«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τι σημαίνει η πρόταση της Ρωσίας;;; Μήπως πέσουμε σε χειρότερες περιπέτειες;;;

Τέτοιες προτάσεις πρέπει να είναι πλήρως τεχνικά και πολιτικοοικονομικά τεκμηριωμένες, με καθαρές απαιτήσεις και προσφορές και εγγυήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Το να κάνει και η Ρωσία γεωπολιτική μονόπλευρης απολαβής σε βάρος της Ελλάδος είναι επίφοβο βάση με τα δείγματα μέχρι σήμερα, για να μην πάμε πίσω στον Β παγκόσμιο πόλεμο και πως μας πούλησε. Είμαι υπέρ μιας πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας με απτές εγγυήσεις από την πλευρά της Ρωσίας. θέλεις γεωπολιτικές διευκολύνσεις;;; Δώσε δωρεάν οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς και την ανάλογη ποσότητα,  με υπογραφές πλήρης υποστήριξης τον οπλικών συστημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση μακριά και φιλαράκια στις λέξεις.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αποψη: Τράπεζα BRICS και Ελλάδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας προσκάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS. Πόσο εφικτή είναι αυτή η προοπτική και τι υποκρύπτει η ρωσική πρόταση;

 

 

 

Το κόστος συμμετοχής, σε περίπτωση τήρησης του καταστατικού, είναι απαγορευτικά υψηλό, ενώ σημειώνεται πως το εν λόγω αφορά σε μόχλευση κεφαλαίων και επενδυτικά σχέδια, αλλά δεν εξυπηρετεί εξαγορά χρέους. Τυχόν ελληνική παρουσία θα διαφοροποιούσε το προφίλ του εν λόγω σχήματος, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση στήριξης και σε ανεπτυγμένες, «προβληματικές» οικονομίες, ακόμη και του συστημικού μπλοκ, προκειμένου να προστρέξουν σε βοήθεια περισσότερα κράτη, αξιοποιώντας την ευκαιρία της προσφοράς/δυναμικής. Πάντως, η χρηματοδότηση, ακόμη και με ευνοϊκότερους όρους εν συγκρίσει με άλλους οργανισμούς, εύλογα θα εγείρει πολιτικές διεκδικήσεις, που ίσως αποδειχθούν μη διαχειρίσιμες. Επιπλέον στοιχείο προβληματισμού αποτελεί η σύνθεση, δεδομένης της αρνητικής στάσης κάποιων μελών (π.χ. Βραζιλία) στο ΔΝΤ έναντί μας.

Στο πολιτικό πεδίο, η αποφασιστικότητα Μόσχας – Αθήνας να συζητήσουν τρόπους στήριξης της δεύτερης μέχρι πού δύναται να φτάσει; Είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής προσέγγισης ή περισσότερο τακτική παραπλάνηση με απώτερο στόχο να ταρακουνηθούν συγκεκριμένοι κύκλοι; Η Ρωσία, από την πλευρά της, αν και στο πρόσφατο παρελθόν δεν μας διευκόλυνε κατά το ελάχιστο (π.χ. καμία περίοδος χάριτος στην αποπληρωμή αερίου), πλέον φέρνει στο τραπέζι μεγαλεπήβολα σχέδια. Ωστόσο, κανένα δεν μπορεί να επιφέρει έμπρακτα αποτελέσματα για τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία. Είτε το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται τους περιορισμούς στη συνεργασία με την Αθήνα ή δεν μπορεί αντικειμενικά να προσφέρει χειροπιαστά οφέλη μέσα από συνέργειες, είτε κρίνει ότι το ρίσκο εμπλοκής είναι υψηλό και δεν επιτρέπει δεσμεύσεις παρά θερμές διακηρύξεις ή χρησιμοποιεί την εξασθενημένη διαπραγματευτική μας θέση για να στείλει μηνύματα προς άλλους αποδέκτες (Ε.Ε. – ΗΠΑ).

Η Ρωσία επιχειρεί να προσεταιριστεί την εύπλαστη –λόγω κρίσης– κοινή γνώμη, συγκρινόμενη με τους «δύστροπους» πιστωτές, ωστόσο, ο κίνδυνος συνίσταται στην εσκεμμένη καλλιέργεια ψευδαισθήσεων περί «άλλου δρόμου» αν εκτροχιαστεί το ελληνικό πρόγραμμα, άποψη με την οποία «φλερτάρουν» ορισμένοι αδαείς. Παράλληλα, δίνει την εντύπωση ότι η Μόσχα διατηρεί εργαλεία επιρροής στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση, εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία που της δίνεται με απογοητευμένους συμμάχους, οι οποίοι αισθάνονται τη θέση τους επισφαλή. Πάνω ακριβώς σε αυτήν την αβεβαιότητα βασίζει την πολιτική του το Κρεμλίνο, χωρίς, εντούτοις, να είναι σε θέση –ούτε θέλει– να υποκαταστήσει ττους παραδοσιακούς μας συμμάχους. Απλώς στοχεύει στην πρόκληση παροδικής σύγχυσης, αλλά και στη συστηματικότερη αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μοντέλου εκ των έσω. Το σοβαρότερο πρόβλημα, όμως, έγκειται στην εμφανή αδυναμία του να αποτελέσει ρεαλιστική εναλλακτική ή πόλο έλξης για κράτη πέραν του μετασοβιετικού χώρου.

Η Ελλάδα ασφαλώς αντιλαμβάνεται τις πιθανές επιπλοκές με την ανάμειξή μας στους σχεδιασμούς του ετερόκλητου σχηματισμού των BRICS για τη δημιουργία ενός παράλληλου θεσμικού οικονομικού συστήματος, μη ελεγχόμενου, αν όχι αναθεωρητικού απέναντι στη Δύση. Ευρισκόμενη σε φάση διερεύνησης, με αβέβαιη κατάληξη και μακριά από άμεσες αποδόσεις για την ελληνική οικονομία, η κίνηση ενδεχομένως να εκληφθεί ως διπλωματικό τέχνασμα, κλονίζοντας όχι τη διαπραγματευτική αυτοπεποίθηση, αλλά την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Δεδομένου του προβληματικού περιβάλλοντος και momentum, μοιάζει χρησιμότερο να εστιάσουμε σε ρεαλιστικές, πρακτικού αντικρίσματος, πολιτικές ουσιαστικής εμβάθυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων, αντί μακρόπνοων ιδεών, συμβολικού περισσότερο χαρακτήρα.


 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>