«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Ν. Κοτζιάς «Ένα κράτος μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό»

Κοτζιάς: Ένα κράτος μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό

29/05/2015

«Η λέξη «λαός» μου φαίνεται η ιδανική μεταφορική έννοια για τη δημιουργία μιας νέας, χειραφετημένης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας, η οποία διαθέτει το θάρρος, επιτέλους, να σηκωθεί. Ένα κράτος, την Ελλάδα, μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ένθετη επιφυλλίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και σημειώνει ότι η νέα γενιά της Ευρώπης «ταΐζεται με στερεότυπα», ενώ «λείπουν οι τα οράματα και οι πραγματικές αξίες».

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε προφανώς μαθηματικοποιήσει τον άνθρωπο, τον έχουμε ορίσει ως σκλάβο των αριθμών. Από τη δεκαετία του ’60 ισχύει η πολιτική θεωρία που θέλει τους ανθρώπους να είναι καλά, όταν οι αριθμοί είναι καλά. Το πιο σημαντικό για μας πρέπει είναι να μην «σπάσει» κανείς τον άνθρωπο, να μπορεί (ο άνθρωπος) να διατηρήσει την υπερηφάνεια του, την αισιοδοξία του, την ελπίδα του», τονίζει ο κ. Κοτζιάς και προσθέτει ότι «αν οι τρεις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας για τη νέα γενιά περιορίζονται στις λέξεις «τιμωρία», «μνημόνιο» και «κυρώσεις», τότε έχουμε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».

«Αν λέμε: «Απαγορεύεται να ονειρεύεσαι, τότε υποσκάπτουμε την ηθική μας υπόσταση. Περιμένουν από μας να πούμε στην νεολαία μας ότι ως τώρα τίποτα δεν έγινε καλά, ότι ο ελληνικός μας τρόπος ζωής δεν αξίζει. Εγώ απαντώ σε αυτό: παλαιότερα οι Γερμανοί μας θαύμαζαν, αυτό το μεγάλο έθνος, με τον μεγάλο του πολιτισμό (ενν. την Ελλάδα). Αυτοί ήταν που μας έκαναν και πάλι σημαντικούς μέσω της ελληνικής φιλοσοφίας. Αυτό ήταν μια πράξη αγάπης στην Ιστορία» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, και συμπληρώνοντας «πράγματι είμαστε εύθυμοι, αισιόδοξοι, χαιρόμαστε τη ζωή» διερωτάται: «Αυτός ο τρόπος ζωής είναι λοιπόν «αντιπαραγωγικός»; Εκπαιδεύουν οι αγορές καλούς ανθρώπους;».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη σημερινή νεολαία της Ευρώπης, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι «τους ταΐζουν με στερεότυπα, λείπουν οράματα και πραγματικές αξίες», για να σημειώσει: «Δεν λέω ότι συγκεκριμένες αποφάσεις, κυρώσεις και μνημόνια δεν επιτρέπεται να ανήκουν στα «πολιτικά εργαλεία». Αλλά δεν επιτρέπεται να περιορίζεις την συναναστροφή με τους ανθρώπους σε αυτά τα εργαλεία. Εμείς οι Έλληνες δεν χάσαμε πόλεμο και δεν καταστρέψαμε βιομηχανικά κανέναν. Έχουμε όμως διαφθορά και κακούς θεσμούς. Πρέπει το ένα, τη διαφθορά, να το καταργήσουμε και το άλλο, τους θεσμούς, να το βελτιώσουμε».

«Τι αξιοπρέπεια απομένει στους Έλληνες;», ρωτά ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο Νίκος Κοτζιάς ότι «ο άνθρωπος διατηρεί την αξιοπρέπειά του όταν έχει την αίσθηση ότι δεν ακολουθεί πράγματα που είναι λάθος. Όταν βάζει την ανθρώπινη φύση μπροστά από την ανάγκη. Ο άνθρωπος έχει αξιοπρέπεια, όταν ο άλλος, ο ηττημένος, δεν πρέπει να ντρέπεται. Εγώ ο ίδιος ντρέπομαι όταν δεν μπορώ να βοηθήσω άλλους. Ελπίζω να το είπα αυτό με αξιοπρέπεια».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται ακόμη σε 7.000 ανθρώπους που αυτοκτόνησαν στην Ελλάδα από το 2010, επισημαίνοντας ότι «αυτό δείχνει ότι το χειρότερο είναι να μην έχει κανείς προοπτική», αλλά και στους επιστήμονες οι οποίοι εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα. «Η εκπαίδευσή τους έχει στοιχίσει στο ελληνικό κράτος 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ευρώπη, η Γερμανία έχουν πάρει κυρίως αυτούς τους ανθρώπους. Είναι το φυσικό μέλλον της χώρας, η παραγωγική νεολαία της χώρας. Εμείς, ο ελληνικός λαός, έχουμε δώσει 14.000 γιατρούς. Η εκπαίδευσή τους στοίχισε τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν πρόκειται μόνο για οικονομικές μετατοπίσεις στην Ευρώπη, αλλά και, από ελληνική σκοπιά, κυρίως για μετατοπίσεις ανθρώπων», καταλήγει.

http://www.nooz.gr/