«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Χοντρό καψόνι! Ρωσικό μπλόκο σε εκατοντάδες φορτηγά με τουρκικά προϊόντα στα σύνορα

Εκατοντάδες φορτηγά με τουρκικά προϊόντα έχουν σταματήσει στα σύνορα της Ρωσίας οι ρωσικές αρχές. Φωτογραφία Hurriyet.

November 30, 2015

Περίπου 1.250 τουρκικά και άλλα φορτηγά διεθνών μεταφορών που μεταφέρουν τουρκικά προϊόντα έχουν σταματήσει έξω από τα ρωσικά σύνορα οι ρωσικές αρχές, απαγορεύοντάς τους την είσοδο.

Έξι ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, καθώς η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγνώμη, η Ρωσία προχωρά σε κυρώσεις.

«Η Ρωσία δεν επιτρέπει στα τουρκικά φορτηγά να περάσουν εδώ και τέσσερις ημέρες», ανέφερε ο Τούρκος επικεφαλής της Ομοσπονδίας Διεθνών Μεταφορών.

 

 

 

«Πέραν των φορτηγών που περιμένουν στα σύνορα, δεν επιτρέπουν ούτε σε αυτά που πέρασαν, να συνεχίσουν, αλλά τα υποχρεώνουν να αδειάσουν το φορτίο τους στα τελωνεία. Αυτό συμβαίνει και με φορτηγά άλλων χωρών, ρουμανικά, βουλγαρικά, μολδαβικά κ.α. που μεταφέρουν τουρκικά αγαθά», κατέληξε.

Τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, όσο και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, αν και δηλώνουν πως η Τουρκία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της κόντρας με τη Ρωσία, επιμένουν πως η χώρα τους έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, από την πλευρά του, έχει ξεκαθαρίσει πως αναμένει την τουρκική συγνώμη και έως τότε έχει εγκρίνει και εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Τα τουρκικά φορτηγά έχουν «κολλήσει» στα ρωσουκρανικά και ρωσογεωργιανά σύνορα, ενώ άλλα 800 εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) έχουν κολλήσει στη Σαμψούντα και στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

Άλλα 100 τουρκικά φορτηγά με προορισμό την κεντρική Ασία, υποχρεώθηκαν να περάσουν από το Αζερμπαϊτζάν, αυξάνοντας δραματικά το κόστος της μεταφοράς.

Σύμφωνα Τούρκους αρμοδίους το κόστος ανέρχεται ήδη σε 50-60.000 δολάρια, λόγω της καθυστέρησης και αναμένεται να ανέβει ραγδαία, καθώς ορισμένα από τα μεταφερόμενα προϊόντα είναι ευαίσθητα και δεν θα αντέξουν για πολύ.

Ρωσοτουρκικός «πόλεμος»: Κίνδυνοι και ευκαιρίες για την Ελλάδα

Οι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

TOPICS:ΕλλάδαΕρντογάνΙράνΠούτινΡωσίαΣυρίαΤουρκία
Οι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΟι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

November 30, 2015

Του Γιάννη Καστριώτη, www.ethnos.gr

Το δόγμα του Αχμέτ Νταβούτογλου «κανένα πρόβλημα με τους γείτονες» μετατρέπεται σταδιακά σε «πολλά προβλήματα με όλους τους γείτονες» καθώς, μετά την κρίση που προκάλεσε στις σχέσεις με τη Μόσχα η κατάρριψη του Su-24, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με την οποία συνορεύει η Τουρκία και διατηρείται ένα modus vivendi στις σχέσεις τους.

Μετά τη Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία, τώρα και η Ρωσία προστίθεται στον κατάλογο των γειτόνων με τους οποίους έχει σχεδόν πολεμικές σχέσεις. Επίσης και το Ιράν εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, θεωρώντας ότι αποτελεί τον πολιορκητικό κριό των σουνιτών, των πλούσιων αραβικών κρατών του Κόλπου. Και επιπλέον η Τουρκία έχει παγωμένες διπλωματικές σχέσεις με τους δύο άλλους μεγάλους περιφερειακούς «παίκτες», το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Η ρωσοτουρκική κρίση εκτιμάται ότι θα έχει βάθος: ακόμη κι αν οι σχέσεις αποκατασταθούν, η βαθύτατη καχυποψία, η κατάρρευση της εμπιστοσύνης, το εντονότατο αίσθημα αποκατάστασης του πληγωμένου κύρους της Ρωσίας και το αίσθημα προδοσίας από μια χώρα που θεωρούσε φιλική, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ορατό μέλλον τις ρωσοτουρκικές σχέσεις στην προ του επεισοδίου εποχή.

Λεπτές ισορροπίες
Στο σκηνικό αυτό που διαμορφώνεται, η Ελλάδα αναζητεί λεπτές ισορροπίες καθώς η ρωσοτουρκική κρίση προσφέρει ευκαιρίες διπλωματικές και οικονομικές αλλά κρύβει και κινδύνους καθώς πρέπει να ελεγχθεί κάθε πειρασμός της τουρκικής ηγεσίας για την καταφυγή στη γνωστή τακτική της εξαγωγής εσωτερικών προβλημάτων προς την Ελλάδα και το Αιγαίο.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πιστεύουν ότι η Τουρκία, απομονωμένη από όλους σχεδόν τους γείτονές της, θα πρέπει να αντιληφθεί τη σημασία της διατήρησης του modus vivendi στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, της αποφυγής εντάσεων και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων συνεργασίας παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις.

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει καταγράψει με προβληματισμό το γεγονός ότι παρά την κρίση με τη Μόσχα συνεχίστηκε κανονικά η παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών. Δεν κρύβουν μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών την ανησυχία για το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτη και αλαζονική στις διεθνείς σχέσεις της.

Η Αθήνα σε διπλωματικό επίπεδο, αρχής γενομένης από σήμερα στη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό αλλά και στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Τρίτη και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, θα επιχειρήσει να προωθήσει τις θέσεις της, να αποφύγει τη σύμπραξη σε ένα «μέτωπο» καταγγελίας της Μόσχας για το επεισόδιο με την Τουρκία συγχρόνως όμως θα προσπαθήσει η στάση αυτή να μην οδηγήσει σε ρήξη των σχέσεων με την Τουρκία.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ήταν εντυπωσιακή η παρέμβαση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που υπενθύμισε δημοσίως στην Τουρκία τις χιλιάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι οποίες αποτελούν μόνιμη πρακτική, επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία για τα όποια τον είχε ενημερώσει την προηγουμένη ημέρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς.

Στο Κυπριακό, η Ρωσία είναι πλέον δεδομένο ότι θα έχει καθοριστικό ρόλο αποτελώντας και πάλι ασπίδα για την Κύπρο σε κάθε προσπάθεια άσκησης πίεσης για επιβολή μη συμφωνημένων λύσεων, ενώ ένα πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο ίδιος ο κ. Λαβρόφ εν όψει της επίσκεψής του στο νησί την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η ρωσική πλευρά πρότεινε η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Ακιντζί να γίνει στην Πράσινη Γραμμή. Ο τελευταίος επέμεινε να υποδεχθεί τον κ. Λαβρόφ στο γραφείο του στα Κατεχόμενα και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ματαίωσε τη συνάντηση, καθώς δεν ήθελε μια τέτοια επίσκεψη να θεωρηθεί ως έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ταξιδιωτική οδηγία
Ο «οικονομικός» και «τουριστικός» πόλεμος με τους οποίους αντιδρά το Κρεμλίνο δημιουργούν συγκεκριμένες ευκαιρίες για την Ελλάδα. Η ταξιδιωτική οδηγία που φθάνει σχεδόν στα όρια της απαγόρευσης για τη μετάβαση Ρώσων τουριστών στην Τουρκία, αφήνει τη μεγάλη ρωσική τουριστική αγορά χωρίς έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό, μετά και τη διαγραφή του αιγυπτιακού θέρετρου Σαρμ Ελ Σέιχ από τον κατάλογο των ρωσικών tour operators.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια και έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα από τη ρωσική κυβέρνηση να συγκρατήσει τους Ρώσους τουρίστες και να τους στρέψει στο εσωτερικό, είναι σαφές ότι μετά την κρίση με την Τουρκία οι προορισμοί που αποκτούν προνομιακή θέση στο κλείσιμο των ρωσικών πακέτων είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Με τον αριθμό των ρωσικών αφίξεων στην Αίγυπτο να φθάνουν, σύμφωνα με στοιχεία, τις 2,6 εκατ. και περισσότερες από 3 εκατ. αφίξεις στην Τουρκία (και έσοδα για την Τουρκία τουλάχιστον στα 10 δισ. δολάρια ετησίως), είναι προφανής η ευκαιρία που παρουσιάζεται για την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Αλλά και στον τομέα των αγροτικών προϊόντων ανοίγουν παράθυρα ευκαιρίας. Η κρατική υπηρεσία προστασίας καταναλωτών Rospo­treb­nadzor ανακοίνωσε ότι αποσύρονται από τη ρωσική αγορά τουρκικά προϊόντα για «πρόσθετους υγειονομικούς ελέγχους».

Εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά διεθνών μεταφορών έχουν μπλοκαριστεί στα σύνορα με τη Ρωσία, προκαλώντας ασφυξία στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα της Τουρκίας, η οποία έχει εκμεταλλευτεί το εμπάργκο της Δύσης προς τη Ρωσία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αυξάνοντας τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κατά 19% στα 4 δισ. δολάρια.

http://mignatiou.com/2015/11/chontro-kapsoni-rosiko-bloko-se-ekatontades-fortiga-me-tourkika-proionta-sta-sinora/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>