«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια κυβέρνηση που θέλει να την σέβεται ο λαός, αν δεν τους ξηλώνει για να μην πέσει, κάνει ανασχηματισμό, μέχρι να καθαρίσει ο καθένας νομικά και καθαρά. ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μείζον θέμα Σταθάκη:Ούτε «πόθεν» ούτε «έσχες», έκθετοι υπουργός & Μαξίμου

meizon-thema-stathakioute-pothen-oute-esxes-ekthetoi-upourgos--maksimou

«Μαύρη τρύπα» για την πολιτική και προσωπική αξιοπιστία του Γιώργου Σταθάκη αλλά και για το Μέγαρο Μαξίμου αποδεικνύονται οι απανωτές «τρύπες» που αποκαλύπτει ο έλεγχος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας.

Πλην της αρχικής «αβλεψίας» να συμπεριλάβει ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ στη δήλωση του 2011, την οποία φρόντισε να διορθώσει με συμπληρωματική, προέκυψαν και νέα επιπλέον μεγάλα ζητήματα.

 

 

Οι ορκωτοί λογιστές που έκαναν «φύλο και φτερό» τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού εντόπισαν πως το κυβερνητικό στέλεχος είχε αμελήσει να καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011 άλλες 800.000 ευρώ – σύνολο 1,800 εκ. ευρώ – αλλά και 38 ακίνητα.
Τα 800 χιλ. ευρω είναι της μητέρας μου, εγώ ήμουν συνδικαιούχος

Για τις ξεχασμένες καταθέσεις ύψους 800 χιλ. ευρώ ο υπουργός διευκρινίζει πως ήταν της μητέρας του με συνδικαιούχους εκείνον και τον αδελφό του.

Τα ποσά αυτά –υποστήριξε- δηλώθηκαν το 2013, ενώ το 2014 εκείνος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.
Τι λέει για τα ακίνητα

Όσον αφορά στα ακίνητα ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει πως σε ότι αφορά στα δικά του ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη αλλά ως προς μια σειρά αγροτικά ακίνητα της συζύγου του που είναι υπό δικαστική διερεύνηση λέει πως έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 – 2014 χωρίς να αναφέρεται στην επίμαχη δήλωση του 2011 και την συμπληρωματική της.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγος μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3% έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές ο υπουργός έχει ποσοστό συμμετοχής στα ακίνητα αυτά που ξεκινά από 3% και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 66%.

Μεταξύ αυτών υπάρχει αποθήκη 2.000 τμ στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Ο κ. Σταθάκης θα ελεγχθεί επίσης αν έχει καταβάλει για τα ακίνητα αυτά φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής.
Η στάση του Μεγάρου Μαξίμου

Αίσθηση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία πηγές του Μεγάρου Μαξίμου προεξοφλούσαν ήδη από το βράδυ της Πέμπτης – αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης από τον Γ. Βαρεμένο – πως δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Σταθάκη και πως ο έλεγχος είναι θεμιτός.

Στην ίδια γραμμή και την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως « δεν ποινικοποιείται η διερεύνηση» και πως «δεν σημαίνει όταν κάποιος πάει στο δικαστήριο πως είναι και ένοχος».

Πότε ξεκίνησε η υπόθεση με το Πόθεν Εσχες Σταθάκη

Το προβληματικό Πόθεν Εσχες του Γιώργου Σταθάκη είχε αποκαλυφθεί μετά τις εκλογές από…σπόντα,στη σκιά δημοσιευμάτων, πληροφοριών και φημών που κυκλοφορούσαν προεκλογικά και αφορούσαν τις δηλώσεις Πόθεν Εσχες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και την μεταβίβαση της εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ.

Την αποκάλυψη του ονόματος του Γιώργου Σταθάκη επιτάχυνε η πρώην αντιπρόεδρος της βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου – είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Λαφαζάνη κλπ – η οποία στις 12 Οκτωβρίου είπε στο Mega πως ελέγχονται δυο υπουργοί για προβληματικά Πόθεν Εσχες.

Με τη φημολογία να οργιάζει, στις 15 Οκτωβρίου και ενώ είχε κληθεί εσπευσμένα από τον Αλ.Τσίπρα στο Μαξίμου ρωτήθηκε ευθέως από τους δημοσιογράφους αν είναι εκείνος ο ένας εκ των δυο υπουργών με το προβληματικό Πόθεν Εσχες.

«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες την έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη ο οποίος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκοπεύει να παραιτηθεί, απαντώντας αρνητικά.

Αργότερα την ίδια μέρα εξέδωσε μια αναλυτική δήλωση στην οποία ανέφερε ότι ουδέν στοιχείο έχει αποκρύψει.

«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».
Τι είχε περιλάβει στο επίμαχο Ποθεν Εσχες για το 2011

Στο Πόθεν Εσχες του 2012 για την οικονομική χρήση του 2011 ο υπουργός είχε παρουσιάσει εισοδήματα ύψους 55.386 ευρώ.

Δύο διαμερίσματα και δυο γραφεία σε Αθήνα και Χανιά.

Στην Χανιά επίσης ένα κατάστημα και δύο οικόπεδα, όπως και άλλα ακίνητα εξ ημισίας με τη σύζυγο του.

Σε ότι αφορά την κατοχή μετοχών και λοιπών xρηματοοικονομικών προιόντων κατείχε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων σε διάφορες εταιρίες Morgan Stanley, Black Rock, Alpha Blue κ.α) ύψους 376.000 ευρώ, καθώς και να διαθέτει μετοχές στην ναυτιλιακή εταιρία Hellenic Seaways.

Είχε δηλώσει επίσης περί τις 306.000 ευρώ σε διάφορες ελληνικές τράπεζες όπως και 201.329 δολάρια.

Και ένα ΙΧ αυτοκινήτου 1.600 κ.ε.

http://www.thetoc.gr/politiki/article/meizon-thema-stathakioute-pothen-oute-esxes-ekthetoi-upourgos–maksimou

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>