Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

το χρήμα ως χρέος 1) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 2) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 3) με υπότιτλους

Συγχαρητήρια στο δήμο Καβάλας, έχουμε Ελληνικές εθνικές εορτές για να τονίσουμε τις Γερμανικές σφαγές, επιτέλους υπάρχουν ακόμα Έλληνες!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση του Δήμου Καβάλας

Η δήμαρχος είναι αντίθετη στη χάραξη του «Αστρου του Δαυίδ» στο Μνημείο Ολοκαυτώματος 1.484 Ελλήνων Εβραίων.

Η δήμαρχος είναι αντίθετη στη χάραξη του «Αστρου του Δαυίδ» στο Μνημείο Ολοκαυτώματος 1.484 Ελλήνων Εβραίων.

Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση της Πολιτείας, διά του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γεωργίου Καλαντζή, καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), για την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας να αναβληθούν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας, που είχαν προγραμματιστεί για αύριο στην πόλη. Ο λόγος της αναβολής, που αποφασίσθηκε σε συνεδρίαση την Πέμπτη; Η αντίθεση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα στη χάραξη του «Αστρου του Δαυίδ» στο Μνημείο.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί οποιοσδήποτε ότι υπάρχει απόφαση, που ακυρώνει εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου προορισμένου να μας θυμίζει την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας από τους ναζί και τους συμμάχους τους, με επιχείρημα την ύπαρξη ή το μέγεθος ή την απεικόνιση του θρησκευτικού συμβόλου της εβραϊκής θρησκείας. Είναι απίστευτα άδικο να περάσει η Καβάλα στην ελληνική ιστορία ως η πρώτη πόλη που αρνείται τη φιλοξενία ενός μνημείου προς τιμήν των δικών της πολιτών, εβραϊκού θρησκεύματος, που εξοντώθηκαν από τους Ναζί και τους συμμάχους τους», δήλωσε ο κ. Καλαντζής.

Από την πλευρά του, το ΚΙΣΕ, σε μια οξύτατη ανακοίνωση, ανέφερε: «Το ΚΙΣΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απαράδεκτη απόφαση. Η δήμαρχος εξέφρασε, στις 14/5, τηλεφωνικά προς το ΚΙΣΕ την αντίρρησή της ως προς τη χάραξη του «Αστρου του Δαυίδ» στο Μνημείο, που αποτελεί σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας, και ζήτησε να εμφανίζεται μόνον το κείμενο της αφιέρωσης, ώστε να μη ματαιωθεί η τοποθέτησή του. Το ΚΙΣΕ και σύσσωμος ο ελληνικός Εβραϊσμός απορρίπτουν ως απαράδεκτη, ανήθικη και προσβλητική την απαίτηση της δημάρχου, θεωρώντας την κατάφωρη πρόκληση προς το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων Εβραίων πολιτών της χώρας, καθώς και βάναυση προσβολή της ιερής Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πρωτοφανή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας και της Ευρώπης. «Οι Εβραίοι της Καβάλας και της Ελλάδας, αλλά και τα έξι εκατομμύρια των ομοθρήσκων μας από την Ευρώπη, φορώντας το θρησκευτικό σύμβολο του “Αστρου του Δαυίδ” στο πέτο, διαχωρίστηκαν, εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν σε στρατόπεδα του θανάτου των Ναζί. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι 70 χρόνια αφότου οι 1.484 Εβραίοι της πόλης εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν φορώντας το “Αστέρι του Δαυίδ”, κάποιοι στην πόλη της Καβάλας επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιστορία διαγράφοντας το σύμβολο το οποίο κράτησε ζωντανούς τους Εβραίους εδώ και 5.700 χρόνια. Δεν δεχόμαστε, λοιπόν, τη διαγραφή ή την αλλοίωση του “Αστρου του Δαυίδ” από τη χάραξη του Μνημείου». Και το ΚΙΣΕ καταλήγει: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Καβάλας, οι συμπολίτες μας, η κυβέρνηση και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, μαζί με φωτισμένους ιεράρχες του τόπου μας, θα αποτίσουν σύντομα την οφειλόμενη τιμή στους 1.484 Ελληνες Εβραίους της πόλης, στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και θα απομονώσουν τους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

http://www.kathimerini.gr/

Related posts: