«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Άλλος για Σύρα τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη;;; Και ο Τσίπρας στην Γερμανία και ο Κοτζιάς στην Κίνα;;;

Η Κίνα αμφισβητεί την κυριαρχία ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Κίνα αμφισβητεί την κυριαρχία ΔΝΤ, Παγκόσμιας ΤράπεζαςΣε μια στιγμή που οξύνονται εκ νέου οι γεωπολιτικές εντάσεις, η Κίνα φαίνεται να επελαύνει σε παραδοσιακά οχυρά της αμερικανικής κυριαρχίας, κερδίζοντας απρόβλεπτους συμμάχους από την Ευρώπη.

 

 

 

Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση δημιουργεί η προσχώρηση τεσσάρων ευρωπαϊκών δυνάμεων σε διεθνή αναπτυξιακή τράπεζα που έχει δημιουργηθεί από πρωτοβουλία της Κίνας και εντάσσεται στη σφαίρα επιρροής της. Αγνοώντας τις επίμονες πιέσεις της Ουάσιγκτον να απόσχουν από ένα τέτοιο σχήμα και να προτιμήσουν να το επηρεάζουν εκ των έξω, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία ανακοίνωσαν μέσα στην εβδομάδα ότι θα συμμετάσχουν στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών λίγες ημέρες ύστερα από ανάλογη ανακοίνωση εκ μέρους της Βρετανίας. Πρόκειται για την τράπεζα που ίδρυσε πέρυσι ο Κινέζος πρόεδρος και η οποία έχει τη δυναμική να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία των δύο μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων δημιουργημάτων του Bretton Woods, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η εν λόγω αναπτυξιακή τράπεζα στοιχειοθετεί ήδη ένα αντίστοιχο δίδυμο πιστωτικών οργανισμών μαζί με την αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, που επίσης δημιουργήθηκε πέρυσι από Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία και Νότια Αφρική, όταν οι αναδυόμενες οικονομίες αποφάσισαν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους θεσμούς της Δύσης. Και δεν είναι, βέβαια, μόνον αυτό το δίδυμο που απειλεί την πρωτοκαθεδρία των πιστωτικών οργανισμών επιρροής της Ουάσιγκτον. Ηδη στο Πεκίνο προσφεύγουν χώρες αποκλεισμένες από τις αγορές όπως η Αργεντινή και η Βενεζουέλα, οι πρόεδροι των οποίων, Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ και Νικολάς Μαδούρο, επισκέφτηκαν σχετικά προσφάτως την κινεζική πρωτεύουσα αναζητώντας οικονομική στήριξη. Ακόμη και η Ουκρανία, που προ ημερών διασφάλισε δάνειο από το ΔΝΤ, είχε προς στιγμήν εκφράσει την πρόθεσή της να προσφύγει στην αρωγή του ασιατικού οικονομικού γίγαντα. Στην αγκαλιά της Κίνας φαίνεται, άλλωστε, να καταλήγει η Ρωσία αντιδρώντας στην απομόνωσή της εξαιτίας της αναμέτρησής της με τη Δύση στην κρίση της Ουκρανίας. Ενα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, οι εκτιμήσεις του Πεκίνου είναι πως οι συναλλαγές της Κίνας με τη Ρωσία στο επίπεδο του εμπορίου, του τουρισμού και των μεγάλων έργων θα φθάσουν φέτος στα 100 δισ. δολάρια.

Η προσχώρηση, όμως, μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών σε πιστωτικό ίδρυμα κινεζικής επιρροής καταδεικνύει πλέον το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων χωρών να προσεγγίσουν το Πεκίνο. Ιδιαιτέρως η Βρετανία έχει σαφώς θέσει στόχο της να διασφαλίσει για το Λονδίνο τον ρόλο του πρωταρχικού προορισμού των κινεζικών επενδύσεων. Ετσι οι αμερικανικές αντιρρήσεις φαίνεται να πέφτουν στο κενό μαζί με την επιχειρηματολογία ότι η επίμαχη αναπτυξιακή τράπεζα θα έχει χαλαρά κριτήρια στη χορήγηση δανείων.

http://www.msn.com/el-gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Άλλος για Σύρα τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη;;; Και ο Τσίπρας στην Γερμανία και ο Κοτζιάς στην Κίνα;;;

  • ροδανθη

    Τιτλος ποιηματος
    Πατρις.Της εκκλησιας τα καντηλερια

    μια μερα σαν αυτη εγω
    γυριζω πισω στο χωριο
    τοτε στο σχολειο μικρο παιδι
    με τους ηρωες της επαναστασης
    μεγαλωσα μαζι
    στους τοιχους κοιταγα προσωπα ηρωικα
    οι αγωνιστες ολοι στη σειρα
    ο δασκαλος μ’εμαθε τη πατριδα ν’αγαπαω
    με περιφανεια γι’αυτη να μιλάω
    ξυπολητα στ’αρχαια μαρμαρα μας
    μανουσακια μαζευαμε στην αγκαλια μας
    διαβηκαν δυσκολα τα χρονια
    η παιδικη μου η κολωνια
    θεριεψε εγινε μεγαλη και τρανη
    μια πολιτεια αναδυθηκε εκει
    η Αρχαια Ιθωμη η γενετειρα μου
    τα μαρμαρα αυτα ειναι δικα μου
    καθε κολωνα και ιστορια
    μη τη σφετερειστητε ποτε θηρια
    τη φτωχεια εκει εζησα στο πετσι μου
    αυτη που ζω και ζουν ολοι οι δικοι μου
    διαβαζω,ξερω την αιτια
    δεν θα τη βρειτε στα βραδυνα δελτια
    μεγαλωσα γυριζω στο χωριο
    και οπλο εχω ενα στυλο
    η Αρχαια Ιθωμη ιερος τοπος αιωνια
    θυμαρι,ριγανη και της ελιας τα κλωνια
    μη ξεπουλησετε ποτε τη γη μου
    ειναι η ιστορια,ειναι η τιμη μου
    μελανι για σπαθι κρατω στα χερια
    ΠΑΤΡΙΣ της εκκλησιας τα καντηλερια
    25 Μαρτιου

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>