«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απολαύστε τον Θεό Όλυμπο!!!

Τα μονοπάτια του Ολύμπου στον υπολογιστή σας

Το μονοπάτι που ξεκινάει από τη θέση Γκορτσιά:

Είχε δε είχε το έκανε πάλι το θαύμα της η Google. Προχώρησε στην ψηφιακή καταγραφή και απεικόνιση των δύο δημοφιλέστερων μονοπατιών που οδηγούν στις ψηλές κορυφές του Ολύμπου.

Αν θέλετε και σεις να κάνετε μια εικονική διάσχιση στα μονοπάτια του Ολύμπου πατήστε εδώ για το μονοπάτι Γκορτσιά – Οροπέδιο Μουσών και εδώ για το μονοπάτι Πριόνια – Οροπέδιο Μουσών.

 

 

Συγκεκριμένα, τα μονοπάτια που ξεκινούν από τις θέσεις Γκορτσιά και Πριόνια καταγράφηκαν με την πιο πρόσφατη τεχνολογική καινοτομία της Google στον τομέα της τρισδιάστατης απεικόνισης, το Google Trekker. Προκείται για ένα ορειβατικό σακίδιο στο οποίο έχουν προσαρμοστεί 15 κάμερες ανάλυσης 75 megapixels, με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπεται η λήψη πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών.
Το σπάνιας ομορφιάς υλικό που καταγράφηκε στα εντυπωσιακά και δυσπρόσιτα για τον πολύ κόσμο μονοπάτια του Ολύμπου έχει ενσωματωθεί στο Street View του Google Maps, ώστε οι χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο να είναι σε θέση να πάρουν μια μικρή έστω γεύση από το μεγαλείο του βουνού των θεών.

Το μονοπάτι που ξεκινάει από τη θέση Πριόνια:

 Όσον αφορά τη χώρα μας, τι να πω! Άργησε αρκετά, αλλά είδαμε επιτέλους ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας στο Street View του Google Maps. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα περιμένουμε για να δούμε μια τρισδιάστατη χαρτογράφηση π.χ. του μονοπατιού που ανεβαίνει από τα Πριόνια στο Οροπέδιο των Μουσών και τον Μύτικα. Κάποιοι μπορεί να απεύχονται μια τέτοια εξέλιξη. Σεβαστή και απολύτως κατανοητή η διαφωνία τους. Εμένα πάντως θα μου άρεσε να δω τα μονοπάτια του Ολύμπου στο Street View!!! Update – Μάιος 2015
Διαψεύστηκα πανηγυρικώς!!! Τελικά δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια. H Google το έκανε το θαύμα της. Τα δύο βασικά μονοπάτια που οδηγούν στο οροπέδιο των Μουσών του Ολύμπου, με αφετηρίες την Γκορτσιά και τα Πριόνια έχουν χαρτογραφηθεί και φωτογραφηθεί και έχουν ανέβει στο Street View του Google Maps. Αν θέλετε και σεις να κάνετε μια εικονική διάσχιση στα μονοπάτια του Ολύμπου πατήστε εδώ για το μονοπάτι Γκορτσιά – Οροπέδιο Μουσών και εδώ για το μονοπάτι Πριόνια – Οροπέδιο Μουσών.
Πηγή

http://www.outsideonline.com

http://hikingexperience.blogspot.gr/2014/03/backpack-to-future.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>