«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Ο Νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν Προειδοποιεί τους «Θεσμούς»

Το Πρωϊ της Επομένης του Grexit, Παγκόσμιος οικονομικός τρόμος. ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Πωλ Κρούγκμαν

Υπό τον τίτλο « Τελευταίος Γύρος του Αγώνα της Ελλάδος», το χθεσινό διαδικτυακό δελτίο του “E.Axis” (Οικονομικού ΄Αξωνα), διεθνούς επισκόπισης οικονομικών προοπτικών, δημοσιεύει πρώτο σειρά άρθρων για την Ελλάδα, το ακόλουθο άρθρο του νομπελίστα Πωλ Κρούγκμαν, στους Τάϊμς της Ν.Υόρκης, με τίτλο:

Το Πρωϊ της Επομένης του Grexit

Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

« Μόλις είχαμε έναν ακόμη πολιτικό σεισμό στην περιοχή της Ευρωζώνης: Οι υποψήφιοι των Ποντέμος κέρδισαν τις τοπικές εκλογές στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη. Και ελπίζω ότι οι θεσμοί, που ήταν άλλοτε γνωστοί ως τρόϊκα, προσέχουν τι συμβαίνει.

Η ουσία της κατάστασης στην Ελλάδα είναι ότι οι σημερινές παράμετροι μιας βραχυπρόθεσμης συμφωνίας είναι σαφείς και απαράκαμπτοι: Η Ελλάδα αδυνατεί να παρουσιάσει ένα πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα επειδή κανείς δεν θα τη δανείσει εκ νέου και επίσης αδυνατεί να παρουσιάσει ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή δεν μπορείς να αποστραγγίξεις περισσότερο αίμα από αυτή την πέτρα. ΄Ετσι θα κατέληγες στο συμπέρασμα πως θα ήταν εύκολο να φθάσεις σε μια συμφωνία για ένα μικρό ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, για τα προσεχή λίγα χρόνια και αφού αυτό θα συμβεί, γιατί τότε δεν το κάνουν επίσημα;

Αλλά τώρα είναι το ΔΝΤ που παίζει τον ρόλο του «κακού μπάτσου», διακηρύσσοντας πως δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει προτού ο Σύριζα συμμορφωθεί στην μεταρρύθμιση των συντάξεων και της αγοράς εργασίας. Το τελευταίο είναι οικονομικά αμφισβητήσιμο –οι έρευνες του ίδιου του ΔΝΤ δεν στηρίζουν τον ενθουσιασμό του για διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας. Ο όρος για τις συντάξεις πιθανώς αναγνωρίζει ένα πραγματικό πρόβλημα –η Ελλάδα ίσως δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει όσα υποσχέθηκε στούς συνταξιούχους- αλλά γιατί αυτό να αποτελεί ζήτημα υπέρτερο από το γενικό ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος;

Αυτό που εγώ θα συνιστούσα σε όλους είναι να αναρωτηθούν τι θα συμβεί εάν στην πραγματικότητα η Ελλάδα ωθηθεί στην έξοδο από το ευρώ.

Σίγουρα θα είναι άσχημα για την Ελλάδα, τουλάχιστον στην αρχή. Σήμερα οι χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης πιστεύουν πως τα υπόλοιπα μέλη της θα τα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το γεγονός, και μπορεί να έχουν δίκιο. Ας έχουν όμως υπ’ όψιν τους πως το υποτιθέμενο τείχος πυροσβεστικής προστασίας από την ΕΚΤ δεν έχει δοκιμασθείστην πράξη ποτέ. Εάν η εμπιστοσύνη των αγορών κλονισθεί και φθάσει η ώρα όπου η ΕΚΤ θα πρέπει να αγοράζει ισπανικά και ιταλικά ομόλογα (για να αποφευχθεί η κατάρρευση τους), θα επιβεβαιωθεί τότε η αισιόδοξη πρόβλεψη;

Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε ένα ή δύο χρόνια, όταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ δεν θα είναι εάν η Ελλάδα αποτύχει, αλλά εάν η Ελλάδα θα έχει πετύχει μετά την έξοδο της. Φανταστείτε ότι μεγάλη υποτίμηση της δραχμής προκαλεί πλημύρα Βρετανών τουριστών στα Ιόνια νησιά και η Ελλάδα αρχίζει να ανακάμπτει. Αυτό θα εμψυχώσει τα μέγιστα τους αμφισβητίες της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης σε άλλες χώρες.

Για σκεφτείτε το. Πριν λίγες μέρες ακόμη οι Πολύ Σοβαροί Ευρωπαίοι χαιρέτιζαν την Ισπανία σαν μεγάλη «success story” (ιστορία επιτυχίας) και δικαίωση του πλήρους προγράμματος. Είναι φανερό πως ο ισπανικός λαός δεν συμφωνεί. Και εάν οι ενάντιες στο κατεστημένο δυνάμεις έχουν αύριο να επικαλούνται το παράδειγμα της ανορθούμενης Ελλάδος, η αποκαθήλωση του κατεστημένου θα επιταχυνθεί.

Φαντάζομαι πως ένα συμπέρασμα είναι ότι η Γερμανία θα επιζητήσει να σαμποτάρει την ελληνική ανόρθωση μετά την έξοδο από το ευρώ. Αλλά ελπίζω πως αυτο θα κριθεί απαράδεκτο.

Ώστε σκεφτείτε το Θεσμοί: είσαστε σίγουροι που θέλετε να πορευτείτε αυτήν την οδό;»

http://agora-dialogue.com/