«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα ρωσικά όπλα θα βοηθήσουν να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος

29 Σεπτεμβρίου 2015 Γεβγκένι Κρούτικοφ, ειδικά για τη RBTH
Με ποιο τρόπο ακριβώς πρέπει η Συρία να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά όπλα με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα;

 ΡΟΣΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

Η επιλογή των στρατηγικών στόχων διαμορφώνεται με βάση την ανάλυση της δομής του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), κατά πρώτο λόγο του συστήματος των μετόπισθεν, του ανεφοδιασμού και των ιδιαιτεροτήτων της τακτικής που πρέπει να ακολουθηθεί. Το ΙΚ απεδείχθη εξαιρετικά ευάλωτο στον τομέα του ανεφοδιασμού παρά τις σημαντικές οικονομικές του δυνατότητες, οι οποίες δημιουργήθηκαν κυρίως από το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Επιπλέον, λόγω της ταχείας προέλασης προς τα βόρεια και βορειοδυτικά, το ΙΚ άπλωσε πολύ τις επικοινωνίες του.

 

 

 

 

Επομένως, οι πιο πλεονεκτικοί και σημαντικοί στόχοι σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση εναντίον του ΙΚ, μπορούν να είναι οι βάσεις του στα μετόπισθεν, ιδιαίτερα οι μεγάλες αποθήκες καυσίμων, οι βάσεις επισκευών κοντά στο μέτωπο, καθώς και οι πομπές οχημάτων που μεταφέρουν καύσιμα και πολεμοφόδια στην πρώτη γραμμή. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν πλέον στη διάθεσή τους αρκετές αεροπορικές δυνάμεις προκειμένου να ξεκινήσουν με επιτυχία τέτοιου είδους επιθετικές επιχειρήσεις. Τα σμήνη (12 μονάδες) των αεροσκαφών κρούσης Su-24 και ανάλογου αριθμού αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Su-25 αρκούν σίγουρα, και αυτός ακριβώς είναι ο αριθμός που μεταστάθμευσε πρόσφατα από τη Ρωσία στη Συρία, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες.
Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Η Συρία δεν έχει την πρόθεση να πολεμήσει το Ισραήλ

Μερικές εβδομάδες τέτοιων επιχειρήσεων είναι αρκετές ώστε να διακοπεί ο ανεφοδιασμός των προωθημένων τμημάτων του ΙΚ στην επαρχία Ιντλίμπ, γύρω από το Χαλέπι, στα προάστια της Δαμασκού και στο Ντέιρ Αζ Ζορ. Όλο αυτό το διάστημα όμως θα συνεχίζονται, όπως και τώρα, οι σκληρές χερσαίες μάχες σε μια σειρά από σημεία κρίσιμης σημασίας. Τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τρεις άμεσους στόχους. Ο πρώτος είναι να απωθήσουν τις δυνάμεις του ΙΚ και των συμμάχων του από τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού. Ο δεύτερος, να άρουν την περικύκλωση της στρατιωτικής βάσης στο Κουβέιρις στην περιοχή του Χαλεπιού. Ο τρίτος, είναι να αποκαταστήσουν τον πλήρη έλεγχο στο δρόμο Δαμασκού-Χομς.
Αναγκαία η απόβαση

Οι μάχες στα πυκνοκατοικημένα προάστια της Δαμασκού έχουν γίνει σφοδρότατες εδώ και περίπου ένα μήνα, όταν ο κυβερνητικός στρατός πραγματοποίησε μια αποτυχημένη αντεπίθεση. Εν τω μεταξύ, συγκεκριμένα αυτή η περιοχή μπορεί να θεωρηθεί η κύρια για την οργάνωση γενικής αντεπίθεσης προς την περιοχή της Παλμύρα, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του ΙΚ στη Συρία γενικότερα. Σήμερα το ΙΚ έχει συγκεντρώσει στις συνοικίες αυτές τις πιο ετοιμοπόλεμες δυνάμεις του, γι’ αυτό και η επίθεση του κυβερνητικού στρατού είναι δυνατή μόνο με σημαντικό πλεονέκτημα σε έμψυχο δυναμικό και υλικό. Θεωρείται πιθανό ότι σε αυτή ακριβώς την περιοχή ίσως σταλούν οι σύγχρονοι τύποι ρωσικών όπλων, κυρίως τα άρματα Τ-90.
Space
Ρωσία και ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να συμφωνήσουν για τον Άσαντ

Αλλά και αυτή η υπεροχή δεν θα είναι αρκετή για να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί με ταχύτητα η επίθεση προς την Παλμύρα. Μεταξύ των προαστίων της Δαμασκού και της Παλμύρα υπάρχει έρημος με μερικούς δρόμους και στρατηγικές διασταυρώσεις. Το μοναδικό ίσως σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο συγκέντρωσης για την εφόρμηση, είναι η όαση Αλ Καρτιάιν. Διαθέτει σχεδόν τις ιδανικές συνθήκες για την απόβαση δυνάμεων με σκοπό να αποκοπούν οι συγκεντρωμένες στα προάστια της Δαμασκού ισχυρές δυνάμεις του ΙΚ. Μια τέτοια επιχείρηση είναι εφικτή εφόσον υπάρξουν αποβατικά μέσα, όπως μεταγωγικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα.
Ελικόπτερα μάχης και σύγχρονα τανκς

Η βάση της πολεμικής αεροπορίας στο Κουβέιρις είναι μπλοκαρισμένη εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά μέχρι πρότινος η φρουρά της μπορούσε με κάποιο τρόπο να εφοδιάζεται. Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η αεροπορική ενίσχυση μαζί με τη μεταφορά κοντά στο Χαλέπι πιο σύγχρονων τεθωρακισμένων δυνάμεων θα προσφέρει επιτέλους τη δυνατότητα να αρθεί ο κλοιός στον οποίο βρίσκεται η βάση, γεγονός που θα σημαίνει και την έναρξη της απώθησης του ΙΚ προς την έρημο σε αυτό το σημείο του μετώπου.

Ο στρατηγικός δρόμος Δαμασκού-Χομς είναι αποκομμένος αυτή τη στιγμή σε δυο σημεία. Ενώ όμως το πρώτο προβληματικό τμήμα (περίπου τρία χιλιόμετρα) είναι ακόμη δυνατόν να παρακαμφθεί, στο άλλο τμήμα το ΙΚ έχει καταλάβει ορισμένα σημαντικά υψώματα. Η απώθηση των δυνάμεών του από εκεί χωρίς τη χρήση πυροβολικού και ελικοπτέρων είναι πολύ δύσκολη και συνεπάγεται μεγάλες απώλειες.

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται εδώ.

http://gr.rbth.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>