«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ κρούει των κώδωνα του κινδύνου, να ενημερωθούν οι αγρότες και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, τι μέτρα έχουν παρθεί από το κράτος;;;

Επιδημία στην Απουλία

Συναγερμός στην ΕΕ για βακτήριο που καταστρέφει ελαιώνες

Συναγερμός στην ΕΕ για βακτήριο που καταστρέφει ελαιώνες

To βακτήριο αποφράσσει τα αγγεία του φυτού και σταδιακά τα απονεκρώνει

Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε «απόλυτη επαγρύπνηση» για ενδεχόμενη εξάπλωση ενός ξενόφερτου βακτηρίου που προσβάλλει ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια περιοχή 2,4 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Το βακτήριο Xylella fastidiosa προέρχεται από τις ΗΠΑ και πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία το 2013.

«Η εδραίωση του βακτηρίου και η εξάπλωσή του στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανή» προειδοποίησε τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), κάνοντας λόγο για «μείζονες επιπτώσεις» αν ο παθογόνος μικροοργανισμός εξαπλωθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Εκτός από τα ελαιόδεντρα, ο εισβολέας προσβάλλει δεκάδες ακόμα είδη φυτών, όπως αμπέλια, εσπεριδοειδή, αμυγδαλιές και ροδακινιές, καθώς και καλλωπιστικά είδη όπως η πικροδάφνη.

Το Χ. fastidiosa μεταδίδεται από έντομα που απομυζούν το λεγόμενο ξύλωμα, τα αγγεία που μεταφέρουν νερό από τις ρίζες στα φύλλα. Εγκαθίσταται στα αγγεία αυτά και τα αποφράσσει, απονεκρώνοντας σταδιακά το φυτό.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, ή το 10% του συνόλου, εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί στην Απουλία, και η Επιτροπή συνιστά την προληπτική εκρίζωσή τους.

Η Ιταλία είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ελαιόλαδου μετά την Ισπανία, και το βακτήριο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά. Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία ζητούν την αυστηροποίηση των προληπτικών μέτρων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο λιθουανός επίτροπος Υγείας της ΕΕ Βιτένις Αντριουκαΐτις ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Ιταλία προκειμένου να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για να σταματήσει η επιδημία.

Επιτροπή ειδικών που συστήθηκε από την ΕΕ θα εξετάσει τη λήψη νέων μέτρων στην επόμενη συνάντησή της το διήμερο 26-27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ιταλία ότι επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της απροθυμίας να ξεριζώσει αιωνόβια άρρωστα δέντρα.

Μάλιστα η ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Peaclink έστειλε επιστολή στον Αντριουκαΐτις με την οποία του εφιστούσε την προσοχή για επιστημονικές μελέτες που ενοχοποιούν έναν μύκητα για την επιδημία στους ελαιώνες, αντί το X.festidiosa.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινδυνεύει να καταδικάσει σε θάνατο ολόκληρο το οικοσύστημα της Απουλίας βασιζόμενη στα αποτελέσματα ελέγχων οι οποίοι δεν έχουν καν επιβεβαιώσει την παθογένεια του Xylella σε αυτά τα δέντρα» υποστηρίζει η οργάνωση.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231395233

Κοινοτικός επίτροπος στην Ιταλία για Xylella στις ελιές

Τζουβάνου Αλεξάνδρα| 24/03/2015 – 04:33 μμ

Σκοπός η εκτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί στα ελαιόδεντρα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το 10% των ελαιοδέντρων της Ιταλίας εκτιμάται ότι κινδυνεύει άμεσα από το βακτήριο Xylella fastidiosa και η Κομισιόν στο πλαίσιο της λήψης άμεσων προληπτικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του βακτηρίου, κανόνισε την επίσκεψη του Επιτρόπου για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων,Vytenis Andriukaitis στην περιοχή της Απουλίας όπου και έχουν σημειωθεί τα πλήγματα από το εν λόγω βακτήριο.

Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι η εκτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί μέχρι στιγμής στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Υγεία των Τροφίμων (AESA) το παθογόνο θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο εάν δεν ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα. «Θα επισκεφτώ την περιοχή γιατί είναι σημαντικό να βοηθηθούν όσοι επλήγησαν από την καταστροφή και να δούν ότι υπάρχει βοήθεια από την Ευρώπη», σημείωσε ο Vytenis Andriukaitis εκ μέρους και των ευρωβουλευτών, στη διάρκεια της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας.

Ο επίτροπος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις ζημιές από το βακτήριο, έχει πληγεί το 10% των ελαιοδέντρων της Απουλίας και η λύση περνάει μέσα από την καταστροφή τους προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση στην ευρύτερη περιοχή.

Η ζώνη η οποία κινδυνεύει σύμφωνα με τους εκτιμητές, μετράει 11 εκατ. ελαιόδεντρα και η κοπή του 10% αυτών θα μπορούσε να αφορά μέχρι και 800.000 δέντρα. Τέλος, ο επίτροπος σημείωσε ότι πρόκειται να παραμείνουν «σε ιδιαίτερη επιφυλακή» εξαιτίας του ρίσκου που διατρέχει η ελαιοκαλλιέργεια από την εξάπλωση της ασθένειας.

Πρόγραμμα παρακολούθησης ενεργοποιεί η Ισπανία

Ειδικό πρόγραμμα για την προληπτική παρακολούθηση αλλά και την αποτελεσματική ανταπόκριση σε περίπτωση κρούσματος της Xylella fastidiosa έχει σχεδιάσει το ισπανικό Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή για την Υγεία της Αγροτικής Παραγωγής του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας, Valentín Almansa.

Μεγάλη καταστροφή για τους ιταλικούς ελαιώνες

Υπενθυμίζεται ότι, μερικά από τα ελαιόδεντρα αυτά μετρούν ηλικία αιώνων ωστόσο βρέθηκαν προσβεβλημένα από το βακτήριο και η εξάπλωση του παθογόνου είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς πραγματοποιείται με αφίδες και ακρίδες, είδη εντόμων πολύ κοινά στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η ασθένεια εισήλθε στην Ιταλία αρχικά από την Αμερική και μέχρι στιγμής έχει καταστρέψει ένα εκατομμύριο δέντρα μόνο στο Σαλέντο της νότιας Απουλίας. Οι ειδικοί της Ε.Ε. φοβούνται ότι εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα εγκαίρως, το βακτήριο θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες ελαιοπαραγωγούς περιοχές της Ιταλίας όπως η Τοσκάνη και η Ούμπρια αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι το παθογόνο μπορεί να προσβάλει αμπέλια, αμυγδαλιές και άλλα είδη.

Τεράστια ζημιά για την Απουλία

Η Απουλία παράγει ετησίως περί τους 11 εκατ. τόνους ελαιόλαδο, πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής ιταλικής ελαιολάδου ενώ το ελαιόλαδό της κατατάσσεται στα καλύτερα που παράγει η χώρα. Εάν τόσα ελαιόδεντρα καταστραφούν οι προβλέψεις μιλούν για εκτόξευση των τιμών του ελαιολάδου.

Η αρχική περιοχή που πρόκειται να αποψιλωθεί μετράει 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα (km2)και εντοπίζεται ανάμεσα στις περιοχές Λέτσε και Πρίντεζι, κατέχοντας περίπου 11 εκατ. ελαιόδεντρα, σύμφωνα με την Unaprol, το μεγαλύτερο συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών.

Πολλά από τα γηραιότερα ελαιόδεντρα της Ιταλίας, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ηλικία 500 ετών, έχουν προσβληθεί από το βακτήριο το οποίο προκαλεί την αποπνιξία των δέντρων καθιστώντας τα ανίκανα να παράξουν καρπό. Η επίπτωση στην παραγωγή από την κοπή των δέντρων είναι πιθανό να είναι μεγάλη και η επακόλουθη άνοδος των τιμών πολύ πιθανή, ιδιαίτερα για τους καταναλωτές της διεθνούς αγοράς.

Ο Vytenis Andriukaitis, ο Επίτροπος για την Ασφάλεια των τροφίμων, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη βαρύτητα της κατάστασης» και πρόσθεσε «Πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα με άμεσο αποτέλεσμα. Φυσικά πρόκειται για μία πολύ λυπηρή και επίπονη επέμβαση για τους ελαιοπαραγωγούς ωστόσο είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα μολυσμένα ελαιόδεντρα καθώς αυτό αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης».

http://www.agronews.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>