«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

 Οι Έλληνες δημιούργησαν την μορφή των θεών τους. Έδωσαν στις μορφές αυτές το κάλος, την αρμονία, την τελειότητα. Προσέδωσαν με τις αφηγήσεις των θεών, στους αποκαλούμενος μύθους, επιστημονικές γνώσεις, πανάρχαια ιστορικά – κοσμογονικά στοιχεία, μα συγχρόνως μέσα από τις αφηγήσεις αυτές έδειχναν και δίδασκαν την Ηθική, την Αρετή και τον Σεβασμό. Τον Σεβασμό στις Κοσμικές – Συμπαντικές δυνάμεις, τον Σεβασμό στην Φύση.

Οι εκδηλώσεις και οι εορτές που τιμούσαν τις Ισημερίες αλλά και τα Ηλιοστάσια αποτελούσαν χαρακτηριστικά δείγματα της θεοσέβειας των Ελλήνων, μια που τα φαινόμενα αυτά αποτελούσαν και αποτελούν τμήματα της Κοσμικής Αρμονίας που διέπει όλη την Πλάση. Και όπως όλα τα παρόμοια φαινόμενα, έτσι και αυτό της Ισημερίας συνοδεύεται με διαφόρους μύθους.
Αυτή η μέρα παλαιότερα είχε βαθύτατο θρησκευτικό χαρακτήρα για όλους τους λαούς. Σήμερα όμως, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, πολλά έχουν αλλάξει και είναι ανώφελο να αναζητούμε θρησκευτικούς συμβολισμούς σε έναν ανελέητο τεχνοκρατικό κόσμο.
Όμως όλοι μας, ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος και θρησκείας είμαστε κάτοικοι της Γαίας. Αυτό, είτε το θέλουμε είτε όχι, μας ενώνει. Δυστυχώς τα θρησκευτικά και οικονομικά συμφέροντα – συμφέροντα με αδελφικές σχέσεις – προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε αυτό. Η από κοινού ανατροπή των ισχυρών εξουσιαστικών αρχών, η κοινή αντιμετώπιση των σοβαρών περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, δεν μπορεί να επιτευχθεί αν πρωτίστως δεν κατανοήσουμε ότι όλοι είμαστε παιδιά της Γαίας και πως μέσω αυτής ακριβώς της ιδιότητάς μας, κατέχουμε και την δική μας θέση στο Σύμπαν, τη δική μας θέση στην Πλάση, τη δική μας θέση στο Όλον. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε να μας το στερήσει μα ούτε ακόμα και να το αμφισβητήσει.
Η ανθρωπότητα στην εποχή μας, είναι διαιρημένη με αμέτρητους τρόπους. Είναι διαιρημένη και θρησκευτικά, με τις αμέτρητες θρησκευτικές δοξασίες σε όλες τις χώρες και βεβαίως χωρισμένη στις τρεις κυρίαρχες θρησκείες, τις υπεύθυνες της σημερινής τραγικής καταστάσεως του ανθρώπου, τις τρεις κυρίαρχες που έχουν την ίδια μήτρα. Κάτω από την σκοπιά αυτή ο εορτασμός των ισημεριών αλλά και των ηλιοστασίων αποκτά τεράστια σημασία αλλά και ένα βαθύτερο συμβολισμό. Ο εορτασμός αυτών των ημερομηνιών ενώνει όλη την ανθρωπότητα σαν ένα σώμα, σαν κατοίκους του ίδιου πλανήτη, κάτι που όλοι μας, που όλη η ανθρωπότητα έχει τόση μεγάλη ανάγκη, ιδίως τώρα, τώρα που τα παράσιτα ξεκοιλιάζουν και βιάζουν την μητέρα γη, τώρα που τα παράσιτα ακυρώνουν και καταστρέφουν ζωές, ιδανικά, όνειρα και που εξαφανίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο εορτασμός της Γης μας καθώς κινείται γύρω από τον προπάτορα Ήλιο και σηματοδοτεί την αναγέννησης της Φύσεως, θα πρέπει να συμβολίσει και την δική μας, εσωτερική και πνευματική αναγέννηση, την επανέναρξη του εξανθρωπισμού μας.
Οι εθνικές γιορτές, οι τόσο σημαντικές για κάθε λαό, θεσπίστηκαν από τον κάθε λαό εξαιτίας βεβαίως συγκεκριμένων καταστάσεων και ιστορικών γεγονότων, πρωτίστως για να τιμήσουν τους προγόνους των και δευτερευόντως για να διατηρηθούν και να τονίζονται οι εθνικές τους μνήμες. Οι δε σημερινές θρησκευτικές γιορτές, επιβλήθηκαν – συχνά με διώξεις – στους πιστούς των για να αποδώσουν κύρος και υπόσταση στα κύρια πρόσωπά (ιστορικά ή μη) και στις (υποτιθέμενες) αντιλήψεις που πρεσβεύουν οι θρησκείες που τις επέβαλαν.
Μόνο οι αρχαίες γιορτές ( των ηλιοστασίων και ισημεριών) αποτέλεσαν μια αυτούσια έκφραση του ψυχισμού των ανθρώπων γιατί υπήρξαν απόρροια της αρμονικής τους συμβιώσεως με την Φύση, και συνάμα επιβεβαίωση αναγνωρίσεως της Γης ως την πρωταρχική μητέρα όλων μας. Σήμερα όλους μας, μας ενώνουν οι τέσσερις σημαντικές, συμπαντικές θέσεις της Γης, θέσεις που είναι αιώνιες, που είναι δοσμένες από το θείο, δοσμένες σε όλους τους ανθρώπους, σε όλη την ανθρωπότητα.
Ο εορτασμός των ισημεριών και ηλιοστασίων μπορεί να ενώσει όλους τους ανθρώπους γιατί ακριβώς αυτός ο εορτασμός έχει ουσία για όλους τους ανθρώπους καθώς θα τιμάται ουσιαστικά η ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη Γη.
Σήμερα όμως τιμούμε τον Ύψιστο Δία και την Παμβασίλισσα Ήρα. Ήρα, αερόμορφη, των ανέμων τροφοδότρα, παντογένεθλε. Η θεά Ήρα, η Ανάγκη των Πάντων, η Ανάγκη της Δημιουργίας. Δίχως την παρουσία της Ανάγκης, δίχως την Ήρα, τίποτα δεν μπορεί να τελεσφορήσει. Ο παγγενέτης Δίας δεν μπορεί να δημιουργήσει δίχως την συνεισφορά της Ήρας.
Στο συμπαντικό επίπεδο, στο γήινο επίπεδο αλλά και στο μικρόκοσμο, για να υπάρξει γέννηση πρέπει πρωτίστως να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και αιτίες. Τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτε δεν γεννάται εκ του μηδενός. Πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την δημιουργία. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να διαμορφωθούν και να προκύψουν οι αιτίες ώστε να επιτραπεί η όποια ολοκλήρωση. Ειδάλλως όλα θα είναι όχι μόνο μάταια αλλά και ολέθρια για την όποια απερίσκεπτη – στην προκειμένου περίπτωση – προσπάθεια. Γι’ αυτό και συχνά, αλληγορικά, οι δύο μέγιστοι θεοί παρουσιάζονται συχνά να φιλονικούν. Μόνο με την αρμονική συνύπαρξη Διός και Ήρας επιτυγχάνεται ο όποιος σκοπός.
Σε εσωτερικό – πνευματικό επίπεδο, η τροφοδότρα των ανέμων Ήρα είναι ομόκλινη με τον πυρίδρομον Δία. Ο δρόμος προς την Σοφία, προς την Γνώση προς την Αλήθεια, περνά μέσα από την Λογική, την κατανόηση, την πνευματικότητα. Το πυρ χρειάζεται τον αέρα για να σχηματιστεί και με τον αέρα δυναμώνει. Δίχως αέρα, η φωτιά πνίγεται, σβήνει. Δεν μπορούμε να βαδίσουμε το δρόμο της Γνώσεως και της Αλήθειας, αν δεν σκεπτόμαστε λογικά, αν δεν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε βαθύτερα το γύρω μας, με άλλα λόγια αν δεν χρησιμοποιήσουμε το νου μας.
Αυτό αντανακλάται και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο γάμος Διός – Ήρας δείχνει τον δρόμο και για τον κάθε άνθρωπο. Η ένωση ανδρός και γυναικός, η δημιουργία οικογένειας είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για την εξέλιξη προς τα πάνω, του ανθρώπου. Αλλά η ένωση αυτή οφείλει να στηρίζεται σε μυαλό, σε νου, σε γνώση. Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί μία από της σοβαρότερες – αν όχι η πλέον σοβαρότερη – απόφαση του κάθε ανθρώπου, και έτσι η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί με σύνεση και λογική σκέψη, και όχι με ελαφριά καρδιά, στηριγμένη σε παρορμήσεις και έντονο συναισθηματισμό και μόνο. Όταν η απόφαση αυτή παίρνεται με τον τρόπο αυτό, δηλαδή απερίσκεπτα και χωρίς φρόνηση, τότε έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Διαλυμένες οικογένειες και παρηκμασμένες κοινωνίες που οδηγούνται προς την αυτοκαταστροφή. Με άλλα λόγια, αυτό που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα.
Εαρινή Ισημερία λοιπόν. Παγκόσμια γιορτή. Για μας τους Έλληνες – Έλληνες στην ιδεολογία – η εαρινή ισημερία αποτελεί την απαρχή του νέου έτους. Και καθώς υποδεχόμαστε την Άνοιξη και η μέρα γίνεται μεγαλύτερη, έτσι ελπίζουμε ότι και η δική μας, πνευματική – και όχι μόνο – άνοιξη, δεν θα αργήσει να έρθει.
Καλή χρονιά και χρονιά πολλά σε όλους και είθε το θεϊκό ζεύγος να μας ενδυναμώνει ώστε όλοι μας να φροντίζουμε ως Έλληνες και ως άνθρωποι, τις οικογένειές μας, τους οικείους μας, τους συνανθρώπους μας

Αιαντας Κωστας Βλαχος

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>