«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αγαπητοί φίλοι κάτι παίζετε σε αυτήν την συνάντηση;;; Κάτι που έχει να κάνει με την Αμερική και την Τουρκία;;; Και έτσι ενημερωτικά και εκτός θέματος, μην έχετε σίγουρο ότι θα υπογραφεί η συμφωνία με τους νταβατζήδες Ευρωπαίους???

Η απειλεί της Ρωσίας ότι στην Συρία μπορεί να την κάνει νέο (Στάλινγκραντ) μην το περνάτε στο Ντούκου, έκφραση που λένε οι χαρτοπαίχτες, να βλέπετε ότι ανεστάλη και η ενάρξεις του αγωγού με την Τουρκία, να βοηθήσει ο θεός των Ελλήνων να μην μας πάρουν πάλι τα σκάγια!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ ο Τσίπρας

ΣΟΥΕΖ 5

Η ιστορία της Διώρυγας Σουέζ:
Τι αλλάζει στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα με την νέα διώρυγα
06/08/2015

Η σύνδεση της Ελλάδας με τη διώρυγα του Σουέζ ανάγεται από την αρχή του μεγαλεπήβολου έργου στα μέσα του 19ου αιώνα. Ελληνικά χέρια είχαν σκάψει για τη διάνοιξη της διώρυγας που ξεκίνησε το 1859 με τα σχέδια του Φερδινάνδου Λεσέψ και ολοκληρώθηκε μετά από δέκα χρόνια. Στην κατασκευή μετείχαν Δωδεκανήσιοι από το Καστελόριζο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο, τη Ρόδο, αλλά κυρίως από την Κάσο.

 

 

 

 

ΣΟΥΕΖ 1

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη, από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο – Το «παρών» θα δώσει σήμερα Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Το «παρών» σε μια ιστορική ημέρα για την ναυσιπλοΐα θα δώσει σήμερα Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αίγυπτο.

Η διαπλάτυνση της διώρυγας του Σουέζ που ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έχει δώσει την επισημότητα που ταιριάζει σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός: μαζί με ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο, διαμορφωτές κοινής γνώμης και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά την ταυτόχρονη ροή που υπάρχει προς βορρά και νότο.

ΣΟΥΕΖ 7

Η αμφίδρομη κυκλοφορία αναμένεται να διπλασιάσει την τρέχουσα ημερήσια δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων. Η Αρχή Διώρυγας Σουέζ προβλέπεται να αυξήσει τα ετήσια έσοδα από 5,3 δισ. δολάρια το 2015 σε 13,2 δισ. δολάρια το 2023, καθώς επίσης θα καταστήσει τη θέση της διώρυγας ως σημαντικότατη θαλάσσια εμπορική δίοδο, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Το κατασκευαστικό έργο ξεκίνησε με μια μεγάλη εθνική συνδρομή σε μια προσπάθεια να αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια από τους ίδιους τους Αιγύπτιους. Μέσα σε μόλις έξι ημέρες συγκεντρώθηκαν 8,5 δισ. δολάρια και οι εργασίες άρχισαν στις 6 Αυγούστου 2014. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που προέβλεπαν ότι το έργο θα διαρκούσε τρία χρόνια, σήμερα, μετά από ακριβώς 12 μήνες, έχει ολοκληρωθεί.

ΣΟΥΕΖ 6

Η νέα τεχνητή υδάτινη οδός αρχικά είχε σχεδιαστεί να έχει 72 χλμ. μήκος, με κόστος 4 δισ. δολάρια, όπως είπε ο επικεφαλής της Διώρυγας του Σουέζ, Μοχάμπ Μέμις, αλλά ο πρόεδρος Αλ Σίσι ζήτησε τη μείωση του μήκους, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Κατά τα λεγόμενα του Μέμις, το έργο θα περιλαμβάνει 35 χιλιόμετρα «ξηρό σκάψιμο» και 37 χιλιόμετρα πιθανής «επέκτασης και εμβάθυνσης», που θα μπορούσαν να διευρύνουν την υπάρχουσα Διώρυγα του Σουέζ.

Στο έργο περιλαμβάνεται η ανάπτυξη επιπλέον λιμένων στις τρεις επαρχίες της περιοχής, Σουέζ, Ισμαηλία και Πορτ Σάιντ, παράλληλα με την ανάπτυξη λιμένα στην πόλη Νουβέιμπα του νότιου Σινά και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου στο Σαρμ αλ Σέιχ.

Επίσης σχεδιάζεται στην Ισμαηλία η κατασκευή της Τεχνολογικής Κοιλάδας (τύπου Σίλικον Βάλεϊ), όπως αναφέρει το insideoutborders, όπου θα αναπτυχθούν διάφορα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας, μαζί με μια νέα βιομηχανική ζώνη.

Δεκαεπτά ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επιλεγεί για να ολοκληρώσουν το έργο σε συνεργασία με τις στρατιωτικές εταιρίες, πάντα υπό την επίβλεψη των ενόπλων δυνάμεων.

Η ιστορία της Διώρυγας

ΣΟΥΕΖ

Η πρωταρχική σκέψη διάνοιξης διώρυγας στη περιοχή ήταν εκείνη που φέρεται να σχεδιάστηκε επί Φαραώ Σέτη Α΄ ή Ραμσή Β΄ τον 13ο αιώνα π.Χ., που θα ένωνε το δέλτα του ποταμού Νείλου με την Ερυθρά θάλασσα. Έπρεπε όμως να περάσουν 1000 ακόμη χρόνια για να επανέλθει το θέμα περί τον 8ο αιώνα π.Χ., επί του Φαραώ Νεκώς, ο οποίος σκεφτόταν να φτιάξει ένα κανάλι παράλληλα με το Νείλο και να συνδέσει την Ερυθρά Θάλασσα με ένα τμήμα του ποταμού, αλλά και πάλι το ενδιαφέρον αυτό ανακόπηκε, επειδή οι Πέρσες επιτέθηκαν στην Αίγυπτο. Έτσι το έργο σκέφθηκε να το συνεχίσει ο Δαρρείος. Ο Ηρόδοτος αναφέρει πως είχε διασχίσει εκείνο το κανάλι σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Αργότερα οι Ρωμαίοι το ονόμασαν Διώρυγα του Τραϊανού, οι Άραβες Διώρυγα των Χαλίφηδων, επί εκστρατείας του Ναπολέοντα το κανάλι είχε προσχωθεί και οι προσπάθειες διαφόρων ηγεμόνων να επαναχαραχτεί έπεσαν στο κενό.

Όμως στις 21 Μαρτίου 1859, υπό τον Γάλλο μηχανικό Φερνάν Λεσέπς, η σκαπάνη άνοιξε την πρώτη τρύπα στο χώμα.

Δέκα χρόνια μετά ολοκληρώνονται οι εργασίες και 7 μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 1869, περνούν τα πρώτα πλοία. Μήκος 160 χλμ., μέσο πλάτος 160 μέτρα, μέσο βάθος 18 μέτρα.

Μάλιστα, ο πρώτος πλοηγός που οδήγησε τα πλοία διαμέσου του καναλιού ήταν ένας Έλληνας ναυτικός από την Κάσο!

Στην κατασκευή της Διώρυγας, άλλωστε, είχαν εργαστεί χιλιάδες ‘Ελληνες, ιδίως από την Κάσο και το Καστελόριζο, με ακμάζουσες παροικίες στο Σουέζ και την Ισμαηλία.
Το λιμάνι του Πορτ Σάιντ ελέγχει την είσοδο της Διώρυγας στη Μεσόγειο, κάπου στη μέση της απόστασης βρίσκεται η Ισμαηλία και στην έξοδο προς την Ερυθρά Θάλασσα είναι το Σουέζ.

Μετά το πραξικόπημα του Νάσερ, το 1952, ήρθε η εθνικοποίηση της Διώρυγας από τα χέρια των Άγγλων, και οι ταραχές την κράτησαν κλειστή για ένα χρόνο. Κλειστή παρέμεινε και στους δύο αραβοϊσραηλινούς πολέμους το 1967 και 1973.

Από το ’75 και εξής λειτουργεί χωρίς διακοπή και μέσω αυτής διακινούνται χιλιάδες πλοία με φορτία δισεκατομμυρίων.

Πριν από 10 μέρες, στις 26 Ιουλίου, επέτειο των 58 ετών από την εθνικοποίησή της, η Διώρυγα του Σουέζ κατέγραψε ρεκόρ σε χωρητικότητα φορτίου καθώς, μέσα σε μία μέρα, πέρασαν 50 πλοία, διακινώντας 3,8 εκατ. τόνους.

Σημαντικά αναμένεται επίσης να περιοριστεί και ο χρόνος διέλευσης, από τις 22 ώρες που είναι σήμερα, στις μισές, γεγονός που θα το καταστήσει «πρωταθλητή» στην κατηγορία του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αιγυπτιακών Αρχών.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι επενδύει στη νέα διώρυγα, αφενός ότι θα αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και αφετέρου ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Διαβάστε και αυτό?
ΜΟΣΧΑ. Διάσταση απόψεων παρατηρείται μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας στο ζήτημα της αντιμετώπισης του «Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

«Συμφωνήσαμε ότι το “Ισλαμικό Κράτος” αποτελεί απειλή. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού, το ταχύτερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Για την ώρα, όμως, δεν διαθέτουμε κοινή προσέγγιση», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προσέθεσε ότι συμφώνησε με τον Τζον Κέρι στη συνέχιση των διμερών επαφών, με στόχο τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής. Οι Κέρι και Λαβρόφ, που παραβρέθηκαν στη σύνοδο της κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, είχαν επίσης τριμερείς συνομιλίες για τον πόλεμο στη Συρία με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντελ αλ Τζουμπέιρ, στην Ντόχα του Κατάρ τη Δευτέρα.

Η Ρωσία προσπαθεί να επιτύχει προσέγγιση μεταξύ της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Ασαντ και των ηγετών κρατών της Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, σε μία προσπάθεια σύναψης συμμαχίας με στόχο την αντιμετώπιση του «Ισλαμικού Κράτους», το οποίο ελέγχει ήδη σημαντικό τμήμα του συριακού εδάφους.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή ρωσικών στρατευμάτων ή μονάδων των ειδικών δυνάμεων της χώρας στο πλευρό των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις κατά του «Ισλαμικού Κράτους» δεν συζητήθηκε μεταξύ Λαβρόφ και Κέρι.

Ο Πεσκόφ αποκάλυψε επίσης ότι ο Σύρος πρόεδρος Ασαντ ουδέποτε κατέθεσε αίτημα αποστολής ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία, διαψεύδοντας σχετικές δηλώσεις του στρατηγού Σαμάνοφ.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής του σώματος αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, στρατηγός Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, είχε πει ότι οι άνδρες του είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να βοηθήσουν τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας στις αντιτρομοκρατικές του επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε το!

1 comment to Αγαπητοί φίλοι κάτι παίζετε σε αυτήν την συνάντηση;;; Κάτι που έχει να κάνει με την Αμερική και την Τουρκία;;; Και έτσι ενημερωτικά και εκτός θέματος, μην έχετε σίγουρο ότι θα υπογραφεί η συμφωνία με τους νταβατζήδες Ευρωπαίους???

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>