«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ…


Αισιόδοξος ο Γιούνκερ, άκαμπτη η Λαγκάρντ
Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 08:00

ΡΙΓΑ

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση».

«Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την παρέμβαση του κ. Τζακ Λιου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΜEGA στην Ουάσιγκτον Μ. Ιγνατίου, ο κ. Λιου είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός χαιρέτησε τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις, προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδεχόμενη αποτυχία να καταλήξουν γρήγορα η Αθήνα και οι θεσμοί σε συμφωνία θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Περί τη μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέχεια των επαφών του έλληνα πρωθυπουργού στη Ρίγα και μετά τις συναντήσεις με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και συνεννόησης, ενώ ο κ. Γιούνκερ εκτίμησε ότι είναι εφικτό η συμφωνία να κλείσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή μέχρι τα τέλη Μαΐου – μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, και ο Γιούνκερ αναγνώρισε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι εάν κυριαρχήσει η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα.

«Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία» τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Προχωρώντας σε μια σύντομη αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρίγα της Λετονίας, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για ένα ταξίδι που είχε ουσία, τόσο οι συναντήσεις που έγιναν χτες με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ όσο και η σημερινή με τον κ. Γιούνκερ.

Για το εάν έδωσε το ταξίδι ώθηση στις διαπραγματεύσεις, οι ίδιες πηγές απαντούσαν «σίγουρα» και επισήμαιναν ότι εκφράστηκε η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να υπάρξει συμφωνία.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Λίγο πριν από την συνάντηση ο πρόεδρος της Κομισιόν διεμήνυσε στους ευρωπαίους εταίρους ότι «δεν μπορούμε να πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη».

Το ζήτημα, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, «δεν αφορά μόνο τη νομισματική πολιτική ή οικονομικούς λόγους, αλλά αφορά και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

«Δεν μπορείς να τους πετάξεις έξω από τη νομισματική ένωση. Και οι Έλληνες όμως πρέπει να κατανοήσουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου» υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε όσους επικρίνουν το κοινό νόμισμα, ισχυριζόμενοι ότι έχει προκαλέσει διάσπαση στο εσωτερικό της ΕΕ, τόνισε: «Δεν ευθύνεται το ευρώ για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή στάση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βρισκόμασταν σε νομισματικό πόλεμο, ενώ δεν υπήρχε το ευρώ».

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Τον προβληματισμό και την ανησυχία της για τον κίνδυνο κατάληξης σε συμφωνία με την Ελλάδα που θα είναι όμως αποτέλεσμα «γρήγορης και βρώμικης» δουλειάς εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία και τονίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

«Θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση, όχι μια γρήγορη και βρώμικη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τα χρονικά περιθώρια για την Αθήνα στενεύουν ασφυκτικά.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Τα εμπλεκόμενα μέρη εργάζονται, υποβάλλονται προτάσεις, δουλεύουν σε συνεργασία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, όχι μια γρήγορη και βρώμικη δουλειά» τόνισε ακόμη.

ΧΟΥΝΤΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ

Την εκτίμησή του ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρίγα. Όπως είπε, κατά την τριμερή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ διαπιστώθηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα να είναι μια συμφωνία – λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Ν.Χουντής σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη βούλησή τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και τονίστηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα πρέπει να είναι μια συμφωνία-λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης.

Σε αυτό το σημείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Χουντής επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί.

Παρατήρησε, δε, ότι «η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί που βρίσκεται και το αγκάθι».

Τέλος, επισήμανε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ.

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ

Έμμεσο μήνυμα με αποδέκτη την Ελλάδα ότι σε μια νομισματική ένωση η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα τις εξελίξεις σε συγκεκριμένες χώρες απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Ο Μάριο Ντράγκι στην ομιλία του προειδοποίησε για την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ξεκαθαρίζοντας πως είναι εξίσου σημαντικές με τις νομισματικές αποφάσεις για την ανάπτυξη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε, η δυνητική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ υπολείπεται σήμερα κατά 1% και προβλέπεται να παραμείνει αρκετά κάτω από τους ρυθμούς επέκτασης πριν από την κρίση. «Αυτό θα σήμαινε ότι ένα σημαντικό μέρος των οικονομικών απωλειών της κρίσης θα γίνει μόνιμο, με τη διαρθρωτική ανεργία να παραμένει πάνω από το 10% και την ανεργία των νέων να παραμένει αυξημένη», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

ΦΩΤ.: Χαμόγελα με τη Μέρκελ, αστεία με τον Γιούνκερ. Η επίτευξη συμφωνίας όμως δεν είναι ακόμη ορατή…

http://www.eleftheria.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>