«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν είναι σωστός ο τίτλος, όχι η όραση από το μέλλον, αλλά ο ( ΤΡΟΜΟΣ ) από το μέλλον.

Ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης τεχνολογίας

Αγαπητοί αναγνώστες, είμαι 65 χρονών και είμαι πολύ φιλικός με την τεχνολογία, φιλικός με την τεχνολογία που ελέγχει ο άνθρωπος 100%. Είμαι θετικός σε ανώτερη τεχνολογία για άκρος επικίνδυνες εργασίες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι με αυστηρές προδιαγραφές από μεικτές επιτροπές του κράτους και των επιστημόνων, με πλήρη ομοφωνία για κάθε εφαρμογή, με τον σίγουρο και εξασφαλισμένο τρόπο της παύσης της, Μέχρι εκεί όμως, όχι όπως στην Ιαπωνία Φουκοσίμα και την Ρωσία Τσερνομπίλ που η πυρηνική ενέργεια τους ξέφυγε από τον έλεγχο και λιώνει τα πάντα και δεν ξέρουμε τη θα συμβεί στις μελλοντικές γενιές. Είμαι κάθετα αρνητικός στην αντικατάσταση του ανθρώπου από τις μηχανές σε μαζική αντικατάσταση, με την δικαιολογία ότι μας κάνει ποιο εύκολη την εργασία, περισσότερη παραγωγή, με λιγότερο κόστος, για να την πετάμε στις χωματερές για να έχει τιμή το προϊόν και άλλα ευτράπελα, δυο πράγματα έχει να επιλέξει ο άνθρωπος ή θα καταργήσει την εργασία και θα πληρώνετε για να κάθετε, πράγμα επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου, ή θα απαγορεύσει να αντικαταστούν τα μηχανήματα τον άνθρωπο, εκτός των περιπτώσεων που ανέφερα παραπάνω.

Η γη ζει εκατομμύρια χρόνια, δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να μας αναφέρει ότι ο άνθρωπος δεν την έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής από πολύ ανώτερη τεχνολογία του σήμερα, που του ξέφυγε από τον έλεγχο, ούτε και το αντίθετο, ίσως να είναι ένας λόγος που δεν έχουμε στοιχεία, ίσως κάποιοι που κάνουν βόλτες στο διάστημα να έχουν και το κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό. Όμως διαβάζοντας ότι μέσα σε 13.000 χρόνια ο άνθρωπος έφτασε σε ανώτερες ανακαλύψεις και ξαφνικά άρχιζε πάλι από τις σπηλιές, παράδειγμα τρεις καταστροφές, από παγετώνες, πλημμύρες, πτώση αστρικού σώματος. Έχουμε στοιχεία για τον Ωγύγη, τον Δευκαλίωνα και τον Δάρδανο. Όπου σε αυτές τις τρεις καταστροφές στη γη εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν ήπειροι, ζώα μοναδικά σε μέγεθος εμφάνιση και δυνατότητες, αγγεία και πάπυροι που διασώθηκαν, μας δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει ξανά φτάσει και περάσει την σημερινή τεχνολογία και ας μας την παρουσιάζουν ως μυθολογία. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις κάτι που δεν έχεις δει, ή σου έχουν περιγράψει άλλοι ότι είδαν, άρα ας αφήσουν για τα μικρά παιδιά την μυθολογία. Ένα παράδειγμα, μας λένε ότι ο τάδε έγραψε, ότι τον τάδε καιρό ανακαλύφθηκε ο τροχός, και μέσα από γραπτά και αγγεία, αλλά και σχέδια σε τοιχογραφίες σε σπηλιές, βλέπουμε χιλιάδες χρόνια πριν, άρματα, κάρα με τροχούς που πετάνε και άλλα! Είμαι της φιλοσοφίας ότι ο άνθρωπος έχει ξανά κάνει τις σημερινές ανεξέλικτες επιστημονικές εφαρμογές με κακή χρήση, αυτό θέλω να τονίσω για το μέλλον των παιδιών μας, μην αφήσουν τις μηχανές να τους αντικαταστήσουν, θα είναι το τέλος τους.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

…………………………………

Η όραση από το μέλλον…

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Επειτα από πολλά βίντεο, το ανδροειδές «κατάλαβε» χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση πώς να χειρισθεί εργαλεία μαγειρικής που βρίσκονταν μπροστά του για να μαγειρέψει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τι κοινό έχουν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, οι κάθε λογής ρομποτικοί βοηθοί και τα αυτόνομα drone σε ρόλο ιπτάμενων κούριερ; Οτι είναι εφαρμογές που, για να αλλάξουν τη ζωή μας όπως «υπόσχονται», προϋποθέτουν πως όλα αυτά τα μηχανήματα θα μπορούν να «βλέπουν», δηλαδή να αντιλαμβάνονται τι βρίσκεται γύρω τους περίπου όπως ο άνθρωπος, αναλύοντας την εικόνα από κάμερες που θα είναι τα «μάτια» τους. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται υπολογιστική όραση και έχει πάψει εδώ και χρόνια να ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Αντίθετα, χάρις στους ολοένα πιο εξελιγμένους αλγόριθμους που δημιουργούνται εδώ και περίπου μία πενταετία, έχουν γίνει σημαντικά βήματα ώστε να μιμηθεί την πιο σημαντική από τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ανακοίνωση από ερευνητές της Microsoft, ότι το λογισμικό που έχουν αναπτύξει έγινε το πρώτο software που, σε ένα ειδικό τεστ (ImageNet), έκανε λιγότερα λάθη από τους εθελοντές στην αναγνώριση αντικειμένων σε φωτογραφίες. Βέβαια, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, αυτό δεν σημαίνει πως το λογισμικό μπορεί να συγκριθεί με την όρασή μας, αφού δεν τα καταφέρνει εξίσου ικανοποιητικά σε όλες τις κατηγορίες οπτικών δεδομένων. Ωστόσο, πρόσθεσαν πως ήρθε ακόμη πιο κοντά η εποχή όπου τέτοιες τεχνολογίες θα επιτρέπουν σε μηχανήματα να «βλέπουν» τόσο καλά όσο ο άνθρωπος, τουλάχιστον για συγκεκριμένους σκοπούς. Ενας από τους βασικότερους σκοπούς είναι τα αυτοκίνητα που θα κινούνται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, με τεχνολογίες αυτόματης πλοήγησης, εκτός από ασφαλείς, να έχουν προσιτό κόστος. Αυτό υποστηρίζει πως πέτυχε η Nvidia με το σύστημα Drive PX που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο, με το οποίο ο «αυτόματος πιλότος» του Ι.Χ. θα «βλέπει» το περιβάλλον του χρησιμοποιώντας μόνο βιντεοκάμερες. Σε αντίθεση με το σύστημα της Google για τα αυτόνομα Ι.Χ., το οποίο βασίζεται σε ραντάρ, λέιζερ, αισθητήρες υπερήχων και 3D κάμερες, το Drive PX λειτουργεί αποκλειστικά με την ανάλυση βίντεο και επομένως θα είναι αρκετά πιο φθηνό. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα υστερεί σε αξιοπιστία σύμφωνα με την εταιρεία, αφού ανά πάσα στιγμή θα αναγνωρίζει έως και 150 αντικείμενα στο «οπτικό» του πεδίο – από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τα φανάρια, μέχρι τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Η αναγνώριση αντικειμένων είναι επίσης στόχος της Intel και της Qualcomm για τα δικά τους συστήματα υπολογιστής όρασης, με τις δύο εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών να προορίζουν, μεταξύ άλλων, τα συστήματά τους για drone που θα μπορούν έτσι να αποφεύγουν τα εμπόδια, καθώς θα πετούν αυτόνομα μεταφέροντας μικρά φορτία. Για να δείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας της, η Intel έχει αναρτήσει ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένα μικρό ελικόπτερο να διασχίζει ένα δάσος, περνώντας ανάμεσα στα δέντρα με ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Η Qualcomm, από την άλλη πλευρά, δεν περιορίζει το σύστημά της στα drone, αφού έχει παρουσιάσει κι ένα πρωτότυπο ρομπότ, το οποίο με τις κάμερές του μπορεί όχι μόνο να κινείται με ασφάλεια, αλλά και να καταλαβαίνει ποια από τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω του πρέπει να χρησιμοποιήσει για μια συγκεκριμένη εργασία.

Η υπολογιστική όραση μπορεί να φέρει όμως και με διαφορετικό τρόπο επανάσταση στη ρομποτική, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα τέτοιο μηχάνημα να αυτοεκπαιδεύεται παρακολουθώντας βίντεο. Ετσι, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Michigan και το ερευνητικό κέντρο NICTA στην Αυστραλία δημιούργησαν λογισμικό, με τη βοήθεια του οποίου ένα ανδροειδές έμαθε να… μαγειρεύει, βλέποντας 88 βιντεοκλίπ μαγειρικής στο YouTube. Με βάση την εικόνα, αλλά και τις περιγραφές των ανθρώπων στα βίντεο, το ανδροειδές «κατάλαβε» χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση πώς να χειρισθεί τα εργαλεία που βρίσκονταν μπροστά του.

Αν και έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε στο μέλλον τα ρομπότ στα εργοστάσια ή ακόμη και στα νοικοκυριά να αναλαμβάνουν ολοένα περισσότερες δουλειές, μαθαίνοντάς τες από βίντεο, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ακόμη βρίσκονται στην αρχή.

Πιο «έξυπνα»

Μπορεί οι μελλοντικές εφαρμογές της υπολογιστικής όρασης να αφορούν κυρίως ρομπότ ή αυτοκίνητα, ωστόσο τέτοιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ήδη στο Ιντερνετ από κολοσσούς όπως το Facebook, η Google και η Microsoft, ώστε οι online υπηρεσίες τους να «καταλαβαίνουν» τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες που αναρτούν οι χρήστες. Ετσι, για παράδειγμα, η Microsoft και η Google θέλουν να κάνουν πιο «έξυπνες» τις μηχανές αναζήτησης, για να μπορεί κανείς να βρει οπτικό υλικό που ταιριάζει στις «λέξεις-κλειδιά» που θα πληκτρολογήσει, ακόμη κι αν αυτές οι λέξεις δεν υπάρχουν στις λεζάντες ή στα κείμενα που συνοδεύουν τις εικόνες.

Επίσης, η υπολογιστική όραση έχει ήδη κάνει ακόμη πιο ευφυή τα «έξυπνα» τηλέφωνα, μέσω application όπως η Firefly της Amazon και η Google Goggles, οι οποίες αναλύουν τις φωτογραφίες από την κάμερα, για να αναγνωρίσουν ποια αξιοθέατα ή προϊόντα υπάρχουν σε αυτές. Μάλιστα, η εφαρμογή CamFind, που κυκλοφορεί για iPhone και κινητά Android, φιλοδοξεί να γίνει η «Google του πραγματικού κόσμου», δηλαδή η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί ένας κάτοχος smartphone για να βρει πληροφορίες για κάποιο φυσικό αντικείμενο. Μεταξύ άλλων, με την CamFind μπορεί να φωτογραφίσει την αφίσα μιας ταινίας για να μάθει πού προβάλλεται.

Τέτοιες εφαρμογές οπτικής αναζήτησης χρειάζονται πρόσβαση στο Ιντερνετ, αφού η ανάλυση των εικόνων γίνεται online. Ωστόσο, η Qualcomm έχει στα σκαριά την τεχνολογία Zeroth για τους επεξεργαστές της, ώστε οι «έξυπνες» συσκευές που θα τους ενσωματώνουν να δίνουν την ίδια δυνατότητα χωρίς σύνδεση στο web.

http://www.kathimerini.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>