«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γ. Κατρούγκαλος δεν λέει την αλήθεια, πολιτικός απατεώνας είναι και αυτός! (Στόχος μας να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό??????? Υπέρ των εχόντων κολλητών μας)!

Για την πλειοψηφία των Ελλήνων ετοιμοθάνατων ασφαλισμένων έχει προβλέψει η λαϊκή κυβέρνηση!!!

ΣΤΕΦΑΝΙ

Δεκαετίες όλοι οι πολιτικοί απατεώνες φτιάχνεται το ασφαλιστικό κάθε χρόνο! Αλλά προς τα κάτω πάντα, τι σόι φτιάξιμο είναι αυτό ρε κλέφτες του αίματος του τίμιου βιοπαλαιστή;;; Σε εσάς ο λαός περίμενε να αναστήσετε την ελπίδα και όχι να συναγωνίζεστε στην προδοσία κατά του φτωχού τους προκάτοχούς σας προδότες!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο CNN Greece και επισημαίνοντας τη σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει από τη φτώχεια.

Σε ερώτηση για το εάν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις αλλά να διαμορφώσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
“Ο στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε συντάξεις. Αυτό το έκαναν οι προηγούμενοι. Δέκα μειώσεις είχαμε μέσα στη μνημονιακή περίοδο. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το σύστημα βιώσιμο, μειώνοντας όσο μπορούμε την δαπάνη που επιβαρύνει το κράτος, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που να μην επιβαρυνθούν προφανώς οι μικρότερες συντάξεις”, επισήμανε.
Διασαφήνισε περαιτέρω ότι “αυτό που θέλουμε εμείς να μην κάνουμε είναι οριζόντιες μειώσεις με ένα αυθαίρετο κριτήριο, γιατί είναι αυθαίρετο κριτήριο να πούμε ότι για τα 1.500 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί η σύνταξη”.
“Άλλος τα 1.500 ευρώ του τα μάτωσε και τα τίμησε δουλεύοντας 35 χρόνια και άλλος τα πήρε ενδεχομένως με μια ρύθμιση που είναι πιο ευνοϊκή γι’ αυτόν” ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι επί της ουσίας η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει “ενιαίους κανόνες και για το μέλλον και για το παρελθόν σε όλους τους συνταξιούχους” και να επαναϋπολογίσει τις συντάξεις με αυτό τον τρόπο.
“Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα επέμβουμε, όχι για να μειώσουμε όπως έκαναν οι άλλοι, αλλά αντίθετα για να προστατεύσουμε τις μικρές συντάξεις”, εκτίμησε.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσει η κυβέρνηση τις μικρές συντάξεις τόνισε ότι “εάν από τον επανυπολογισμό μειωθούν και οι μικρές συντάξεις να δούμε από ποιο ύψος πρέπει να τις προστατεύσουμε, να πούμε δηλαδή ότι ειδικά γι’ αυτές θα μείνει ως προσωπική διαφορά αυτό το οποίο καταβάλλεται”.
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα ληφθεί, κάτι που μάλλον θα συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η δική του όμως πρόταση και αυτό που κρατάει από το πόρισμα της Επιτροπής Μεταρρύθμισης είναι δυο πράγματα, “ένα ότι πρέπει να έχουμε ενιαίους, δίκαιους κανόνες για το ασφαλιστικό και (δεύτερον) εθνική σύνταξη που θα προστατεύει από τον κίνδυνο της φτώχειας, που δεν θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές, θα είναι κάτι επιπλέον που θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και που θα αποτελεί στο εξής τη βάση για τον υπολογισμό των συντάξεων”.
Ερωτηθείς για το ύψος της σύνταξης, είπε πως αυτή “προσδιορίζεται ανάλογα με τον κίνδυνο της φτώχειας, που είναι το 60% του μέσου εισοδήματος”, πως τώρα πράγματι “πρέπει να είναι γύρω στα 384 ευρώ” αλλά και ότι “το 2010 όμως, που ήμασταν πιο πλούσιοι, ήταν 600 ευρώ”.
“Ακριβώς αυτό δίνει την ελπίδα ότι όσο η κοινωνία μας θα προχωράει και η οικονομία μας θα βελτιώνεται, ανάλογα θα αυξάνεται και το όριο αυτής της σύνταξης”, συμπλήρωσε.
Σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης κύριας και επικουρικής σύνταξης τόνισε ότι “τα οργανωτικά τα συζητάμε” και πως “αυτό που θέλουμε είναι να προστατεύσουμε με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο το εισόδημα”.
Η δυσκολία που έχει η κυβέρνηση με τις επικουρικές, είπε, είναι ότι “στο μνημόνιο έχει μπει μια ρήτρα, η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να μην μπορούμε δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό να ενισχύουμε τα επικουρικά ταμεία”.
Υπογράμμισε ότι αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι. “Για παράδειγμα να δούμε μήπως μπορούμε μέσω των εργοδοτικών εισφορών να βρούμε ένα ισοζύγιο. Αν το βρούμε και σώσουμε τις επικουρικές όπως είναι, καλώς, διαφορετικά θα προσπαθήσουμε να τις διασώσουμε με τη συνένωσή τους με τις κύριες”, εξήγησε.
Αναφορικά με δημοσιεύματα ότι θα πρέπει να γίνει μείωση των δαπανών του ασφαλιστικού κατά 9 δισ. έως το 2018, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε “υπερβολή” και μίλησε για στόχο μείωσης της δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ για το 2016, κάτι που έχει επιτευχθεί “κατά παραπάνω από 60% ήδη, με τις εισφορές που βάλαμε υπέρ του συστήματος υγείας, υπέρ του ΕΟΠΥΥ στις εισφορές και με την αύξηση των ορίων ηλικίας”.
“Απομένει ένα σημαντικό ποσό το οποίο προσπαθούμε να δούμε εάν θα το καλύψουμε ενδεχομένως με αύξηση άλλων πόρων. Αλλά αυτό, να σας πω και μια μικρή είδηση, δεν μπορώ να σας πω και πιο πολλά γιατί στις διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να ανοίγουμε τα χαρτιά μας δημόσια, είναι ένα από τα θέματα που διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους. Εάν μπορεί δηλαδή νέα χρήματα που μπαίνουν στο σύστημα να θεωρηθούν από αυτούς ισοδύναμα αντί για τη μείωση των συντάξεων”, επισήμανε.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλυφθεί το εναπομείναν ποσοστό της μείωσης με αύξηση φορολογίας και αύξηση έκτακτης εισφοράς λέγοντας ότι “είναι υπερφορολογημένη η μεσαία τάξη”.
“Προφανώς αναζητούμε φόρους από τα πολύ υψηλά εισοδήματα, δηλαδή από τη μεγάλη περιουσία, αλλά αυτό δεν είναι ανάμεσα στις προτάσεις που εμείς θέτουμε υπόψιν στους εταίρους μας. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων, σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή η ακίνητη περιουσία των ταμείων είναι τεράστια και δεν χρησιμοποιείται όπως θα έπρεπε. Αυτά όμως δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν ώστε να αποτελέσουν ισοδύναμα. Γι’ αυτό έχουμε μια βεντάλια προτάσεων προς τους εταίρους που τις συζητάμε”, κατέληξε.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>