«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Βόρειος Ήπειρος αργοπεθαίνει κάτω από την σφαγή του Εντι Ραμα και η μάνα πατρίδα αδιαφορεί!

Τα Τίρανα αρπάζουν τη γη των Ελλήνων στη Χειμάρρα!

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Με πρόσχημα την ανάπτυξη στην «Αλβανική Ριβιέρα», ο Εντι Ράμα αρπάζει τα χωράφια από τους φυσικούς ιδιοκτήτες τους και τα δίνει σε φίλους του. Εκχερσώνουν και υπεραιωνόβιους ελαιώνες Από τον Νίκο Σταυρουλάκη Ο Ελληνισμός της Χειμάρρας δέχεται επίθεση!

Γράφει ο Νίκος Σταυρουλάκης
Με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της προνομιακής, λόγω φυσικής ομορφιάς, περιοχής, η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Εντι Ράμα διεκπεραιώνει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων και εκδίωξης από τις πατρογονικές εστίες τους.

Το σχέδιο έχει ως πρώτο στάδιο την άτυπη αλλαγή χαρακτηρισμού της γης (από αγροτική σε τουριστική), την απόσπασή της από τους Ελληνες φυσικούς ιδιοκτήτες της, την απόδοσή της ακόμα και με πλαστογραφίες τίτλων σε φιλοκυβερνητικούς «επιχειρηματίες» και, σε τελική φάση, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση πληθυσμών από άλλες περιοχές της Αλβανίας για να εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο!

Για το πέρασμα στη νέα πραγματικότητα τα πάντα είναι έτοιμα. Υπάρχουν τα πρόσωπα (επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στην περιοχή, πρωτοπαλίκαρα του εκάστοτε κυβερνήτη, βουλευτές της αλβανικής Βουλής, ακόμα και νονοί του οργανωμένου εγκλήματος), οι νόμοι (ν. 7501/19.7.1991, απόδοσης των περιουσιών στους τοπικούς πληθυσμούς μετά το καθεστώς Χότζα, με πολλές ασάφειες που περιπλέκουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς γης), η αναπτυξιακή δικαιολογία, που στην περίπτωση της Χειμάρρας είναι η τουριστική μετάλλαξη, και τα σχέδια επί του εδάφους.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» εξασφάλισε τα μυστικά σχέδια της παραλιακής ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της Χειμάρρας και παρουσιάζει ένα από αυτά, στην περιοχή Κυπαρό. Εκεί η αλβανική χωροταξική υπηρεσία (πολεοδομία) έχει ήδη ξεκινήσει την εκχέρσωση ελαιώνων με χιλιάδες υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα. Στη θέση τους προβάλλει τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, χώρων στάθμευσης, πεζοδρόμων και οργανωμένων παραλιών στην παρθένα σήμερα τοποθεσία, που έχει χαρακτηριστεί «Αλβανική Ριβιέρα».

Προ ημερών οι μπουλντόζες του Εντι Ράμα άρχισαν το ξερίζωμα ελαιώνων από κτήματα Ελλήνων της Χειμάρρας χωρίς αποζημίωση (!) στους ιδιοκτήτες τους, ούτε καν προειδοποίηση, σε μία επιχείρηση με στοιχεία ψυχολογικού πολέμου. Στόχος, οι επιδρομικές αυτές ενέργειες να κάμψουν την όποια αντίσταση των ελληνικών οργανώσεων.

Οι «ψυχολογικές επιχειρήσεις» ξεκίνησαν με την κατεδάφιση τον περασμένο Αύγουστο του προσκηνηταρίου του Αγ. Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες, σε μια επίδειξη δύναμης του καθεστώτος. Τις πραγματικές προθέσεις των Αρχών παραδέχτηκαν ανοιχτά σε δηλώσεις τους στην αλβανική Βουλή οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων αλβανικών κομμάτων, με τους Εντι Ράμα και Σαλί Μπερίσα να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως για το ποιος έχει επιφέρει τη μεγαλύτερη «καταστροφή». Οπως αναφέρθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, η κόντρα ξέσπασε στα μέσα Δεκεμβρίου, με αφορμή δηλώσεις του Ράμα στους Αγίους Σαράντα για την «αρπαγή» παραθαλάσσιου κτήματος του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου από πρόσωπο βορειοαλβανικής προέλευσης.

Ο Ράμα παραδέχτηκε ανοιχτά ότι 50.000 στρέμματα γης έχουν «κλαπεί» σε Αγ. Σαράντα και Χειμάρρα. «Εχουν πάρει τα κτήματα των Χειμαρραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Ατομα που έφερε από τις Αλπεις ο Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, ρίχνοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί άλλης απάντησης, ο Μπερίσα παραδέχτηκε δικό του σχέδιο αλλοίωσης των ελληνικών πληθυσμών! «Εχω δουλέψει προγραμματισμένα και στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει μόνο Λάμπηδες» ανέφερε.

Ο Μπερίσα ήξερε τι έλεγε. «Λάμπηδες» είναι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Λαμπουριάς (Laberia), περιοχής ανατολικά της Χειμάρρας (πίσω από τα Ακροκεραύνια Ορη), με αισθήματα ανάλογα με τους Τσάμηδες. Συχνά γιορτάζουν τις «ιστορικές επιτυχίες» του οθωμανικού στρατού, που κατέπνιξε την επανάσταση του 1878, κατακαίοντας τα ελληνικά χωριά στη Β. Ηπειρο. Αντιστρόφως, ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Εντι Ράμα ότι προωθεί τους δικούς του «γενίτσαρους» στην περιοχή. Αναφέρθηκε στο ότι ο Εντι Ράμα έχει παραχωρήσει τη νομή της παραθαλάσσιας περιοχής στον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμβουλό του και διαπλεκόμενο επιχειρηματία (με ελληνικές ρίζες), Κότσο (Κωνσταντίνο) Κοκδήμα, με το αιτιολογικό ότι «οι Κοκδημαίοι πρόγονοι του νυν βουλευτή από τη Χειμάρρα στήριξαν τα παλιότερα χρόνια την κυβέρνηση της Αυτόνομης Βορ. Ηπείρου του Γεωργίου Ζωγράφου»!

Στην ουσία, πίσω από τις αλληλοκατηγορίες και τα κροκοδείλια δάκρυα του Εντι Ράμα για την απώλεια «των στρεμμάτων των Χειμαρραίων» κρύβεται το ίδιο σχέδιο συστηματικής και προγραμματισμένης αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού, καθώς ο Κότσος Κοκδήμας βρίσκεται πίσω από την «τουριστική ανάπλαση» της παραθαλάσσιας ζώνης της Χειμάρρας. Είναι γνωστό ότι όλες οι αλβανικές κυβερνήσεις έχουν επιχειρήσει να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι Αλβανοί ηγέτες το παραδέχτηκαν δημοσίως.

Γενίτσαροι για βρώμικη δουλειά
Ο επιχειρηματίας Κότσος Κοκδήμας (του Θοδωρή και της Ιφιγένειας) είναι «κολλητός» μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού Ράμα. Κατάγεται από τη Χειμάρρα και δραστηριοποιείται σε οικοδομικές και επιχειρήσεις ξυλείας και παράλληλα στον χώρο των media, διαθέτοντας εφημερίδα («shekulli»), ραδιοσταθμό («+2») και περιοδικό («spector»). Τα προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκε στον υπ’ αριθμόν ένα επικριτή του πρώην δημάρχου Χειμάρρας και επί σειρά ετών διακεκριμένου εκπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) Βασίλη Μπολάνου γιατί δεν έπαιρνε τις «δουλειές» που ήθελε. Παρά την ελληνική καταγωγή του, φέρεται ότι τρέφει έντονα ανθελληνικά αισθήματα.

Χειμαρριώτες ανέφεραν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον νυν δήμαρχο Γ. Γκόρο (επίσης ελληνικής καταγωγής, που δήλωνε πριν από τις δημοτικές εκλογές ότι «οι Ελληνες της Χειμμάρας είναι μετανάστες από την Ελλάδα») διακηρύσσει ότι θα κάνει όλη τη Χειμάρρα μουσουλμανική, ενώ, όταν κάποιοι του υπενθύμιζαν ότι λόγω μειονότητας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η Αθήνα, απαντούσε: «Η Αθήνα είμαστε εμείς!» Οι αλβανικές κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται διαχρονικά τις ασάφειες του νόμου 7501 που συντάχθηκε μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος Χότζα, για την απόδοση της γης στους κατοίκους ανά περιοχή. Ο βασικότερος νόμος μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας από το κράτος στους πολίτες είναι ο ν. 7501/1991, που έλαβε εξειδικεύσεις ανά τόπο (ταπί). Με τα «αλβανικά» πρότυπα ο νόμος έδινε ιδιοκτησία αλλά όχι τίτλο.

Τα προβλήματα στην εφαρμογή του ήταν πολλά, λόγω παρατυπιών, λόγω μεταβολών της γεωμορφολογίας, αλλά και επειδή η εφαρμογή του νόμου ανατέθηκε σε τοπικές επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν άνθρωποι χωρίς ειδικές γνώσεις. Στο σαθρό αυτό καθεστώς πατούν οι αλβανικές κυβερνήσεις για να ερμηνεύουν κατά το συμφέρον τους τη χρήση γης και το ποιος την κατέχει. Επίσης, πολλοί από τους Ελληνες της μειονότητας, ακαθοδήγητοι από το εθνικό κέντρο, αποκόπηκαν από τις περιουσίες τους και δεν γνωρίζουν πού έχουν τα χωράφια τους. Ολες αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν την κυβέρνηση να επεμβαίνει στις περιουσίες χωρίς αντίσταση.

Το σχέδιο του «στραγγαλισμού»
Τα τελευταία 25 χρόνια η πολιτική που εφαρμόζουν οι Αλβανοί είναι απλή: υφαρπάζουν τις περιουσίες από τους Βορειοηπειρώτες, προκαλώντας τους οικονομικές δυσκολίες, και τους υποχρεώνουν να αφήσουν τις πατρογονικές εστίες τους. Η περιουσία τους καταλήγει σε Αλβανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μετακομίσουν στη νέα περιουσία τους, αλλάζοντας έτσι την πληθυσμιακή σύνθεση της εκάστοτε περιοχής. Πρόκειται για αποδοτική εθνοκάθαρση μέσω οικονομικού στραγγαλισμού. Οταν ο σχεδιασμός ολοκληρωθεί, οι Ελληνες θα βρεθούν αποξενωμένοι από τον ισχυρότερο δεσμό γης. Το σλβανικό βαθύ κράτος θα έχει έτσι οριστικά απαλλαγεί από τον βραχνά της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή για πρώτη φορά από την αρχαιότητα! Θα έχει συντελεστεί με τον τρόπο αυτόν ακόμα μία καταστροφή, με το ελληνικό κράτος απλώς να παρατηρεί και εκ των υστέρων να μοιρολογεί

Πηγή
………………………
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Απούσα η Αθήνα από το ευρωπαϊκό \”πάρτι\” της Άγκυρας
Της Κύρας Αδάμ – Από τα μέσα του Ιανουαρίου και για ανυπολόγιστο ακόμα διάστημα, η Ελλάδα εισέρχεται, πρακτικά, σε περίοδο περιθωριοποίησής της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς όλο το ενδιαφέρον και οι δυνάμεις της θα επικεντρώνονται στην «μάχη» της επιτυχούς αξιολόγησής της από το κουαρτέτο, προκειμένου να απελευθερωθεί μία ακόμα πολυπόθητη δόση δανείου και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να συμφωνηθεί ο τρόπος, αλλά και οι κανόνες και περιορισμοί για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος – πυλώνας υποτίθεται της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά με γυάλινα πόδια.

Το ίδιο διάστημα, όμως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Τουρκία θα βρίσκεται σε ένα ατελείωτο πάρτι με την Κομισιόν και τους εταίρους, με τον διμερή πολιτικό διάλογο σε πλήρη ανάπτυξη, με πρόσχημα το προσφυγικό και με στόχο να εδραιωθεί μια παράλληλη, αλλά απολύτως κατοχυρωμένη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς απαραίτητα την σύμφωνη γνώμη της Αθήνας και πολύ περισσότερο της Λευκωσίας, που βαδίζει στα τυφλά σε μια «συνολική λύση» αμφιβόλου αποτελέσματος και περιεχομένου.
Το σκηνικό αυτό στήθηκε και εγκρίθηκε, χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή της Αθήνας στη διαμόρφωσή του, στις 29 Νοεμβρίου, όταν σε επίπεδο κορυφής συμφωνήθηκε το πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας με αφορμή το προσφυγικό. Όμως οι «επιδόσεις» της Άγκυρας στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, θα αρχίσουν να μετρούν το καλοκαίρι, αφού προηγουμένως η Τουρκία έχει δέσει για τα καλά τον διμερή και προνομιακό πολιτικό δεσμό της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πάρτι θα ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου, όταν στο Βερολίνο θα γίνει η πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας υψηλού επίπεδου Γερμανίας και Τουρκίας, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, καθώς και επόμενα βήματα στο προσφυγικό.
Αν η Αθήνα δεν ήταν μπλοκαρισμένη στον μνημονιακό κυκεώνα της θα όφειλε, φυσιολογικά, να απαιτήσει την ισότιμη συμμετοχή της σε τέτοιου είδους συναντήσεις, αφού οι δεσμεύσεις και η εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα, έχει άμεσες και καθοριστικές συνέπειες για την Ελλάδα, όχι μόνον για τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, αλλά -από εδώ και πέρα- και με τον αριθμό των μεταναστών και την ταχύτητα με την οποία θα γυρίζουν πίσω στην Τουρκία, ώστε να μην καταστεί ο ελλαδικός χώρος νεκροταφείο απελπισμένων ψυχών.
Τρείς ημέρες αργότερα, όμως, στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να διαμορφωθεί ένα άλλο μόνιμο κουαρτέτο, ανάμεσα στον τούρκο ΥΠΕξ κ Τσαβούσογλου, τον αρμόδιο υπουργό για ευρωπαϊκές υποθέσεις κ Μποζκίρ, την υψηλή εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις κα Μοργκερίνι και τον αρμόδιο Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ κ Χαν.
Πρόκειται για το βαρύ πυροβολικό των συναντήσεων, αφού αυτό το κουαρτέτο θα συζητά σε τακτά χρονικά διαστήματα, θέματα διμερούς συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική, και βεβαίως τα θέματα της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, με πρώτο και κύριο αυτό του ανοίγματος των 5 ενταξιακών κεφαλαίων, που έχει μπλοκάρει μέχρι στιγμής η Λευκωσία, αν η Άγκυρα δεν σημειώσει έμπρακτη πρόοδο στην στάση της στο Κυπριακό.
Η Τουρκία είναι ήδη προετοιμασμένη να κατακτήσει -αν δεν αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά η Αθήνα και η Λευκωσία- τον ουσιαστικό στόχο της:
Αυτός δεν είναι άλλος από την πλήρη και κατοχυρωμένη αποσύνδεση του Κυπριακού από την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ Μποζκίρ υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η επίσημη επιστολή της 29ης Νοεμβρίου του προέδρου του Συμβουλίου κ. Τουσκ και του προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ προς τον πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου, πουθενά δεν αναφέρει ότι το άνοιγμα των 5 κεφαλαίων στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία, απαιτεί την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού. Τα 5 κεφάλαια, υποστηρίζει ο Τούρκος αξιωματούχος, θα ανοίξουν ακόμα και χωρίς πρόοδο στο κυπριακό και χωρίς να απαιτείται προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η επόμενη συνάντηση, σε αυτό το πολύ προσεκτικά διαμορφωμένο «εορτολόγιο» Ε.Ε.- Τουρκίας, αναμένεται στις 28 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. πριν από το διεθνές gala του Νταβός…). Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση Ε.Ε.-Τουρκίας για την στρατηγική συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας. Τούρκοι και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εξετάσουν τους τρόπους ενεργειακής συνεργασίας, όπως η τύχη του αγωγού ΤΑΝΑΡ, αλλά και άλλους αγωγούς για τη μεταφορά υδρογονανθράκων από τα Τουρκμενιστάν, Ιράν, Ιράκ, αλλά και χωρών του Κόλπου. Δι’ αυτού του τρόπου η Άγκυρα ευελπιστεί να πλασαριστεί ως η πλέον αξιόπιστη εναλλακτική οδός ενεργείας προς την Ε.Ε., χωρίς εξάρτηση από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, πράγμα που θεωρεί ότι θα αυξήσει τον βαθμό δημοφιλίας της ανάμεσα στους ρωσοφοβικούς εταίρους της Ε.Ε.
Όλες αυτές οι συναντήσεις θα καταλήξουν στη συνάντηση του Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Άγκυρα και τους «προθύμους» εταίρους της Ε.Ε., (ανάμεσα στους οποίους και η Αθήνα) προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο στο Σχέδιο Δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας και τον βαθμό προόδου της Άγκυρας στην μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από τα εδάφη της στην Ε.Ε.
Η κορύφωση αναμένεται τον Μάρτιο, όταν θα παρουσιαστεί η Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Τουρκίας στην συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών, ώστε να αρχίσει η διαδικασία που θα καταλήξει στην απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην Ε.Ε. Παραλλήλως θα γίνει η πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντηση μεταξύ 6 αρμοδίων Επιτρόπων της Ε.Ε. και των αντιστοίχων Τούρκων υπουργών για την οικονομική συνεργασία Ε.Ε.- Τουρκίας. Και στο τέλος Μαρτίου η Άγκυρα, μαζί με τον ΟΗΕ αλλά και την Κομισιόν ευελπιστούν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και τη συνολική λύση (;) του προβλήματος…www.liberal.gr/arthro/27874/amyna–diplomatia/2016/apousa-i-athina-apo-to-europaiko-parti-tis-agkuras.html
http://greeknation.blogspot.gr/2016/01/blog-post_857.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>