«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προς τους διεθνείς απατεώνες κερδοσκόπους: Η μόνη λύση είναι η διαγραφή του χρέους, καιρός είναι να το πράξετε αν έχετε καθόλου υποχρέωση στις κοινωνίες που ρουφάτε αιώνες! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μονόδρομος η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

13+1

Ορθώς δεν συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη βαθύτατα ελαττωματική δανειοδοτική συμφωνία που έχουν διαπραγματευθεί οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα.

Η εφαρμογή εσφαλμένων οικονομικών πολιτικών, μια επιδίωξη της Γερμανίας και των υπολοίπων πιστωτών στην Ευρώπη, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε βαθιά ύφεση και την επιβάρυναν με ένα δυσβάσταχτο χρέος.

 

 

 

Με αυτήν την τελευταία απόπειρα διάσωσης της Ελλάδας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική κατάσταση της χώρας, θέτοντας νέους όρους για τη μείωση των δαπανών και αυξάνοντας τους φόρους. Σημειώνεται ότι το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ από το 170% που ισχύει σήμερα.

Το ΔΝΤ, το οποίο συμμετείχε στα δύο προηγούμενα προγράμματα για την Ελλάδα, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να δανείσει πρόσθετα κεφάλαια στη χώρα διότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο. Σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως οι πιστωτές της Ελλάδας οφείλουν να παρέχουν «σημαντική ελάφρυνση χρέους» στην Ελλάδα. Τον περασμένο μήνα, το Ταμείο πρότεινε είτε τη μείωση των υποχρεώσεων της χώρας, είτε την παράταση του χρόνου αποπληρωμής σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, ακόμη και μια 30ετία.

Αυτή η στάση του Ταμείου ως προς τη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας είναι πολύ πιο απόλυτη σε σχέση με το παρελθόν. Το 2010 δεν είχε επιμείνει τόσο δυναμικά και αυστηρά σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Και αυτό ήταν μεγάλο λάθος διότι έτσι η Ελλάδα βρέθηκε να είναι επιβαρυμένη με αρκετά υψηλότερο χρέος σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ η κυβέρνηση δεν είχε πια τα περιθώρια να εφαρμόσει μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των περιορισμών που εμπεριέχουν τα δανειοδοτικά προγράμματα. Σήμερα, η τοποθέτηση της κ. Λαγκάρντ, η οποία υπήρξε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πριν αναλάβει τα ηνία του Ταμείου, φέρει ιδιαίτερο βάρος. Και αυτό γιατί η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα λόγω της εμπειρίας που κατέχουν οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου ως προς τη διαχείριση χρηματοπιστωτικών κρίσεων.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν διατυπώσει αόριστες δηλώσεις για μια ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, υπονοώντας πως θα εξέταζαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε μια χρονική στιγμή αλλά όχι άμεσα. Αυτή η διακριτική στάση των Ευρωπαίων ως προς αυτό το επίμαχο ζήτημα για την Ελλάδα αποδίδεται στο γεγονός ότι αρκετά μέλη των κοινοβουλίων και οι ψηφοφόροι σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ολοκλήρωση οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να γίνει η χώρα πιο παραγωγική.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα ώστε να ενισχυθεί η οικονομική προοπτική της χώρας. Ωστόσο, ακόμη και εάν εφαρμόσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί από τους πιστωτές της Ελλάδας –συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των συντάξεων, της απλούστευσης των κανόνων που διέπουν κρίσιμους τομείς στην οικονομία και της ιδιωτικοποίησης εταιρειών που ελέγχονται από το κράτος- δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή αυτού του χρέους.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει 300 δισ. ευρώ ακόμη και με την υλοποίηση όλων των όρων του δανειοδοτικού προγράμματος. Ως εκ τούτου, αντί να οδηγηθεί η Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία μετά από λίγα χρόνια, είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να δώσει βάρος στις συμβουλές του Ταμείου και να αποδεχτεί σήμερα μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Βιώσιμο το χρέος εάν αποχωρούσε το ΔΝΤ, κατά τον Γκρος
Ο πολιτικός επιστήμονας υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους της γερμανικής εμμονής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Για να είμαι ειλικρινής οι λόγοι δεν είναι απολύτως κατανοητοί. Παλαιότερα ήθελαν τη συνδρομή του ΔΝΤ λόγω της σκληρής του στάσης, αλλά και της ουδετερότητάς του. Πλέον όμως το Ταμείο δεν τηρεί ουδέτερη στάση, καθώς έχει προσφέρει δάνεια και ζητεί από τους άλλους να δεχθούν ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να είναι σε καλύτερη θέση τα δικά του δάνεια.

»Επιπλέον, μέσα από τα προγράμματα διάσωσης αλλά και την Κομισιόν υπάρχει πλέον αρκετή εμπειρία για να υλοποιήσουν οι Ευρωπαίοι μόνοι τους ένα πρόγραμμα στήριξης. Ίσως το 2010 τα πράγματα να ήταν ακόμη διαφορετικά. Σήμερα το ΔΝΤ δεν χρειάζεται πια. Σε αυτά τα συμφραζόμενα λοιπόν δεν καταλαβαίνω τη γερμανική στάση που θέλει πάση θυσία να συμμετέχει το ΔΝΤ, διότι το Ταμείο είναι σχετικά ακριβό και εντέλει δεν είναι αμερόληπτο».

Ο Ντάνιελ Γκρος χαρακτηρίζει πάντως το στόχο που έχει τεθεί για τις ιδιωτικοποιήσεις αρκετά φιλόδοξο, αν όχι ουτοπικό.

«Όλοι γνωρίζουν ότι μια ιδιωτικοποίηση συμβάλει ελάχιστα στη χρηματοδότηση του χρέους, κυρίως εν μέσω μιας κρίσης όπως στην Ελλάδα. Επιπλέον οι ιδιωτικοποιήσεις απαιτούν πάντα περισσότερο χρόνο από όσο σχεδιάζει κανείς ενώ αποφέρουν πάντα και λιγότερα από τα επιδιωκόμενα. Πιστεύω λοιπόν ότι στο πεδίο αυτό οικοδομήθηκε κάτι το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει».

ΝΥΤ: Ευρώπη, άκου το ΔΝΤ και αναδιάρθρωσε το ελληνικό χρέος
Το άρθρο

Την ανάγκη η Ευρώπη να υιοθετήσει την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους περιγράφει στο κύριο άρθρο της σήμερα Τρίτη η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επισημαίνοντας ότι «το Ταμείο ορθώς δεν συμμετέχει στη νέα δανειακή συμφωνία» και επικρίνοντας την οικονομική πολιτική του Βερολίνου.

Το άρθρο της εφημερίδας φέρει τίτλο «Ευρώπη, άκου το ΔΝΤ και αναδιάρθρωσε το ελληνικό χρέος».

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει το σωστό, μη συμμετέχοντας σε μια ιδιαίτερα προβληματική δανειακή συμφωνία, την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύτηκαν με την Ελλάδα.

Επί σειρά ετών, οι λανθασμένες οικονομικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τη Γερμανία και τους άλλους δανειστές βοήθησαν στο να εξωθηθεί περαιτέρω η Ελλάδα στην ύφεση, άφησαν περίπου το 1/4 των εργαζομένων της χωρίς δουλειά και τη φόρτωσαν με ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Η πλέον πρόσφατη ευρωπαϊκή προσπάθεια να παράσχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα αναμένεται να δυσχεράνει περαιτέρω την κατάσταση, καθώς προβλέπεται περικοπή των δημοσίων δαπανών και αύξηση των φόρων, τη στιγμή που το δημόσιο χρέος της χώρας στο 200% του ΑΕΠ, από το 170% που είναι αυτή τη στιγμή.

Το ΔΝΤ, το οποίο συμμετείχε με τις ευρωπαϊκές χώρες στα πρώτα δύο προγράμματα για την Ελλάδα, λέει πως δεν μπορεί να δανείσει περισσότερα χρήματα, επειδή το χρέος της χώρας έχει καταστεί μη εξυπηρετήσιμο.

Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι οι δανειστές της Ελλάδας έπρεπε να παράσχουν «σημαντική ελάφρυνση χρέους» στη χώρα. Τον περασμένο μήνα, το Ταμείο είχε αναφέρει ότι οι πιστωτές έπρεπε είτε να κουρέψουν το ποσό των χρημάτων που η Ελλάδα χρωστά, είτε να επεκτείνουν την ωριμότητα του χρέους αυτού κατά τουλάχιστον 30 χρόνια.

Αυτή είναι μια θέση του ΔΝΤ, πολύ δυσκολότερη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Το 2010, το Ταμείο δεν είχε επιμείνει σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος, γιατί άφησε την Ελλάδα με ακόμη μεγαλύτερο χρέος σε σχέση με την περίοδο πριν την κρίση και περιόρισε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να τονώσει την οικονομία. Αυτό που η κ. Λαγκάρντ, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, λέει, έχει σημασία, επειδή Ευρωπαίοι ηγέτες όπως η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θέλουν το Ταμείο να συμμετάσχει στο νέο δανειακό πρόγραμμα, αφού διαθέτει εκτεταμένη ειδίκευση στη διαχείριση οικονομικών κρίσεων.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν αόριστα μόνο ότι ενδεχομένως θα θελήσουν να σκεφτούν το ενδεχόμενο της ελάφρυνσης του χρέους. Πολλοί νομοθέτες και ψηφοφόροι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη αντιτίθενται στην παροχή περαιτέρω βοήθειας, επειδή πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έκαναν τη χώρα πιο παραγωγική».

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>