«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

The Economist: «Η Ελλάδα θα καταρρεύσει λόγω της οικονομικής πολιτικής των ελληνικών Κυβερνήσεων»

21 Φεβρουαρίου 2016, 6:16 μμ

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό The Economist, η Ελλάδα διέρχεται μια πολύπλευρη κρίση , η οποία οφείλεται εν πολλοίς και στην λανθασμένη νοοτροπία των κυβερνώντων .

ΘΕΣΜΟΙ 1

Η Ελλάδα έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια , τονίζει το περιοδικό λόγω των συνεχών οικονομικών διασώσεων οι οποίες δεν έχουν μπορέσει να βάλουν την χώρα στον «ίσιο δρόμο», σύμφωνα με δημοσίευμα.

 

Οι Έλληνες πολιτικοί «σπατάλησαν» πολλά χρήματα, οδηγώντας την οικονομία της χώρας στον γκρεμό . Και από τότε, προσπαθούν να φορολογήσουν τον απλό λαό, επιθυμώντας παράλληλα να επαναφέρουν την χώρα στην διεθνή φερεγγυότητα. Προφανώς όμως αγνοούν το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σώσει την οικονομία αν φορολογηθεί ανελέητα .

Και αυτό δεν είναι μια αδρανής ρητορική. Η νέα έκθεση από το περιοδικό The Economist μας δίνει μια πολύ καλή προειδοποίηση για το τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί είναι πάρα πολύ άπληστοι στον τομέα της φορολόγησης .

Το περιοδικό ξεκινά με την ιστορία ενός Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος απέτυχε στην επιχείρηση του στην Ελλάδα . Δεν απέτυχε εξαιτίας όμως μιας κακής οικονομική πολιτικής αλλά λόγω της στάσης των ελληνικών κυβερνήσεων . Οι κυβερνήσεις ήταν πάρα πολύ άπληστες και τον φορολογούν ακόμη και στην νέα του έδρα στην Βουλγαρία .

Ο Παναγιώτης Κορφοξιουλιώτης, αναφέρει η δημοσίευση δημιούργησε μια επιχείρηση στην Αθήνα το 2011, νοικιάζοντας αυτοκίνητα σε τουρίστες … πλήρωνε το προσωπικό του με έναν αξιοπρεπή μισθό και δήλωνε όλα τα κέρδη του.

Δυστυχώς, η εφορία δεν του επέστρεψε την καλοσύνη αυτή. Απότομες αυξήσεις στους φόρους των επιχειρήσεων ώθησαν τον κύριο αυτό να «πάρει» την επιχείρηση του και να εγκατασταθεί στην Βουλγαρία. Τώρα ο ίδιος απασχολείται με τουρίστες στην γειτονική χώρα οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν τα τουριστικά σημεία της Βουλγαρίας .Αυτό τονίζει το περιοδικό αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις απελπισμένες για μετρητά προσπάθησαν να αποσπάσουν από τις εταιρείες υπέρογκους φόρους, παρά τις ενδείξεις ότι μια τέτοια κίνηση θα τις οδηγήσει σε μέρη όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος και η Αλβανία.

Με σχετικές εκτιμήσεις πάνω από 200.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μετοικήσει από την Ελλάδα από το 2011.

Λογιστές, δικηγόροι και επιχειρηματίες εκτιμούν ότι ίσως και 10.000 ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις έχουν μετακινηθεί στο εξωτερικό.

Σε μια πρόσφατη έρευνα 300 εταιρειών, από την Endeavor (μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα) , διαπιστώθηκε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των υπαρχόντων ελληνικών επιχειρήσεων σκέφτονται είτε να κλείσουν είτε να μετοικήσουν στο εξωτερικό.

Όταν ένα σωρό επιχειρηματίες και επιχειρήσεις αποφασίσουν ότι δεν αξίζει ο κόπος να δουλέψουν σκληρά στην Ελλάδα , κύριος ένοχος είναι η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση με τα παράλογα οικονομικά μέτρα .

Μεταξύ 2009 και 2014, τα φορολογητέα κέρδη που δηλώθηκαν από τις επιχειρήσεις της χώρας μειώθηκαν περισσότερο από 5 δις € (5,6 δις $) από 10 δισεκατομμύρια € που ήταν .

Βλέπουμε επίσης τον αντίκτυπο του φορολογικού ανταγωνισμού σε αυτή την ιστορία. Είναι λογικό λοιπόν να μην έρχονται επενδύσεις στην χώρα λόγω αυτού του φορολογικού παραλογισμού.

Άλλες χώρες της κρίσης του ευρώ, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, είτε μείωσαν τους φόρους των επιχειρήσεων , είτε τους κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα , ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. … Αλλά η Ελλάδα μεγάλωσε τον φορολογικό συντελεστή από το 20% το 2012 σε 29% το 2015 … αυτή η αύξηση φόρου καθιστά το ποσοστό του 10% στην Βουλγαρία άκρως δελεαστικό. Ομοίως, ο φορολογικός συντελεστής του 12,5% για την Κύπρο και του 15% της Αλβανίας .

Αλλά αυτό όμως που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

… Ο κυβερνών συνασπισμός της αριστεράς δεν «ακούει» την κοινωνία και τους επιχειρηματίες . Προτείνει και νέα εισφορά 20% επί των κερδών των εταιρειών . Εάν συνεχιστεί η οικονομική πολιτική σε αυτό το πνεύμα, δεν θα είναι πολλές επιχειρήσεις που θα μείνουν στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με ειδικούς η Ελλάδα είναι ουσιαστικά καταδικασμένη. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι όλες οι κυβερνήσεις φέρουν μεγάλη ευθύνη. Αλλά αυτό οφείλεται ακόμη περισσότερο επειδή το κοινωνικό κεφάλαιο του ελληνικού λαού έχει διαβρωθεί από την λανθασμένη πολιτική των επιδοτήσεων.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (ΕΚΤΑΚΤΟ! Το αμερικανικό ινστιτούτο «Stratfor» προβλέπει τεράστιες προκλήσεις το επόμενο διάστημα για την Ελλάδα ενώ η ΕΕ χωρίζεται «στα δύο»), αναφέραμε τις εκτιμήσεις και του γνωστού αμερικανικού γεωπολιτικού ινστιτούτου «Stratfor Intelligence» , με τις οποίες παρουσιάζει μια μάλλον απαισιόδοξη εκτίμηση για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Είναι κατανοητό η πατρίδα μας το επόμενο διάστημα γίνεται το επίκεντρο εξελίξεων που θα απασχολήσουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>