«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τους ξέρουμε όλους αυτούς τους πρωτεργάτες της φρίκης και τους αφήνουμε να μας κουνούν απειλητικά το δάκτυλο! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

© Sofokleousin.gr Η τραγική ιστορία πίσω από τη ζωγραφιά ενός 8χρονου κοριτσιού

Η τραγική ιστορία πίσω από τη ζωγραφιά ενός 8χρονου κοριτσιού

Ζωγράφισε πρώτα το σπίτι της, με τα δύο παράθυρα και τη μεγάλη πόρτα. Στη συνέχεια σκίτσαρε τον πατέρα της και έναν άγνωστο άντρα, με καλυμμένο πρόσωπο και μαχαίρι στο χέρι. Και στο τέλος αποτύπωσε τα δάκρυά της. Η οκτάχρονη Ιρακινή Νεβίν επέλεξε το μολύβι και το χαρτί για να εκφράσει το βίωμα που τη στιγμάτισε: τη δολοφονία του πατέρα της από έναν τζιχαντιστή μπροστά στα μάτια της.

 

 

 

Η ζωγραφιά της μικρής Νεβίν έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει με την τραγικότητά της και την πληθώρα των συναισθημάτων που αποτυπώνει. Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα όταν το οκτάχρονο κορίτσι έφτασε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Έβρου μαζί με τη μητέρα της, τις δυο αδελφές και τον άντρα της αδελφής της. Στις ερωτήσεις των καταγραφέων του ΚΕΠΥ για το όνομά της, το μικρό κορίτσι παρέμενε σιωπηλό και ανέκφραστο.

«Όταν έφτασε το κοριτσάκι δεν μιλούσε, δεν χαμογελούσε, δεν είχε τις αντιδράσεις που έχουν τα άλλα παιδιά. Ήταν σε κατάσταση άγχους», διηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καταγραφέας που πρώτος ήρθε σε επαφή με την οικογένεια, υπαρχιφύλακας, Χρήστος Δαρβούδης.

Τότε η διερμηνέας της ζήτησε να ζωγραφίσει την πατρίδα της και το σπίτι της και να της τα δείξει. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό. Η Νεβίν άρχισε να ζωγραφίζει πρώτα ένα σπίτι, μετά τον πατέρα της, στη συνέχεια έναν άλλον άνδρα με μαντήλι στο στόμα, οδοντωτό μαχαίρι στο ένα χέρι και βόμβα στο άλλο και ανάμεσα σ’ αυτούς τοποθέτησε ένα κοριτσάκι που κλαίει. Στο τέλος, ολοκλήρωσε την εικόνα προσθέτοντας στη ζωγραφιά ήλιο, σύννεφα και πολλά λυπημένα λουλούδια.

«Αμέσως μόλις είδαμε τη ζωγραφιά ρωτήσαμε τη μητέρα τι συνέβαινε», θυμάται ο κ. Δαρβούδης. Η μητέρα άρχισε να τους διηγείται ότι η οικογένεια ζούσε στο Ιράκ και πριν από ένα μήνα μπήκε ένας τζιχαντιστής στο σπίτι τους και ζήτησε να πάρει τις τρεις κόρες της οικογένειας. Ο πατέρας τους αρνήθηκε και ο τζιχαντιστής τον σκότωσε μπροστά στα μάτια της οκτάχρονης Νεβίν. Τότε η οικογένεια αναγκάστηκε να μαζέψει τα υπάρχοντά της και να φύγει από το Ιράκ. Έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι διαμέσου της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, έφτασαν στην Ελλάδα.

«Η μητέρα της μας είπε ότι μετά το συμβάν αυτό η Νεβίν σταμάτησε να μιλάει, σχεδόν δεν τρώει και βλέπει συνέχεια εφιάλτες», λέει ο καταγραφέας. «Μόλις έμαθα την ιστορία έδωσα ένα λούτρινο ελεφαντάκι στο κορίτσι, η οποία το αγκάλιασε με πάθος και άρχισε να το φιλάει. Ήταν η πρώτη φορά που μετά από αρκετή ώρα η μικρή χαμογέλασε και μίλησε», προσθέτει. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν και οι άλλες δύο κόρες της οικογένειας, αλλά και η μητέρα, η οποία όμως προσπάθησε να είναι δυνατή για να δίνει θάρρος στα παιδιά της.

Στα δύο χρόνια που εργάζεται ως καταγραφέας στο φυλάκιο του Έβρου, ο Χρήστος Δαρβούδης έχει ακούσει πολλές συγκλονιστικές ιστορίες. Όπως λέει, πολύ δύσκολες καταστάσεις βιώνουν οι Κούρδοι, αλλά και οι Σύριοι. Ωστόσο η ιστορία της Νεβίν έκανε όλους όσους την άκουσαν να κλάψουν. «Εμείς οι εργαζόμενοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακουφίσουμε τον πόνο των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα. Δίνουμε ακόμα και χρήματα από την τσέπη μας για να αγοράσουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όπως γάλα, παιχνίδια ή σε μία περίπτωση γυαλιά μυωπίας», επισημαίνει.

http://www.msn.com/el-gr/news/world/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>