«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ! Βλέπω με θλίψει εν καιρό σύγχρονης κατοχής και επιβολής κοινοβουλευτικής δικτατορίας κατόπιν εντολής ξένων και ντόπιων πατρώνων, κάποιοι να συνεχίζουν να ρουφούν το αίμα και την ζωή του λάου σαν βδέλλες στο σώμα του ετοιμοθάνατου ασθενούς!

Ο λόγος γίνεται για τους δικαστές και τους βουλευτάδες, εκτός αυτών που προς τιμή τους έχουν παραιτηθεί από αυτές τις προδοτικές απαιτήσεις!

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ο λαός φέρει την μεγάλη ευθύνη που ξεχνά και προσπερνά το ναρκοπέδιο, αδιαφορώντας ότι πίσω τους έρχονται τα παιδιά τους και θα περάσουν το ναρκοπέδιο χωρίς σχέδιο για το που βρίσκονται οι νάρκες!
Το ναρκοπέδιο το άρχισε ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και το παρέδωσε να το τελειώσει ο Καραμανλής!
Έχω χιλιάδες φωτογραφίες από εκείνες τις ημέρες τις φρικτές που ζήσαμε με τις Φωτιές και τα αθώα θύματα και λέγανε ότι θέλουν να ρίξουν τον Καραμανλή, ψέμα μεγάλο και καλά σχεδιασμένο από τους μαστόρους σε αυτές τις πρακτικές, Αγγλοσάξονες Εβραίους, τον χορό έσυραν πρώτοι οι ειδικοί Άγγλοι, μετά Αμερικανοί, Γερμανοί με τις ευρωπαϊκές μαριονέτες τους!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 Αν δεν το παρουσίαζαν σε κομμάτια και με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις θα χάνανε ακαριαία το παιχνίδι, διότι θα επαναστατούσαν οι Καλοφαγωμένοι ακόμα Έλληνες!
Έπρεπε πρώτα να τους εξαθλιώσουν, να τους διχάσουν, να αρχίσουν να αλληλοτρώγονται για να έρθουν να αποτελειώσουν το θεάρεστο έργο τους, πάντα να μην ξεχνάμε με τις ευλογίες της εκκλησίας!
Έστησαν το παραμύθι για να φτιάξουν το καλό προφίλ του Καραμανλή, ότι τον απείλησαν, οπότε αυτός θυσίασε ένα λαό για να σώσει το τομάρι του! Για να δούμε είναι έτσι;
Ο προεκλογικός αγώνας του Καραμανλή ήταν ανύπαρκτος!
Οι παρατρεχάμενοι δίπλα του αλλά και σε όλα τα κομματικά κλιμάκια, έτρωγαν το καταπέτασμα και ποιος δεν έφαγε αφού γνώριζαν ότι θα παραδώσουν την χώρα και την εξουσία! Να θυμηθούμε την Μπενάκη;;;

ΚΥΦΙΝΕΣ 1
Τι χρειαζότανε για φινάλε, να μην διωχθούν φυσικά και πως το πετυχαίνεις αυτό, μπουκώνοντας μέχρι αηδίας την δικαιοσύνη και το έκαναν, παρακάτω θα σας βάλω και το νόμο, νόμους που αυτά τα τρωκτικά που λέγονται δικαιοσύνη και βουλευτές ξέσχισαν και ξεσχίζουν και σήμερα ότι έχει απομείνει, αδιαφορώντας για την κατοχή που έχουν ρίξει τον ελληνικό λαό!

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (Δ) μιλάει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (Α) στην τιμητική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής καθώς συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια φέτος από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1907-1998), Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013. Την τιμητική εκδήλωση, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια,  άνοιξαν  ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», Πέτρος Μολυβιάτης ενώ αμέσως μετά το λόγο πήραν , ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σκοπός των Αγγλοσαξόνων Εβραίων είναι να φέρουν τον Βασιλιά, διότι εκεί δεν υπάρχει νόμος, αλλά άλλου είδους δικτατορία, ποιο αγαπητή και καλοδεχούμενη από τους δουλικούς τους!

Τώρα έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία, μετά θα έχουμε βασιλική δικτατορία και θα αλωνίζουν οι ξένοι και ντόπιοι νταβατζήδες για άλλα 100 χρόνια!
Πέρα από τα στοιχεία που θα σας παρουσιάσω περιληπτικά με νόμους επί Καραμανλή μέχρι σήμερα, θα σας έχω και στατιστικά στοιχεία για το ποιος ξεκίνησε την καταστροφή της οικονομίας και το ξεχνάμε.
Θέλω για να μπορούμε να σωθούμε όσοι διαβάζετε τα παρακάτω στοιχεία να τα μετουσιώνεται σε αγώνα ελευθερίας και άλλης αληθινής δικαιοσύνης, που μόνο ο λαός μπορεί να επιβάλει!
Θέλω το 2016 να κάνουμε διάλογο εποικοδομητικό, να διαφωνήσουμε, αλλά να συμφωνήσουμε σε ένα, η Ελλάδα και τα παιδιά μας είναι πάνω από κάθε διαφωνία!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!
Οι Έχιδνες, οι Ύαινες, οι εφιάλτες, οι Γενίτσαροι, τα τρωκτικά της έτσι λεγόμενης ενημέρωσης ανάλογα με τα συμφέροντα τους και των αφεντικών τους, σπέρνουν διάφορες σπέκουλες του τύπου… ε και πάντα δούλοι είμαστε, προτεκτοράτο είμαστε, φοβούμενοι μην ξυπνήσει το ελληνικό ένστικτο του πολιτισμού της ειρήνης, της δημοκρατίας, όχι όπως ερμηνεύτηκε από τον Περικλή μέχρι σήμερα, αλλά με απλό τρόπο, με νόμο που θα λέει και θα εφαρμόζετε αυστηρά, όλοι κάτω από το νόμο είναι ίσιοι!
Με οποιοδήποτε καθεστώς και να κυβερνά ο νόμος είτε είναι καλός, είτε κακός, όταν λέει όλοι ίσιοι κάτω από το νόμο, είναι καλός, αυτό φοβούνται οι εφιάλτες να είναι όλοι κάτω από τον νόμο ίσιοι.
Αυτό θα πρέπει να είναι το μοναδικό μας αίτημα, ίσιοι όλοι κάτω από το νόμο, ο λαός , δικαστές, βουλευτές, εξουσία!
Να ευχηθώ το 2016 να είναι το ξύπνημα από τον σχεδιασμένο λήθαργο των Ελλήνων!

Διαβάστε παρακάτω ένα δείγμα πως και ποιοι φταίνε.

 

 

……………………………………
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014
Οι δικαστές απαιτούν εντός 2014 αναδρομικά 100 εκατ. ευρώ! Και φυσικά θα τα πάρουν…πάλι.
Εδώ και τώρα απαιτούν οι δικαστικές ενώσεις όλων των βαθμίδων και των δικαστηρίων της χώρας την καταβολή των αναδρομικών τους που υπολογίζονται στα 100 εκατομμύρια ευρώ!
Με επιστολή που υπογράφεται από τους προέδρους και των 6 μεγάλων δικαστικών ενώσεων και απευθύνεται με δριμύ ύφος προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, αναπληρωτή Οικονομικών, ζητούν άμεση έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα εφαρμοστεί η τροπολογία που προβλέπει την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται. Ουσιαστικά δηλαδή τους κατηγορούν για
«αθέτηση των συμφωνηθέντων».

Πόσο κοστίζουν

Υπενθυμίζεται ότι με την 88/2013 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, οι μειώσεις που είχαν υποστεί οι δικαστές από τον Ιούλιο του 2012 κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Με τροπολογία του Ιουνίου αποφασίστηκε η επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του Ιουνίου 2Ο12 (ετήσιο κόστος περί τα 70 εκατομμύρια) όπερ και εγένετο, καθώς και η καταβολή αναδρομικών για 11 μήνες (εφάπαξ δαπάνη περί τα 100 εκατομμύρια). Όμως όπως λένε οι δικαστές σε δριμύ ύφος «αν και έκτοτε έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ως άνω εξουσιοδοτικής διάταξης, καθ’ όλη τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση εξακολουθούσε να διαβεβαιώνει τις Δικαστικές Ενώσεις ότι δεν προτίθεται να αποστεί από τα συμφωνηθέντα, η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Ενόψει των ανωτέρω, οι Δικαστικές Ενώσεις θεωρούν ότι έχει εξαντληθεί κάθε εύλογο διάστημα αναμονής για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ΖΗΤΟΥΝ την άμεση έκδοση ( εντός του Σεπτεμβρίου 2014 ) της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών διαφορών εντός του 2014 σύμφωνα με το ως άνω σχέδιο, το οποίο σας επισυνάπτουμε».

Ζητούν δε άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Οικονομικών. Η επιστολή με το παρασκήνιο της συμφωνίας κυβέρνησης δικαστών έχει ως εξής:

Η απόφαση και δέσμευση

«Κατόπιν της ως άνω δικαστικής απόφασης έλαβε χώρα συνάντηση, του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων κατά την οποία ο πρώτος δεσμεύτηκε κατά τρόπο ρητό και ανεπιφύλακτο ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει, ως οφείλει, την απόφαση αυτή, θεσπίζοντας διατάξεις με τις οποίες αφενός οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών θα επανέλθουν εφεξής στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και αφετέρου θα ρυθμίζεται ο τρόπος εξόφλησης των απαιτήσεών τους, των σχετικών με τις αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους.

Η ρύθμιση των λεπτομερειών και τα non-paper

Σε συνέχεια της ως άνω συνάντησης, οι Πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων συναντήθηκαν επανειλημμένα με τον Υπουργό των Οικονομικών, για τη ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών των σχετικών με την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού, και, έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις και εμπεριστατωμένες μελέτες ως προς τις δυνατότητες της χώρας κατά την παρούσα συγκυρία, κατέληξαν σε συγκεκριμένη συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας αποτυπώθηκε στα πρακτικά συνάντησης της 9.4.2014 – «non paper» – , τα οποία απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) των Δικαστικών Ενώσεων και σας επισυνάπτουμε.

Η συμφωνία

Η συμφωνία αυτή περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αφενός την επαναφορά των δικαστικών αποδοχών στο επίπεδο που είχαν διαμορφωθεί πριν από τις διατάξεις του ν. 4093/2012 αφετέρου την καταβολή έως τα τέλη Ιουνίου 2014 των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών, που παρανόμως παρακρατήθηκαν και αντιστοιχούσαν στα διαστήματα από 1.8.2012 έως 31.12.2012 και από 1.1.2014 έως 30.6.2014. Σε εκτέλεση της συμφωνίας αυτής, στο άρθρο μόνο του ν. 4263/2014 (ΦΕΚ Α΄ 117), με το οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για τα έτη 2015-2018 προβλέφθηκε η δαπάνη για την εξόφληση των ως άνω αναδρομικών απαιτήσεων των εν ενεργεία και των συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και για την εφεξής μισθοδοσία τους (βλ. Κεφάλαιο Β΄ I «Παρεμβάσεις»), ενώ με το άρθρο 181 παρ. 1 περ. α΄ του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α΄ 143) καταργήθηκαν τυπικώς οι διατάξεις το ν. 4093/2012 που αφορούσαν τους Δικαστικούς Λειτουργούς και δόθηκε η νομοθετική εξουσιοδότηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση, με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καταβολής των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών.

Η τελική δημοσίευση και η διαβούλευση στη Βουλή

Προς άρση δε κάθε αμφισβητήσεως για τήρηση των συμφωνηθέντων, την ημέρα υποβολής της σχετικής τροπολογίας για τη ψήφιση της διάταξης αυτής από τη Βουλή παραδόθηκε σε εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συντάχθηκε από την Διεύθυνση αυτή, το οποίο προέβλεπε εξόφληση των αναδρομικών διαφορών αποδοχών σε δύο ισόποσες δόσεις, αμφότερες καταβλητέες εντός του 2014, με τη διαβεβαίωση ότι θα υπογραφεί ταυτόχρονα με τη δημοσίευση του νόμου.

Οι υποσχέσεις και η απαίτηση για νέα συνάντηση

Ωστόσο, αν και έκτοτε έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ως άνω εξουσιοδοτικής διάταξης, καθ’ όλη τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση εξακολουθούσε να διαβεβαιώνει τις Δικαστικές Ενώσεις ότι δεν προτίθεται να αποστεί από τα συμφωνηθέντα, η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Ενόψει των ανωτέρω, οι Δικαστικές Ενώσεις θεωρούν ότι έχει εξαντληθεί κάθε εύλογο διάστημα αναμονής για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ΖΗΤΟΥΝ την άμεση έκδοση ( εντός του Σεπτεμβρίου 2014 ) της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών διαφορών εντός του 2014 σύμφωνα με το ως άνω σχέδιο, το οποίο σας επισυνάπτουμε.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ την πραγματοποίηση συνάντησης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών με τα Προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων».

……………………………………………………………
Επιλεκτική Δικαιοσύνη βλέπει ο Ρακιντζής
Αιχμές για διακριτική μεταχείριση των επωνύμων από τη Δικαιοσύνη και για αγκυλώσεις στην απονομή της σε υποθέσεις που εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι, άφησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αιχμές για διακριτική μεταχείριση των επωνύμων από την Δικαιοσύνη άφησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου», σημείωσε. «Από τη σωρεία των καταγγελιών, έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται;» ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής και συμπλήρωσε: «μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν». Ο κ. Ρακιντζής επικαλέστηκε μάλιστα την 38χρονη δικαστική του ιδιότητα, (καθώς επίσης και εκείνη του πατέρα του και του γιου του) που του επιτρέπει, όπως είπε, να γνωρίζει «πολλά πράγματα από μέσα».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αποτέλεσμα των διώξεων εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι 450 διώξεις που έχει αποστείλει στον εισαγγελέα.

Ο κ. Ρακιντζής σημείωσε μάλιστα ότι οι καταγγελίες εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, φθάνουν στο γραφείο του μόνον εφόσον ο εισαγγελέας Πρωτοδικών του αποστείλει το σχετικό κατηγορητήριο. «Συνήθως, ενώ υπάρχει νομική επιταγή, δεν μου το στέλνει» είπε «Δεν μπορώ να επέμβω περαιτέρω στη Δικαιοσύνη. Έχει συνταγματική ανεξαρτησία. Ούτε μπορώ να ζητήσω εξηγήσεις», ανέφερε.

Εκτίμησε επίσης ότι η διαφθορά θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς ο πολίτης και ο υπάλληλος δεν θα έρχονται σε προσωπική επαφή.

Από πολλούς βουλευτές – μέλη της επιτροπής τέθηκε και το ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και εκτίμησε ότι «συνήθως, οι ΜΚΟ είναι ένα πρόσωπο, το οποίο στοχεύει στο να πάρει κονδύλια».
……………………………………………..
Ενόχληση Αρείου Πάγου για τον Λ. Ρακιντζή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/07/2010
Επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η ενόχληση κύκλων της Δικαιοσύνης για όσα είχε υποστηρίξει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής. Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, κάλεσε, για την ερχόμενη εβδομάδα, τον κ. Ρακιντζή να καταθέσει για τα όσα ανέφερε περί Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προέβη σε αυτή την πρωτοβουλία, έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρακιντζής ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε εκφράσει, μεταξύ άλλων, την απορία “εάν έχει γίνει γνωστό κάποιος επώνυμος να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών”, προσθέτοντας ότι «μόνον εξαιρέσεις υπάρχουν».
Μάλιστα, οι καταγγελίες Ρακιντζή είχαν σχολιαστεί και από τον πρωθυπουργό, που είχε δηλώσει από τον Πόρο ότι “η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά όχι ανεξάρτητη για να κάνει ό,τι θέλει”.
Ερευνα μετά τις καταγγελίες Ρακιντζή
Αντικείμενο έρευνας θα γίνουν όσα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, προ ημερών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη δικαιοσύνη ότι προστατεύει τους ισχυρούς.
«Εχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται; Ακόμη και εγώ δεν μπορώ πολλές φορές να εξηγήσω κάποιες δικαστικές αποφάσει», είπε ο κ. Ρακιντζής, εννοώντας σαφώς ότι οι υποθέσεις ισχυρών κλείνουν με απαλλακτικά βουλεύματα…
Χτες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, ως υπεύθυνος για την έρευνα διάπραξης τυχόν ποινικών αδικημάτων από δικαστές, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Ρακιντζή, ζητώντας του μάλιστα να δώσει κατάθεση την ερχόμενη Πέμπτη.
Δυσαρέσκεια
Πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξέφραζαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, λέγοντας ότι ως πρώην δικαστικός λειτουργός όφειλε να γνωρίζει πως ό,τι στοιχεία έχει έπρεπε να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη και να μη σπεύδει να καταγγέλλει δημοσίως, ισοπεδώνοντας έτσι ολόκληρο το δικαστικό κλάδο.
Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν και μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, Π. Μπρακουμάτσος, μίλησε με σκληρή γλώσσα σε βάρος του πρώην συναδέλφου του. «Στο βωμό του εντυπωσιασμού δεν πρόκειται να θυσιαστούν εξιλαστήρια θύματα. Ο κ. Ρακιντζής όφειλε -εάν είχε στοιχεία για συγκεκριμένους λειτουργούς- να τα αναφέρει και στη συνέχεια να τα παραδώσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για έλεγχο. Εάν όμως δεν έχει στοιχεία, τότε έχει διαπράξει ένα βαρύτατο ατόπημα».
ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ
Αντικείμενο έρευνας θα γίνουν όσα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, προ ημερών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη δικαιοσύνη ότι προστατεύει τους ισχυρούς.
«Εχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται; Ακόμη και εγώ δεν μπορώ πολλές φορές να εξηγήσω κάποιες δικαστικές αποφάσει», είπε ο κ. Ρακιντζής, εννοώντας σαφώς ότι οι υποθέσεις ισχυρών κλείνουν με απαλλακτικά βουλεύματα…
Χτες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, ως υπεύθυνος για την έρευνα διάπραξης τυχόν ποινικών αδικημάτων από δικαστές, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Ρακιντζή, ζητώντας του μάλιστα να δώσει κατάθεση την ερχόμενη Πέμπτη.
Έρευνες για στοιχεία περί διαφθοράς
Εισαγγελέας για τις αιχμές Ρακιντζή για τη Δικαιοσύνη
16/07/2010
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, προκάλεσαν τα όσα είπε στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής.

«Υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου», είχε πει ο κ. Ρακιντζής και είχε επισημάνει : «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από την σωρεία των καταγγελιών; Μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν». Ακόμη, ανέφερε ότι ο ίδιος υπήρξε 38 χρόνια δικαστής, όπως δικαστής ήταν ο πατέρας του αλλά και ο γιος του, και έτσι μπορεί να ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα».

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ακόμη ότι 450 διώξεις, που έχει στείλει στον εισαγγελέα, δεν γνωρίζει «σε ποιο στάδιο βρίσκονται» και πάντως «καμία δεν έχουν τελειώσει οριστικά».

Με αφορμή τις αιχμές και τα σαφή υπονοούμενα του κ. Ρακιντζή για κρούσματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη, ο κ. Τέντες ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ρούσσο Παπαδάκη. Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης κάλεσε ήδη τον κ. Ρακιντζή να καταθέσει μέσα συγκεκριμένα στοιχεία για τα όσα είπε. Η κατάθεσή του αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Προκαταρκτική έρευνα για δικαστική διαφθορά μετά τις καταγγελίες Ρακιντζή
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για δικαστική διαφθορά διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή καταγγελίες στη Βουλή του γενικού επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ο κ. Ρακιντζής στην έκθεση του κάνει λόγο για δραματική βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και για διακριτή μεταχείριση των επωνύμων από τη δικαιοσύνη.

Κατόπιν αυτού ο κ. Ρακιντζής έχει κληθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τα στοιχεία που διαθέτει.

Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, κάλεσε, για την ερχόμενη εβδομάδα, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να καταθέσει, για όσα ανέφερε περί Δικαιοσύνης, κατά την ακρόασή του στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρακιντζής ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε εκφράσει, μεταξύ των άλλων, την απορία εάν έχει γίνει γνωστό κάποιος επώνυμος να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών, προσθέτοντας ότι «μόνον εξαιρέσεις υπάρχουν».
……………………………………………………………..
H Ελληνική “Δικαιοσύνη” εχθρός του λαού – Η απόφαση για τα αναδρομικά των βουλευτών
Του Γιάννη Αποστολίδη*

Οι σκέψεις που ακολουθούν γράφονται λήγοντος του παράξενου έτους 2015 και έχουν αφορμή την επιδίκαση αναδρομικών στους συνταξιούχους βουλευτές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική δήθεν Δικαιοσύνη, δηλαδή η συντεχνία των δικαστών και των εισαγγελέων, που ευθύνεται κυρίως αυτή για την οικτρή κατάσταση της Χώρας μας, μένει στο απυρόβλητο ενώ βρίσκεται πίσω και από αυτήν την σκανδαλώδη διεκδίκηση αναδρομικών από τους συνταξιούχους βουλευτές, αφού η υπόθεση αυτή έχει τη νομική ρίζα της στα αναδρομικά που πήραν εκβιαστικά οι δικαστικοί το 2008, σε εφαρμογή της αριθμ. 13/2006 απόφασης του Μισθοδικείου, της πιο βρώμικης από καταβολής της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Με βάση μάλιστα την ίδια αυτή απόφαση έγινε και η ανάκτηση με την αριθμ. 88/2013 του Μισθοδικείου των περικοπών (το 2012) των δικαστικών αποδοχών, καθώς και η δικαστική αναγνώριση και νέων αναδρομικών τους το 2013, όπως επίσης για τους συνταξιούχους βουλευτές το 2014, και έτσι επιβεβαιώνεται ότι η θεσμοθετημένη διαφθορά καλά κρατεί στη χώρα μας από το… 500 πΧ, οπότε καθώς διασώζει ο Στοβαίος «Δημοκράτης ιδών κλέπτην υπό των ένδεκα απαγόμενον, Άθλιε, είπε, τι γαρ τα μικρά έκλεπτες αλλ’ ου τα μεγάλα, ίνα και εσύ άλλους απήγες», δηλαδή, κάποιος ονόματι Δημοκράτης όταν είδε ένα κλεφτρόνι να το πηγαίνουν φυλακή, του λέει, βρε άθλιε, έκλεβες ψιλοπράματα, ενώ αν έκλεβες εκατομμύρια θα πήγαινες εσύ τους άλλους φυλακή, γιατί θα ήσουν εσύ νομοθέτης και δικαστής. Για να καταλάβει κανείς το τι «νόμιμη» κλεψιά είχε πέσει, το που εκτίναξε τις αποδοχές των δικαστικών η βρώμικη 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου (πέρα από τα αναδρομικά που πήραν, 140.000 ευρώ μέσο όρο ο καθένας) αρκεί να γίνει η εξής σύγκριση των πριν τις περικοπές αποδοχών των υπαγομένων στο ειδικό μισθολόγιο, με 17 χρόνια υπηρεσίας και τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ο στρατιωτικός (ταγματάρχης) είχε ετήσιες αποδοχές 28.796 ευρώ, ο πανεπιστημιακός (αναπληρωτής καθηγητής) 43.420 και ο δικαστικός (εφέτης) 82.547!!!
Συνεχίζουμε.
Με την αριθμ. 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου (δικαστήριο συγκροτούμενο από 3 δικαστικούς, 3 καθηγητές πανεπιστημίου και 3 δικηγόρους, αρμόδιο για την εκδίκαση διαφορών από δικαστικές αποδοχές) εξομοιώθηκαν οι αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων (και αυτομάτως αναλογικά ΟΛΩΝ των 6000 δικαστικών και των ομόσιτων μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ) προς τις πρωτοφανείς αποδοχές ΕΝΟΣ ατόμου, του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Το κόστος αυτής της απόφασης του Μισθοδικείου ξεπερνούσε τα δύο δισεκατομμύρια. Άλλωστε γι’ αυτόν το λόγο οι καθηγητές πανεπιστημίου που μετείχαν στη σύνθεσή του μειοψήφισαν, με το σκεπτικό ότι, λόγω του σωρευτικού αποτελέσματος, αυτή η απόφαση «κινδυνεύει να εξουθενώσει τα οικονομικά της χώρας με συνέπεια την πρακτική αδυναμία του Κράτους να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του», όπως και έγινε!
Τι μπορούσε να κάνει η τότε κυβέρνηση Καραμανλή για να αποσοβήσει τα καταστρεπτικά αποτελέσματα αυτής της απόφασης; Εδώ χρειάζεται να εξηγηθεί το εξής: Η απόφαση του Μισθοδικείου έχει το εξής σκεπτικό: Κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματικές οι αποδοχές οποιουδήποτε λειτουργού ή υπαλλήλου του δημοσίου κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δικαστικές αποδοχές. Ας μην εξετάσουμε εδώ την ορθότητα αυτής της κρίσης. Πάντως η λογική, δίκαιη και νομικά ορθή συνέπεια αυτής της παραδοχής θα ήταν να ακυρώσει αυτό το δικαστήριο κατά το ισόποσο της υπέρβασης τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ. Αντί γι αυτό έγινε το εξής απίστευτο: Για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης (!!!) το δικαστήριο ανέβασε τις δικαστικές αποδοχές στο ύψος των αποδοχών του προέδρου της ΕΕΤΤ!!! Έτσι, με βάση την απόφαση του Μισθοδικείου έβγαιναν περίπου 200.000 ευρώ αναδρομικά κατά μέσο όρο για κάθε δικαστικό και μέλος του ΝΣΚ. Δηλαδή τινάσσονταν στον αέρα τα οικονομικά της Χώρας. Λοιπόν, τι μπορούσε και τι έπρεπε κατά Νόμο να γίνει; Έπρεπε να μειώσει η κυβέρνηση τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ κατά το ποσό που το ίδιο το Μισθοδικείο τις έκρινε αντισυνταγματικές, δηλαδή να τις κατεβάσει στο ύψος των αποδοχών των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Δεν θα επρόκειτο για περικοπή αποδοχών αλλά για αποκατάστασή τους στο νόμιμο ύψος. Αλλά ποιος έπρεπε να συμβουλεύσει την κυβέρνηση να κάνει αυτήν τη νόμιμη ενέργεια; Φυσικά οι φυσικοί σύμβουλοι του Κράτους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά δεν το έκαναν. Γιατί; Διότι απλούστατα φρόντισαν σε ανύποπτο χρόνο να βάλλουν στο Σύνταγμα τη διάταξη αριθμ. 100Α με την οποία εξομοιώθηκαν οι αποδοχές τους προς τις δικαστικές αποδοχές, δηλαδή είχαν παχυλό συμφέρον να μην εξουδετερωθούν τα αποτελέσματα της απόφασης του Μισθοδικείου.
Έτσι αντί να κάνει αυτήν τη νόμιμη και σωτήρια ενέργεια, η κυβέρνηση Καραμανλή συμβιβάστηκε με τους δικαστές και τους έδωσε, με την ΚΥΑ 2/10601/0022/30.1.2008, συνολικά 830.000.000 ευρώ αναδρομικά και αύξηση των αποδοχών τους, με το Ν 3691/2008, γύρω στο 80%. ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Αλλά πως συνδέονται αυτά; Ας το εξηγήσουμε:
Κατά το Σύνταγμα ( άρθρο111 παρ. 2 που διατηρεί την ισχύ του Ζ/1975 Ψηφίσματος) η βουλευτική αποζημίωση, με βάση την οποία ορίζεται και η βουλευτική σύνταξη, είναι ίση με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου. Λοιπόν, προσέξτε και φρίξτε: Οι συνταξιούχοι βουλευτές, μετά την παροχή των αναδρομικών 830.000.000 ευρώ προς τους δικαστικούς, είχαν διεκδικήσει με αγωγές κατά του Κράτους τα ίδια αναδρομικά και μάλιστα με μέτρο υπολογισμού τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Αλλά οι αγωγές τους απορρίφθηκαν με τις αποφάσεις αριθμ. 2 και 3/2013 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που τρομοκρατημένο από την λαϊκή αγανάκτηση που σίγουρα θα ξεσπούσε, όπως πρέπει να ξεσπάσει και τώρα, ανακάλεσε την προγενέστερη αριθμ. 2078/2010 της ίδιας Ολομέλειας που δικαίωνε τους βουλευτές, κρίνοντας αυτή τη φορά (κατ’ αποδοχή του σκεπτικού κατώτερου δικαστηρίου, της αριθμ. 13/2012 αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών!) ότι εκείνα τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστές, τα 140.000 ευρώ μέσο όρο ο καθένας, δεν συνιστούσαν αναδρομική αύξηση τακτικών αποδοχών (οπότε ίδια αύξηση θα εδικαιούντο, κατά το Σύνταγμα, και οι συνταξιούχοι βουλευτές) αλλά έκτακτη εφάπαξ παροχή προς αυτούς για τον εξής λόγο: Διότι από το 2003 μέχρι το 2007 υπήρξε, λένε αυτές οι αποφάσεις, «πρόσθετος μεγάλος φόρτος εργασίας για τους δικαστικούς λειτουργούς…… και για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους…… αφενός εξαιτίας της εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών……… αφετέρου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων……». Τι πρόστυχο σκεπτικό! Και πρέπει να πω ότι δεν πρέπει να φοβούμαστε τα λόγια μας όταν αναφερόμαστε σε εκείνους που δεν φοβήθηκαν τις πράξεις τους. Δηλαδή ουσιαστικά μας είπε αυτό το δικαστήριο ότι ενώ η νεολαίοι μας ως εθελοντές έδιναν την αλκή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι δικαστές και τα μέλη του ΝΣΚ τα τσέπωναν χοντρά, επειδή τσακίστηκαν στην κούραση από αυτούς τους Αγώνες και από τους μετανάστες – και εκείνοι οι εθελοντές που δούλεψαν χωρίς τσακιστή δεκάρα για την έστω εφήμερη δόξα της πατρίδας τώρα ρέβουν στην ανεργία και την κατάθλιψη ή πήραν τον δρόμο για την ξενιτιά. ΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΙΣΧΡΑ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ Η ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ. Βέβαια, όπως είπα, ο πραγματικός λόγος της απόρριψης των αγωγών των συνταξιούχων βουλευτών ήταν ότι αν γινόταν δεκτές θα ξεσπούσε σάλος και θα έρχονταν στην επιφάνεια ότι το νομικό θεμέλιο της «δικαίωσης» των βουλευτών ήταν η αριθμ. 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου, που έδωσε τα αισχρά αναδρομικά στους δικαστικούς. Λοιπόν, τα δικαστήρια προστάτεψαν αυτήν την πλουτοφόρα γι’ αυτούς απόφαση από τις παρενέργειές της, δηλαδή από την επιδίκαση 200 – 300 χιλιάδων ευρώ σε καθέναν από τους γύρω στους 700 συνταξιούχους βουλευτές που είχαν τότε κάνει αγωγή για να πάρουν και εκείνοι εκείνα τα πρώτα αναδρομικά των δικαστών. Αλλά όπως προανέφερα, η απόφαση αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου, πέρα από τα αναδρομικά που επιδίκαζε στους δικαστές προκάλεσε και την θηριώδη αύξηση ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ με τροπολογία στο νόμο 3691/2008 – πρόκειται, τι σατανική σύμπτωση, για το νόμο περί βρώμικου χρήματος…. Επομένως σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι βουλευτές επικαλούμενοι την αύξηση των δικαστικών αποδοχών διεκδικούσαν αντίστοιχη αύξηση βάσει αυτού του νόμου και του Ζ/1975 Ψηφίσματος, δεν θα μπορούσε να απορρίψει το δικαστήριο, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τις απαιτήσεις τους για αναδρομικά, αφού δεν μπορούσε βέβαια να πει ότι και αυτές οι (τακτικές και όχι έκτακτες!) αυξήσεις στους δικαστές δόθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τους οικονομικούς μετανάστες! Λοιπόν, η Δικαιοσύνη παγιδευμένη στο παλιό της αμάρτημα, στην αριθμ. 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου, επιδίκασε δια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα νέα αναδρομικά στους συνταξιούχους βουλευτές ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΚΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, δηλαδή θα υπάρχει πάντοτε μια ανοιχτή πληγή για τα δημόσια οικονομικά και μια αιτία διασυρμού του κορυφαίου θεσμού της δημοκρατίας μας, της Βουλής.
Και θα ρωτήσει κάθε απελπισμένος έλληνας, τι μπορούμε να κάνουμε;
Αν ο Χαρίλαος Τρικούπης έγραφε άρθρο με τίτλο «Τι πταίει;» αντί για το «Τις πταίει;» που έγραψε, αν δηλαδή η πολιτική κουλτούρα μας προέτρεπε να επιδιδόμαστε περισσότερο στον εντοπισμό των αιτιών αντί των αίτιων της κακοδαιμονίας μας, τότε η μοίρα της Χώρας θα ήταν πολύ διαφορετική, θα είχαν ίσως αποφευχθεί και μεγάλες εθνικές καταστροφές. Έτσι και τώρα, αντί μόνο να στηλιτεύουμε τους συνταξιούχους βουλευτές και να κάνουμε εκκλήσεις στο εθνικό φιλότιμό τους για να παραιτηθούν από τα αισχρά αναδρομικά (πρέπει να το κάνουμε και αυτό αλλά όχι κυρίως αυτό), ας κοιτάξουμε να θεραπεύσουμε το κακό στη ρίζα του, δηλαδή να εξαλείψουμε τις αιτίες που το προκαλούν. Και για να γίνει αυτό πρέπει α) Με την πρώτη ευκαιρία, δηλαδή με την πρώτη Αναθεωρητική Βουλή πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος που ορίζει ότι «Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους». Αυτή η διάταξη υπέστη ερμηνευτική κακουργία από το 1986 και μετά, αφότου θεωρήθηκε νομολογιακά ότι καμιά κατηγορία δημοσίων λειτουργών ή υπαλλήλων (αλλά ούτε και ένα μόνο άτομο, σύμφωνα με την αισχρή αριθμ. 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου) δεν δικαιούται να πάρει αποδοχές μεγαλύτερες από τις δικαστικές. Αυτή η νομολογία (που ήδη συνιστά και νομοθετική διάταξη, άρθρο 57 Ν 3691/2008) πέραν των άλλων εμποδίζει το Κράτος και γενικά τον δημόσιο τομέα να προσλαμβάνει ειδικό εξειδικευμένο προσωπικό ακόμα και από την διεθνή αγορά, τόσο μάλιστα απαραίτητο στις συνθήκες κρίσης που προβλέπεται μακροχρόνια. Βέβαια αυτή η συνταγματική διάταξη ,88 παρ. 2, θα ήταν ανώδυνη αν δεν ερμηνευόταν τόσο διεστραμμένα, αν δηλαδή δεν θεωρούσαν τα ιδιοτελή για τους δικαστές δικαστήρια ότι σε αυτήν θεμελιώνεται αδικοπραξία του Δημοσίου και υποχρέωσή του προς αποζημίωση των δικαστών αν τυχόν δοθούν σε κάποια κατηγορία λειτουργών ή υπαλλήλων αποδοχές μεγαλύτερες από τις δικαστικές χωρίς ταυτόχρονη αύξηση και των δικαστικών αποδοχών. β) Πρέπει έστω και τώρα, έστω και τόσο αργά να ακυρωθούν αναδρομικά οι από το 2003 μέχρι το 2007 αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ κατά το ποσό που υπερέβαιναν τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων ώστε να εξαλειφθεί η νομική βάση της απόφασης αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου και να γίνουν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για να θεραπευθούν όσο είναι δυνατό οι καταστροφικές για τα δημόσια οικονομικά αλλά κυρίως για το κύρος του βουλευτικού αξιώματος και του δικαστικού λειτουργήματος συνέπειες αυτής της απόφασης. Και πρέπει εδώ να σημειώσω ότι οι αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ, στο ύψος των οποίων αύξησε το Μισθοδικείο τις δικαστικές αποδοχές, ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διότι ο νόμος (παρ. 9 άρθ. 3 Ν 2867/2000) που εξουσιοδοτούσε τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών όριζε ότι μπορούν να τις καθορίζουν «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» εννοώντας φυσικά παρέκκλιση από διατάξεις τυπικών νόμων και όχι συνταγματικών διατάξεων, ενώ, όπως έκρινε το Μισθοδικείο, οι αποδοχές αυτές παραβίαζαν συνταγματικές διατάξεις, τις 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 Συντ. και άρα η ΚΥΑ που τις καθόρισε βρισκόταν εκτός του εξουσιοδοτικού πλαισίου και συνεπώς ήταν παράνομη , λόγος άλλωστε και αυτός (που δεν πρόσεξε το Μισθοδικείο…) για τον οποίο δεν μπορούσαν αυτές οι αποδοχές να επεκταθούν (αλλά επεκτάθηκαν…) στους δικαστικούς (ad hoc ΑΠ 95/2011).

Και εν κατακλείδι έχω να προτείνω κάτι: Ας μπούμε με γέλιο και χαρά στο έτος 2016 που ανέτειλε. Και μπορούμε να γελάσουμε μέχρι δακρύων, να ξεκαρδιστούμε και νε πέσουμε ξεροί απ’ τα γέλια (και να πλαντάξουμε στο κλάμα) αν σκεφτούμε τα εξής: Ότι η απόφαση αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου λέει ότι ο νομοθέτης, δηλαδή οι βουλευτές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρανόμησαν μη εξισώνοντας τις δικαστικές αποδοχές με τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ. Αποδίδοντας λοιπόν παρανομία στους βουλευτές, καταδικάστηκε το Κράτος σε αδικοπρακτική αποζημίωση των δικαστών βάσει του άρθρου 105 του ΕισΝΑΚ. Μεταξύ όμως των βουλευτών που, κατά το Μισθοδικείο, παρανόμησαν, είναι και οι συνταξιούχοι βουλευτές που τώρα ζητούν τα πολυσυζητημένα αυτές τις μέρες αναδρομικά! Και ζητούν αυτά τα αναδρομικά οι βουλευτές επικαλούμενοι την αριθμ. 13/2006 απόφαση του Μισθοδικείου, δηλαδή επικαλούμενοι την δική τους παρανομία!!! Σου λένε δηλαδή, Έλληνα πολίτη, οι συνταξιούχοι βουλευτές τα εξής: Η παρανομία μας, ημών των πρώην βουλευτών, θεμελίωσε τα αναδρομικά των δικαστικών. Οι δικές μας συντάξεις είναι κατά το Σύνταγμα συνάρτηση των δικαστικών αποδοχών. Άρα πλήρωνε, φορολογούμενε πολίτη, τους δικαστές για την παρανομία μας, και μετά γύρνα πλήρωνε και σε εμάς για την ίδια παρανομία μας!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>