«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτοί που έκαναν αυτό έγκλημα με χιλιάδες θύματα και κατά της Ελλάδος είναι ελεύθεροι και μιλάνε και στην βουλή, ή στα πουλημένα ΜΜΕ

Ντομινίκ Στρος-Καν: Δώστε ανάσα στην Ελλάδα…

 Ντομινίκ Στρος-Καν: Δώστε ανάσα στην Ελλάδα…

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) όταν η Ελλάδα προσέφυγε σε αυτό το 2010, παραδέχεται ότι το Ταμείο έκανε λάθη σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και ζητεί να μην επαναλάβουν οι δανειστές τα λάθη του παρελθόντος.

Σε κείμενο του με τίτλο «Μαθείνοντας από τα λάθη», που έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα, ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ παραδέχεται ότι έπρεπε να είχε πιέσει περισσότερο τις χώρες της Ευρωζώνης για να βοηθήσουν την Ελλάδα και να αντισταθούν στις πιέσεις για σκληρή λιτότητα, ομολογώντας ότι δεν εκτίμησε ορθά τις συνέπειες μία τέτοιας προσαρμογής.

Καθώς κατανοεί ότι πλέον είναι πολύ αργά για να αλλάξει αυτό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν προτείνει να δοθεί στην Ελλάδα ανάσα με επέκταση της αποπληρωμής του χρέους.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν φύλαξε το καλύτερο στο τέλος του κειμένου του, όπου αναφέρει ότι οι δανειστές αδυνατούν να εξάγουν μαθήματα και φαίνεται «να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη».

«Ο εξαναγκασμός της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει, θα δημιουργούσε ένα τραγικό προηγούμενο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος – Καν.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή στην αρχή της ελληνικής κρίσης, κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να δεχτούν μια προσωρινή αναστολή των πληρωμών της Αθήνας και επέκρινε επανειλημμένα τον «βλακώδη» η «καταστροφικό» χαρακτήρα των «αυστηρών δημοσιονομικών προσαρμογών» που ήταν ο κανόνας στην ευρωζώνη στη διάρκεια της κρίσης.

Ο Ντομινίκ Στρος – Καν διατυπώνει την πρότασή του σε μια τρισέλιδη δήλωσή του στα αγγλικά και τα γαλλικά με τίτλο «Περί του να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του», την οποία δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας προτείνει «η Ελλάδα να μην λάβει πλέον καμιά νέα χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ, όπως και εκ μέρους του ΔΝΤ, αλλά να της δοθεί μια πολύ εκτεταμένη παράταση της ωρίμανσης, ακόμη και μια μαζική ονομαστική απομείωση του χρέους της έναντι των δημόσιων θεσμών».

«Αυτό θα απελευθερώσει την Ελλάδα απ’ όλες τις υποχρεώσεις της έναντι του επίσημου τομέα (επίσημοι θεσμοί) για τα δύο επόμενα χρόνια», συνεχίζει ο άνθρωπος που είχε συμμετάσχει το 2010 στις πρώτες συζητήσεις για τους κινδύνους που συνδέονται με το ελληνικό χρέος.

«Αυτό θα θέσει τη χώρα κάτω από μια δύσκολη δημοσιονομική πίεση, εφόσον δεν θα μπορεί να δανεισθεί από τις αγορές, δεν θα λαμβάνει πλέον πόρους της ΕΕ ή του ΔΝΤ και θα πρέπει συνεπώς να ισοσκελίσει μόνη τον προϋπολογισμό της», επιχειρηματολογεί ο Στρος-Καν.

Υπογραμμίζει πως οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν «δύσκολες δημοσιονομικές επιλογές» και αναφέρει στο πλαίσιο αυτό τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις μάχες «εναντίον της ολιγαρχίας, των ιδιωτικών συμφερόντων και του βάρους του κρατικού μηχανισμού». Θα κάνουν οι ίδιοι αυτές τις επιλογές, χωρίς εξαναγκασμό προερχόμενο από το εξωτερικό, επιμένει.

Αν λειτουργήσει αυτή η ιδέα, η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να γίνει «υποψήφια για σταδιακές διαγραφές του χρέους της», διευκρινίζει ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον οποίο «μόνο τα δέκα δισεκατομμύρια που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα έπρεπε να αποπληρωθούν ώστε να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» να συνεχίσει το πρόγραμμα της έκτακτης αρωγής της.

«Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα λειτουργήσει», αναγνωρίζει ο Στρος-Καν, ο οποίος καλεί τις ελληνικές αρχές να επιδείξουν θάρρος και ανεξαρτησία.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>