«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το δικαίωμα του βέτο στο ΣΑ του ΟΗΕ: Παρελθόν και παρόν

United Nations headquarters
30 Σεπτεμβρίου 2015 Αλεξέι Τιμοφέιτσεφ, RBTH
Η RBTH επέλεξε μερικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με το σημαντικότατο δικαίωμα του βέτο στον ΟΗΕ.
Παραμονές της 70ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που διεξάγεται τις μέρες αυτές, η Γαλλία κατέθεσε πρόταση για περιορισμό του δικαιώματος βέτο των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ωστόσο, η Ρωσία τάχθηκε κατά αυτής της πρωτοβουλίας επικαλούμενη ότι αυτή, σύμφωνα με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, εμπεριέχει «πολύ συναίσθημα και δημαγωγία». Ποια ιστορία έχει, όμως, το δικαίωμα στο βέτο;

 

 

 

Το δικαίωμα διαθέτουν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία, οι χώρες δηλαδή, οι οποίες έπαιξαν «καθοριστικό ρόλο» -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ- στη σύσταση του Οργανισμού. Αυτό επιτρέπει να παρεμποδιστεί η λήψη ψηφισμάτων οποιουδήποτε περιεχομένου από το ΣΑ του ΟΗΕ, εκτός από εκείνα που αφορούν διαδικαστικά θέματα. Στο δικαίωμα του βέτο για τα μόνιμα μέλη του ΣΑ επέμεινε στη διάρκεια της διάσκεψης της Γιάλτας το Φεβρουάριο του 1945 ο σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν. Πρόσφατα η Γαλλία προέβη στην πρωτοβουλία για μεταρρύθμιση του μηχανισμού χρήσης του δικαιώματος του βέτο στο ΣΑ του ΟΗΕ. Το Παρίσι προτείνει τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να συμφωνήσουν για τη μη χρήση του δικαιώματός τους για βέτο σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να σταματήσουν εγκλήματα μαζικού χαρακτήρα.
Διαβάστε επίσης: «Καταδικασμένη σε αποτυχία η πρωτοβουλία περιορισμού του βέτο στον ΟΗΕ»

Εξηγώντας την πρωτοβουλία του Παρισιού, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Ρωσία, Ζαν-Μορίς Ριπέρ, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant ότι «πρόκειται για μια συλλογική και εθελοντική δέσμευση των μονίμων μελών, η οποία δεν απαιτεί αλλαγές στο καταστατικό και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε περίπτωση σοβαρών και μαζικών επιβουλών κατά της ανθρώπινης ζωής, όπως η γενοκτονία, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου μαζικού χαρακτήρα». Ορισμένες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ουκρανία, υποστήριξαν τη γαλλική πρωτοβουλία.

Εκατοντάδες φορές χρησιμοποιήθηκε

Η Ρωσία τάσσεται κατά του περιορισμού του δικαιώματος του βέτο των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ. Όπως αναφέρει η Kommersant, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε ότι «το δικαίωμα του βέτο είναι αυτό, το οποίο μας υποχρεώνει να αναζητούμε καθημερινά ένα συμβιβασμό σχετικά με τα έγγραφα που επεξεργάζεται το ΣΑ του ΟΗΕ. Η πίεση αυτή σχετικά με το ότι κάποιος μπορεί να μπλοκάρει κάποιο ψήφισμα, οδηγεί στο να μην τίθεται σε ψηφοφορία ένας Θεός ξέρει τι, και να υποβάλλονται μόνο εκείνα τα έγγραφα που έχουν εκπονηθεί, για τα οποία υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα εγκριθούν και από τα πέντε μόνιμα μέλη». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρώσο διπλωμάτη, «κανένα μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ δεν θα επικυρώσει ποτέ τροποποίηση για άρση του δικαιώματος του βέτο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ, από το 1946 στη διάρκεια των ανοικτών συνεδριάσεων τα μόνιμα μέλη του ΣΑ έχουν κάνει χρήση του βέτο 237 φορές, συχνότερα κατά την εξέταση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και στον αφρικανικό νότο, 41 φορές για να μην επιτραπεί η ένταξη στον ΟΗΕ νέων μελών και 43 για να παερμποδιστεί ο ορισμός νέου γενικού γραμματέα.

Πρόβα τζενεράλε με Κύπρο

Η Σοβιετική Ένωση έκανε έντονη χρήση του δικαιώματος του βέτο από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Το διάστημα 1946-1970, η ΕΣΣΔ μπλοκάρισε 80 αποφάσεις. Συνολικά η ΕΣΣΔ κατέφυγε στο βέτο 90 φορές. Από το 1991, όταν η Ρωσία έγινε το διάδοχο κράτος της ΕΣΣΔ, άσκησε βέτο 13 φορές. Για πρώτη φορά η Ρωσία έκανε χρήση του βέτο το Μάιο του 1993 κατά του ψηφίσματος για χρηματοδότηση της Αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο. Το 2015 η Ρωσία χρησιμοποίησε ήδη δυο φορές το δικαίωμα του βέτο. Στις 8 Ιουλίου του 2015 η Ρωσία άσκησε βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος που αφορούσε τα τραγικά γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα το 1995. Το κείμενο χαρακτήριζε τη δολοφονία στο θύλακα αυτό 8 χιλιάδων μουσουλμάνων ως γενοκτονία. Στις 29 Ιουλίου 2015 η Ρωσία απέρριψε την πρόταση σύστασης διεθνούς δικαστηρίου για την ποινική δίωξη των ενόχων της κατάρριψης του μαλαισιανού Boeing στην Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το βέτο 79 φορές, τις 42 από αυτές προκειμένου να εμποδίσουν αρνητικά για το Ισραήλ ψηφίσματα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε 14 ψηφίσματα, τα οποία σχεδόν όλα αφορούσαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία προσέφυγε στο δικαίωμα του βέτο 29 φορές, η Γαλλία 16. Η Κίνα έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος 9 φορές. Ως το 1971 την Κίνα στο ΣΑ του ΟΗΕ εκπροσωπούσε η Ταϊβάν, η οποία χρησιμοποίησε το βέτο μόνο μια φορά. Η Κίνα από το 1991 έκανε χρήση του βέτο 7 φορές, τις 6 εκ των οποίων από κοινού με τη Ρωσία.

Η χρήση του βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Συνολικά έγινε χρήση 237 φορές, συχνότερα κατά την εξέταση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και στον αφρικανικό νότο.

41 φορές για να εμποδιστεί η ένταξη νέων μελών στον ΟΗΕ.

43 φορές για να εμποδιστεί ο ορισμός νέου γενικού γραμματέα.

Ανά χώρες

ΕΣΣΔ/Ρωσία – 103 φορές

ΗΠΑ – 79

Βρετανία – 29

Γαλλία – 16

Κίνα – 9

Από το 1991

Ρωσία – 13 φορές

ΗΠΑ – 14

Κίνα – 8 (6 φορές μαζί με τη Ρωσία)

http://gr.rbth.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>