασκήσεις με συμμετοχή δυνάμεών μας που εδρεύουν στα νησιά του Αιγαίου αρνούμενο στην πράξη να αναγνωρίσει το αναφαίρετο δικαίωμα μας της άμυνας εθνικού χώρου, όπως αυτό καθορίζεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ,

Ο άλλος πυλώνας του κράτους, η δικαιοσύνη, υπό το βάρος χιλιάδων εκκρεμουσών υποθέσεων, χωρίς ιεράρχηση αναβάλει, καθυστερεί στην εκδίκαση και έκδοση αποφάσεων, αποφυλακίζει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, χρονίζει υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής, επιτρέπει την μη εκτέλεση αποφάσεων μεγάλων δικαστηρίων θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και αξιοπιστία της από τον λαό.

Τέλος οι Ένοπλες δυνάμεις μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι εξακολουθούν να αποτελούν ένα ισχυρό παράγοντα στήριξης της χώρας, όχι μόνο στον τομέα της κυρίας αποστολής τους αλλά και στον τομέα του κοινωνικού έργου που επιτελούν, στηρίζοντας πολλαπλώς τον ελληνικό λαό στις δύσκολες μέρες που περνά. Αυτό το ισχυρίζομαι όχι γιατί προέρχομαι από τις τάξεις των αλλά διότι είναι ένα δομημένο σύστημα, στο οποίο οι προσωπικές επιλογές, τα θέλω, τα πιστεύω έχουν αξία ανάλογη με την αποδοχή τους από τα συλλογικά όργανα απόφασης ( Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια Κλάδων, Συμβούλιο Αρχηγιών Γενικών Επιτελείων, Συμβούλιο Άμυνας ) . Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν σύγχρονες δομές, θεσμούς, μηχανισμούς χειρισμού κρίσεων και λήψης αποφάσεων, διοίκησης και έλεγχου.

Κύριοι της πολιτικής σκηνής, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση από την μικρή σε βάθος αυτή ανάλυση, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι:

Η χώρα πορεύεται ανοχύρωτη, στο παρόν και το μέλλον χωρίς σύγχρονες δομές, θεσμούς, ελεγκτικούς μηχανισμούς σύγχρονη τεχνολογία που να της δίνουν τη δυνατότητα άσκησης αποτελεσματικής πολιτικής.

Υπάρχει ελλιπής εθνικός σχεδιασμός σε καίριους τομείς. Η πολιτική που ασκείται έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και αδυνατεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Η κοινωνία υποφέρει, το κράτος αδυνατεί.

Η συσσώρευση των προβλημάτων έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα (ανεργία, φτωχοποίηση του πληθυσμού, ανασφάλεια, έλλειψη εμπιστοσύνης στο κρατικό μηχανισμό, , πολιτική αναξιοπιστία, πλημμελής απόδοση δικαιοσύνης, διαφθορά, διαπλοκή κλπ) η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την αστάθεια και την ένταση στην εγγύς περιοχή, το προσφυγικό, την αδυναμία της ΕΕ να στηρίξει αποτελεσματικά τα κράτη μέλη της.

Η κρίση είναι σύνθετη, έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες των κομμάτων και των πολιτικών που ακολουθούνται από αυτά, απαιτεί σύνθετες λύσεις με την συνεισφορά ειδικών . Η δημιουργία κρατικών μηχανισμών, ανάλυσης, εκτίμησης, χειρισμού κρίσεων είναι τελείως απαραίτητη προκειμένου η εκάστοτε κυβέρνηση να διαθέτη δυνατότητα έγκαιρης και ορθής λήψης αποφάσεων.

Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο να σπαταλήσει. Οι πολιτικοί πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτείται ο άμεσος εκσυγχρονισμός του κράτους, η άσκηση σοβαρής αξιόπιστης πολιτικής, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες με μόνη σκέψη τη σωτηρία της πατρίδας, πρέπει να δώσετε ελπίδα και μέλλον στον ελληνικό λαό, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Αναλογιστείτε ότι εάν τώρα αποτύχετε ποιό θα είναι το μέλλον της Ελλάδας, το εκρηκτικό αυτό κοινωνικό μείγμα, από καθημαγμένους Έλληνες πολίτες, οικονομικούς μετανάστες, εγκλωβισμένους πρόσφυγες πώς θα αντιδράσει; θα γίνει βορά σε ακραία στοιχεία και πολιτικές που θα απευθύνονται στο θυμικό και όχι στη λογική του και τότε το αποτέλεσμα θα είναι μη αναστρέψιμο, μη ελέγξιμο.

-Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΥΠΕΘΑ ;

-ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΡΑΨΑ

-TΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ

https://hellasforce.com/2016/02/29/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF/

Μοιραστείτε το!

5 comments to ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ Προειδοποιεί (Με Άρθρο Φωτιά) τους Έλληνες Πολιτικούς!

  • Η ΞΕΦΤΙΛΑ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΕΧΕΙ

    ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΕΛΕΟΣ …………………

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ 4 ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ

    ΕΝΑ ΓΟΥΔΗ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΤΩΡΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  • «Μόνο ένας ανόητος…»

    Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014
    http://1.bp.blogspot.com/-joUL1cIXOU0/VBtH2_03GII/AAAAAAAA2rU/7TZQcc0gCeA/s1600/Howard_Phillips_Lovecraft.jpg

    “Μόνο ένας ανόητος μπορεί να περιμένει τους ανθρώπους μιας παράδοσης να αισθάνονται άνετα όταν η χώρα τους πλημμυρίζεται από ορδές αλλοδαπών οι οποίοι
    – είτε είναι ίσοι, είτε ανώτεροι,

    είτε κατώτεροι βιολογικά –

    είναι τόσο διαμετρικά αντίθετοι στην σωματική, συναισθηματική και πνευματική σύνθεση (του λαού),

    ώστε η αρμονική συνένωση είναι σχεδόν αδύνατη.

    Μια τέτοια μετανάστευση είναι θάνατος για κάθε υποφερτή ύπαρξη

    και ρύπανση και φθορά σε κάθε τέχνη και πολιτισμό.

    Το να επιτραπεί ή να ενθαρρυνθεί αποτελεί αυτοκτονία”.

    – Η.Ρ. Lovecraft, από μια επιστολή του που γράφτηκε στις 27 του Σεπτέμβρη του 1926.
    Ο Howard Phillips Lovecraft (Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, 1890 – 1937) ήταν Αμερικανός συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου. Ήταν, ίσως, από τους πρώτους που έδωσαν στις ιστορίες τους έναν τόνο επιστημονικής φαντασίας.

    http://redskywarning.blogspot.gr/2014/09/blog-post_19.html

  • Gustave Le Bon
    Η Ψυχή των Φυλών

    Σεπτεμβρίου 8, 2014
    http://3.bp.blogspot.com/-aEsvmasTrSQ/VAmsphE-OaI/AAAAAAAA2QU/uxTndY5MMrk/s1600/Gustave_Le_Bon.jpg

    Του Γουσταύου Λε Μπον* (1841 – 1931)

    Η ταξινόμηση των ειδών στηρίζεται, από τους φυσιοδίφες, σε αποδεδειγμένα ανατομικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναπαράγονται κανονικώς και μονίμως βάσει της κληρονομικότητας. Είναι γνωστό πλέον σήμερα, ότι τα διάφορα χαρακτηριστικά μεταβάλλονται βραδέως με την κληρονομική συσσώρευση αδιόρατων μεταβολών, εάν δε αποβλέψουμε σε βραχέα χρονικά διαστήματα, μπορούμε να πούμε πως τα είδη είναι αμετάβλητα.

    Η εφαρμογή των μεθόδων ταξινομήσεως των φυσιοδιφών, στον άνθρωπο, κατέστησε δυνατό τον καταρτισμό ενός αριθμού, καθορισμένων ανθρωπίνων τύπων, βάσει σαφέστατων ανατομικών χαρακτηριστικών, όπως είναι το χρώμα του δέρματος, η μορφή και η χωρητικότητα του κρανίου. Βάσει αυτής της διακρίσεως έχει αποδειχθεί ότι το ανθρώπινο γένος περιλαμβάνει πολλά είδη, ευκρινώς διαχωρισμένα μεταξύ τους και πιθανότατα το εντελώς καθένα διαφορετικής καταγωγής.

    http://2.bp.blogspot.com/-aLVV-yTD7mU/VAmso5eJPnI/AAAAAAAA2Qg/7JUqYrtFaBM/s1600/Asiatiska_folk%2C_Nordisk_familjebok.jpg

    Ελλείψει των ανατομικών χαρακτηριστικών, θέλησαν μερικοί να στηριχθούν, σε διάφορα στοιχεία όπως είναι η γλώσσα, οι δοξασίες και τα πολιτικά συμπλέγματα, όταν επρόκειτο να ταξινομήσουν κάποιους λαούς. Αλλά τέτοιου είδους ταξινομήσεις λίγο αντέχουν στον έλεγχο. Όμως οι βάσεις ταξινομήσεως που δεν μας παραχωρούνται από τα ανατομικά χαρακτηριστικά, την γλώσσα, το περιβάλλον και τα πολιτικά συμπλέγματα, μας δίδονται από την Ψυχολογία. Η Ψυχολογία μας αποδεικνύει ότι πίσω από τους θεσμούς, τις τέχνες, τις δοξασίες και τις πολιτικές ανατροπές κάθε λαού ευρίσκονται κάποια ηθικά και διανοητικά χαρακτηριστικά, απ’ όπου προέρχεται η ανοδική πορεία αυτού του λαού. Το σύνολο δε των χαρακτηριστικών αυτών, αποτελεί αυτό που έχει ονομασθεί Ψυχή τής Φυλής.
    Κάθε φυλή έχει μια πνευματική, διανοητική σύνθεση (ιδιοσυστασία) τόσο μόνιμη, όσο μόνιμη είναι και η «διατομική» πνευματική ιδιοσυστασία. Το ότι η διανοητική σύνθεση μιας φυλής σχετίζεται με κάποια ιδιαίτερη κατασκευή του εγκεφάλου, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως επειδή η επιστήμη δεν είναι επαρκώς προηγμένη για να μας δείξει την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή, δεν μπορούμε να την λάβουμε σαν βάση. Τα ηθικά και διανοητικά χαρακτηριστικά, τα όποια και τα δύο μαζί αποτελούν την ψυχή του λαού, εκπροσωπούν την σύνθεση όλου του παρελθόντος, την κληρονομιά όλων των προγόνων του και τα κίνητρα της διαγωγής του. Και βέβαια οι χαρακτήρες αυτοί φαίνονται πολύ μεταβλητοί στα άτομα της ίδιας ομοφυλίας, η παρατήρηση όμως αποδεικνύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων της ίδιας φυλής έχει πάντοτε ένα σύνολο κοινών ψυχολογικών χαρακτηριστικών, τα όποια είναι τόσο μόνιμα όσο και τα ανατομικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν δυνατή την ταξινόμηση των ειδών. Όπως δε και τα ατομικά, έτσι και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά αναπαράγονται βάσει της κληρονομικότητας ευσταθώς και κανονικώς.
    Το σύνολο των ψυχολογικών αυτών στοιχείων, τα οποία είναι ευδιάκριτα σε κάθε άτομο της φυλής, αποτελεί εκείνο που ονομάζεται εθνικός χαρακτήρας. Το σύνολο δε αυτών των στοιχείων διαμορφώνει τον μέσο τύπο κάθε λαού.

    http://4.bp.blogspot.com/-UArTtlNciaE/VAmsqiPxfGI/AAAAAAAA2Qk/lpfZ4n5dmz8/s1600/history-of-Greek-dancing.jpg

    http://4.bp.blogspot.com/-y04DIverx-0/VAmspQhOCfI/AAAAAAAA2QQ/PrQZvRTJFns/s1600/greek-dances-neworleans-com.jpg

    Όταν επισκεπτόμαστε κάποιον ξένο λαό, οι μόνοι χαρακτήρες πού βλέπομε – διότι είναι αυτοί που συνεχώς και κατ’ επανάληψη παρατηρούμε – είναι οι κοινοί χαρακτήρες όλων των κατοίκων αυτής της χώρας. Αλλά όχι μόνον μπορούμε να διακρίνουμε εκ πρώτης όψεως τον Άγγλο, τον Ισπανό, τον Ιταλό, αλλά ξέρομε και πολύ καλά μάλιστα να τους «προσάψουμε» ορισμένα ηθικά και διανοητικά χαρακτηριστικά, τα οποία ακριβώς είναι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κάθε φυλής.

    Αυτή η ταυτότητα που ανευρίσκουμε στην διανοητική, πνευματική ιδιοσύνθεση (ιδιοσυστασία) της πλειοψηφίας των ατόμων της φυλής αυτής, έχει σαν αιτία φυσιολογικούς και απλούστατους λόγους.

    Και πράγματι, κάθε άτομο δεν είναι μόνο ένα προϊόν των άμεσων γονέων του, αλλά αποτελεί συγχρόνως και προϊόν της ίδιας της φυλής, δηλ. όλης της σειράς των ανιόντων αυτού του ατόμου.

    Ο επιφανής οικονομολόγος Κ. Cheysson, υπολόγισε ότι στην Γαλλία, με λόγο τριών γενεών κατά αιώνα, κάθε Γάλλος θα έχει μέσα στις φλέβες του το αίμα είκοσι τουλάχιστον εκατομμυρίων του έτους 1000.

    «Ώστε όλοι οι κάτοικοι που κατοικούν στην ίδια περιοχή, στην ίδια επαρχία, έχουν αναγκαία κοινούς προγόνους, είναι πλασμένοι απ’ τον ίδιο πηλό, έχουν το ίδιο αποτύπωμα και συνεχώς επαναφέρονται στον «μέσο τύπο», σκλάβοι σε μια μεγάλη και βαριά αλυσίδα, της οποίας είναι οι τελευταίοι κρίκοι.

    Είμαστε ταυτόχρονα παιδιά των γονέων μας αλλά και της δικής μας φυλής και δεν είναι μόνον το συναίσθημα, είναι ακόμα περισσότερο η φυσιολογία και η κληρονομικότητα,

    που κάνουν την πατρίδα να είναι μια δεύτερη μητέρα για μας.

    http://2.bp.blogspot.com/-2DnkdWD7QKE/VAmsfMAzZuI/AAAAAAAA2QA/45GpjSTgQmo/s1600/celts.JPG

    Εάν κανείς ήθελε να συνοψίσει τις επιδράσεις στις όποιες υπόκειται το άτομο και οι οποίες διευθύνουν, δημιουργούν την διαγωγή του, θα μπορούσε να πει ότι αυτές είναι τριών ειδών.

    Στο πρώτο είδος, που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα, ανήκει η επίδραση των προγόνων.

    Στο δεύτερο είδος ανήκει η επίδραση των συγγενών.

    Στο τρίτο είδος, θεωρούμενη σαν η πιο ισχυρή, αλλά στην πραγματικότητα κατά πολύ ασθενέστερη, ανήκει η επίδραση του περιβάλλοντος.

    Το περιβάλλον απ’ όπου προέρχονται διάφορες φυσικές και ηθικές επιδράσεις – και στις οποίες υπόκειται ο άνθρωπος σε όλη του την ζωή, ιδιαίτερα μάλιστα στον καιρό της διαπαιδαγωγήσεώς του – δεν παράγει παρά μόνον παραλλαγές,

    οι οποίες είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ανίσχυρες.

    Και στην πραγματικότητα δεν επενεργούν, παρά μόνον οσάκις συσσωρεύσεις από την κληρονομικότητα, λειτουργούν για πολύ χρόνο προς την ίδια κατεύθυνση.

    Αναγκαστικά λοιπόν ό άνθρωπος είναι πάντοτε και πάνω απ ’ όλα αντιπρόσωπος της φυλής του.

    Ουσιαστικά η ψυχή αυτή είναι αόρατη αλλά γίνεται ορατή από τις ενέργειες,

    αφού στην πραγματικότητα αυτή κατευθύνει όλη την ανοδική πορεία τού λαού.

    Από το βιβλίο «Νόμοι Εξελίξεως των Φυλών»,

    (εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις, 1985, 2014)

    http://1.bp.blogspot.com/-4ErLLHLTxGc/VAmsyHgA8yI/AAAAAAAA2Qw/3komuLVzzWU/s1600/220px-Picture_of_Le_Bon.jpg

    *Ο Γουσταύος Λε Μπον ήταν Γάλλος επιστήμονας και ερευνητής. Ιατρός, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ιστορικός, αρχαιολόγος , εθνολόγος, γνωστός κυρίως, τουλάχιστον στην Ελλάδα, από το έργο του «Η Ψυχολογία των Μαζών» (ή «η ψυχολογία του όχλου»).
    Γεννήθηκε στο Nogent-le-Rotrou της βόρειας Γαλλίας στις 7 Μαΐου του 1841 και πέθανε στο προάστιο Marnes-la-Coquette του Παρισιού στις 13 Δεκεμβρίου του 1931 σε ηλικία 90 ετών

    Ταξίδεψε για είκοσι τουλάχιστον έτη (1860-1880) στην Ευρώπη, την Ασία και την Βόρεια Αφρική. Τα πορίσματά του, σε καθέναν από τους πιο πάνω επιστημονικούς τομείς, με τους οποίους ασχολήθηκε, βασίζονται απόλυτα στις έρευνές του, στην επιστημονική απόδειξη και χαρακτηρίζονται από απόλυτη αντικειμενικότητα.

    Μελέτησε κυρίως την συμπεριφορά της μάζας, και, με βάση την ψυχολογία της, ανέλυσε διάφορα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα.

    Τα συμπεράσματα των ερευνών του ήταν αντίθετα στις κρατούσες

    – τότε και τώρα-

    θεωρίες και δοξασίες περί ισότητας των ανθρώπων και των φυλών, ειρήνης, αδελφότητας.

    Κατέδειξε, όχι μόνο τον αντιεπιστημονικό χαρακτήρα των θεωριών αυτών, ως αντίθετων προς την πραγματικότητα, αλλά και τα ολέθρια αποτελέσματά τους, όταν επικρατούν.

    http://2.bp.blogspot.com/-NEUvtOrwimg/VAmsf1Pq66I/AAAAAAAA2QE/uVLSNjswNY0/s1600/crowd-gustave-le-bon.jpg

    Για τον Λε Μπον η μάζα στερείται ικανότητας λογικής σκέψης και κριτικής,

    εύκολα χειραγωγείται, παρασύρεται, παραπλανάται, υποχωρεί και ενδίδει.

    Αν στην μάζα δοθεί ηγετικός ρόλος και εξουσία, μπορεί να καταστρέψει τον πολιτισμό.

    Παρ’ όλα αυτά και όπως αναφέρει στην Ψυχολογία των Μαζών «οι μάζες μπορούν κάποτε να γίνουν ηρωικές- όταν συνασπίζονται εν όψει ενός κοινού κινδύνου».

    Ο Λε Μπον πίστεψε στην φυλετική ψυχή και στην κατηγοριοποίηση των φυλών,

    ανάλογα με την ικανότητά τους να παράγουν πολιτισμό.

    Η διάκριση των φυλών, σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, ουδόλως σημαίνει ότι, κάποιες θα έπρεπε να εξαφανιστούν.

    Αντίθετα, πίστεψε στην αναγκαιότητα διατήρησης των φυλών στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, με τα δικά τους ήθη και έθιμα, θεωρώντας ότι,

    κατ’ αυτόν τον τρόπο, προστατεύονται και διασφαλίζουν την συνέχειά τους.

    http://redskywarning.blogspot.gr/2014/09/gustave-le-bon.html

  • Μάντζαρης Γεώργιος

    Τώρα ξύπνησε αυτός ; γιατί οι άλλοι είναι φιλιππινέζες.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>