«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν φτάνει… που αναγκάσατε 20 χιλιάδες να αυτοκτονήσουν, τώρα θα μας αφήσουν και εγκύους!!!

Πες όχι μωρέ αδελφάκι μου, κήρυξε πτώχευση να κάνει πάρτη η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!! ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!

 
FT: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει αν πει «όχι» στους πιστωτές
Με ένα άρθρο-φωτιά, οι Financial Times καλούν στην ουσία τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στις αξιώσεις των πιστωτών. Μέσω συγκεκριμένων στοιχείων αναλύουν γιατί δεν πρόκειται να χάσει τίποτε αν πει «όχι» κηρύσσοντας πτώχευση, ακόμη και αν υπάρξει Grexit.

 

 

 

Ο συντάκτης του άρθρου στους FT Wolfgang Münchau εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και στην περίπτωση του «ναι» και στην περίπτωση του «όχι». Και καταλήγει στο συμπέρασμα: Δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ Γερμανία και Γαλλία μόνο, θα χάσουν 160 δισ. Ευρώ σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των FT:

«Ωστε εδώ είμαστε. Είπαν στον Αλέξη Τσίπρα «take it or leave it». Τι πρέπει να πράξει;

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν έχει να αντιμετωπίσει εκλογές μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Οποια πορεία και αν αποφασίσει τώρα, θα πρέπει να αποδώσει καρπούς μέσα σε τρία χρόνια ή και λιγότερο.
Κατ ‘αρχάς, τα δύο ακραία σενάρια: αποδέχεται την τελική προσφορά των πιστωτών ή αποχωρεί από τη ζώνη του ευρώ. Αποδεχόμενος την προσφορά, θα πρέπει να συμφωνίσει σε μια δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 1,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, εντός έξι μηνών.

Ο συνάδελφός μου Martin Sandbu υπολόγισε πώς μια προσαρμογή τέτοιας κλίμακας θα μπορούσε να επηρεάσει την ελληνική ανάπτυξη. Εγώ τώρα επεκτείνω αυτό τον υπολογισμό, για να συμπεριλάβω το συνολικό τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως ζητούν οι πιστωτές. Βασισμένος στις ίδιες παραδοχές που κάνει για το πώς η δημοσιονομική πολιτική και το ΑΕΠ αλληλοεπηρεάζονται – μια αμφίδρομη διαδικασία – φτάνω σε ένα συμπέρασμα ότι θα υπάρξει πλήγμα του επιπέδου του ΑΕΠ της τάξης του 12,6% σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Ο λόγος του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ θα αρχίσει να προσεγγίζει το 200%.

Το συμπέρασμά μου είναι πως η αποδοχή των προγραμμάτων της τρόικας θα αποτελούσε διπλή αυτοκτονία – για την ελληνική οικονομία, καθώς και για την πολιτική σταδιοδρομία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Θα μπορούσε το αντίθετο – ακραίο σενάριο – ενός Grexit να έχει καλύτερο αποτέλεσμα;

Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα ήταν, για τρεις λόγους.

1. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα θα ήταν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να απαλλαγεί από τις τρελές δημοσιονομικές προσαρμογές.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ανάγκη να «τρέξει» με ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο μπορεί να απαιτήσει μια εφάπαξ προσαρμογή αλλά αυτό είναι.
Η Ελλάδα θα κήρυττε πτώχευση έναντι όλων των επίσημων πιστωτών της: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, καθώς και για τα διμερή δάνεια από τους ευρωπαίους πιστωτές της.

Αλλά θα εξυπηρετεί όλα τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα με το στρατηγικό στόχο να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά λίγα χρόνια αργότερα.

2. Ο δεύτερος λόγος είναι η μείωση του ρίσκου. Μετά από ένα Grexit,κανείς δεν θα φοβάται τον κίνδυνο μετατροπή νομίσματος. Και η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας θα ήταν πολύ μειωμένη, καθώς η Ελλάδα θα είχε ήδη κηρύξει στάση πληρωμών στους επίσημους πιστωτές της και θα ήταν πολύ πρόθυμη να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών.

3. Ο τρίτος λόγος είναι ο αντίκτυπος στην θέση της οικονομίας στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με τις μικρές οικονομίες της Βόρειας Ευρώπης, η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία.

Περίπου τα τρία τέταρτα του ΑΕΠ είναι εγχώρια. Το υπόλοιπο 1/4 που δεν είναι εγχώριο, τα περισσότερα προέρχονται από τον τουρισμό, κλάδος ο οποίος θα επωφεληθεί από την υποτίμηση. Η συνολική επίδραση της υποτίμησης δεν θα ήταν τόσο ισχυρή όσο θα ήταν για μια ανοικτή οικονομία, όπως η Ιρλανδία, αλλά θα ήταν επωφελής, ωστόσο. Από τις τρεις επιπτώσεις,η πρώτη είναι η πιο σημαντική βραχυπρόθεσμα, ενώ η δεύτερη και η τρίτη θα κυριαρχήσουν μακροπρόθεσμα.

Ενα Grexit, ασφαλώς, έχει παγίδες, ως επί το πλείστον βραχυπρόθεσμες.

Μια ξαφνική εισαγωγή του νέου νομίσματος θα ήταν χαοτική. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και να κλείσουν τα σύνορα. Αυτές οι απώλειες χρόνου, θα είναι σημαντικές, αλλά όταν το χάος υποχωρήσει η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα.

Συγκρίνοντας τα δύο αυτά σενάρια, θυμάμαι την παρατήρηση Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι η μέθη, σε αντίθεση με την ασχήμια, είναι μια κατάσταση που υποχωρεί. Το πρώτο σενάριο είναι απλά άσχημο, και θα παραμείνει πάντα έτσι. Το δεύτερο, σου δίνει ένα hangover, αλλά ακολουθεί η νηφαλιότητα.

Επομένως, εάν αυτό ήταν η επιλογή, οι Έλληνες θα είχαν έναν λογικό λόγο να προτιμούν Grexit. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι η επιλογή που πρέπει να ληφθεί αυτή την εβδομάδα. Η επιλογή είναι μεταξύ της αποδοχής ή απόρριψης προσφοράς των πιστωτών. Το Grexit είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο.

Αν ο κ Τσίπρας επρόκειτο να απορρίψει την προσφορά και να χάσει την τελευταία προθεσμία – το Eurogroup της 18ης Ιουνίου – θα κατέληγε να αθετήσει την αποπληρωμή του χρέους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σε εκείνο το σημείο, η Ελλάδα θα παραμένει στη ζώνη του ευρώ και θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει μόνο αν η ΕΚΤ θα μείωνε τη ροή της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες κάτω από το ανεκτό όριο. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι δεδομένο.

Οι πιστωτές της ευρωζώνης, μπορεί επίσης να αποφασίσουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να μιλήσουν για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Απλά φανταστείτε τη θέση τους.

Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να χρεοκοπήσει έναντι όλων των χρεών του επίσημου τομέα, η Γαλλία και η Γερμανία μόνο θα χάσουν περίπου 160 δισ. €. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα μείνουν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι οικονομικοί «losers».

Οι πιστωτές απορρίπτουν μεν τώρα κάθε συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει όταν η Ελλάδα αρχίσει την πτώχευση. Αν διαπραγματευτούν, όλοι θα ωφεληθούν. Η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εφόσον η δημοσιονομική προσαρμογή εξυπηρετεί ένα χαμηλότερο βάρος του χρέους το οποίο θα ήταν πιο ανεκτό. Οι πιστωτές θα είναι σε θέση να καλύψουν μερικές από τις – αλλιώς – σίγουρες – απώλειες.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Ελλάδα, δεν έχει στην πραγματικότητα τίποτε να χάσει, απορρίπτοντας την προσφορά αυτής της εβδομάδας».

Πηγή: iefimerida.gr
http://www.gazzetta.gr/

Μοιραστείτε το!

4 comments to Δεν φτάνει… που αναγκάσατε 20 χιλιάδες να αυτοκτονήσουν, τώρα θα μας αφήσουν και εγκύους!!!

  • Μαρινος

    Για το πως δημιουργηθηκε το χρεος ουτε λογος να γινεται…. Ωραιες προτασεις των ΙΔΙΩΝ ανθρωπων που μας εφεραν εδω !!

    Εχοντας απορροφησει τεραστια κεφαλαια απο αλλες οικονομιες με την δικαιολογια ΤΑΧΑΤΕΣ της διασωσης της Ελλαδας, μαραζωσαν τις οικονομιες αυτες, φυσικα η Ελλαδα ΔΕΝ σωθηκε αλλα καταποντιστηκε. Τα τεραστια ποσα που δηθεν δωθηκαν στην Ελλαδα, απλα ξαναπαρθηκαν πισω για την εξηπηρετηση του ΨΕΥΔΟΥΣ χρεους, δηλαδη πρακτικα απλως ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

    Τωρα, αντι να ελεγχθει το τι ακριβως αντιπροσωπευει αυτο το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ χρεος, και αφου δειχθει οτι ειναι ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΑΤΗΣ,ΜΕΤΑ να διαγραφει, η Ελλαδα εγινε ο κακος και αναξιοπιστος εταιρος που φεσωσε ολους τους αλλους.

    Προσεξτε το λεπτο σημειο του φιλευσπλαχνου παραπανω εκπροσωπου των ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ : Να πτωχευσει η Ελλαδα ως προς το ΔΗΜΟΣΙΟ της χρεος, αλλα ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. Γιατι ? Μα για να μην χασει την αξιοπιστια της στις “ΑΓΟΡΕΣ” προκειμενου να ξανα αρχισει μετα ενα νεο κυκλο ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ απο τις ιδιες…..

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.

    Με λιγα λογια, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ οποιουδηποτε στοιχιωδως επιβιωνει ακομα στην χωρα.

    Αυτο ειναι το τελικο σχεδιο και φυσικα προχωρει κανονικα.

    • (Οι υπεύθυνοι ηγέτες πολιτικοί????????????… που είναι συνεργάτες των νταβατζήδων) έχουν ακόμα πολιτική άποψη! Απαγορεύεται να ρωτηθεί ο λαός, πάση θυσία να εκτελέσουν τον ελληνικό λαό! Εκτελούν εντεταλμένη αποστολή προδοσίας. Πως να μην είναι έτσι αφού σε όλη την Ευρώπη δεν δίνουν λογαριασμό στους ευρωπαϊκούς λαούς οι εγκάθετοι, δεν είναι εκλεγμένοι αλλά φυτεμένα καθάρματα! Ποτέ δεν κατηγορήθηκε ένας λαός με τέτοιο μίσος, συκοφαντούμαστε με ορυμαγδό ανακοινώσεων, μας έφεραν Χάρι σε δικά μας πολιτικά αποβράσματα σε εθελοντική αυτοκτονία. Αλήθεια ένας δεν θα μου απαντήσει που μας ονομάζει συμμορίτες της δραχμής, πια είναι τα ωφέλει να μείνουμε στο ευρώ και πια να πάμε στην δραχμή; δεν το κάνουν διότι με την δραχμή θα κλείσει η κάνουλα της μάσας για τους απατεώνες πολιτικούς και μη. Τώρα είναι η ευκαιρία της Ελλάδος, πρώτων να δηλώσει πτώχευση, πάει το επαίσχυντο χρέος, αυτό να το κάνει χωρίς να συνεργαστεί με τους απατεώνες, δεύτερο κλίνουν όλες οι καταστροφικές εισαγωγές, ασύλληπτα λεφτά σε άχρηστη αιμορραγία των εισαγωγών, τρίτων θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να ανοίξουμε τα δικά μας εργοστάσια, χτύπημα στην ανεργία, έστω και με μια δραχμή υποτιμημένη στην αρχή, θα έχουμε ένα κομμάτι ψωμί, που θα το χάσουμε και αυτό αν παραμείνουμε στο ευρώ. Λένε ότι θα κερδίσουν σε βάρος της δραχμής αυτοί που έχουν συσσώρευση μαύρου χρήματος, αυτό είναι ψέμα διότι η ισοτιμία στο εσωτερικό της χώρας θα είναι και για τα δικά τους λεφτά, υπάρχουν ιδικές ρυθμίσεις για τέτοια γεγονότα. Απλά τρομοκρατούν τον λαό που δεν έχουν γνώσει σε τέτοια ειδικευμένα θέματα.

      • Μαρινος

        Οπως τα λες Πατριωτη, αλλα δυστυχως δεδομενης της αντινοησης και πλυσης εγκεφαλου που μοιραζεται αφειδως,και της διαφθορας που εχει διαποτισει την κοινωνια, λυση ορθολογικη και πατριωτικη ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. Δηλαδη, με ποιον τροπο μπορει να ανατραπει η αυτοκτονια της Ελλαδας ?

        Οι πολιτικοι (ΟΛΟΙ) ειναι πρακτορες σε εντεταλμενη υπηρεσια, και ο λαος που καταποντιζεται κοιμαται τον υπνο του δικαιου…αποτελεσμα ΜΑΥΡΟ Κ ΑΡΑΧΝΟ.

        Ισως μετα απο 100 χρονια να ξαναεπαναστατησουμε για να ξανακαπελωθουμε απο τους ιδιους και να γινει παλι ενας κυκλος αιματος, δυστυχιας, αναπτυξης και παρακμης. Η αεναη τιμωρια οσων εχουν την ατυχια να λεγονται βροτοι (ανθρωποι).

        • Αγαπητέ φίλε, αφιερώνω κάθε μέρα χρόνια πολλά εγώ και η γυναίκα μου να ενημερώνω τους πατριωτες μου, όσους θέλουν να ενημερωθούν και έχουν το προνόμιο να διασταυρώσουν αυτά που τους λέω και να μου πουν όχι ρε φίλε δεν είναι έτσι να και τα στοιχεία. Είχα υποσχεθεί από μικρός που γνώρισα την πείνα να βγάλω μια δική μου εφημερίδα να λέω την αλήθεια στον λαό, των ελληνικό λαό κυρίως και όχι μόνο. δεν τα κατάφερα για διάφορους λόγους επιβιώσεις, για αυτό στερούμε την βόλτα μου και άλλα ανθρώπινα αγαθά για να ενημερώσω τον ελληνικό λαό έξω από κόμματα και χρώματα, με αυτές τις λίγες δυνατότητες που εχω. δυστυχώς σήμερα και το διαδίκτυο το μόλυναν και είναι δύσκολο ο αναγνώστης να διακρίνει ένα πατριωτικό ιστολογιο από ένα γιαλαντζί. Για αυτό ενώ περνώ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις δεν βάζω διαφημίσεις γιατί θα πουν Ααα… στην κονόμα και αυτός. Για αυτό αυτή η ιστοσελίδα πρέπει να είναι σε κάθε σπίτι, ακόμα και αν δεν συμμερίζονται τις απόψεις μου, εχω καθαρούς πατριωτες επιστήμονες που μου εμπιστεύονται τα άρθρα τους και θα έχουν οι αναγνώστες πράγματι κάτι γνήσιο να παραθέσουν σε μια συζήτηση που δεν θα μπορούν να την αμφισβητήσουν.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>