«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Πασχαλιάτικη «λυπητερή» για το χαράτσι του 2013

Συντάκτης: 

Aναδρομικό «χαράτσι», που κατά μέσο όρο φτάνει τα 350 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στο Πάσχα περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013. Πρόκειται για ένα «φέσι» το οποίο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), φτάνει στα 350 εκατ. ευρώ και για το οποίο έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες για την άμεση είσπραξή του, δεδομένων των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν σε φορολογικά έσοδα.

Στη βάση αυτή και προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» του 1 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, η ΓΓΔΕ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία βεβαίωσης με τις συγκεκριμένες απλήρωτες φορολογικές οφειλές και ετοιμάζεται τώρα να αποστείλει τα σχετικά «ραβασάκια» στους υπόχρεους. Με αυτά θα καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους έως το τέλος Απριλίου είτε να το εντάξουν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ.

Η μη πληρωμή του ΕΕΤΑ από ένα εκατομμύριο φορολογούμενους είναι ένα θέμα, το οποίο «σέρνεται» από το καλοκαίρι του 2014, τότε δηλαδή που στον μεγάλο λογαριασμό των υποχρεώσεων για τους Ελληνες ιδιοκτήτες προστέθηκε και ο ΕΝΦΙΑ, που αύξησε σημαντικά τα φορολογικά βάρη. Το ΕΕΤΑ για το 2013 εξοφλήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το περασμένο καλοκαίρι.

Χιλιάδες φορολογούμενοι όμως άφησαν απλήρωτο το χαράτσι από… άποψη, ενώ άλλοι θεώρησαν εσφαλμένα ότι το εξόφλησαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αν όμως είχαν καθυστερήσει να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, είναι πιθανό τα χρήματα για το ΕΕΤΑ να τα κράτησε η ΔΕΗ, συμψηφίζοντάς τα με μελλοντικές οφειλές για ρεύμα.

Από τις 25 Ιουλίου 2014, για όποιους πελάτες της ΔΕΗ πλήρωναν λογαριασμό -εκπρόθεσμα- με χαράτσι, το ποσό του ΕΕΤΑ παρακρατούνταν από την εταιρεία και γινόταν συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η φορολογική οφειλή πήγαινε στη ΔΟΥ. Η ΔΕΗ είχε ενημερώσει σχετικά με επιστολές της τους πελάτες της, ελάχιστοι από τους οποίους όμως αναζήτησαν την οφειλή τους στην Εφορία.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα πρόκειται να αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων στο taxisnet, ενώ δεν θα υπάρξει η παραμικρή προσαύξηση στην οφειλή, που μπορεί να εξοφληθεί ακόμη και σε 100 δόσεις.

http://www.efsyn.gr/arthro/pashaliatiki-lypiteri-gia-haratsi-toy-2013