«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Άραγε θα καταλάβει ο Ελληνικός λαός το έγκλημα που διέπραξε με τις προδοτικές επιλογές του, ότι εγκλημάτησε κατά του εαυτού του και της πατρίδος;;; Θα ήθελα οι Κασσάνδρες να διαψεύσουν τους παρακάτω αριθμούς!

Αποκάλυψη – ντοκουμέντο του κ. Δημήτρη Τσοβόλα: Να ποιοί υπερχρέωσαν τη χώρα


Με ένα σπάνιο ντοκουμέντο από τα πρακτικά της βουλής, ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Δημήτρης Τσοβόλας, αποκαλύπτει αυτούς που πραγματικά χρέωσαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και το κρύβουν περίτεχνα μέχρι σήμερα…

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προβαίνει  ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Δημήτρης Τσοβόλας. Φέρνει στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά τη το σύνολο των προϋπολογισμών από το 1987 έως το 1997 όπου παρουσιάζεται το πραγματικό χρέος της χώρας, όπως αυτό εγκρίθηκε από την βουλή των Ελλήνων επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, με υπουργό οικονομικών το Γιάννο Παπαντωνίου.

Στους πίνακες εμφανίζεται όλη η αλήθεια για το ποιος χρέωσε τη χώρα και την οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και φυσικά δεν είναι η κοινωνική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου που τόσο λοιδορήθηκε μέχρι σήμερα. Ο πρώην υπουργός κ. Δημήτρης Τσοβόλας αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμα με το οποίο συνοδεύει το ντοκουμέντο:  

ΠΡΟΙΠΟΛΟΓΗΣΜΟΣ

Πιο κάτω παραθέτω τον πίνακα 6.1 με τίτλο “Σύνθεση Χρέους Κεντρικής Διοίκησης (ποσά σε δισεκ. δρχ)” των ετών από 1987 έως και 1997. Είναι απολογιστικά (οριστικά στοιχεία). Ο πίνακας αυτός της εξέλιξης του χρέους περιλαμβάνεται στην Εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού έτους 1998 (Κυβέρνηση του κ. Σημίτη), (σελίδα 180) η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή και έγινε νόμος του Κράτους

Από τον πίνακα αυτό προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία, ότι είναι αναληθές και σκόπιμο, αυτό που επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989, λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον Ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989. 
Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο Α.Ε.Π. και σε απόλυτους αριθμούς.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 31-12-1989 (η τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε στις 30-6-1989) το χρέος αυτό ανέρχονταν σε 6.699 δισεκ. δρχ., ή σε ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π. 
Στη συνέχεια όμως με Κυβέρνηση Ν.Δ. (και Πρωθυπουργό τον κ. Κων. Μητσοτάκη), το 1993 ανήλθε στο τρομακτικό ποσό των 23.431 δισεκ. δρχ. ή ποσοστό 110,9% του Α.Ε.Π.

Τέλος στην περίοδο 1994 έως 1997 (με κυβέρνηση κ. Σημίτη) ανήλθε στο ποσό των 39.339 δισεκ. δρχ. το 1997 ή σε ποσοστό 120,2% στο Α.Ε.Π. 

Σήμερα δε, παρά τα σκληρά μνημόνια ανέρχεται στο ποσό των 364 δισ. ευρώ  ή σε ποσοστό 180% του Α.Ε.Π..
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Αθήνα, 25-1-2016
Δημήτριος Τσοβόλας

Ολοκληρώνουμε τον έκτο (6) χρόνο μνημονιακής πολιτικής που οδήγησε τη χώρα και το λαό σε παρατεταμένη ύφεση, σε διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη φτωχοποίηση σχεδόν του ενός τρίτου του ενεργού ελληνικού πληθυσμού.
Η ανεργία επίσης υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε στο 25% (από 12% που ήταν το 2009) και στους νέους υπερβαίνει το 50%, γιατί έκλεισαν χιλιάδες παραγωγικές επιχειρήσεις και ξεπουλήθηκαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις. Επίσης η μνημονιακή πολιτική οδήγησε σε σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους (από το 124% του Α.Ε.Π. το 2009 σε 180% το 2015).
Ο πυρήνας της μνημονιακής αυτής πολιτικής, που δήθεν θα έφερνε ανάπτυξη, ήταν η εσωτερική υποτίμηση (δραστική μείωση μισθών και συντάξεων), η άνευ αρχών αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, καθώς και η δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών και παροχών.
Όλα αυτά έγιναν από τέσσερεις Κυβερνήσεις με το απατηλό σύνθημα της σωτηρίας της χώρας και του λαού, καθώς και της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας την οποία παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίνουν στις ξένες δυνάμεις, κατά τρόπο αντισυνταγματικό και βλαπτικό για τα εθνικά συμφέροντα.
Στη διαδρομή αυτών των ετών, το Δ.Ν.Τ., ευρωπαϊκοί παράγοντες, αλλά και αξιόλογοι οικονομολόγοι, αποδέχτηκαν δημόσια ότι είναι λαθεμένη αυτή η πολιτική. Άλλωστε τα αρνητικά αποτελέσματα της είναι απτά και δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση.
Παρ’ όλα αυτά και η σημερινή Κυβέρνηση, κατόπιν δόλιας επιμονής των «θεσμών» συνεχίζει αυτή την καταστροφική πολιτική και μάλιστα με πιο έντονα αντικοινωνικό και αντεθνικό τρόπο, αφού θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο και την οικονομία, αλλά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στο Σκοπιανό.
Πάλι ως απατηλό σύνθημα χρησιμοποιείται η σωτηρία της πατρίδας με την έξοδο δήθεν στις «αγορές» το 2016, ενώ την ίδια στιγμή, στον προϋπολογισμό του έτους 2016 αναφέρεται ότι το 2016 το δημόσιο χρέος θα ανέλθει περίπου στο 185% του Α.Ε.Π., καθώς και ότι θα συνεχισθεί η ύφεση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, μέσα από περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, καθώς και μέσα από σημαντική αύξηση των φόρων.
Ο εμπαιγμός όμως και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσει όπως επίσης πρέπει να σταματήσει και αυτή η καθοδική πορεία της χώρας και του λαού.
Η Κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να μεθοδεύουν (μέσα από μελλοντικές ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες) την αντιδημοκρατική αντιμετώπιση των αναμενόμενων εύλογων αντιδράσεων του λαού στις προετοιμαζόμενες νέες αντιλαϊκές, άδικες και αντίθετες προς τα συμφέροντα της χώρας ρυθμίσεις (μειώσεις κυρίων και επικουρικών συντάξεων, αυξήσεις των φορολογιών και υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα), θα πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να αλλάξουν ριζικά την πολιτική τους.
Επειδή όμως δεν μπορούν να αλλάξουν αυτή την πολιτική, γιατί έχουν παραδοθεί άνευ όρων στις κυρίαρχες δυνάμεις της δύσης και στην Ευρωπαϊκή ελίτ, θα είναι πραγματική σωτηρία για την πατρίδα μας, η απομάκρυνσή τους, όσο δεν είναι ακόμα αργά. Γιατί το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Η επίκληση δε και πάλι του οποιουδήποτε εκβιασμού δεν αποτελεί ελαφρυντικό, αν ολοκληρωθεί η καταστροφική πορεία της χώρας.
Να εγκαταλείψουν οι κυβερνώντες και οι κρυφοί ή φανεροί συνοδοιπόροι τους τις διαρροές περί παρασκηνιακών συνεννοήσεων με πολιτικούς αρχηγούς που το 2009 παρέδωσαν έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού 15,6% του Α.Ε.Π. και με αυτούς που οδήγησαν στη συνέχεια τη χώρα και το λαό στον πλήρη έλεγχο από τις ξένες δυνάμεις.

Η χώρα σήμερα χρειάζεται ηγεσίες με αρετή και τόλμη, χωρίς εξαρτήσεις, ώστε να εφαρμόσουν μια τελείως διαφορετική οικονομική και εξωτερική πολιτική που να οδηγεί σε πραγματική ανάπτυξη, με απασχόληση και κοινωνική προστασία, καθώς και σε υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι καιροί ου μενετοί.

Δημήτρης Τσοβόλας
Πρώην Υπουργός Οικονομικών

http://www.prettylife.gr/

Δημήτρης Αδαμόπουλος

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>