«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ «ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΗΛΙΟ, ΓΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: ßß49 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
26.12.2015

 ΜΙΚΡΟ 11

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΥΛΗ.
Η κλασσικη πραγματικοτητα διαφερει απο την σχετικη και αυτη απο την κβαντικη και αυτη απο την κοσμολογικη και αυτη απο την ενοποιημενη πραγματικοτητα.

Τα παντα, στο συμπαν, στον ηλιο, στην Γη και στον ανθρωπο περιγραφονται σημερα υπο την μορφη των κβαντοτεμαχιδιων, δηλαδη των κβαντων, την μη τεμνομνη μοναδα της υλης και της ενεργειας (3, 4).

Η υλη ειναι το μεγεθος καθε διαστασεων που παιρνει στο χωρο την θεση του χωρις ομως αυτος να αποτελει το χαρακτηριστικο της.

Η στις ζωσες μορφες συγκεντρωθησα υλη και ενεργεια ονομαζεται Φυση, με ιδιοτητες οι οποιες εξαρτωνται απο τα οργανικα στοιχεια τους.

 

 

Ο διαχωρισμος των κβαντοτεμαχιδιων σε Βοζονια και Φερμιονια ειναι καθωριστικος για την δομη της συμβατικης θεωριας των στοιχειωδων τεμαχιδιων και της επεκτασης αυτων που ειναι γνωστη ως υπερσυμμετρια.

Εαν το τεμαχιδιο, υπηρξε αρχικως ενα Βοσονιο, ειναι το υπερταιρι ενος Φερμιονιου και αντιστροφα.

Το στανταρτ μοντελο της υλης αποτελειται απο εξη Κβαρκς, εξη Λεπτονια, πεντε γνωστα
Βοζονια και ενα αιτηματικο εκτο, το Higgs-Βοζονιο, και τρεις απο τις τεσσερες
φυσικες δυναμεις, δηλαδη απο την ασθενη και ισχυρα πυρηνικη και απο την ηλεκτρομαγνητικη δυναμη, Το μοντελο αυτο της υλης δεν ειναι μονο αστηριχτο αλλα και ελλειπες.

Δεν διατυπωνει τιποτε για την βαρυτητα και δεν εξηγει την Μαζα της υλης.

Ουδεις απο τους φυσικους και αστρονομους εως σημερα γνωριζει (5, 9), γιατι το συμπαν αποτελειται απο στοιχειωδη τεμαχιδια με τις χαρακτηριστικες μαζες και φορτωσεις τους. Γιατι π.χ. υπαρχουν τεσσερες φυσικες δυναμεις και οχι πεντε ‘η μονο τρεις ‘η ισως μονο μια;

Γιατι επιδρουν η ασθενης και ισχυρα πυρηνικη δυναμη μονο σε μικροσκοπικο πεδιο σε αντιθεση με την ηλεκτρομαγνητικη δυναμη και την βαρυτητα οι οποιες μπορουν
να επιδρουν στον χωρο χωρις περιορισμους απο την αποσταση;

Τα Λεπτονια ειναι η πηγη των ηλεκτρονιων και των νεοτρινος.

Τα Κβαρκς και τα Λεπτονια μαζι ονομαζονται Φερμιονια.

Στα Βοζονια ανηκουν τα Φωτονια και τα Γκλουονια.

Τα Γλουονια ειναι κβαντοτεμαχιδια της ισχυρας πυρηνικης δυναμης.

Περισσοτερο απο 99 % της μαζας ολων των αντικειμενων, που κατα καποιο τροπο εμφανιζονται στην ανθρωπινη καθημερινοτητα, ενωνονται στα
Νουκλεονια.

Οι μαγνητικες ιδιοτητες των στοιχειωδων τεμαχιδιων κατα την διαρκεια περιστροφης γυρω απο τον εαυτο τους, ονομαζονται Σπιν.

Τεμαχιδια με ολοκληρο αριθμο περιστροφικης ορμης (Φωτονια, Γκλουονια) ονομαζονται Βοζονια και με κατα το ημισυ αριθμου Σπιν (Ηλεκτρονια, Πρωτονια, Νεοτρονια) ονομαζονται Φερμιονια.

Η σχεση μεταξυ Φερμιονιων και Βοσονιων ονομαζεται υπερσυμμετρια (7).

Νουκλεονια = Πρωτονια + Νεοτρονια = Κβαρκς + Γλουονια
Πρωτονια = Κβαρκς + Γλουονια = ηλεκτρικως ουδετερα
Ηλεκτρονια = περιστρεφονται εντος των Ορμπιταλε τους πυρηνες των ατομων
και ειναι αρνητικα φορτισμενα.

Η αντιυλη των ηλεκτρονιων ειναι τα Ποσιτρονια.
Χαντρονια = ολα τα στοιχειωδη τεμαχιδια, οπως τα Νουκλεονια τα οποια δια
της ισχυρας πυρηνικης δυναμης αλληλοεπιδρουνται μεταξυ τους
= (up-Κβαρκ) + (strange-Κβαρκ) + (down-Κβαρκ).
Πρωτονιο = 2 (up-Κβαρκ) + 1 (down-Κβαρκ)
Νεοτρονιο = 2 (down-Κβαρκ) + 1 (up-Κβαρκ)

Τα ως ανω στοιχειδη τεμαχιδια της υλης ανηκουν σε τρεις οικογενειες της υλης.
Καθε οικογενεια περιεχει δυο Κβαρκς, ενα ηλεκτρονιο ‘η ενα συγγενες του ηλεκτρονιου, δηλαδη το Νεοτρινο.

Αυτου του ειδους στοιχειωδων τεμαχιδιων εχουν στις τρεις οικογενειες της υλης τις ιδιες ιδιοτητες, με εξαιρεση της Μαζας η οποιοα απο οικογενεια σε οικογενεια αυξανεται.

Για την κινηση ενος ηλεκτρονιου εναντι της διαφορας δυναμικου των 1 Volt, χρειαζεται μια ενεργεια του μεγεθους 1 Volt του ηλεκτρονιου (1eV). Λογω απλοποιησεως χρησιμοποιουν οι Φυσικοι την ιδια μοναδα μετρησεως και για την Μαζα της υλης (E = m x c εις την 2).

Οικογενεια 1 up down Ηλεκτρονιο Ηλεκτρονιο

Μαζα 3ΜeV 7MeV 0 0,5MeV

Οικογενεια 2 charme stange Myon-Νεοτρινο Μyon

Μαζα 1,2 GeV 120 MeV 0 106 MeV

Οικογενεια 3 top botton Tauon-Νεοτρινο Tauon

Μαζα 174 GeV 4,3 GeV 0 1,8 GeV

Οι τεσσερες δυναμεις της φυσεως με τα στοιχειωδη τεμαχιδια τους και με τις
Μαζες αυτων εχουν ως εξης:

Δυναμεις Τεμαχιδια Μαζες ισχυρα πυρηνικη Γλουονιο 0 ασθενης πυρηνικη Βοζονιο 80 – 91 ηλεκτρομαγνητικη Φωτονιο 0 Βαρυτητα Βαρυτονιο 0

Η Μαζα της υλης, η οποια μετριεται με το βαρος και την μεταβλητη επιταχυνση της Γης, ειναι ενα προ’ι’ον της φαντασιας του ανθρωπινου εγκεφαλου.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν ειναι σε θεση να κατανοη χαοτικες καταστασεις και
Fractals και να συμπεριλαμβανει αυτα σε μια συνθετη εγκεφαλικη δομη σαν μια
αυτοματοποιημενη μηχανη που επεξεργαζεται πληθωρα πληροφοριων.

Για τον
λογο αυτο υφισταται η υπονοια, οτι ο συμπαντας κοσμος δεν ειναι μονο ιδιομορφος απ’ οτι θεωρει ο ανθρωπος αλλα οτι ειναι ιδιαιτερα ιδιομορφος απ’ οτι θα μπορουσε να θεωρηση ο ανθρωπος (3, 6).

ΣΥΜΠΑΝ.
Το Συμπαν στο οποιο υπαρχει το ηλιακο μας συστημα παρουσιαζει τα εξης χαρακτηριστικα:

• Η υλη του αποτελειται απο ατομα, τα οποια αποτελουνται απο
Κβαντοτεμαχιδια (7).
• Τα κβαντοτεμαχιδια αυτα εχουν και ιδιοτητες κυματων.
• Αντιμαχονται μεσα σ’ αυτο τεσσερις φυσικες δυναμεις
• Εχει μια εξελισσομενη χωροχρονικη δομη
• Περιεχει γαλαξιες, αστρα και πλανητες
• Τα συστηματα της Φυσικης εξελισσονται εντος του, σε καταστασεις
χαμηλης ενεργειας και μεγαλυτερης αταξιας

Τα αστροφυσικα «στρατευματα» του Συμπαντος (6) βρισκονται σε συνεχη αντιπαραθεση, χωρις ομως ολοκληρωτικες νικες και καθοδηγουνται απο τις
δυναμεις βαρυτητα, ηλεκτρομαγνητικη, ισχυρα πυρηνικη, ασθενης πυρηνικη,
και απο την εντροπια και θερμοδυναμικη.

Απο τα τρια βασικα αξιωματα της θερμοδυναμικης τα δυο πρωτα περιγραφουν ολες τις κυριες δραστηριοτητες στις πολυπλοκες δομες του συμπαντος.

Κατα το πρωτο αξιωμα της θερμοδυναμικης σε ενα κλειστο συστημα η ενεργεια δεν μεταβαλλεται, δηλαδη παραμενει σταθερη.

Το αξιωμα αυτο δεν επιτρεπει την πλαση της ενεργειας απο το τιποτε ‘η την εξαφανιση αυτης.

Το δευτερο θερμοδυναμικο αξιωμα διατυπωνει την καθημερινη παρατηρηση, οτι οι περισσοτερες φυσικες διαδικασιες δεν μετατρεπονται στην αρχικη τους κατασταση, δηλαδη το αξιωμα αυτο δεν επιτρεπει την διαδικασια επιστροφης.

Η θερμοτητα δεν μπορει ποτε να μεταφερθη απο ενα ψυχροτερο σωμα σε ενα σωμα με υψηλοτερη θερμοκρασια, δηλαδη το Perpetuum mobile.

Διατυπωνει το αξιωμα αυτο επιπλεον οτι η εντροπια ενος κλειστου συστηματος της Φυσικης συνηθως αυξανεται, μπορει να παραμεινη σταθερη αλλα ποτε δεν μειωνεται. Παρ’ ολα αυτα οι Φυσικοι κατωρθωσαν στην νεοτερη εποχη, με πολυπλοκα πειραματα, να αντιστρεψουν την συνηθεισμενη κατανομη της ταχυτητας των κβαντοτεμαχιδιων η οποια ειναι γνωστη ως κατανομη- Bolzmann.

Με τον τροπο αυτο και σε αντιθεση με το δευτερο θερμοδυναμικο αξιωμα παρατηρησαν πολλα και απολυτως νεα αποτελεσματα με ενδιαφερουσες συνεπειες (4).

Σε ενα τετοιο συστημα γινεται πραγματι δυνατη η κατασκευη μιας μηχανης με συντελεστη αποδοσης μεγαλυτερη απο το 100 % (Perpetuum mobile) Μια παρομοια κατασταση και σε αντιθεση με το δευτερο αξιωμα της θερμοδυναμικης παρατηρειται και στην Κορωνα του Ηλιου μας.

Πρεπει συνεπως να υπαρχη ενας ακομη αγνωστος μεχρι σημερα μηχανισμος που κανει δυνατες τετοιες αντιφασεις προς τα θερμοδυναμικα αξιωματα.

Το κυριο κατασκευαστικο υλικο του συμπαντος το οποιο ρεει απο τα βαθη του χωρου ειναι το υδρογονο, το οποιο παιζει τον κυριο ρολο για την δημιουργια γαλαξιων, αστερων και πλανητων.

Το ατομο υδρογουνου απορροφα μονο την ακτινοβουλια που το ιδιο εκπεμπη.

Εκπεμπει δε πεντε σειρες ακτινοβουλιων, απο τις οποιες οι τρεις ειναι υπερυθρες (0,77-
100 μm), μια υπεριωδης (100-3000 Ängström) και μια του φασματος του
ορατου φωτος (4000-7700 Ängström).

Η μεταπηδηση του ατομου του υδρογονου απο μια κανονικη κατασταση σε μια αλλη λαμβανει χωρα με αποβολη ενεργειας υπο μορφη ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβουλιας η οποια κατα τους υπολογισμους εχει ενα μηκος κυματος λ = 21,104 εκατοστα (9).

Με το μηκος αυτο κυματος σημερα ερευναται η δομη του συμπαντος.

Οπως τουλαχιστον φαινεται, το υδρογονο στον Γαλαξια μας ειναι συγκεντρωμενο στο εσωτερικο των μεγαλων σπειροειδων βραχιονων που περιστρεφονται γυρω απο
το γαλακτικο κεντρο.

Επισης και τα εκτος του γαλαξια μας χωρου συγκεντρωμενα νεφοι εκπεμουν ραδιοκυματα μηκους 21,104 εκατοστα.

Το μοριο του υδρογονου αποτελειται απο δυο συνδεδεμενα μεταξυ τους πρωτονια
και δυο ηλεκτρονια.

Η χημικη ενωση μεταξυ των ατομων δεν μπορει να
εξηγηθη κατα τον κλασσικο τροπο αλλα μονο ως κβαντοφυσικο φαινομενο.

Μεταξυ των μοριων υδρογονου στα αερια νεφη του συμπαντος οι επιδρουσες ελξεις ειναι τοσο μεγαλυτερες οσο μικροτερη ειναι η μοριακη αποσταση δυο ατομων, δηλαδη οσο μεγαλυτερη ειναι η πυκνοτητα του υδρογονου.

ΗΛΙΟΣ.
Ο ηλιος του ηλιακου μας συστηματος εχει μια διαμετρο περιπου των 1.390.400 χιλιομετρων, δηλαδη 109 φορες μεγαλυτερη απο αυτην της Γης και ο χωρος

τον οποιον καταλαμβανει ειναι ενα εκατομμυριο φορες μεγαλυτερος απ’ αυτον της Γης. Ειναι μια τεραστια σε δινη ευρισκομενη μπαλα απο πολυ ζεστα αερια,
κυριως υδρογονου.

Στο εσωτερικο του ηλιου επικρατει μια θερμοκρασια περιπου των 15 εκατομμυριων βαθμων Κελσιου και η πιεση ειναι τοσο ιαχυρη ωστε οι πυρηνες του υδρογονου να συγχωνευονται σε ατομα του στοιχειου Ηλιου.

Στην διαδικασια αυτη απελευθερωνονται τεραστιες ποσοτητες ενεργειας και στον Ηλιος μειωνεται ανα δευτερολεπτο 4 δισεκατομμυρια χιλιογραμμα της μαζας του.

Στην επιφανεια του Ηλιου επικρατει μια θερμοκρασια των περιπου 5500 βαθμων Κελσιου.

Πανω απο την «Φωτοσφαιρα» του Ηλιου βρισκονται κατα σειρα η «Χρωματοσφαιρα» και η «Κορωνα».

Η Φωτοσφαιρα εχει ενα παχος 300 χιλιομετρα στην οποια η θερμοκρασια δεν υπερβαινει τους 5500 βαθμους Κελσιου, ενω η Κορωνα απο πανω της η οποια εκτεινεται με τις παρυφες της περαν απο τις τροχιες των πλανητων του ηλιακου μας συστηματος εχει θερμοκρασια πανω απο ενα εκατομμυριο βαθμους Κελσιου.

Κατα το δευτερο ομως θερμοδυναμικο αξιωμα δεν μπορει να μεταφερθει θερμοτητα απο μια ποιο κρυα περιοχη σε μια θερμη.

Εδω βρισκεται κρυμενο ενα παραδοξο της θερμοδυναμικης. Πρεπει συνεπως να υπαρχη ενας ακομη αγνωστος μηχανισμος που μπορει να μεταφερη κινητικη ‘η μαγνητικη ενεργεια απο την Φωτοσφαιρα ‘η και ακομη απο ποιο βαθιες περιοχες προς την Κορωνα δια μεσω προφανως καμπυλωτων ροων αεριων ‘η δια μεσω μεταγωγης μαγνητικων πεδιων. Σε σχεση με την υψηλη θερμοκρασια της εκπεμπει το πλασμα της Κορωνας ακτινες κατα την μεγαλυτερη ποσοτητα στο υπεριωδες, υπερ υπεριωδες και στο
τομεα ακτινων γ του φασματος φωτος.

Παραλληλα δημιουργει μια προς τα εξω κατευθυνομενη πιεση η οποια υπερβαινει την απο κατω ευρισκομενη τεραστια μαζα και επιτρεπει την αποβολη ροων φορτισμενων τεμαχιδιων προς τους πλανητες.

Ενω η ταχυτητα των ροων αυτων απο τον Ηλιο δεν υπερβαινουν τα 400 χιλιομετρα ανα δευτερολεπτο, επιταχυνονται μετα και φθανουν τα 800 χιλιομετρα ανα δευτερολεπτο. Μια χαρακτηρισικη ηλιακη εκροη απελευθερωνει
ενεργεια 100 περιπου ατομικων βομβων υδρογονου και εκτοξευει 1000 εκατομμυρια τοννους φορτισμενα τεμαχιδια στο συμπαν.

Ολο το δραμα της Φυσικης στο ηλιακο μας συστημα παιζεται στην αλληλεπιδραση της τασης της βαρυτητας να ελκη πραγματα και να δημιουργη δομες της Φυσικης και στην ταση της εντροπιας να επιδρα αντιθετα και να προσπαθη να φερη τα συστηματα της Φυσικης σε κατασταση αταξιας και να τα διαμοιραση χωρικα σε μεγαλες αποστασεις.

Η δυναμη της βαρυτητας διατηρει τον Ηλιο μας στην θεση του και ελκει την υλη αυτου προς το κεντρο.

Εαν δεν επιδρουσε μια αντιθετη δυναμη, η βαρυτητα θα μετεβαλε πολυ γρηγορα τον Ηλιο μας σε μια μαυρη τρυπα διαμετρου μονο μερικων χιλιομετρων.

Δια των πιεστικων ομως δυναμεων, που επιδρουν προς τα εξω, εμποδιζεται κατι τετοιο. Οι πιεστικες αυτες δυναμεις ειναι αποτελεσμα των πυρηνικων αντιδρασεων, που λαμβανουν χωρα στο εσωτερικο του Ηλιου μας.

Στις αντιδρασεις αυτες με την τηξι ενος Νουκλεονιου δημιουργειται ενας πυρηνας απο το ισοτοπο του υδρογονου Θεοδωριο και απελευθερωνεται ενα Ποσιτρονιο και ενα Νεοτρινο. Το Νεοτρινο εξαφανιζεται στον χωρο, χτυπα και καταστρεφει ενα Ηλεκτρονιο και απελευθερωνει ακτινες γ.

Κατα την τηξι δημιουργειται το Ισοτοπο Ηe-3 με αποτελεσμα την απελευθερωση ακομη περισσοτερης ακτινοβουλιας γ.

Απο την τηξι δυο πυρηνων Ηe-3 προκυπτει ενας πυρηνας απο Ηe και δυο Φωτονια με αποτελεσμα οι δυο πυρηνες υδρογονου και ενας πυρηνας Ηe-4 να ζυγιζουν 7/10 απο το 1% λιγωτερο απ’ οτι ο αρχικος πυρηνας.

Η διαφορα της Μαζας μετατραπηκε σε ενεργεια. Με τον ως ανω τροπο παραγει ο Ηλιος μας 98 % της ενεργειας του.

Οι αντιδρασεις αυτες εκτος απο ενεργεια παραγουν και εντροπια και αφηνουν τα τεμαχιδια εντος του Ηλιου μας να κινουνται τυχαια,
διατηρωντας ετσι την γνωστη δομη του. Εαν π.χ. απομονωνταν κατα καποιο τροπο η δυναμη της βαρυτητας, ο Ηλιος μας θα αρχιζε αμεσως να διαστελλεται, εως οτου η πυκνοτητα της υλης του αραιωθει στα μεγεθη της πυκνοτητας του ενδοαστρικου χωρου, που θα σημαινε και την καταστροφη του.

ΓΗ.
Ενω το ηλιακο μας συστημα με τον πλαντη Γη και τους αλλους πλανητες εντος του Γαλαξια μας πλαναται χωρις διακοπη δια του συμπατος χωρου, το μηκος και η μορφη της τροχιας της Γης γυρω απο τον Ηλιο υποκεινται σε μεταβολες οι οποιες λαμβανουν χωρα με ενα καθωρισμενο ρυθμο. Οι κεκλιμενες και δονουμενες κινησεις καθωριζουν κατα ποσο χρονο και εντατικοτητα επιδρα το ηλιακο φως σε μια περιοχη της γηινης επιφανειας. Χωρις την σταθεροποιητικη
επιδραση της Σεληνης η Γη στην τροχια της γυρω απο τον Ηλιο θα ταλαντευονταν οπως μια Σβουρα λιγο πριν απο την πτωση της. Ο πλανητης Γη
κινηται γυρω απο τον Ηλιο υπο μια αξονικη κλιση των 23 βαθμων και 27 λεπτων στο επιπεδο της κινησης. Γυρω απο εναν χαρακτηριστικο Ηλιο οπως ειναι ο δικος μας υπαρχει μια ζωνη-Goldilock, η οποια δεν ειναι πολυ ζεστη ουτε πολυ κρυα ετσι ωστε να υπαρχη στον πλανητη μας υγρο νερο. Αλλως αυτο θα ειχε εξατμισθει ‘η θα ειχε παγωσει εαν η τροχια του πλανητης μας ηταν πλησιεστερα ‘η ποιο απομακρυσμενη απο τον Ηλιο μας. Η μεγιστη πυκνοτητα ισχυος της ηλιακης ακτινοβουλιας επι της γηινης επιφανειας υπολογιζεται με περιπου 1 kW ανα τετραγωνικο μετρο σε αντιθεση με 62.000 kW ανα τετραγωνικο μετρο στην επιφανεια του Ηλιου μας. Η ηλιακη ακτινοβουλια φθανει στην γηινη επιφανεια κατω απο μια μικρη χωρικη γωνια και αραιωμενη (7 x 10 εις την πλην 5 Steradians). Περιπου 178000 TWa μικροκυματων της ηλιακης ακτινοβουλιας αντανακλωνται στα υψηλα στρωματα της γηινης ατμοσφαιρας. Η γηινη επιφανεια αντανακλα εκ μερους της περιπου 68000 TWa.
Η εξατμιση και η ανοδος του υδατος των ωκεανων απαιτουν περιπου 40000 TWa. Η ενεργεια της ηλιακης ακτινοβουλιας που ζεσταινει τον αερα και κινει τους ανεμους και τα θαλασσια κυματα ειναι σχετικα πολυ μικρη. Με την φωτοσυνθεση προσλαμβανει η βιομαζα περιπου 50 TWa με την βοηθεια της χλωροφυλης και την μεταβαλλει σε χημικη ενεργεια υπο την μορφη των

κοιτασματων υδρογονανθρακων εφ’ οσων αποδειχθει οτι η δημιουργια αυτων
ειναι βιολογικη. Τοτε στο φωτοσυνθετικο αντιδραστικο κεντρο του πληνητη
μας μετατρεπουν φυτα και μαρικα βακτεριδια οπως κυανοβακτεριδια ‘η ροδοψεουδομονας βιριτης ηλιακη ενεργεια σε υδατανθρακες, Προκειται για ενα πολυπλοκο συνδεσμο απο χλωροφυλη και αλλα μορια ο οποιος υπο την επιδραση του φωτος παραγει μια ηλεκτρικη ταση μεταξυ της εσωτερικης και εξωτερικης πλευρας μιας μεμβρανης. Η ταση αυτη βοηθει ωστε απο το CΟ2
της ατμοσφαιαρας να παραχθη σταφυλοσαχαρο (Γλυκοζη). Με τον τροπο αυτο εντος 700 εκατομμυριων ετων δημιουργηθηκαν ολα τα γνωστα και ακομη αγνωστα κοιτασματα υδρογονανθρακων. Για την υποθεση της βιολογικης δημιουργιας των κοιτασματων υδρογονανθρακων συνηγορει η υπαρξη υδρογονανθρακων ισοπρενο’ι’κης μορφης (Πρισταν και Βουταν), οι οποιοι
εντοπισθηκαν τοσο σε ιζηματογενεις πετρολογικους σχηματισμους οσο και στους ιδιους τους υδρογονανθρακες. Το ιδιο ισχυει και για τον εντοπισμο
σε σχετικα μεγαλη περιεκτικοτητα των πεντακυκλικων Τριτερπενων και
Στερινων, οι οποιοι ειναι δυο σπουδαιες ενωτικες κλασσεις, ως διαλυτικα πρ’ι’οντα για φυτικα και ζωικα λιποειδοι. Ως βασικα προ’ι’οντα για την δημιουργια υδρογονανθρακων θεωρουνται τα υπολοιματα των μικροοργανισμων (Πλακτον, Φοραμινιφερων). Εντος του πορωδες αποθεματικου πετρωματος ενος κοιτασματος υδρογονανθρακων και στο
υποκειμενο αυτου εντοπιζεται το Κερογεννο το οποιο υπο την επιδραση της θερμοκρασιας και πιεσης μπορει με τον χρονο να μεταβληθη σε υδρογονανθρακες. Παρ’ ολα αυτα μεχρι σημερα πειραματικως δεν εχει αποδειχθει η βιολογικη δημιουργια των υδρογονανθρακων απο την φαση πλακτον εως το τελικο προ’ι’ον.

Ο πλανητης Γη του ηλιακου μας συστηματος μπορει να δημιουργη και να διατηρη πολλες μορφες ζωης διοτι αυτες μεταξυ αλλων εξαρτωνται κατα την δημιουργια τους και απο νερο σε υγρα κατασταση. Οι ζωικες μορφες ομως μπορεσαν μονο τοτε να δημιουργηθουν οταν η γηινη ατμοσφαιρα δεν ηταν
ακομη τελειως εξελιγμενη , δηλαδη οταν σε αυτη δεν υπηρχε ελευθερο
Οξυγονο. Οργανικες ενωσεις οπως αυτες του ανθρακα εχουν την ταση παρουσια του οξυγονου να καιγονται ‘η με αλλο τροπο να οξειδωνονται σε CO2. Για τους ανθρωπους οι οποιοι χωρις οξυγονο θα πεθαιναν εντος μερικων λεπτων, μπορει να φαινεται παραξενο, οτι σε εναν πλανητη με ατμοσφαιρα που θα περιειχε ελευθερο οξυγονο, ποτε δεν θα ηταν δυνατη η γεννηση της ζωης και
κατ’ επεκταση η δημιουργια και η διατηρηση του ανθρωπου. Ο ατμοσφαιρικος
αερας της Γης περιεχει σημερα περιπου 20 % οξυγονο (σε παλαιοτερες γεωλογικες εποχες περιειχε περιπου 30 % οξυγονο) υπο μορφη μοριων του CO2. Η ενεργειακη σταθμη, κατα την οποιαν το μοριου του Ο2 συνηθως υπαρχει, ειναι μια Triplett-Κατασταση. Ολες οι χημικες του αντιδρασεις απαιτουν μια αντιστροφη του Σπιν (Αντιστροφη της ιδιας περιστροφικης

ωθησης του πρωτονιου και Νεοτρονιου) και για τον λογο αυτο ειναι παρακωλυμενες. Μονο το γεγονος αυτο αποτρεπει την καυση ολων των οργανικων υλων και ολων των μορφων ζωης στον πλανητη Γη. Κρουεται ομως
ενα Μοριο-Ο2 του αερα μαζι με ενα οργανικο μοριο,το οποιο, δια της απορροφησης του φωτος σε μια Triplett-Κατασταση παρακινηθηκε, τοτε μπορει αυτο να μεταδωση την ενεργεια του στο Οξυγονο και να καταληξη σε μια
βασικη κατασταση. Το Μοριο-Ο2 ομως δραστηριοποιημενο ως Singulett-Οξυγονο μπορει να καταστρεψη καθε οργανικο Μοριο που συναντα. Το Οξυγονο αυτο ευθυνεται κατα το μεγαλυτερο μερος για το ξεθωριασμα εγχρωμων υφασματων οταν αυτα βρισκονται υπο την επιδραση του ηλιακου φωτος και συμβαλλει αποφασιστικα για τις καταστροφικες επιδρασεις στο δερμα του σωματος των ανθρωπων. Το ελευθερο οξυγονο ηταν ενα φαρμακερο
προ’ι’ον αποβολης των πρασινων βακτηριδιων, τα οποια στην φαση της πρωτογενους Γης κολυμπουσαν ελευθερα και αργοτερα ενσωματωθηκαν απο τα φυτα. Καποτε στους προγονους των ανθρωπων επι του πλανητη Γη, αναπτυχθηκε η ικανοτητα συνυπαρξης αυτων με το Οξυγονο και αργοτερα η εξαρτιση αυτων απο το Οξυγονο.

Η γηινη Ατμοσφαιρα αποτελειται απο την Τροποσφαιρα, Στρατοσφαιρα, Μεσοσφαιρα και Ιονοσφαιρα ‘η Θερμοσφαιρα. Η Τροποσφαιρα περιεχει τοσο πολυ θερμοτητα και οξυγονο που κανει δυνατη την υπαρξη των γηινων ζωντων κατοικων. Απο την γηινη επιφανεια εως τα εξωτερικα της ορια η Τροποσφαιρα
εχει στον ισημερινο ενα παχος 16 χιλιομετρων και στις ζωνες στις οποιες ζουν οι περισσοτεροι ανθρωπο το παχος αυτης κειται μεταξυ 10 και 11 χιλιομετρα.
Στο στενο αυτο στρωμα βρισκεται περιπου το 80 % της Μαζας της γηινης ατμοσφαιρας (8 εκατομμυρια τοννους αερος ανα τετραγωνικο χιλιομετρο γηινης επιφανειας, δηλαδη συνολικα 4080 εκατομμυρια τοννοι αερος) και το συνολο του νερου της Υδροσφαιρας των 1,33 δισεκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων. Απο το ποσο αυτο του νερου το 97 %, δηλαδη 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα ειναι θαλασσιο νερο και μονο το 3 %, δηλαδη 39,99 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα γλυκο νερο. Απο αυτα βρισκονται 1,44 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα σε λιμνες, ποταμους και σε αλλες υδατινες πηγες και 40000 κυβικα χιλιομετρα υπο μορφη συννεφων ‘η ομιχλης στην γηινη ατμοσφαιρα. Το υπολοιπο των 38,15 εκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων (36 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα βρισκονται ως μαζες παγων στον Ατλαντικο Ωκεανο) και στην Γρινλανδια (2,15 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα). Το 99.73 του ολου νερου του πλανητη μας αποτελειται απο την ενωση των ελαφρων ισοτοπων υδρογονου με τα ελαφρα ισοτοπα οξυγονου. Ολες οι αλλες ενωσεις περιεχουν ενα Νεοτρονιο περισσοτερο και γι’ αυτο το νερο ονομαζεται «βαρυ υδωρ». Το βαρυ υδωρ αποτελειται κατα 82,2 % απο Θεοδωριο D και Τριτιουμ Τ. Ο πυρηνας του ισοτοπου του υδρογονου Θεοδωριο αποτελειται απο ενα θετικα φορτισμενο Πρωτονιο και ενα Νεοτρονιο, το οποιο μεν κατεχει περιπου την ιδια

μαζα οπως το Πρωτονιο, αλλα δεν ειναι ηλεκτρικα φορτισμενο και ζυγιζει το δυπλασσιο απ’ οτι ο πυρηνας του κανονικου υδρογονου. Ο πυρηνας του ισοτοπου του υδρογονου Τριτιουμ αποτελειται απο ενα Πρωτονιο και δυο νεοτρονια. Το Θεοδωριο περιεχεται μονο στο 11,8 % του βαρεως υδατος ‘η
στο 0,03 % του συνολικου υδατος που σημαινει οτι τα 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα υδωρ των ωκεανων του πλανητη μας περιεχουν περιπου 420000 κυβικα χιλιομετρα Θεοδωριο. Η αποθηκευμενη ενεργεια στην ποσοτητα αυτη, δια της θερμης θερμοδυναμικης πυρηνικης συντηξης του μελλοντος θα αρκουσε, αδιαφορο απο το μεγεθος του γηινου πληθυσμου, για την τροφοδοτιση αυτου με ενεργεια, για πολλα τρισεκατομμυρια χρονια. Σημερα ζουν στον πλανητη Γη περιπου 7,4 δισεκατομμυρια ανθρωποι. Η προγνωση της εξελιξης των μελλοντικων αναγκων των ανθρωπων σε ενεργεια σε
δισεκατομμυρια τοννους SKE (1 Twa = 1,1 δισεκατομμυρια τοννους SKE = 8,7 x 10 εις την 12 kWh) εχει ως εξης (1, 2, 8):

Ετος Ανθρακας Πετρελαιο φυσικο πυρηνικη ανανεωσημεs Συνολο
Αεριο Διασπαση Πηγες

2000 3,40 10,00 3,00 1,00 3,00 20,40
2015 4,60 5,20 4,00 1,80 4,00 20,60
2030 5,60 5,20 6,00 3,20 6,00 25,80
2050 6,00 7,20 6,00 4,00 7,80 31,00

Ο πλανητης Γη δεν ειναι μεν απειρως μεγαλος, σε αυτον οι αποθηκευμενες ενεργειακες ποσοτητες των ενεργειακων πηγων μπορουν να θεωρηθουν απειρες. Ο ογκος του πλανητη μας – εαν αυτος θεωρηθει οτι o πλανητης ειναι σφαιρικος – υπολογιζεται με την σχεση V = (4/3) π R εις την 3. Η μαζα του πλανητη μας με μεση πυκνοτητα 5,6 γραμμαρια ανα κυβικο εκατοστο και με μια διαμετρο
των 12756 χιλιομετρων υπολογιζεται με 5,95 x 10 στην 27 γραμμαρια. Ο πλανητης μας προ 4,57 εως 3,8 δισεκατομμυρια χρονια περιστρεφονταν γυρω απο τον αξονα του γρηγορωτερα ωστε μια ημερα διαρκουσε μονο 4 εως 5 ωρες. Κατα ενα αρθρο στο Science (C. P. Sonnet, Πανεπιστημιο Tuscon στη Αριζονα
των ΗΠΑ) πριν 900 εκατομμυρια χρονια, διαρκουσε μια ημερα 18 ωρες. Με τα ατομικα ωρολογια που διαθετει σημερα ο ανθρωπος ως ακριβη οργανα
μετρησεως γινεται δυνατη η απευθειας μετριση και κατ’ επεκταση και η μειωση της περιστροφικης ταχυτητα του πλανητη μας. Ηδη οι αρχαιοι Ελληνες ηταν σε θεση για μετρησεις με ακριβεια. Ο Ελληνας Αστρονομος Αρισταρχος απο την Σαμο μετρησε στην Αλεξανδρεια το 2300 π.Χ. την περιστροφη της Γης γυρω απο τον Ηλιο με 365,25062 ημερες, δηλαδη με πολυ μικρη διαφορα απ’ οτι ειναι σημερα με 365,25637 ημερες. Η διαφορα των 497 δευτερολεπτων σε 2300 χρονια σημαινει μια διαφορα απο 0,22 δευτερολεπτα τον χρονο. Η
συγκριση με την σημερινη τιμη 0,71 δευτερολεπτα τον χρονο σημαινει οτι ο

πλανητης Γη μεγενθυνεται σημερα γρηγορωτερα απ’ οτι στον χρονικο μεσο ορο των τελευταιων 2300 χρονων. Με τι ομως μεγενθυνεται η Γη; Με κοσμικη
σκονη ‘η με παλιρροιακη τριβη ‘η με κατι αλλο; Η Σεληνη βρισκονταν στα
πρωτα χρονια υπαρξης του πλανητη μας πολυ ποιο πλησιον στην Γη (σημερα
απομακρυνεται με περιπου 3 εκατοστα τον χρονο) και ειχε σαν αποτελεσμα
πολυ μεγαλες και συχνες παλιρροιες οπως και καταιγιδες. Η στρωματικη κατασκευη της γηινης μαζας εχει ως εξης: Εντος του πολυ λεπτου φλοιου της Γης βρισκεται ο γηινος μανδυας ο οποιος ειναι πολυ ζεστος και σε υγρα κατασταση οπως δειχνουν οι εκροες με μαγματικη ουσια των ηφαιστειων. Η
μεγαλυτερη πηγη θερμοτητας της Γης, περαν απο αυτην του Ηλιου μας, βρισκεται στο κεντρο της και αποδειδει καθε δευτερολεπτο θερμοτητα των 1,5
μικροθερμιδων ανα τετραγωνικο εκατοστο της γηινης επιφανειας. Μια απο τις υποθεσεις δεχεται, οτι η θερμοτητα αυτη ειναι το αποτελεσμα της ατομικης διασπασης ραδιενεργων ουσιων που μας ηρθαν απο το συμπαν πριν 4,6 δισεκατομμυρια χρονια απο ενδοαστρικα συννεφα με τα οποια δημιουρηθηκαν ο Ηλιος μας και ολοι οι πλανητες του ηλιακου μας συστηματος. Ποιο κατω απο τον γηινο μανδυα ουδεις μεχρι σημερα μπορεσε να μετρηση την επικρατουσα εκει κατασταση. Προκειται σενεπως για μια μη αποδεδειγμενη υποθεση, οτι ο εσωτερικος πυρηνας του πλανητη μας αποτελειται απο σιδερο θερμοκρασιας των περιπου 5000 βαθμων Κελσιου και εχει μια διαμετρο των 2400 χιλιομετρων και οτι αυτος κινειται γρηγορωτερα απο τα υπολοιπα τμηματα του πλανητη μας δημιουργωντας ετσι και το μαγνητικο πεδιο της Γης.

Η γηινη επιφανεια εχει το μεγεθος των 510 εκατομμυριων τετραγωνικων χιλιομετρων εκ των οποιων τα 150 εκατομνμυρια αυτων αποτελουν την στερεα.
Η επιφανεια των 150 εκατομμυριων τετραγωνικων χιλιομετρων μοιραζονταν το 1945 μονο απο 60 κρατη. Το 2015 μοιραζεται απο 193 κρατη. Στην επιφανεια αυτη ζουν σημερα 7,4 δισεκατομμυρια ανθρωποι. Η μελλοντικη
πληθυσμιακη εξελιξη, ως προγνωση σε εκατομμυρια ανθρωπους, εχει ως εξης:

Ετος Αφρικη Ασια Ευρωπη Αυστραλια Β. Αμερικη Ν. Αμερικη Συνολο

2030 1329,0 5100,0 1040,0 35,0 850,0 680,0 9025,0
2050 1646,0 5300,0 1116,0 40,0 910,0 730,0 9742,0

Απο τους περισσοτερους απο 9 δισεκατομμυρια ανθρωπους του ετους 2030 μ.Χ. θα ζουν περιπου 7,2 δισεκατομμυρια ανθρωποι (περιπου 89 % του παγκοσμιου πληθυσμου) στις χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου. Με μια τετοια εξελιξη
μειωνεται ο καταμερισμος του γλυκου νερου κατα κεφαλη κατα ενα τριτο. Ηδη σημμερα περισσοτεροι απο 1,1 δισεκατομμυρια ανθρωποι δεν εχουν καμια προσβαση σε ποσιμο γλυκο νερο και περισσοτεροι απο 2,4 δισεκατομμυρια ανθρωποι στερουνται υγειονομικων εγκαταστασεων για τις αναγκες τους. Η

Ασια με το 60 % του παγκοσμιου πληθυσμου ζει σημερα με το 30 % του
ποσιμου νερου. Καθε χρονο πεθαινουν περισσοτεροι απο 5 εκατομμυρια ανθρωποι απο αρρωστιες που οφειλονται στην ελλειψη του ποσιμου νερου.
Ειναι ο γηινος χωρος αρκετος για να συντηρηση στο μελλον και για να εκπληρωση τις ενεργειακες αναγκες τοσο πολλων ανθρωπων: Εχουν μηπως
οι φυσιοκρατες της οικονομιας και οχι οι μαρκαντιλιστες ‘η οι Adam Smith, John Maynard Keynes και οι αλλοι οικονομολογοι δικαιο, οτι μονο η Γεωργια και τιποτε αλλο αποτελει την πηγη του πλουτου που εξασφαλιζει την επιβιωση; Ολα τα αλλα και μεχρι σημερα γνωστα και χρησιμοποιηθεντα οικονομικα μοντελα αποτελουν ληξαντα οικονομικα μοντελα της ανθρωπινης ιστοριας.
Οπως στο παρελθον ετσι και στο μελλον ομως οι δημογραφικες εξελιξεις και ο ελεγχος των αποθεματων στρατηγικων πρωτων υλων του πλανητη μας θα καθωριζουν τις κατευθυντηριες γραμμες της πολιτικης και των στρατιωτικων
επιχειρησεων. Η ζωη ενος ανθρωπου ληγει λογω ηλικιας φυσιολογικα ‘η
ληγει προωρα λογω ελλειψης τροφης, νερου, κλιματικων συνθηκων, ασθενειας, δολοφονιας του απο ζωα ‘η απο αλλους ανθρωπους. Αναλογικα το ιδιο συμβανει και με την ανθρωπινη κοινωνια ως συνολο. Κοσμολογικα ‘η βιολογικα αιτια μπορει να θεσουν ενα τελος στην ζωη στον πλανητη Γη . Δεν αποκλειεται και ενας καταστροφικος εκφυλισμος του ανθρωπινου ειδους.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο ανθρωπος στον πλανη Γη του ηλιακου μας συστηματος και εντος του συμπαντος ειναι ενα μερος του ολου και κατεχει ιεραρχικα και κατα μετρον, στον κατα μετρον επισης δημιουργηθεντα Κοσμον, την θεση του. Ειναι και ο ιδιος ενα βιοενεργειακο προ’ι’ον και περικλειεται και κολυμπα κυριολεκτικα μεσα σε μια θαλασσα ενεργειας ως αχωριστο μερος ενος χωρις τελος κοσμικου ωκεανου. Ειναι συνεπως μερος της φυσης. Ο συμπαντικος αυτος Κοσμος με
ενα απειρο αριθμο εποπτειας, που παρατηρειται απο τους ανθρωπους, ειναι ενας Κοσμος που ως συνολο, δεν μπορει να εντοπισθη απ’ οτι ειναι σε θεση να εντοπισουν τα ανθρωπινα ματια και τα υπολοιπα αισθητηρια οργανα του
ανθρωπου. Το εαν αυτο που εντοπιζει ο ανθρωπος ειναι η πραγματικοτητα, ειναι ενα βαρυσηματο προβλημα, διοτι για πολλους φυσικους ερεθισμους απο τον εξωθεν Κοσμον το ανθρωπινο σωμα δεν εχει καταλληλα οργανα υποδοχης.
Οι εντοπισθεντες με τα ματια, αυτια, μυτη, γλωσσα και δερμα φυσικοι
ερεθισμοι μεταφραζονται σε ηλεκτρικες νευρικες ωθησεις και μεταφερονται στην συνεχεια στον εγκεφαλο. Ο εγκεφαλος απο την πλευρα του με ολες τις ελλιπεις και μη ολοκληρωμενες αισθησεις του σωματος του και με τα ακαταλληλα αισθητηρια οργανα, ειναι σε θεση να καταγραφη μονο μερικα φαινομενα απο τις γενετικες κατασκευες του συμπατικου κοσμου. Κατα την εξελικτικη πορεια του ανθρωπινου εγκεφαλου, αυτος εξελιχθει ετσι ωστε να μπορη να βοηθα το ανθρωπινο σωμα σε ενα περιβαλλον και δη των διαστασεων που λειτουργει το ανθρωπινο σωμα. Τα ανθρωπινα ματια βλεπουν τον Κοσμο

μεσα απο ενα στενο ανοιγμα του ορατου φωτος (4000-7700 Ängström). Ο
ηλεκτρομαγνητισμος επεκτεινεται απο 3 x 10 εις την πλην 6 Ängström εως
300000 χιλιομετρα ‘η σε συχνοτητες απο 10 εις την 24 εως 1 Herz (1 μm =
10000 Ängström, 1 m = 1000000 μm, 1 cm = 10000 μm = 0,01 m). Οι φυσικες επιστημες προσπαθουν να ευρυνουν τον ως ανω ονομασθεντα στενο ανοιγμα του ορατου φωτος. Το ευρυνουν σε τετοιο βαθμο, ωστε η φυλακη του
ανθρωπου απο μαυρο φως να καταρρευση και οι αισθησεις του ελευθερες πλεον να προσπαθησουν να εξηγησουν τα ανεξηγητα. Τα οπτικα του τηλεσκοπεια διεισδυουν με φακους και καθρεπτες απο γιαλυ στον ουρανο. Τα αστρα, τα οποια τωρα μπορουν να παρατηρουνται εκπεμπουν τυχαιως ακτινες στο στενο οπτικο κυματικο πεδιο που οι ανθρωποι ονομαζουν ορατο φως. Αλλα τηλεσκοπεια βλεπουν σε περιοχες των ακτινων γ ‘η των ραδιοκυματων και προσφερουν στους ανθρωπους πληθωρα αλλων εικονων του νυχτερινου ουρανου. Σε πολυ μικρες διαστασεις βλεπουν καμερες με ειδικα φιλτρα σε περιοχες του υπεριωδους φασματος και ανιχνευονται περιοχες που μα τα ανθρωπινα μονο ματια ηταν αδυνατο να ανιχνευτουν.

Το οτι οι ανθρωποι βλεπουν τον κοσμο οπως των βλεπουν οφειλεται συνεπως στον εγκεφαλο τους που δεν ειναι σε θεση να επεργασθη χαοτικες καταστασεις και Fractals. Οι περιοχες των μεγαλων αποστασεων και οι ταχυτητες με τις οποιες μπορει να λειτουργη η ανθρωπινη φαντασια ειναι μονο ενα πολυ μικρο μερος του τεραστιου φασματος των δυνατοτητων, απο τις κβαντομηχανικες ιδιαιτεροτητες στο κατω μερος εως την Κοσμολογια στο επανω μερος. Ο ανθρωπος π.χ. θεωρει το Ηλεκτρονιο ως μια μικροσκοπικη σφαιρα η οποια περιστρεφεται γυρω απο ενα σβωλο απο μεγαλυτερες σφαιρες, δηλαδη Πρωτονιων και Νεοτρονιων. Στην πραγματικοτητα ομως τιποτε δεν ειναι ετσι που φανταζεται. Τα Ηλεκτρονια δεν ειναι μικροσκοπικες σφαιρες. Δεν μοιαζουν κανενα αλλο αντικειμενο που οι ανθρωποι γνωριζουν. Δεν ειναι ακομη ξεκαθαρο, το εαν η διατυπωση «ομοιαζουν» κατι σημαινει, οταν οι ανθρωποι πλησιαζουν τους οριζοντες της πραγματικοτητας. Η ανθρωπινη φαντασια μεχρι σημερα δεν κατεχει τα καταλληλα οργανα για να πλησιαση ενα κβαντικο τεμαχιδιο. Αυτο δεν συμπεριφερεται ετσι που ανθρωπος με την φαντασια του πιστευει οτι συμπεριφερεται. Η απο την ανθρωπινη εξελιξη δημιουργηθεντας τροπος αντιληψης της υλης δεν αποτελει πραγματικοτητα. Το ιδιο συμβαινει και με τις κλασματομορφες της ταχυτητας του φωτος, με τα ετσι ονομασθεντα Fractals. Για τους ως ανω λογους υφισταται η υπονοια οτι ο συμπαντας Κοσμος δεν ειναι μονο παραξενος οπως προ’υ’ποθετει ο ανθρωπος, αλλα ειναι παραξενωτερος απο οτι μπορει ο ανθρωπος να υποθεση. Υπαρχουν πιθανως μεταξυ Ουρανου και Γης τοσα πραγματα απ’ οτι θα μπορουσε να ονειρευθη
μια οποιαδηποτε σχολικη ευφυια. Η πραγματικοτητα οτι οι ανθρωποι βρισκονται καθηλωμενοι και ζουν στον μπατο ενος βαρυτικου πηγαδιου, στη επιφανεια ενος περιτυλιγμενου με αερια πλανητη, που περιβαλλεται απο αλλους πλανητες που περιστρεφονται και αυτοι γυρω απο μια σε αποσταση 90

εκατομμυριων μιλιων ευρισκομενη ατομικη μπαλα φωτιας και θεωρουν κατι τετοιο ως κανονικο, δειχει στην πραγματικοτητα την τραγικοτητα της καταστασης στην οποια βρισκονται οι ανθρωποι. Ο ανθρωπος αποτελειται
απο 10 εις την 28 κβαντοτεμαχιδια (απο 10 τρισεκατομμυρια ευκαρια κυτταρα του μεγεθους 5-100 μm, τα οποια περιεχουν περιπου 2 εκατομμυρια χιλιομετρα
DNA, δηλαδη «Desoxyribonucleic Acid»). Ως ευκαριοτες ονομαζονται ολες οι μορφες ζωης (πρωτοζωα, φυτα, μανιταρια, ζωα και ο ανθρωπος). οι οποιες εχουν ενα κυτταρικο πυρηνα και διαφορα αλλα κυτταρικα οργανα ως π.χ.
κυτταρικο πυρηνα, μικροχονδρια, λυσοσομια, ριποσομια, ενδοπλαστικα ρετικουλα, οργανικο-Golgi, περιξισωματια) οπως και ενα Τσιτοσκελετο. Σχετικα με το DNA προκειται για ενα περιεχομενο φωσφορικης υλης (φωσφοροπρωτε’ι’διων) ζαχαρωδους – πολυμερειας (γλυκοπρωτε’ι’διων), η πασιγνωστη διπλη ελικα η οποια πιεστικα τυλιγμενη βρισκεται σε καθε κυτταρο. Ολες οι γνωστες γηινες μορφες ζωης λειτουργουν με πρωτο’ι’νες, δηλαδη με υψηλες μοριακες αλυσεις απο αμινοξεα του αριστεροπεριστρεομενου ειδους και ζαχαρι δεξιοπεριστρεφομενου ειδους για την αναπτυξη, συντηρηση και αντικατασταση των κατεστραμμενων ιστων τους και για την οργανωση του μεταβολισμου η οποια λαμβανει χωρα αποκλειστικα σε υγρο νερο. Αυτος ειναι συνεπως ο ανθρωπινος κατοικος του πλανητη Γη που γνωριζουμε. Απο τα εκαστοτε 200 ατομα του ανθρωπινου σωματος τα 120 ειναι ατομα υδρογονου, τα 51 οξυγονο, τα 19 ανθρακος και τα αλλα 20 διαφορα ατομα αλλων στοιχειων. Καθε ατομο εχει μια διαμετρο των 0,00000008 εκατοστα. Χωρις τα ατομα ανθρακος ο ανθρωπος δεν θα μπορουσε να υπαρξη, διοτι το στοιχειο αυτο ενωνεται με πολλα αλλα ατομα και με ιδια οπως το δικο του. Ετσι δημιουργουνται αλυσεις ανοιχτες και κλειστες. Στις κλειστες αλυσεις ο πρωτος και ο τελευταιος κρικος βρισκονται συνδεδεμενοι και μπορουν ετσι να αποτελεσουν δακτυλιο. Δεν αποκλειεται και αλλα ατομα εκτος απο τον ανθρακα να συμμετεχουν στον σχηματισμο της αλυσεως ‘η του δακτυλιου. Ετσι δημιουργουνται μοριακες αλυσεις μεγαλης αντοχης και κανουν δυνατη την δημιουργια των πρωτε’ί΄νων και του DNA. Τα αλλα στοιχεια δεν ειναι απαραιτητα για την δημιουργια της ζωης αλλα για την διατηρηση αυτης. Η συνηθεις παρασταση του ατομου της υλης στο ανθρωπινο σωμα δειχνει τον πυρηνα του ατομου σαν μια «μυγα» στο κεντρο ενος ποδοσφαιρικου σταδιου, ενω το διπλανο ατομο του ανθρωπινου σωματος βρεισκεται εκτος του ποδοσφαιρικου σταδιου. Συνεπως το ανθρωπινο σωμα στην πραγματικοτητα ειναι ενας κενος χωρος που διακοπτεται απο τα κβαντοτεμαχιδια της υλης τα οποια βρισκονται μεταξυ τους σε τοσο μεγαλες αποστασεις που σχεδον δεν μετριουνται. Αυτα ενωνονται μεταξυ τους με πεδια δυναμεων τα οποια απλωνονται σαν μια «Ομιχλη»’η σαν ενα «Μυρο» στον ευρυ χωρο που
μεταφερουν μια δυναμη ‘η περιγραφουν το παρων και την κινηση των κβαντοτεμαχιδιων του ανθρωπινου σωματος.. Ο δυναμικος «κενος χωρος»
μεταξυ των κβαντοτεμαχιδιων του ανθρωπινου σωματος μπορει να συγκριθη με

την επιφανεια μιας λιμνης κατα την διαρκεια μιας νυχτας του Αυγουστου, η οποια χα’ι’δευεται απαλα απο ηλεκτρονια και ποσιτρονια και φωτιζεται οπως φωτιζουν οι πυγολαμπιδες, δηλαδη οι κολοφωτιες. Ο ανθρωπος προσλαμβανει απο το περιβαλλον του διαφορες ουσιες τροφης, τις οποιες μεταβαλλει ο
οργανισμος του ως ενας αξιοθαυμαστος μηχανισμος με ενα ανυπερβλητο χημειο, σε ενεργεια. Δια της αφομοιωθεισης τροφης του ανθρωπου, που μεσω του λεπτου εντερου και του αιματος του καταληγει στα κυτταρα του και δια του εισπνεομενου οξυγονου, παραγεται στο ανθρωπινο σωμα ηλεκτρικο ρευμα των 0,1 Volt ανα nm (1 nm = 10 εις την πλην 9 m). Εαν το ρευμα αυτο υπολογισθει στις διαστασεις του ανθρωπινου σωματος προκυπτει μια ηλεκτρικη ωθηση των 20 εκατομμυριων Volt ανα μετρο.. Προκειται για μια ηλεκτρικη φορτωση μιας μεγαλης καταιγιδας που βρισκεται αποθηκευμενη στο ανθρωπινο σωμα. Ο ανθρωπος συνεπως ειναι περιτυλιγμενος σε κατι το αορατο που στην καθημερινοτητα του δεν το αισθανεται αλλα ειναι υπαρκτο. Αυτο μπορει να το διαπιστωση με το εξης πειραμα: Εαν καποιος πλησιασει τις παλαμες του, σαν να ετοιμαζονταν να χειροκροτηση και σταματα δεκα εκατοστα πριν αγγιξουν οι παλαμες του και λυγισει τους καρπους του προς τα εξω ετσι ωστε αυτες να σχηματισουν ενα X με τους καρπους στο κεντρο του X και σε αποσταση 10 εκατοστα μεταξυ τους, θα νιωσει μια αισθηση στην περιοχη αναμεσα τους επειδη οι καρποι περιεχουν αρκετα ενεργειακα κεντρα. Η αισθηση γινεται εντονωτερη οταν οι καρποι πλησιασουν κατα 2-3 εκατοστα και μετα απομακρυνθουν.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

1. Η Κορωνα του Ηλιου μας και η αντιστροφη της κατανομης της ταχυτητας
κβαντοτεμαχιδιων ειναι ενδειξεις, οτι καποιος μηχανισμος πρεπει να υπαρχη που ακομη δεν γνωριζουμε, που μπορει να μεταφερη κινετικη ‘η
μαγνητικη ενεργεια με τελειως νεα αποτελεσματα δια καμπυλωτων ροων
αεριων ‘η μετατοπιση μαγνητικων πεδιων απο ψυχροτερες σε θερμοτερες περιοχες αντιβαινοντας ετσι το δευτερο αξιωμα της θερμοδυναμικης. Συνεπως δεν αποκλειεται στο μελλον η κατασκευη μιας μηχανης που λειτουργει με ανω του 100 % συντελεστη αποδοσης (Perpetuum mobile).

2. O τιμηθεις με το Νομπελ της Φυσικης αμερικανος Luis W. Alvarez υπηρξε το 1956 μαρτυρας μιας Μyon-καταλυτικης «κρυας πυρηνικης συντηξης», οπως την περιεγραψε ο Sacharow το 1948. Αυτη υπηρξε πυρηνικη συντηξε ενος πρωτονιου του Θεοδωριου που δεν ελαβε χωρα σε ενα θερμο πλασμα αλλα σε υγροποιημενο υδρογονο σε χαμηλη θερμοκρασια. Το Myon ειναι ενα ηλεκτρονιο της οικογενειας 2 της υλης με μια μαζα απο 10 MeV. Το ηλεκτρικα αρνητικο φορτωμενο

περιφερειακο ηλεκτρονιο ελκεισθηκε απο του ιδιου μεγεθους ηλεκτρικα
θετικο φορτισμενο πρωτονιο του ισοτοπου του υδρογονου και μεσω της
δυναμης αυτης Coulomb του μοντελου Bohr αναγκασθηκε να περιφερεται
γυρω απο τον πυρηνα του ατομου. Η δυναμη Coulomb ανταποκρινεται
στην προς το κεντρο κατευθυνομενη κεντρομολο δυναμη της τροχιας
ηλεκτρονιων του Bohr. Εαν τεθουν οι δυναμεις αυτες ως ισες, οπως
προβλεπεται απο τον νομο Coulomb, ο οποιος ειναι ομοιος με τον νομο
της ταχυτητας του Newton, αλλα δεν περιγραφει την ελξη μεταξυ των
φορτωσεων της βαρυτητας παρα μονο την ελξη μεταξυ των ηλεκτρικων
φορτωσεων, που σημαινει στην περιπτωση αυτη, οτι το φορτισμενο
προ’ι’ον απλα εις το τετραγωνο της στοιχειωδους φορτωσης, δηλαδη
μπορει καθε δια του ηλεκτρονιου οριζουσα φορτωση να ειναι. Η ακτινα
της τροχιας ειναι αντιστροφως αναλογη προς την Μαζα του
περιστρεφομενου τεμαχιδιου. Το ιδιο ισχυει επισης και για το Myon το
οποιο εχει 207 φορες περισσοτερη Μαζα και περιστρεφεται αναλογα ποιο
στενα γυρω απο τον πυρηνα λογω της αντιστροφου αναλογιας μεταξυ της
Μαζας και της ακτινας. Μια μεγαλυτερη Μαζα του ατομικου πυρηνα, οπως
επισης στην περιπτωση του ισοτοπου του υδρογονου, στενευει την ακτινα
ακομη περισσοτερο διοτι η μειωθεισα Μαζα προκυπτει απο το Myon και
την Μαζα του πυρηνα. Νεοι υπολογισμοι απεδειξαν οτι ηδη ενας ογκος
των τεσσαρων κυβικων χιλιομετρων περιεχει αρκαιτο οξιδιο του
Θεοδωριου με το οποιο στα πλαισια της «κρυας πυρηνικης συντηξης» να
απελευθερωση περισσοτερη ενεργεια απ’ οτι ολα μαζι τα κοιτασματα
Υδρογονανθρακων του πλανητη Γη. Η κατασκευης της πειραματικης
εγκαταστασης του καθηγητη Martin Fleischmann και Standley Pons
αποτελουνταν απο ενα θερμικα απομονωμενο βαρελι, που λειτουργει
με την αρχη μιας θερμοκανατας, το οποιο ηταν βυθισμενο σε θερμο
νερο. Απο το βαρελι εξερχονταν δυο ηλεκτροδια, το ενα με την
ραβδοειδη μορφη καθωδιο απο παλλαδιο και ενα ανωδιο ως σπειρα απο
πλατινη. Με την αναμειξη μιας βασικης ουσιας που επιτρεπει την
διελευση ηλεκτρικου ρευματος εγινε δυνατη η ηλεκτρολυση του βαρεως
υδατος, δηλαδη του οξιδιου του Θεοδωριου. Κατα την ηλεκτρολυση υπο
κανονικες συνθηκες θερμοκρασιας του χωρου δημιουργηθηκε Ηe-4 και
μεγαλη ποσοτητα θερμοτητας, που σημαινει που η δημιουργια αυτη ηταν
συνεπεια της πυρηνικης συντηξης (συντηξη δυο πυρηνων υδρογονου).

3. Κατα την πυρινικη διασπαση σε αντιθεση με την συντηξη προκειται ως
γνωστο για την απελευθερωση ενωτικων πυρηνικων δυναμεων. Οι ελπιδες
ομως των ανθρωπων για το μελλον εδω και δεκαετιες κρυβονται στην
«τεχνολογια της πυρηνικης συντηξης» (θερμη ‘η κρυα), η οποια θα
αποκτουσε ιδιαιτερο ενδιαφερον οταν τα κοιτασματα υδρογονανθρακων
του πλανητη μας, εφ’ οσον τα θεωρουμε βιολογικης προελευσης, θα

βαινουν προς το τελος τους. Οι ειδικοι της πυρηνικης συντηξης ελπιζουν
απο το 2050 μ.Χ. να παραγουν ηλεκτρικο ρευμα. Η αρχη λειτουργειας
της πυρηνικης συντηξης με το ονομα «Τοκαμακ» επροταθει το 1952 απο
τον τοτε Φυσικο της Σοβιετικης Ενωσης Andrei Sacharow και J. Tamm.
Βασιζομενη στην ως ανω αρχη και στα πλαισια ενος ερευνητικου
προγραμματος με το ονομα ITER (International Termonuclear
Experimental Reaktor) συντονιζονται σημερα εντατικα οι ερυνητικες
εργασιες της εφηρμοζμενης ερευνας για εκμεταλλευση της φωτιας των
θεων (5, 8) οπως αυτης στον Ηλιο μας και στο εσωτερικο του πλανητη
μας. Η αρχη δημιουργιας της φωτιας αυτης βασιζεται στην συντηξη των
πυρηνων των ισοτοπων του υδρογονου Θεοδωριου και Τριτιουμ και την
δημιουργια του Ηe υπο ιδιαιτερα μεγαλες θερμοκρασιες. Στο κεντρο
ερευνων «Cadarache» στην νοτια Γαλλια με τον αντιδραστηρα τυπου
Τοκαμακ ο οποιος αποτελειται απο εναν σχηματος-Donut καυστηρα
περιτυλιγμενο απο πολλους τοννους βαριους μαγνητες. Στον καυστηρα
επικρατει ενα διακενο. Το δημιουργηθεν μαγνητικο πεδιο ειναι 200000
φορες ποιο ισχυρο απο αυτο του πλανητη Γη. Τα ισοτοπα του υδρογονου
Θεοδωριο και Τριτιουμ διοχετευονται στον καυστηρα οπου μετατρεπονται
απο ενα ισχυρο ηλεκτρικο ρευμα σε ενα πλασμα απο φορτισμενα
τεμαχιδια. Το μαγνητικο πεδιο της εγκαταστασης ισοσκελιζει το πλασμα.
Επιπλεον εκτοξευονται εντος του πλασματος με υψηλη ενεργεια
φορτισμενα σφαιριδια απο Θεοδωριο εως οτου το Θεοδωριο και το
Τριτιουμ συντηκνονται σε Θερμοκρασια των 150 εκατομμυριων βαθμων
Κελσιου στο στοιχειο Ηλιον. Στην διαδικασια αυτη δημιουργειται
υπολειπομενο της Μαζας το οποιο μεταβαλλεται σε ενεργεια. Κατα την
αντιδραση σχηματιζονται ελευθερα Νεοτρονια, τα οποια στα εσωτερικα
τειχωματα φρεναρονται με αποτελεσμα την αποδοση θερμοτητας. Η
θερμοτητα αυτη χρησιμοποιηται, οπως στα γνωστα κεντρα παραγωγης
ηλεκτρικης ενεργειας, για την παραγωγη ατμου και μεσω των τουρμπινων
και γεννητριων για παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας. Το ιδιο συμβαινει και
στις εγκαταστασεις πυρηνικης συντηξης Τοκαμακ «Wendelstein 7-X» της
Γερμανιας. Ο ετσι ονομασθεις Στελλατορας με ενα πολυπλοκο συστημα
μαγνητικου πεδιου υπολογιζομενο απο μια σειρα ηλεκτρονικων
υπολογιστων, 19 χρονια μετα την εγκατασταση τους στο Greisweand της
Γερμανιας, αρχισε πριν μερικες ημερες να δοκιμαζεται και πρωτοπαρηγαγε
πλασμα. Με την βοηθεια ενος μικροκυματικου θερμαντηρα
δημιουργηθηκε στο διακενο της εγκαταστασης πλασμα. Περιπου 10
μιλιγραμμαρια Ηλιον διοχετευθηκαν σε ενα μαγνητικο πεδιο ενος διακενου
των 725 τοννων βαρεων εγκαταστασεων και θερμανθηκαν εως ενος
εκατομμυριου βαθμων Κελσιου. Η δημιουργια εως 100 εκατομμυρια
βαθμους Κελσιου πλασμα Ηλιου ηταν ο στοχος του πειραματος. Η σπειρα
του μαγνητικου πεδιου κρατησε το πλασμα σταθερο. Με το ισοτοπο του

υδρογονου Θεοδωριο θα λειτουργει η εγκατασταση απο το 2017 μ.Χ.
Παρ’ ολα αυτα μια ταχεια αναπτυξη της τεχνολογιας της «πυρηνικης
συντηξης» μπλοκαρισθηκε απο τους κυκλους που ελεγχουν τα
τα κοιτασματα υδρογονανθρακων και συνεχιζει να μπλοκαρεται απο τους
ιδιους ανθρωπους που δημιουργησαν την απατη της κληματικης αλλαγης
και ελεγχουν και το παραμυθι της «πρασινης ενεργειας».

4. Ο πλανητης Γη με τους κατοικους του επιπλεει εντος ενος ενεργειακου
ωκεανου που ενω δεν γινεται αισθητος ειναι ομως υπαρκτος. Οι
επιστημονες της εποχης μας σιγα σιγα και δειλα ξαναεντοπιζουν το πεμτο
στοιχειο των αρχαιων Ελληνων, τον «Αιθερα» του Αριστοτελη, που
κατηργησαν τον 19ον μ.Χ. αιωνα ασχετοι ανθρωποι για να θεμελιωσουν τις
εσφαλμενες θεωριες τους. Με νεα ονοματα «θαλασσα νετρονιων»,
«πρωτογενης ενεργεια», «πεδιο ταχυονιων», «Quintessenz» κ.α. πολλα,
δηλαδη με ψευτικες μασκες προσπαθουν οι σημερινοι επιστημονες να
καλυψουν την αμηχανια τους για την καταργιση του μυστικου του
Αριστοτελη. Στην Θεογονια του Ησιοδου ο Αιθηρ ειναι γυιος της νυχτος
και του ερεβους και αδελφος της ημερας (ηλιακο φως), ενα ειδος λεπτης
φωτεινης πυρινης, αερομορφης υλης. Ο Αναξιμενης θεωρει τον Αιθερα
αραιωμενο αερα, ο Ξενοφανης ως περιβαλλοντα την Γη και εκτεινομενον
στο απειρο, ο Παρμενιδης ως περιβαλλοντα τον Ηλιον και τους αστερες, ο
Εμπεδοκλης ως ενα απο τα τεσσερα στοιχεια της υλης, απο τα οποια
παραγεται το συμπαν («ριζωματα»), ο Αναξαγορας ως την μαζα που
αποχωρισθηκε απο το αρχικο μειγμα της υλης και εξωθειτε προς την
περιφερεια του περιστρεφομενου συμπαντος.
Ειναι πραγματι εκπληκτικες αυτες οι λογικες κατακτησεις των προγονων
των σημερινων Ελληνων, τις οποιες η συγχρονη φυσικη επαναφερει για να
βγη απο τα αδιεξοδα, οπου την οδηγησαν οι δογματιστες επιστημονες
σιωνιστικης προελευσης.

Το δυναμικο ενεργειας του «Αιθερα» υπολογισθηκε απο διαφορους συγχρονους επιστημονες ως εξης:

* 10 εις την 33 erg/cm εις την 3
* 8,8 x 10 εις την 8
* 250 x 10 εις την 12 joule/ml
* 1 λιτρο χωρικης ενεργειας ισοδυναμει με 5000 λιτρα βενζινης

Ο καθηγητης Claus W. Turtur στο βιβλιο του με τιτλο «Freie Energie für
alle Menschen» Kopp Verlag 2014, προτεινει μια κρυσταλλικη μπαταρια
που θα μποροσε να καλυψη τις αναγκες ενος σπιτιου 200 τμ επιφανειας
σε ηλεκτρικο ρευμα (Ισχυς 8,4 kW) για τουλαχιστον 30 χρονια και με

πολυ χαμηλες δαπανες. Η μπαταρια αυτη αποτελλειται απο κυτταρικα
κρυσταλλα απο μια παστα εκ μιγματος σκονης ασβετη, ξιδι και σκονης
γραφιτου και νερου, των διαστασεων 1,00 mm x 10 mm x 100 mm
που καλυπτεται απο καθε μια πλευρα απο φυλλο χαλκου των διαστασεων
0,01 mm x 10 mm x 10 mm και απο φυλλο αλουμινιου επισης των
διαστασεων 0,01 mm x 10 mm x 10 mm που παιζουν τον ρολο των
ηλεκτροδιων. Η αποδοση του κυτταρου αυτου της κρυσταλλικης
μπαταριας ειναι 21 μW. Για την αναγκαια ποσοτητα των 8,4 kW
απαιτουνται 4 εκατομμυρια κυτταρα, συνδεδεμενα εν σειρα και
χρειαζονται ενα χωρο των διαστασεων 3 m x 3 m x 5,5 m. Το παραγομενο
ρευμα των 8,4 kW ειναι συνεχες και πρεπει να μετασχηματισθη σε
εναλασσομενο. Χρειαζεται συνεπως και ενας μετασχιματιστης.

5. To 2013 εγινε γνωστο οτι ο γηινος πυρηνας ειναι κατα περιπου 1000
βαθμους Κελσιου θερμοτερος απ’ οτι μεχρι τοτε υπολογιζονταν και οτι
το γεγονος αυτο οφειλεται στην μη συνυπολογισθεισα ενεργεια του
Αιθερα (Ενεργεια του κενου δηθεν χωρου). Ο εξωτερικος γηινος πυρηνας
θεωρειται οτι αποτελειται απο σιδερο και νικελιο σε υγρα κατασταση (Θερμοκρασιες εως περιπου 4400 βαθμους Κελσιου) και οτι εχει διαμετρο 2200 χιλιομετρα. Κατα την θεωρια του S. Tassos (The earth is a quantum mechanical and not a heat enaine) του Ινστιτουτου Γεωδυναμικης, Εθνικο
Αστεροσκοπειο Αθηνων, 11829 Ελλας, P.O. Box 20048 o εξωτερικος γηινος πυρηνας, σε αναλογια με τις γνωστες καταστασεις της υλης στην
Λιθοσφαιρα-Υδροσφαιρα-Ατμοσφαιρα, αποτελειται επισης απο αερια και
ο εσωτερικος γηινος πυρηνας απο πλασμα, διοτι μονο ετσι εξηγειται η
ελλειψη της βαρυτητας εις το κεντρο της Γης. Αυτο ομως αντιφασκει στην
μεχρι σημερα υποθεση οτι ο εσωτερινος γηινος πυρηνας αποτελειται απο
σιδερο. Εδω δημιουργειται αυτοματα η ερωτιση: Βρισκεται το αεριο σε μια μεταλλικη κατασταση; Σιγουρα βρισκεται το αεριο στον γηινο πυρηνα υπο κατασταση πολυ υψηλης πιεσης. Κατα μια θεωρια του καθηγητου Dr. Konstantin Meyl (Αυξηση της γηινης Μαζας δια της δυναμης των Νεοτρονος, Διεθνες Κολλοκβιουμ Διαστολης της Γης- μια θεωρια υπο εξεταση 24/25.05.2003 στο Μουσειο Μεταλλειολογιας και Βιομηχανιας της ανατολικης Βαβαριας, Ανακτορο Theuern) λογω την υψηλης πιεσης πεφτουν τα ηλεκτρονια της εξωτερικης τροχιας των αεριων
ατομων προς τους ατομικους πυρηνες και μετατρεονται τα ατομα σε Νεοτρονια. Επειδη σε αντιθεση με τα ατομα τα Νεοτρονια λιγωτερη
αναγκη χωρου εχουν βρισκονται με μεγαλυτερη πυκνοτητα πακεταρισματος και με μεγαλυτερο ειδικο βαρος. Υποκεινται ομως επισης
την Βητα-Διασπαση, δηλαδη την διασπαση σε Πρωτονια και Ηλεκτρονια, τα οποια απο την πλευρα τους σχηματιζουν το αεριο υδρογονο. Με αλλα λογια. Κατω απο τον γηινο μανδυα κρυβεται ενας μικρος Ηλιος. Στο

εσωτερικο του γηινου πυρηνα λαμβανει χωρα, σε σχεση με την Βητα-Διασπαση, η ληψη ενεργειας απο την ελευθερη κοσμικη χωρικη ενεργεια και η υλοποιηση σε στοιχειωδη τεμαχιδια. Εξ’ αυτων στον
εξωτερικο γηινο πυρηνα δημιουργουνται διαφορα αερια τα οποια υπο την επιδραση των υψηλων πιεσεων συνεχως μεταβαλλονται. Με διαφορες χημικες αντιδρασεις δημιουργειται υγρα υλη, η οποια υπο την επιδραση της φυγοκεντρου δυναμεως πιεζεται στον γηινο μανδυα και εκει ως επιμονη και πολυ θερμη Μαζα σιγα σιγα ανακατωνεται και μεταβαλλεται σε ρευστη μαζα και σε αερια και σε προ’ι’οντα υδρογονανυρακων. Αυτα
συνεχως συμπληρωνουν τα κοιτασματα εκεινα που ηδη εκμεταλλευτηκαν.
Για την δημιουργια των κοιτασματων υδρογονανθρακων και υδριτων υπαρχουν πολλες θεωριες. Μεταξυ αυτων και τετοιες, οι οποιες στην δημιουργια και στην συσσωρευση των εβλεπαν μια συσχετιση, αλλα και τετοιες οι οποιες υποστηριζαν την μη οργανικη προελευσης τους. Σημερα
υπερεχει η υποθεση οτι τα κοιτασματα υδρογονανθρακων αλλα και των υδριτων οργανικη προελευση εχουν και οτι μεταξυ της δημιουργιας και της συσσωρευσης ουδεμια αρχικη συνδεση υπαρχη. Ο γραφων του παροντος πονηματος ειναι της γνωμης οτι η δημιουργια των κοιτασματων
ανθρακος πασης μορφης εχει οργανικην προελευση οχι ομως απαραιτητως
αυτη των κοιτασματων πετρελαιο και φυσικου αεριου. Θεμελειωση: Η δημιουργια υγρων και αεριων κοιτασματων υδρογονανθρακων εξαρταται
απο δυο προ’υ’ποθεσεις. Η πρωτη προ’υ’ποθεση ειναι οτι η αρχικη ουσια, το «Κηρογεννο», πρει να κανη δυνατη την δημιουργια των κοιτασματων
πετρελειου και φυσικων αεριων. Απο τους τρεις ομως γνωστους τυπους
Κηρογεννου θα μπορουσε μονο ο ενας να εκπληρωση τους ορους
δημιουργιας υγρων και αεριων υδρογονανθρακων. Η δευτερη προ’υ’ποθεση ειναι οτι η διαδικασια της δημιουργιας πρεπει να φθαση
ενα καθωρισμενο σταδιο ωριμανσης, δηλαδη να φθαση την ζωνη γεννεσως πετρελαιου και φυσικου αεριου. Αυτη τοποθετειται σε μια σκαλα θερμοκρασιας μεταξυ 65 και 150 βαθμους Κελσιου. Σε σχεση με τον εκαστοτε βαθμο θερμοκρασιας μπορουν οι ειδικοι να καθωρισουν
μεχρι ποιο βαθος ειναι δυνατη η δημιουργια κοιτασματων υδρογονανθρακων. Κατα την ως ανω υποθεση και με κανονικους συντελεστες θερμοκρασιας (3 βαθμοι Κελσιου ανα 100 μετρα) η δημιουργια κοιτασματων υδρογονανθρακων κατω απο 5000 βαθος
πρεπει να θεωρηθη ως αδυνατος που σημαινει οτι και οι ερυνητικες εργασιες για εντοπισμο αυτων δεν εχουν κανενα νοημα. Πως ομως
εξηγειται ο πριν μερικα χρονια εντοπισμος απο την πετρελα’ι’κη εταιρεια BP στον περσικο κολπο ενος κοιτασματος πετρελαιου σε
βαθος 10500 μετρα κατω απο το θαλασσιο υποβαθρο, που οδηγησε και
στην πολυ μεγαλη οικολογικη καταστροφη με απροβλεπτες ακομη συνεπειες; Εδω υπαρχει μια μονο εξηγηση. Η δημιουργια των

υδρογονανθρακων δεν ειναι βιολογικη και αυτοι προερχονται και συσσωρευονται σε πορωδη αποθεματικα πετρωματα απο πολυ βαθεια. Το ιδιο συμβαινει και με τους υδριτες των οποιων τα αποθεματα βρισκονται στην θασσια επιφανεια αλλα και στο θαλασσιο υποβαθρο. Για τα κοιτασματα υδριτων μεχρι σημερα δεν υφισταται τεχνολογια εκμεταλλευσης τους. Χωρες οπως η Κινα, η Ιαπωνια και η Κορεα που εισαγουν πολυ ακριβα υγροποιημενο φυσικο αεριο (LNG) εργαζονται εντατικα για τον εντοπισμο και εκμεταλευση κοιτασματων υδρυτων και
ελπιζουν για την χρησιμοποιηση καταλληλων τεχνολογιων απο το 2018.
Μεγαλα κοιτασματα υδριτων υπαρχουν επισης και σε περιοχες της στερεας και δη σε αιωνια παγωμενη εδαφη της Σιβηριας, Καναδα, Αλασκας και δυτικης Κινας. Σχεδον το ενα τεταρτο, δηλαδη περιπου 40 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα της στερες ανηκει στα αιωνια παγωμενα εδαφη της Γης. Τα κατωθι συνηγορουν για την μη βιολογικη
προελευση των κοιτασματων υδρογονανθρακων και υδριτων:

α. Υδρογονανθρακες υπαχουν και στους πλανητες του υλιακου μας
συστηματος Διας, Κρονος, Ουρανος, Ποσειδων, Πλουτο και στα
πυκνα συννεφα απο υδρογονανθρακες και θε’ι’κο οξυ στον πλανητη
Αφροδιτη ως επισης και στην επιφανεια του φεγγαριου Τιταν του
πλανητη Δια, η οποια αποτελειται απο πετρωματα και σε υγρα κατασταση ευρισκομενους υδρογονανθρακες.

β. Ο εντοπισμος κοιτασματων Πετρελαιου σε βαθη μεγαλυτερα απο
5000 μετρα στον πλανητη Γη και η υπαρξη στον βυθο των βαθεων
θαλασσων ασφαλτοηφαιστειων και τεραστιων ποσοτητων υδριτων
σε στερεα μορφη.

Εαν αποδειχθει επιστημονικα η θεωρια της μη βιολογικης δημιουργιας
των κοιτασματων υδρογονανθρακων και υδριτων, τοτε θα αλλαξει
ριζοσπαστικα και η στρατηγικη ερευνων για τον εντοπισμο τετοιων
κοιτασματων. Οι εργασιες θα συγκεντρωθουν σε περιοχες των
λιθοσφαικων πλαων, εκει δηλαδη που συγκρουονται (Subduktionszonen).

6. Αντι των σημερινων και καθετα περιστρεφομενων ανεμοκινητηρων των
αιολικων παρκων μπορουν να τοποθετουνται ανεμοκινηρες που θα κινουνται οριζοντια σε ενα κυλινδρικο ‘η κωνικο πυργο απο σκυροδεμα
διαφορων διαστασεων. Ο πυργος αυτος μπορει να εχη και συμπληρωματικες λειτουργιες. Με τοποθετηση σε εξωτερικα δακτυλια του πυργου συγκεντρωτικων ηλιακων κατοπτρων θα μποροσε να παραχθη
βιομηχανικη θερμοτητα υψηλης θερμοκρασιας και φωτοβολτα’ι’κων για την απευθειας παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας για τις αναγκες της

εγκαταστασης του πυργου. Μια επιπεδη κυκλικη επιφανεια απο γυαλι που
τοποθετειται σε κατασκευη γυρω απο τον πυργο και σε υψος π.χ. των 6
μετρων απο το εδαφος, δημιουργειται ενας ηλιακος συλλεκτης θερμοτητας
που εχει τον στοχο την συνεχη εισροη αερος στο εσωτερικο του πυργου
μεσης ταχυτητας 15 μετρων ανα δευτερολεπτο. Η αποθηκευμενη στο θερμο ρευμα αερος εντος του πυργου θερμοκρασιας 30 εως 35 βαθμους Κελβιν μεταβαλλεται με την κλιμακωτα ρυμιζομενη πιεση των αναμοσυμπιεστων στην βαση του πυργου σε μηχανικη ενεργεια η οποια στην συνεχεια με τις απο τους ανεμοσυμπιεστες κινουμενες εγκαταστασεις γεννητριων μεταβαλλεται αυτη σε ηλεκτρικη ενεργεια.
Ο γραφων απεστειλε μια ολοκληρωμενη μελετη με τιτλο «Ενα ενεργειακο και τουριστικο οραμα για την Κρητη» την 09.12.2014 στον
Δημο Φαιστου του νομου Ηρακλειου Κρητης με το οποιο μονο απο την
κινηση του αερος εντος του πυργου θα παραγεται ηλεκτρικη ενεργεια
καθε χρονο του μεγεθους 660 GWh. (1 GWh = 10 εις την 9 Wh = 10 εις
την 6 kWh ). Mε ενα τετοιο πυργο θα υπερκαλυπτονταν οι αναγκες σε
ηλεκτρικο ρευμα σε ολη την Κρητη. Οπως ο γραφων πληροφορηθηκε
απο τον τηλεοπτικο σταθμο ARTE ενας τετοιος πυργος κατασκευαζεται
στις ημερες μας στην Αριζονα των ΗΠΑ. Ο Δημος Φαιστου αλλα και ο
περιφερειαρχης και αντιπεριφερειαρχης της Κρητης παρ’ ολες τις
ενοχλησεις με E-Mail του γραφοντος για την τυχη της μελετης του δεν
αντιδρουν. Αντ’ αυτου πληροφορειται ο γραφων απο την εφημεριδα
«ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» οτι υπεγραφη ιστορικης σημασιας συμβασης
για το καλωδιο μεταφορας ηλεκτρικου ρευματος Ισραηλ-Κυπρος-Κρητη,
δηλαδη το ηλεκτρικο ρευμα θα παραγεται δια της καυσεως φυσικο αεριου
στο Ισραηλ και θα πωλειται αγνωστο σε ποια τιμη στην Κυπρο και στην
Κρητη και κατι τετοιο ονομαζεται απο τους ετσι και αλλως ηλιθιους
Ρωμιους «συμβαση ιστορικης σημασιας». Με την καυση ασχολουνταν ο
ανθρωπος του Νεαντερταλ…Οι ηλιθιοι υπευθυνοι του κρατιδιου της
Ρωμιοσυνης επιμενουν στην τροφοδοτιση του Ελληνικου λαου με ενεργεια
της εποχης του λιθου. Ο πυργος της μελετης που απεσταλει στον Δημο
Φαιστου κομπλετ με ολες τις εγκαταστασεις του θα κοστιζε 662
εκατομμυρια ευρω (θα χρηματοδοτουνταν απο την Ε.Ε.), η δε τιμη του
παραγωμενου ηλεκτρικου ρευματος υπολογισθηκε με 0,08 Ευρω ανα
kWh.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Βιβλιγραφια

1. Chaziteodorou G. «Energieperspektiven der Welt von Morgen»
bergbau 3/94, S. 113-118

2. Chaziteodorou G. «Die Eroberung des Meeresbodens»
bergbau 12/88, S. 533-540

3. Chaziteodorou G. «Wir sind Staub von Sternen»
Davlos Nr. 308/Athen, Dez. 2007, S. 21581-21587

4. Chaziteodorou G. «Der Teilungsabgrund der Physik wird überbrückt»
Davlos Nr. 293/Athen, April 2006, S. 20011-
20015

5. Chaziteodorou G. «Das Feuer der Götter»
Davlos Nr. 290/Athen, April 2006, S. 19709-19712

6. Chaziteodorou G. «Die Kampfgebiete der Armeen des Universums»
Davlos Nr. 307/Athen, November 2007, S. 21430-
21438

7. Wheeler D. «100 Jahre Quantentheorie»
Spektrum der Wissenschaft, Dosier Januar 2003, S. 6-14

8. Grün H. «Energiequellen der Zukunft».
Spektrum der Zukunft, Dosier 5/2005, S. 32-41

9. Smolin L. «Quanten der Raumzeit»
Spektrum der Wissenschaft, Dosier 5/2005, S. 32-41

10. Chaziteodorou G. «Perpetuum mobile»
www.berlin-athen.eu, 24.06.2014

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>