«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σοφός χορτάτος για τον νηστικό, σοφός ευτυχισμένος για τον δυστυχισμένο.

Μην προσβάλουμε την έννοια της λέξης σοφός.

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Ο σοφός δεν εκτελεί εντολές της εξουσίας, αλλά διδάσκει το ορθό, το αληθινό, το καλό, την αγάπη, το τέλειο!
Μια παρένθεση, διάβασα ότι απειλούν τους σοφούς ( εντός εισαγωγικών σοφούς), από το τηλέφωνο ανώνυμα, αν είναι αλήθεια, πρόκειται για δειλούς και βρόμικους.

Οι τίμιοι το δίκιο τους και την άποψή τους την λένε δυνατά, φανερά και επώνυμα!
Ας έρθουμε στην ουσία με αυτά που ξεστομίζουν αβίαστα οι εντός εισαγωγικών (σοφοί)
Οι σοφοί δεν είδαν πουθενά τους συνταξιούχους των 45 χρόνων; Δεν είδαν και δεν έμαθαν την διαχρονική κλοπή των κόπων των ασφαλισμένων, δεν είδαν την άδικη συμπεριφορά των βιομηχανικών ασφαλισμένων με τους καλοπερασάκηδες ασφαλισμένους;

Δεν είδαν και δεν γνωμάτευσαν για τις προκλητικές συντάξεις που εισπράττουν τα βρομερά σκουλήκια που λέγονται πολιτικοί από τα τα καταληστεμένα ταμεία;

Πόσο σοφοί μπορεί να είναι όταν γνωμοδοτούν με τον ποιο απαράδεκτο τρόπο έναντι των ποιο αθώων πολιτών, λέγοντας άμα πονάει το δόντι, κόβουμε το κεφάλι!
Το κράτος δεν μπορεί να είναι άδικο απέναντι στους τίμιους πολίτες του.

Δεν μπορεί να κουβεντιάζει ότι θα ενώσει τα ταμεία της απάτης με τα υγιή ταμεία, δεν μπορεί να ενώσει τα ταμεία που εισέπρατταν από τα μέλη τους ελάχιστα και να τα πάνε στα ταμεία που πλήρωναν αβάσταχτες κρατήσεις και να μοιράζονται τα ίδια οφέλη.

Το κράτος βάση συντάγματος είναι ο εγγυητής της σύνταξης του κάθε πολίτη ανάλογα με τι πλήρωνε ανταποδοτικά. Το κράτος δεν κουβεντιάζει με το θύμα πως θα το στείλει στον τάφο, αλλά τιμωρεί τους κλέφτες, τους απατεώνες και επιστρέφει τα κλεμμένα στην θέση τους!
Δεν διαβάσαμε οι (σοφοί  εντός εισαγωγικών) τι επαγγέλλονται; Για να ξέρουμε πως θα τους υπολογίσουμε.

Δεν είδαμε στη γνωμάτευσή τους να προτείνουν, φυλάκιση αυτόφωρο σε όσους απασχολούν ανασφάλιστους σε βάρος των ασφαλισμένων και των ανέργων και αθέμιτο ανταγωνισμό των νομοταγών επιχειρήσεων!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Θες και σύνταξη; Έχεις πολύ θράσος…

Κλεοπάτρα Κοντονίκα
Οκτώβριος 16, 2015 07:59:53

Η νέα επιτροπή σοφών για το καταδικασμένο ασφαλιστικό μας σύστημα, αφού έστυψε τα πολύτιμα μυαλά της, απεφάνθη μεταξύ άλλων ότι για να «επιβιώσει» το ασφαλιστικό, θα πρέπει περίπου να εξοντωθούν οι ασφαλισμένοι.
Όλοι οι ασφαλισμένοι. Αδιακρίτως. Αν λοιπόν εκλείψουν οι δικαιούχοι, θα συρρικνωθούν οι δαπάνες, άρα το ασφαλιστικό μας θα καταφέρει να επιζήσει. Ιδού λοιπόν γιατί έπρεπε να συνεδριάσουν οι σοφοί. Διότι μια τόσο ρηξικέλευθη, προχωρημένη, πρόταση δεν μπορεί να την επεξεργασθεί ένα κοινό, μικρό μυαλό.
Και ω του θαύματος, γι’ αυτό υπάρχουν οι σοφοί, έψαξαν και βρήκαν και συνέκριναν, τι κάνουν οι άλλες προηγμένες κοινωνίες. Ανακάλυψαν τη λύση στη μακρινή μας Αυστραλία. Μακρινή μεν, γνώριμη δε, από προηγούμενες γενιές χιλιάδων Ελλήνων που αναζήτησαν τη γη της επαγγελίας και της επιβίωσης δια της μεταναστευτικής οδού στα πέρατα του κόσμου. Κι έτσι τώρα από τα πέρατα του κόσμου αντλούμε τις ιδέες και τις λύσεις.
Η σύνταξη θα αποτελεί περίπου ένα φιλοδώρημα, που γενναιόδωρα το κράτος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων θα παρέχει στους συνταξιούχους μετά το πέρας του εργασιακού τους βίου, υπό μορφή ανταμοιβής (;) δώρου (;) ελεημοσύνης (;), παραμένει άγνωστο. Παρέχει δε αυτό το (ας το ονομάσουμε) δώρο, με κριτήρια. Διότι το κράτος είναι σοβαρό. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να εισπράττει ο πάσα ένας, μια σύνταξη, στα 67α γενέθλιά του. Αν αυτός έχει σπίτι δικό του, αν κατάγεται κι από χωριό κι έχει και ένα πατρικό, αν ευτύχησε να αποκτήσει κι ένα αυτοκίνητο, αν μάλιστα έχει και καμιά κατάθεση, μαύρο φίδι που τον έφαγε ! Α, όλα κι όλα, το κράτος είναι εδώ άγρυπνος φρουρός να προστατεύσει την καταλήστευση των ταμείων του από τους επίδοξους καταχραστές – συνταξιούχους. Διότι, δεν γίνεται κύριε μου να έχεις σπίτι δικό σου, να μάζεψες και μερικά χιλιάρικα στην τράπεζα και να θέλεις από πάνω να πάρεις και σύνταξη. Θα πάρεις τα 360 ευρώ που σου δίνει απλόχερα το κράτος και θα πεις κι ευχαριστώ πολύ. Και για να σου διδάξει και την αξία της εγκράτειας θα σου δίνει τα 210 σε μετρητά να ευφραίνεσαι που θα τα ακούς να κουδουνίζουν στην τσέπη και τα 150 θα τα χρησιμοποιείς για να πληρώνεις με την κάρτα.
Γκρινιάζεις κι από πάνω αχάριστο ανθρωπάκι; Κοτζάμ σοφοί ασχολήθηκαν και κουράστηκαν για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος κι εσύ μεμψιμοιρείς;
Όμως για να ευθυμήσουμε και λίγο, ας πούμε και κάτι ευχάριστο. Ο συνταξιούχος αυτός –που θα πάρει από το γενναιόδωρο κράτος- τα 360 ευρώ, ας υποθέσουμε ότι ήταν μισθωτός με ένα αξιοπρεπή μισθό στις καλές εποχές, εργάσθηκε για 30 ή 35 ή 40 χρόνια. Αυτά τα 40 χρόνια π.χ. πλήρωσε δια της παρακρατήσεως, ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο του. Ας υποθέσουμε ότι κατά μέσο όρο (μπακάλικος υπολογισμός) κατέβαλε κάθε μήνα 200 ευρώ συνταξιοδοτικές εισφορές. 200 ευρώ επί 14 μισθούς, μας κάνει 2.800 ευρώ το χρόνο, επί 40 χρόνια μας κάνει 112.000 ευρώ. Ας τα στρογγυλέψουμε στα 100.000 ευρώ. Ας κάνουμε κι ένα σκόντο κι ας δεχθούμε ότι δεν πλήρωσε 100 αλλά 70.000 ευρώ.
Αυτά λοιπόν τα 50 ή 70 ή 100 χιλιάρικα πήγαν στο ασφαλιστικό σύστημα που υποτίθεται ότι έχει έναν ανταποδοτικό χαρακτήρα και παρέχει συντάξεις ανάλογα με το ύψος των εισφορών, των χρόνων εργασίας, κλπ κλπ κλπ. Ελα όμως που το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο (κάτι ωραίες και ευγενείς λέξεις όμως που έχει η ελληνική γλώσσα…)
Μεμψίμοιρε συνταξιούχε, πλήρωσες, δεν πλήρωσες, ένα και το αυτό. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Ο μη έχων είναι το ασφαλιστικό σύστημα που εσύ τροφοδοτούσες επί 30 ή 35 ή 40 χρόνια, αλλά κάπου σ’ αυτή τη διαδρομή τα λεφτά αυτά χάθηκαν. Τα κατάπιε το σύστημα, τα βούτηξαν κάποιοι επιτήδιοι, τα θυσιάσαμε στο PSI (για να γίνει βιώσιμο-που δεν έγινε) το χρέος μας. Με λίγα λόγια, όλο και κάπου πήγαν αυτά τα λεφτά για να μην επιστρέψουν με τη μορφή της σύνταξης σε σένα που τα πλήρωνες.
Και αφελώς ρωτάμε τους σοφούς: Ποιό σοβαρό δικαστήριο μπορεί να ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ αυτόν τον μεμψίμοιρο ανθρωπάκο, αν υποθέσουμε ότι έχει το θράσος να διεκδικήσει, αν μη τι άλλο, τις εισφορές που έχει καταβάλει; Υπάρχει τέτοιο δικαστήριο;
…………………………………..
Απειλές δέχεται η επιτροπή «σοφών» για το ασφαλιστικό
Οκτώβριος 18, 2015 – 20:38
Απειλές για τη ζωή τους ισχυρίζονται πως δέχονται μέλη της επιτροπής «σοφών» της κυβέρνησης, τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και τηλεφωνικά.
Οι απειλές που δέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, περιλαμβάνουν ύβρεις αλλά και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής προσανατολίζονται τη Δευτέρα να ζητήσουν τη συνδρομή της πολιτείας για την προστασία τους αλλά και εισαγγελική παρέμβαση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός των απειλητικών κλήσεων που δέχονται.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>