«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΡΩΣΙΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ BRICS

RIAN_02657144.HR.ru

13 Ιουλίου 2015

Αρκεί για την Ελλάδα να αγοράσει μερικές μετοχές της τράπεζας για να είναι επιλέξιμη για χρηματοδότηση, είπε ο Σέργκει Στόρτσακ, προσθέτοντας ότι αυτό θα απαιτούσε πολιτική απόφαση.

Η Ελλάδα μπορεί εύκολα να λάβει χρηματοδότηση από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργήθηκε από τους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) , είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Σέργκει Στόρτσακ την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκεί για την Ελλάδα να αγοράσει μερικές μετοχές της τράπεζας για να είναι επιλέξιμη για χρηματοδότηση. Πρόσθεσε ότι αυτό θα απαιτούσε πολιτική απόφαση.

 

 

 

«Αν αγοράσουν, ας το πούμε έτσι, μερικές μετοχές και γίνουν μέλη της Τράπεζας θα μπορούν να βασίζονται στους πόρους. Δεν έχουμε καμία διασύνδεση μεταξύ της συνεισφοράς και του ποσού της χρηματοδότησης. «Υπάρχει μια γενική συμφωνία ότι το σύστημα των περιουσιακών στοιχείων των χωρών θα είναι ισοσκελισμένο» είπε ο Στόρτσακ.

Ο υφυπουργός επίσης είπε η είσοδος ενός νέου μέλους στο υπάρχον σύστημα είναι πάντα μια πολιτική απόφαση.

«Οι Έλληνες έτυχε να είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν για την Τράπεζα BRICS. Μόλις αρχίσει να λειτουργεί ο Οργανισμός, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ετοιμάσει και το Συμβούλιο των Διοικητών θα εγκρίνει τη διαδικασία για να εξετάσει τις αιτήσεις ένταξης νέων υποψηφίων» τόνισε.

Ο Στόρτσακ είπε ότι «δεν βλέπει κανένα πρόβλημα» με την έγκριση ενδεχόμενης αίτησης της Ελλάδας.

«Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα εάν και οι πέντε κυβερνήσεις διατάξουν τους διοικητές τους να αποδεχτούν (την αίτηση της Ελλάδας).

Η ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS

Τα κράτη μέλη των BRICS δημιούργησαν την Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα με μια συμφωνία που υπογράφηκε 15 Ιουλίου 2014 στην Βραζιλία.

Η νέα τράπεζα θα αρχίσει να λειτουργεί τον Απρίλη του 2016.

Το καταστατικό κεφάλαιο της νέας τράπεζας θα ανέρχεται αρχικά σε 50δις$ και κατόπιν θα αυξηθεί σε 100δις$.

Η τράπεζα θα αρχίσει να λειτουργεί σε δολάρια και κατόπιν θα μεταβεί σε ένα καλάθι νομισμάτων.

Η έδρα της τράπεζας θα είναι στην Σανγκάη, Κίνα.

Η γέννηση του «μη Δυτικού κέντρου της Ευρασίας»
13 Ιουλίου 2015 ΑΛΕΞΕΙ ΤΙΜΟΦΕΙΤΣΕΦ, RBTH
Η διαδικασία της αποδοχής νέων μελών, άρχισε στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. Πρόκειται για την Ινδία και το Πακιστάν. Κάτι τέτοιο θα προσδώσει στον SCO νέο χαρακτήρα, μετατρέποντάς τον σε αληθινά παγκόσμιο Οργανισμό, τον δεύτερο -μετά την ΕΕ- κέντρο της Ευρασίας.

Η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που ολοκληρώθηκε, εγκαινίασε ένα νέο στάδιο στην ιστορία του οργανισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι αναλυτές, σε γενικές γραμμές, δεν διαφωνούν μ’ αυτό, ωστόσο συνιστούν αναμονή ώστε να φανεί στην πράξη ποιο θα είναι το έργο του ανανεωμένου Οργανισμού.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ομόφωνα ότι το σημαντικότερο αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του SCO, είναι η έναρξη της διαδικασίας εισδοχής στον οργανισμό της Ινδίας και του Πακιστάν, καθώς είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη 14χρονη ιστορία του SCO. Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στην RBTH ο Λεονίντ Γκούσεφ, αρχαιότερος επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου μελετών Ανατολικής Ασίας και SCO του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, προσθέτοντας το τεράστιο δημογραφικό και οικονομικό τους δυναμικό, η Ινδία και το Πακιστάν προσδίδουν στον Οργανισμό νέες δυνατότητες.

Το γεγονός αυτό καθιστά τον SCO ακόμη πιο ισχυρό παγκόσμιο παίκτη, ο οποίος γίνεται «ο δεύτερος, και ένας μη Δυτικός πόλος της Ευρασίας», όπως χαρακτήρισε αυτή την αλλαγή ο επικεφαλής του Κέντρου, Αλεξάντρ Λουκίν, στην ομιλία του τη Λέσχη Βαλντάι. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι και οι δυο χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα, κάτι που προσθέτει ακόμη περισσότερο βάρος στην ένωση. Όπως δήλωσε στην RBTH ο Βατανιάρ Γιάγκια, επικεφαλής της έδρας παγκόσμιας πολιτικής της σχολής διεθνών σχέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης, «η ένταξη του Δελχί και του Ισλαμαμπάντ στον SCO έχει σημαντική γεωπολιτική σημασία, επειδή δημιουργεί μια ιδιότυπη σύνδεση ανάμεσα στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ασία, ενώνοντας κατά μια έννοια αυτές τις περιοχές».
Η αλλαγή στάσης της Μόσχας
Η ταυτότητα του SCO

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης ιδρύθηκε από τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, του Καζακστάν, του Τατζικιστάν, της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν το 2001. Ο Οργανισμός «μεγάλωσε» από τους «Πέντε της Σαγκάης» (τα μέλη του SCO χωρίς το Ουζμπεκιστάν), οι οποίοι τα έτη 1996-1997 υπέγραψαν συμφωνίες για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο στρατιωτικό τομέα. Στη Σύνοδο Κορυφής της Ουφά συνδέθηκαν στον SCO με την ιδιότητα των εταίρων το Αζερμπαϊτζάν, η Καμπότζη και το Νεπάλ. Η Λευκορωσία έλαβε το καθεστώς του παρατηρητή της SCO.

Όπως επισημαίνει ο Γκούσεφ, ο SCO θα καταστεί επίσης μια πλατφόρμα για τις συνομιλίες μεταξύ του Δελχί και του Ισλαμαμπάντ (τις σχέσεις των οποίων αμαυρώνει το πρόβλημα των διαφιλονικούμενων εδαφών στην παραμεθόριο περιοχή Κασμίρ), γεγονός που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για την ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα, πολλά κατά τη γνώμη του αναλυτή εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η εσωτερική ανάπτυξη του Οργανισμού, αν δηλαδή θα μπορέσει να αξιοποιήσει την ώθηση που του δίνει η σημερινή ανανέωση κι αν θα καταστεί πραγματικά μια ολοκληρωμένη λειτουργική δομή, αφήνοντας στο παρελθόν εκείνο το «νωθρό» στάδιο ανάπτυξής του, το οποίο ο SCO διήνυσε μέχρι τώρα.

Η ώθηση που έλαβε τώρα ο SCO συνδέεται εν πολλοίς με την αλλαγή της προσέγγισης της Μόσχας απέναντι στον Οργανισμό, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης με αιτία την ουκρανική κρίση, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Μια από τις εκδηλώσεις της μεταβληθείσας προσέγγισης της Ρωσίας οι παρατηρητές θεώρησαν τη νέα στάση της Μόσχας όσον αφορά την οικονομική συνεργασία στα πλαίσια του SCO. Προηγουμένως, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Λουκίν, η Μόσχα, φοβούμενη την οικονομική κυριαρχία του Πεκίνου μπλοκάριζε τις προτάσεις για ανάπτυξη της οικονομικής ολοκλήρωσης, μεταξύ άλλων και το σχέδιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του SCO.

Σ’ αυτή όμως τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουφά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συνεργασία στον οικονομικό τομέα ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του Οργανισμού. Εκτός από την Τράπεζα Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κατέθεσε και την ιδέα ενός διεθνούς κέντρου χρηματοδότησης προγραμμάτων. Ο Πούτιν μίλησε επίσης για την ανάγκη μεγαλύτερης δραστηριοποίησης της ενεργειακής λέσχης του SCO, καθώς και για τη δημιουργία ενός συνολικού συγκοινωνιακού συστήματος του SCO στη βάση του Υπερσιβηρικού και του δικτύου Βαϊκάλης-Αμούρ. Ως επίσης σημαντικό στόχο ο Πούτιν ανέφερε τη «σύζευξη» των δυο προγραμμάτων οικονομικής ολοκλήρωσης, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της κινεζικής Οικονομικής ζώνης του Δρόμου του μεταξιού.
Ο εφιάλτης της αμερικανικής γεωπολιτικής στρατηγικής

Όπως ανέφερε στην RBTH ο διευθυντής του Διεθνούς ινστιτούτου πολιτικής εμπειρογνωμοσύνης, Εβγκένι Μίντσενκο, στο εσωτερικό του SCO πρόκειται να ενισχυθεί η συνεργασία και στα θέματα ασφάλειας, «κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα διεξάγονται πολύ πιο συχνά, περιλαμβάνοντας και σενάρια συνεργασίας σε περίπτωση κρίσης στις χώρες της Κεντρικής Ασίας». Πραγματικά, στην Ουφά ο Πούτιν ανέφερε ότι οι ηγέτες των χωρών της SCO συμφώνησαν να διευρύνουν το συντονισμό μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και να συνεχίσουν να διεξάγουν κάθε χρόνο αντιτρομοκρατικές ασκήσεις.

Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις από τις Συνόδους Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και της BRICS, η οποία ολοκληρώθηκε στην Ουφά μια ημέρα νωρίτερα, ο Μίντσενκο ανέφερε ότι οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν σύμβολο της στροφής της Ρωσίας προς την Ανατολή. Γίνεται πραγματικότητα ο εφιάλτης της αμερικανικής γεωπολιτικής στρατηγικής, με τις ΗΠΑ να σπρώχνουν τον Πούτιν στην αγκαλιά της Κίνας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Μοιραστείτε το!

2 comments to ΡΩΣΙΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ BRICS

  • Σταμάτης

    Το πακέτο όμως που συμφώνησε ο Τσίπρας αναφέρει ρητά οτι δεν μπορούμε να δανειστούμε απο τρίτους !!!!!

    • Φίλε κανε υπομονή και θα δεις πως θα έρθει η βοήθεια και δεν θα κουνηθεί φύλο, υπομονή και πατριωτική πίστη. Η Ελλάδα δεν γίνετε κομμουνιστική αυτό το ξέρει και ο Πουτιν και κάθε Πουτιν, η βοήθεια θα είναι αμοιβαίου συμφέρων, υπομονή και προσοχή στους προδοτες μέχρι να τους δέσει.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>