«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2015» ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Εκκλησιαστήριο, παρουσία πλήθους κόσμου και μαθητών.

Ξεκίνησε στην Αρχαία Μεσσήνη το 4ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (βίντεο και φωτογραφίες)

Η τελετή έναρξης έγινε με το άκουσμα ορφικών ύμνων, από τη λυρική τραγουδίστρια Μαριλένα Κυριακοπούλου και την Δημοτική Φιλαρμονική της Μεσσήνης, σε μουσική σύνθεση του Μηνά Αλεξιάδη και σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα. Η διεύθυνση ήταν του Γιώργου Μουνδρουλέα, η σκηνογραφία της Αρτεμης Φλέσσα. Πρώτη ανέβηκε η παράσταση “The Eumenides” Aeschylus (“Ευμενίδες” Αισχύλου) από το Royal Academy of Dramatic Art (London) και ακολούθησε ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη από το 4o Λύκειο Καλαμάτας. Χαιρετισμούς έκαναν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο νέος περιφερειακός διευθυντής Πάνος Πετρόπουλος. 

 

 

 

 

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: στις 9.30 π.μ. “Bacchae” Euripides (“Βάκχες” Ευριπίδη) από το University College London και στις 11 π.μ. “Προμηθεύς Δεσμώτης” Αισχύλου από το 9ο Γυμνάσιο Πατρών.

Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης θα γίνουν παράλληλες δραστηριότητες, όπως: εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μουσική και αρχαίο δράμα», εργαστήριο κατασκευής αρχαίων μουσικών οργάνων, διαδραστικό μουσικό – ηχητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ηχητικός μουσικός περίπατος), «Η βαλίτσα του ηθοποιού»: εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ορφικούς ύμνους. Ακόμη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαία Μεσσήνη: Η εκδίκηση των ειλώτων», γνωριμία του αρχαιολογικού χώρου μέσω δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέματα: «Ο αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αγορά» και «Ο αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης. Το Γυμνάσιο και το Στάδιο», ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών/εκπαιδευτικών σεναρίων στα πεδία των θετικών επιστημών, της ιστορίας, της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, καθώς και της Φυσικής Αγωγής. 

Τα σχολεία θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την καινοτόμα  εφαρμογή “Explore Messene”, η οποία συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση και αφορά την Αρχαία Μεσσήνη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους  ο αντισυνταγματάρχης της  77η ΜΕ  Χριστοφόρος Μοσχονάς, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτριος Γεωργανάς, ο εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ επισμηναγός Παναγιώτης Γκόνης, η εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και ο τέως δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. Επίσης οι αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσσήνης Τάσος Τσερπές, Μένης Αδαμόπουλος, Χρήστος Καρύδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιθώμης Διονύσης Σταθόπουλος,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δαβίλλας και Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της  Αρχαίας Μεσσήνης Χρήστος Αθανασακόπουλος, ο πρόεδρος της Κονότητας  Μεσσήνης Δημήτρης Βλάσ

http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/62201-arxaio-drama-enarxi-2015

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>