«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ξεκινά η πολυδάπανη Σύνοδος Κορυφής του G7

Ξεκινά η πολυδάπανη Σύνοδος Κορυφής του G7

Το τοπίο γύρω από πεντάστερο ξενοδοχείο Έλμαου που βρίσκεται μεταξύ Γκάρμις-Παρτενκίρχεν και Μίτελβαλντ, είναι ειδυλλιακό. «Θέλουμε να δείξουμε στους φιλοξενούμενούς μας μια πανέμορφη πλευρά της Γερμανίας», είπε η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, αιτιολογώντας την επιλογή του συγκεκριμένου τόπου για τη διεξαγωγή του G7.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πανάκριβη επιλογή γράφει η DW στο κεντρικό της άρθρο προσθέτντας πως η “εκδρομή” των «επτά ισχυρότερων» του κόσμου θα κοστίσει περί τα 360 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την ασφάλειά τους, την οποία έχουν αναλάβει 19.000 αστυνομικοί.

Θεματικά η Σύνοδος πραγματοποιείται στον αστερισμό διεθνών κρίσεων και ανθρωπιστικών καταστροφών. Η αναζωπύρωση της έντασης στην Ουκρανία, οι δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία, η μάχη κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, ο υποσιτισμός δυο δις ανθρώπων, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Καναδά. «Όποιος αμφιβάλλει για το νόημα τέτοιων συνόδων, ας ρίξει απλώς μια ματιά στις εστίες κρίσης του σήμερα για να αντιληφθεί την αναγκαιότητα, αν όχι την υποχρέωση, μιας από κοινού αναζήτησης λύσεων», υπογράμμισε η καγκελάριος Μέρκελ προς την Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Μια κοινότητα αξιών;

Στην πραγματικότητα το G7 είναι το μοναδικό φόρουμ τέτοιου είδους όπου μπορούν να γίνουν εμπιστευτικές συνομιλίες σε έναν πολύ μικρό κύκλο συμμετεχόντων, μια ανταλλαγή απόψεων σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Για την Α. Μέρκελ όμως δεν πρόκειται απλώς για μια ανταλλαγή απόψεων. Κατά την άποψή της το G7 οφείλει να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη.

Μετά την αποπομπή της Ρωσίας από το κλαμπ των ισχυρών το G7 αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του ως μια κοινότητα αξιών, η οποία έχει αναλάβει το ρόλο του πρωτοπόρου. Ζητούμενο ήταν και παραμένει η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον πλανήτη και η επίτευξη ευημερίας για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο μπαίνουν στην ατζέντα θέματα όπως η προστασία του κλίματος, η προστασία των θαλασσών ή η μάχη κατά επιδημιών, όπως είναι ο Έμπολα.

Η Α. Μέρκελ ζητά να δεσμευτούν οι G7 στην εξάλειψη της πείνας και της απόλυτης φτώχειας μέχρι το 2030. Σύμφωνα με την ίδια, μόνον εάν διασφαλιστεί η σίτιση ενός ολοένα αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, μπορούν να στεφθούν με επιτυχία περαιτέρω βήματα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Η καγκελάριος φρόντισε, σύμφωνα με τη DW, να βάλει ψηλά στην ατζέντα και θέματα όπως την εκπαίδευση, τις επαγγελματικές προοπτικές κοριτσιών και γυναικών αλλά και την προστασία της εργασίας. Το τελευταίο αφορά ειδικότερα τη θεσμοθέτηση παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κοινωνικών στάνταρ στην παραγωγή και διάθεση ενδυμάτων, τροφίμων και άλλων προϊόντων. Πρόκειται για μια άμεση αντίδραση στις πολύνεκρες πυρκαγιές σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων στο Μπαγκλαντές.
Ξεκινά η πολυδάπανη Σύνοδος Κορυφής του G7 © Sofokleousin.gr Ξεκινά η πολυδάπανη Σύνοδος Κορυφής του G7

Το κατηγορώ των αντιπάλων

Στο Έλμαου θα τεθούν οι βάσεις για το Vision Zero Fund, ένα παγκόσμιο προληπτικό ταμείο από το οποίο θα χρηματοδοτούνται προγράμματα αντιπυρικής προστασίας αλλά και επιθεωρήσεις και ασφάλειες κτιρίων. Οι «7» δεν αναμένεται να αποφασίσουν όμως στη Βαυαρία για το ύψος των σχετικών κονδυλίων, και κυρίως, πώς θα χρηματοδοτηθεί.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά παραδείγματα που δίνουν τροφή στους αντιπάλους του G7. Χωρίς δεσμευτικούς κανόνες για πολυεθνικές εταιρίες, το Vision Zero Fund δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, σχολιάζει το κόμμα της Αριστεράς στο Βερολίνο.

Οι αντίπαλοι του κλαμπ των ισχυρών υποστηρίζουν ότι οι εκπρόσωποι των πλουσιότερων και ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεν έχουν τη νομιμοποίηση να αποφασίζουν για τις τύχες του υπόλοιπου κόσμου. Η πολιτική των χωρών του G7 σημαίνει νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, πόλεμο, εκμετάλλευση, φτώχεια, πείνα και περιβαλλοντική καταστροφή, αναφέρει το κίνημα διαμαρτυρίας Stop G7 Elmau 2015.

Σε κάθε περίπτωση και για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, το G7 θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα, σχολιάζει η Κλάουντια Σμούκερ, από το Γερμανικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την ίδια, μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, το διευρυμένο G20, που περιλαμβάνει και τις αναδυόμενες οικονομίες, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. «Το G7 παραμένει σημαντικό, ωστόσο μόνο συγκεκριμένα αποτελέσματα στη βάση κοινών αξιών θα το προστατεύσουν από το να απολέσει τη σημασία του».

http://www.msn.com/el-gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>