Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

το χρήμα ως χρέος 1) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 2) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 3) με υπότιτλους

Τελικά Σκουρλέτη είσαι μεγάλη πολιτική (Πόρνη)!!!

Μπράβο άξιος εκπρόσωπος του λαού!!!!

Τώρα έχουμε και άλλες αποδείξεις για την πρόστυχη προδοσία της Αριστεράς, ότι και να κάνει προδοτική αριστερά θα είναι!

Δεν μένει τίποτα άλλο στους Έλληνες, να βγούνε σαν τον Διογένη και να φωνάζουν, κανένας Έλληνας πατριώτης;;;;;;;;;;;;;;;;

Πούλησες όλους αυτούς που φυλακίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, υπέστησαν τα πάνδεινα για να προστατέψουν τα σπίτια τους τα παιδιά τους από τον ανεξέλεγκτο βανδαλισμό του  περιβάλλοντος στις Σκουριές!!! Και με βρόμικο και πρόστυχο τρόπο αφού τους εκμεταλλεύτηκες εκλογικά τους πούλησες δια του αρραβώνος, σε αρραβωνιάζομαι για να σε χωρίσω! Τόσες χιλιάδες φωτογραφίες εχεις εσύ,  δεν είδες την θανατηφόρα μόλυνση; Δεν έχει το κράτος χημικούς και επιστήμονες να σου δώσουν την δηλητηρίαση που προκαλεί  η εξόρυξη του χρυσού ανεξέλεγκτα;;; Εσύ δεν είδες ούτε την χαρισματική πράξη στους ιδιώτες, που πληρώνουν με κόλλυβα το χρυσό αίμα της Ελλάδος! Έκανες την προδοτική δουλειά δια της απόφασης του πουλημένου Συμβούλιου της Επικρατείας!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στάθμισε τη βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλε την απόφαση Σκουρλέτη

«Ξεκλείδωσε» προσωρινά το Συμβούλιο της Επικρατείας το λουκέτο που είχε βάλει τον περασμένο Αύγουστο ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (σε σχηματισμό Ολομέλειας) δημοσίευσε αργά σήμερα το απόγευμα την υπ” αριθμ. 299/2015 απόφασή του (προεδρευών ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Ηλίας Μάζος), με την οποία διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015), μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ (αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο).

Πάντως, δικηγορικοί κύκλοι έλεγαν ότι η σημερινή απόφαση του ΣτΕ αποτελεί σκληρό ράπισμα, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ με την επίμαχη απόφαση του «διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/1854/19.8.2015 του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και του εγγράφου 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, μέχρι την δημοσίευση οριστικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της ασκηθείσης αιτήσεως ακυρώσεως».

Το ΣτΕ στάθμισε τη βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλε την απόφαση του κ. Σκουρλέτη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικαστική απόφαση ότι το Δημόσιο, «το οποίο φέρει και το σχετικό βάρος, δεν επικαλείται ειδικώς, ούτε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ούτε με τις απόψεις και τα λοιπά έγγραφα της υπηρεσίας προς την Επιτροπή Αναστολών, συγκεκριμένη περιβαλλοντική ή άλλη βλάβη από την συνέχιση των εργασιών, η εκτέλεση των οποίων είχε εγκριθεί με τις ήδη ανακαλούμενες αποφάσεις».

Αντίθετα, για τους 867 εργαζομένους στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη, που έβαλε λουκέτο στα μεταλλεία θα προκαλέσει «στους εργαζομένους ανεπανόρθωτη ή, πάντως, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη», η οποία συνίσταται «την ουσιώδη μείωση των μέσων βιοπορισμού τους λόγω της θέσης τους σε διαθεσιμότητα ή της απώλειας των θέσεων εργασίας τους».

Οι εργαζόμενοι -όπως αναφέρεται στην απόφασή του ΣτΕ- υποστηρίζουν ότι «η επενδύτρια εταιρεία έχει ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα, στην συνέχεια των προσβαλλομένων, 867 εργαζομένους ενώ έχουν προσκομίσει προς επίρρωση των ισχυρισμών τους δηλώσεις της εν λόγω εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και άλλων συνεργαζομένων επιχειρήσεων, με τις οποίες γνωστοποιείται στις αρμόδιες αρχές η θέση εργαζομένων σε διαθεσιμότητα καθώς και δηλώσεις εργοδοτών περί καταγγελίας συμβάσεων εργασίας».

Εξάλλου, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, «κατά νόμο κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας ο μισθωτός λαμβάνει το ήμισυ του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών, υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης».

Αντίθετα, το ΣτΕ, με άλλη, δεύτερη απόφασή του, την υπ” αριθμ. 300/2015, απέρριψε την αίτηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσε και αυτή να ανασταλεί η απόφαση του κ. Σκουρλέτη, καθώς αίτηση δεν έχει πλέον αντικείμενο, αφού έγινε δεκτή με την πρώτη απόφαση του ΣτΕ (299/2015) η αίτηση των εργαζομένων και ανεστάλη η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Δείτε εδω την απόφαση του Στε 

http://www.protothema.gr/greece/article/514596/apofasi-ste-ellinikos-hrusos/

Related posts: