«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι εκπρόσωποι του θεού σας χριστιανοί! Ο θεός σας δεν έχει καταλάβει το (Κατάρ) ακόμα;;;

Παραδείγματα υποκρισίας σε εκκλησία και πολιτική δείτε το δεύτερο θέμα να αγιάσεται!

Κόντρα μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το …Κατάρ! Άστο κάτω αυτό ρε… είναι δικό μου κράτος!!!

ΜΑΥΡΕΣ ΡΟΜΠΕΣ 1

October 20, 2015

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που υπήρχε έως και χθες το απόγευμα ότι θα βρεθεί λύση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το θέμα της δικαιοδοσίας στο κράτος του Κατάρ, σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγήθηκε και αυτή τη φορά η προσπάθεια να λύσουν τις διαφορές τους.

 

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του orthodoxia.info, τόσο ο υπουργός Eξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Eκκλησιών Γιάννης Αμανατίδης στις επαφές που είχαν με τους δύο Προκαθημένους κατόρθωσαν να αποσπάσουν την συναίνεσή τους να συναντηθούν σήμερα στις 10:00.

Μάλιστα, είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση των δύο Προκαθημένων των αρχαιότερων Πατριαρχείων, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, να παρίστανται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ως παρατηρητές και από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Η αισιοδοξία ωστόσο άρχισε να χάνεται όταν χθες το απόγευμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης άλλαξε στάση. Ο ίδιος δεν παρέστη ούτε στην μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο της διασκέψεως ούτε στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν των Προκαθημένων και των ξένων αντιπροσώπων.

Τελικά, και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη των συνομιλιών σήμερα, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με την πλευρά του Πατριαρχείου Αντιοχείας και η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, επιβεβαίωσαν ανώτατοι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και οι συνοδοί του εμφανίστηκαν στο ξενοδοχείο αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για το Ισραήλ.

Ανάλογα συνέβη όταν οι αντιπρόσωποι του Πατριάρχη Αντιοχείας αρνήθηκαν να συνυπογράψουν την κοινή διακήρυξη της Συνάξεως των Προκαθημένων, στην Κωνσταντινούπολη.

Ελένη Μαχαίρα

……………………………………………………….

Παραδείγματα υποκρισίας σε εκκλησία και πολιτική

Φωτογραφία ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Φωτογραφία ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Του Πανίκου Παναγιώτου,  www.philenews.com

Σε ελληνορθόδοξες κοινότητες της Νέας Υόρκης όπου υπηρέτησε, δημιουργούσε ενοχές σε ομογενείς που δεν ήταν παντρεμένοι με άτομα ελληνικής καταγωγής. Επίσης, προσηλύτιζε νέους και νέες για να ακολουθήσουν μοναχική ζωή σε μοναστήρια όπου διατηρούσε «ειδικές σχέσεις» με τους ηγουμένους τους. Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω ιερέας ήταν παντρεμένος με μη Ελληνίδα, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με Λατινοαμερικανίδα και κατηγορήθηκε για οικονομικά σκάνδαλα.

Τον Αύγουστο του 2007, ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής βρέθηκε στην επικαιρότητα επειδή σε τουαλέτα αμερικανικού αεροδρομίου προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος έτυχε να ήταν υπαστυνόμος. Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω γερουσιαστής πρωτοστατούσε εναντίον των ομοφυλόφιλων και κατά της παροχής ειδικής προστασίας σε ομοφυλόφιλους που έπεσαν θύματα εγκληματικών πράξεων.

Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και σε άλλες χώρες, έχουν καταγραφεί αρκετά γεγονότα με πρόσωπα του δημόσιου βίου που κατηγορήθηκαν για «παράνομες σχέσεις» ακόμη και με ανήλικες, αναγκάζοντας τα «θύματά» τους να κάνουν εκτρώσεις. Την ίδια στιγμή, τα πρόσωπα αυτά πρωτοστατούσαν ενάντια στις εκτρώσεις, ακόμη και στη χρήση εμβρύων για επιστημονικές έρευνες.

Τα προαναφερθέντα παραδείγματα απλώς είναι ενδεικτικά της πάσης φύσεως υποκρισίας σε πολιτικό, θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το αν είναι πρόβλημα για το τι κάνει κάθε πολίτης, ακόμη και κληρικός, στην καθαρά προσωπική ζωή του ας το λύσει με τον εαυτό του και με τον Θεό που πιστεύει και υπηρετεί. Μέγα πρόβλημα όμως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε αμέτρητες άλλες είναι η υποκρισία.

Κι όλα αυτά φαίνεται πως ταιριάζουν και με τον πρόσφατο αφορισμό από την Εκκλησία της Κύπρου του θεολόγου Ανδρέα Πιτσιλλίδη. Δεν έτυχε να τον ακούσω ποτέ τι λέει, ούτε να διαβάσω τις θεολογικές απόψεις του. Όποιες και να είναι, όμως, δεν παύουν να είναι υποκειμενικές, όπως και οι απόψεις του καθενός μας.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου υποδηλώνει φοβία και αδυναμία. Η υπεράσπιση της αλήθειας και των «σωστών θέσεων» γίνεται με διάλογο και επιχειρήματα και όχι με μεσαιωνικούς αφορισμούς.

Καμία εξουσία δεν έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει και να εξουσιάζει τα σώματα και τις ψυχές των ανθρώπων. Ο Χριστός διδάσκει αγάπη, ανοχή, ελευθερία και έχει μόνιμα μια ανοικτή αγκαλιά, χωρίς ρατσισμούς και διακρίσεις για πιστούς και άπιστους.

Ο περισσότερος κόσμος έχει σιχαθεί την υποκρισία στον χώρο της Εκκλησίας και της πολιτικής. Ευθύνη δεν έχει μόνο αυτός που με περισσή υποκρισία «διαπράττει το έγκλημα», δεν έχει μόνο ο οιοσδήποτε «σκανδαλιάρης παπάς» ή «απατεώνας πολιτικός». Τεράστια ευθύνη έχουν και όσοι τους καλύπτουν, όσοι τους ψηφίζουν και όσοι τους ανέχονται.

Ειδικά η Κύπρος πλήρωσε και πληρώνει ακόμη πολύ ακριβά την υποκρισία ηθικολόγων, θεοκάπηλων, πατριδοκάπηλων και παντογνωστών.

Φτάνει πια ο υποκριτικός ευσεβισμός απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Το δικαίωμα στην άποψη είναι αδιαπραγμάτευτο.

http://mignatiou.com/2015/10/paradigmata-ipokrisias-se-ekklisia-ke-politiki/

Μοιραστείτε το!

3 comments to Οι εκπρόσωποι του θεού σας χριστιανοί! Ο θεός σας δεν έχει καταλάβει το (Κατάρ) ακόμα;;;

  • kostantinos

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΩΝ 12ΘΕΪΣΤΩΝ
    Από την δεκαετία του 1990 εμφανίστηκαν ομάδες στην Ελλάδα που σκόπιμα έσπειραν αναλήθειες και ψεύδη όσον αφορά την σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, με σκοπό την κηλίδωση της Ελληνορθοδοξίας και την διχόνοια στον ελληνικό λαό

    https://www.youtube.com/watch?v=Kp42JRFVhCg

    • Αγαπητέ αναγνώστη, θα προσπαθήσω να είμαι όσο μου το επιτρέπει η κοινωνική μόρφωση ήπιος, αγαπητέ μάλλον δεν θα ξέρεις την αληθινή ιστορία, ή θα διαβάζεις ότι σου σερβίρουν, ή είσαι δούρειος ίππος των δολοφόνων του Ελληνισμού. Δεν ξέρω τι από όλα αυτά είσαι, αλλά αν ο χριστιανισμός διαδεχόταν τον δοδεκαθεισμο οικειοθελώς θα τον αποδεχόμουν ίσως με κάποιες επιφυλάξεις. Όμως εσύ δεν διάβασες, δεν άκουσες, δεν έμαθες από πουθενά ότι το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην ιστορία είναι η σφαγή των Ελλήνων από τους χριστιανούς. Τι Μπούρδες είναι αυτές που μου γράφεις; Σε παρακαλώ επειδή δεν είναι στο ποιον μου να διαγράφω σχόλια, να είσαι ποιο ενημερωμένος και επάνω στην αλήθεια για να δεχτώ πάλι σχόλιά σου. Ευχαριστώ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>