«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Nέο πρέσινγκ Ομπάμα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ

Το θέμα με τίτλο «Το ελληνικό πρόβλημα» παραμένει σε καθημερινή βάση στην κορυφή της πρωινής ενημέρωσης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς στην Ουάσιγκτον συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αποτελεί απειλή για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχθηκε τις εισηγήσεις των συνεργατών του, και ειδικά του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου και της οικονομικής συμβούλου του Κάρολιν Ατκινσον, να γίνει από σήμερα Κυριακή νέα μαζική προσπάθεια επηρεασμού της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών του G7, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Η ομάδα των οικονομικών συμβούλων είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουν καταγράψει τα σημεία στα οποία θα επιμείνει ο Μπ. Ομπάμα ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία, που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις. Η αμερικανική πλευρά απαιτεί από τους Ευρωπαίους και την Αθήνα να τερματίσουν τις «πολιτικές ακροβασίες» και να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο κείμενο το συντομότερο δυνατόν. «Η οικονομία, και ειδικά όταν επηρεάζεται η παγκόσμια οικονομία, δεν είναι μέρος κανενός παιχνιδιού και οπωσδήποτε όχι του πολιτικού» τονίστηκε στο «Εθνος της Κυριακής».

Δυσκολία στις επαφές
Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Οικονομικών αντιμετώπισαν δυσκολίες το τελευταίο διάστημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη γερμανική κυβέρνηση και αυτήν τη στιγμή -και πριν από τη συνάντηση του κ. Ομπάμα με την κ. Μέρκελ- δεν κυριαρχεί, όπως θα έπρεπε, η αισιοδοξία. Αντίθετα οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Μπ. Ομπάμα θα ζητήσει ρεαλισμό από την Α. Μέρκελ και αναμένεται να τονίσει με τον πλέον ισχυρό τρόπο ότι η λιτότητα δεν είναι λύση, αλλά δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα. Τα μηνύματα που λαμβάνει η Ουάσιγκτον από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ είναι απογοητευτικά, καθώς η επιμονή τους για νέα πιο σκληρά μέτρα δημιουργεί ανησυχία αλλά και προβληματισμό. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Λιου έχει συμβουλεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην ωθήσει τα πράγματα σε ρήξη, να επιμείνει σε διάλογο και να παραμείνει στις διαπραγματεύσεις.

Οι Αμερικανοί αισθάνονται ότι «η κατάσταση οδηγείται στο απροχώρητο» και τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν καμία ένδειξη για συμβιβασμό. Αντίθετα είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι από τις επαφές που είχε ένιωσε πως οι Ευρωπαίοι και η Αθήνα δεν βιάζονται, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι σε επικίνδυνο σημείο. Η αμερικανική πλευρά αναζητεί μια λύση εσπευσμένα που θα διασώσει την Ελλάδα και θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Οταν το «Εθνος της Κυριακής» ρώτησε αν ο φόβος της εξόδου είναι υπαρκτός, η απάντηση ήταν μονολεκτική: «Ναι».

Τον τελευταίο μήνα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του Λευκού Οίκου έχουν καθημερινές επαφές με την Αθήνα, το Βερολίνο, το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σε πολλές από αυτές συμμετείχε ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν, πριν συμβεί η οικογενειακή τραγωδία με τον θάνατο του γιου του. Ολες οι επαφές εστιάζονται στην ανάγκη αποδοχής του «πακέτου διάσωσης», όπως το ονομάζουν, της Ελλάδας. Αναγνωρίζουν ότι η αποστολή τους είναι δύσκολη και χρεώνουν με αρνητισμό και τις δύο πλευρές, τους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά αναγνωρίζουν την ίδια στιγμή τη δύσκολη θέση του Ελληνα πρωθυπουργού, με τον οποίο έχουν ανοικτή γραμμή και στον οποίο έχουν παραπονεθεί για μερικές ενέργειες δικές του και των υπουργών του, που υποτίθεται ότι αντιστρατεύονται τα αμερικανικά συμφέροντα.

Κυριαρχεί ο εγωισμός
Οι Αμερικανοί αισθάνονται επίσης ότι στις διαπραγματεύσεις κυριαρχεί μερικές φορές ο εγωισμός, που είναι κακός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Κακίζουν τους Ευρωπαίους ότι δείχνουν υπέρ το δέον σκληρότητα προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, αλλά θεωρούν απαράδεκτες πράξεις τις ύβρεις εναντίον της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλε και της Γερμανίας ως χώρας.

Επίσης, φαίνεται να πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος για συμβιβασμό, αλλά τον σταματά η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξαν ότι «είναι δέσμιος του κόμματος» ενώ γνωρίζει πως στο τέλος θα αναγκαστεί να λάβει την απόφαση για τον σκληρό συμβιβασμό. «Εχουμε να κάνουμε με θέματα οικονομίας, όχι διπλωματίας» τονίστηκε στο «Εθνος της Κυριακής». «Στη διπλωματία μπορείς να πεις όσα όχι επιθυμείς. Στην οικονομία, και ιδιαίτερα όταν χρωστάς, οι επιλογές είναι μηδενικές».

Συμπερασματικά, ο κ. Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει από την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ να μετακινηθούν από τις σκληρές θέσεις τους και από την Αθήνα -μέσω του κ. Λιου- να αποδεχθεί το «πακέτο διάσωσης» και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Η αμερικανική πλευρά αποδέχεται ότι βρίσκεται ενώπιον μιας περίπλοκης κατάστασης, αλλά έχει αποφασιστεί να γίνει μια ύστατη προσπάθεια στο πιο υψηλό επίπεδο. Η σημερινή συνάντηση του κ. Ομπάμα με την κ. Μέρκελ γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης και ενώ ο διάλογος στην ουσία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

http://www.msn.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>