«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προς βουλευτές: Αυτά θέλει η κυβέρνηση να χαρίζετε σήμερα στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Προς αποφυγή δεύτερου ατυχήματος τύπου Βαρουφάκη, σας πληροφορώ ότι σήμερα με κατεπείγουσα διαδικασία ψηφίζετε το σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας” γνωστό στο ευρύτερο κοινό ως “νομοσχέδιο των 100 δόσεων”. 

Το άρθρο 24 αυτού του νομοσχεδίου αφορά άσχετο θέμα, και συγκεκριμένα, την παραχώρηση στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ ενός τελευταίου μάλλον μέρους της Ελλάδας ήτοι 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα (Μαρίνες, Κάμπινγκ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Μνημεία, Ιαματικές Πηγές), σημαντικές σε μέγεθος και προοπτικές εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, δάση, νησιά, αρχαιολογικοί χώροι, συνοριακοί σταθμοί και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου ( 3.427.871 στρέμματα περίπου). Στο δεύτερο μέρος θα βρείτε το αναλυτικό πίνακα. 

 

 

Η πρόταση νόμου, με το οποίο θα παραχωρηθούν όλα τα προαναφερόμενα στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ όσα της λείπουν ώστε να γίνει η καινούργια ιδιοκτήτρια της Ελλάδας, έχει ως εξής:

Άρθρο 24

Κατάργηση της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» – Συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.»
1α. Η διάταξη του άρθρου 16 του ν. 4146/2013 με την οποία ιδρύεται η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ» καταργείται.
1β. Η ακίνητη περιουσία της εταιρίας «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ» μεταβιβάζεται με αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
2. Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ ΑΕ) που συνεστήθη με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779) κατ’ επίκληση του αρ. 14Β του ν. 3429/2005 (Α’ 314) απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ). Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα και οι λεπτομέρειες που αφορούν την απορρόφηση αυτή.
3. Στόχος του Ταμείου που θα δημιουργηθεί μετά την απορρόφηση, είναι η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας προς όφελος και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης όπως ειδικότερα θα προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο. 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 

– Αντικείμενο του συγκεκριμένου άρθρου του άσχετου νομοσχεδίου, δεν είναι η ίδρυση ενός ταμείου με κύριο σκοπό την  χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά η παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα των προαναφερόμενων περιουσιακών στοιχειών ανεκτίμητης αξίας σε μια υπάρχουσα ανώνυμη εταιρεία για να τα πουλήσει και αν βγάζει κέρδος να το δώσει στους δανειστές. (βλεπε ν 3986/2011, άρθρο 1,παράγρ. 2 : Με τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα πληρώνονται αποκλειστικά οι δανειστές, και, άρθρο 2, παράγρ. 5:Το Δημόσιο παραιτείται από τα έσοδα που προκύπτουν από την ιδιωτική περιουσία του και τα παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ.) Συνεπώς, η τρίτη παράγραφος του αρθ 24, η οποία μπήκε μετά την δημόσια διαβούλευση και την θύελλα των αντιδράσεων, είναι απατηλή και άνευ αντικειμένου. Το αληθές αυτών των ισχυρισμών επιβεβαιώνεται και απο το email του υπουργού οικονομικών προς το eurogroup: τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα πάνε στους δανειστές

– Εάν κάπως, κάποτε, θα νομοθετήσετε την ίδρυση ενός καινούργιου ταμείου,  φροντίστε να είναι κερδοφόρο γιατί αυτό στο οποίο θέλει η κυβέρνηση να δώσει τώρα τα προαναφερόμενα περιουσιακά στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 κατέγραψε ζημίες ύψους € 3,4 εκατ. ευρώ !! [http://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/20140630-hradf-financial-statements-ifrs-notes-el.pdf (σελ. 9) και http://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/hradf-2014.q1.report-2014.09.30-el.pdf (σελ. 2)]

– Στο άρθρο με τίτλο “Απίστευτο! Συνεχίζεται το ξεπούλημα αλλά τώρα τα λεφτά θα τα φάμε εμείς, λέει η Βαλαβάνη”, στα σχετικά και στα σχόλια του, θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και τις μετέπειτα αντιδράσεις.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘ 24 ;;; 

Πέραν των προαναφερμένων

1) Επειδή πρόκειται περί εγκλήματος  

Α. Μαραγκοπούλου.Πρόεδρος ΙΜΔΑ: Η μεταβίβαση σε μια Ανώνυμη Εταιρεία της κυριότητας όλων των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, στην οποία ανώνυμη εταιρεία δίνεται και το δικαίωμα γενικού ξεπουλήματός τους κατά την κρίση της, αποτελεί τερατώδη μετάθεση κυβερνητικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε αυτό το θεσμικό κατασκεύασμα

Γεράσιμος Αρσένης, αντιπρόεδρος του ΙΜΔΑ και πρώην υπουργός: ο νόμος για την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι μόνο αντισυνταγματικός αλλά και επικίνδυνος. Το θέμα, σημείωσε, συνδέεται με την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Βάλια Μπαζού, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Το Ποντίκι»: εκτός από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, η χώρα χάνει, ουσιαστικά, το δικαίωμα του πολεοδομικού της σχεδιασμού. Επιπλέον, το ζήτημα της εκποίησης δημόσιας περιουσίας είναι πιο επικίνδυνο από τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς τα μέτρα αλλάζουν με μια τροπολογία, η δημόσια περιουσία (γη, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, σιδηροδρομικό δίκτυο, αυτοκινητόδρομοι, ακτές, λιμάνια, αεροδρόμια) αν ξεπουληθεί δεν θα επανέλθει με κανένα τρόπο.

Γ. Κασιμάτης, συνταγματολόγος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: Το 1,5% κατευθείαν σε συμβούλους! Εγκληματικό οργανισμό, που έχει συσταθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Γ. Χριστοφορίδης: το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί το μέσον για τη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και του κράτους.

Οι πιο πάνω δηλώσεις έγιναν κατά την παρουσίαση του βιβλίου  “ΤΑΙΠΕΔ – Όργανο εκποίησης της περιουσίας και κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας”,

c4ef3ccb-5940-4385-b30e-286338e93015_1

Συγγραφείς του βιβλίου είναι η ομότιμη καθηγήτρια και πρόεδρος του ΙΜΔΑ, Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου, ο ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος του ΔΣ του ΙΜΔΑ, Αντώνης Μπρεδήμας, η σύμβουλος Επικρατείας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Μαρία Καραμανώφ, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης, ο λέκτορας του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ακρίτας Καϊδατζής, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, Αριστοτέλης Κοσκινάς.

ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ; ΤΟ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ;

Στο το άρθρο 24 παραγραφος 2 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, διαβάζουμε :

«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.)»

Πρόκειται για τα τουριστικά και τα ολυμπιακά ακίνητα, τις παραλίες, τα σπήλαια κ.α. ουσιαστικά για ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας που ενώ ήταν εκτός ΤΑΙΠΕΔ τώρα μεταφέρεται σ’ αυτό.

Η κίνηση αυτή είναι χωρίς επιστροφή διότι ο συστατικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ ορίζει ότι αυτά που μεταβιβάζονται στο ταμείο δεν μπορούν να επιστρέψουν στο δημόσιο και ότι τα ποσά από την εκποίησή τους πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στο λογαριασμό των δανειστών.

Βεβαίως μπορεί να υπάρξει ο ισχυρισμός ότι «θα διαλύσουμε και το ΤΑΙΠΕΔ εντάσσοντας το σε ένα άλλο ταμείο με άλλο συστατικό νόμο που θα καταθέσουμε».

Τίθενται επ’ αυτού δύο ζητήματα:

Αν όντως πρόκειται να καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ τότε γιατί να το φορτώσουμε – πριν την κατάργησή του – με το σύνολο, σχεδόν, της ιδιωτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας του δημοσίου;

Πόσο απέχει από τη συγκέντρωση όλης αυτής της περιουσίας σε ένα μελλοντικό ταμείο η σκέψη της τιτλοποίησης της και «αξιοποίησης» της ως ενέχυρο για νέο δανεισμό με κίνδυνο να βρεθεί, δι αυτού του δρόμου, στα χέρια των δανειστών;

Η παραπάνω διατύπωση του άρθρου 24 πρέπει να αποσυρθεί! Τυχόν υπερήφισή της θα είναι απολύτως ανακόλουθη με τους αγώνες που έχουν δοθεί από έναν κόσμο και από τους ίδιους τους υπογράφοντες το Σ/Ν υπουργούς.

* Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

2) Επειδή σας το ζητάει ο κόσμος με επιστολές, σχόλια, άρθρα και ηλεκτρονικά ψηφίσματα 

α) Ηλεκτρονικό αίτημα που σε μόλις 3 ημέρες και χωρίς προβολή από τα παραδοσιακά ΜΜΕ και από το διαδίκτυο, συγκέντρωσε ήδη 1.474 υπόγραφες !!!  Το αίτημα απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και έχει ως εξής:

Απόσυρση άρθρου 24 παρ 2 ν/σχεδιου «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» για το ΤΑΙΠΕΔ

1c264a00f95187647a720c69dd7b2728

1.474 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 50.000

“Στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» η κυβέρνηση ενσωματώνει το άρθρο 24, στην παρ. 2 του οποίου εντάσσεται στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΤΑΔ ΑΕ. Στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου – συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων – καθώς και η περιουσία του ΕΟΤ. Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους. Τούτων δεδομένων, η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου ισοδυναμεί με υφαρπαγή τους από τους δανειστές χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα μας. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2.”

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 16, 2015

και η ψηφοφορία συνεχίζεται …

β) Μερικά ενδεικτικά  σχόλια που έγιναν στη δημόσια διαβούλευση και προκάλεσαν την άτοπη τροποποίηση με πρόσθεση της παραγράφου 3 (αργότερα άλλαξε πάλι με την πρόσθεση της λέξης “κυρίως” )

13 Μαρτίου 2015, 13:36 | Κ.Ρ

Το ΤΑΙΠΕΔ που αποτελεί μέρος του μνημονιακού μεσοπρόθεσμου συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η εταιρεία που συστάθηκε με σκοπό την αξιοποίηση των εκτάσεων προς όφελος των εθνικών προϋπολογισμών καταργείται και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο με ένα άρθρο, ενός νόμου.

13 Μαρτίου 2015, 05:25 | ΒΑΣΩ ΔΑΛΗΑΝΗ

ΝΤΡΟΠΗ σας. Εσείς που θα κουρεύατε 70% του χρέους, περνάτε στον ΤΑΙΠΕΔ
277 ακίνητα της ΕΤΑΔ. Χάρισμα στους δανειστές. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, αλλιώς πάψτε να μας επικαλείστε, επειδή κάναμε το λάθος και σας πιστέψαμε.
ΒΑΣΩ ΔΑΛΗΑΝΗ

14 Μαρτίου 2015, 16:51 | Δήμος Γεωργίου

Να αποσυρθεί το άρθρο 24 παρ. 2.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Δελτίο Τύπου 13/3/2015

Με το άρθρο 24 παρ. 2 σε άσχετο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αφορά σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ ΑΕ – στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων και η περιουσία του ΕΟΤ – απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους.
Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ.
Όσοι αγωνιστήκαμε μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατά της εκποίησης της δημόσιας περιούσιας από το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2 .

16 Μαρτίου 2015, 12:44 | ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου το σύνολο των εσόδων χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους, κατ’ απαίτηση των δανειστών, διογκώνεται αφού συγκεντρώνει το σύνολο των Δημοσίων Ακινήτων αλλά και των Τουριστικών Δημοσίων Ακινήτων, το ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το οποίο διαφυλάσσει την δημόσια περιουσία, λειτουργεί με γνώμονα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, και αναλαμβάνει δράσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προσθέτοντας έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!


Να σημειωθεί δε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα καταργείτο την επομένη των εκλογών την ίδια στιγμή που οι κυβερνόντες θα έσκιζαν και το μνημόνιο!
Πρέπει να τους αναγνωριστεί όμως συνέπεια στην απόλυτη ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ!!!

16 Μαρτίου 2015, 10:31 | Κυριακὴ

Δυστυχῶς, ἄν καὶ ἄλλα λέγατε στὶς προεκλογικές σας ἐξαγγελίες, ἀποδεικνύεστε κατώτεροι τῶν περιστάσεων. Ὄχι μόνον ἐξακολουθεῖτε τὸ πρόγραμμα τοῦ ξεπουλήματος τῶν περιουσιακῶν στοιχείων τοῦ Ἕλληνος, ἀλλὰ τὸ ἐνισχύετε.

Καὶ μόνον ἡ ὑπαναχώρησίς σας, ὡς κυβερνήσεως, στὸ θέμα τῆς ΜΗ καταργήσεως (πλέον) τοῦ ΤΑΙΠΕΔ, ἄν καὶ ἄλλως εἴχατε δεσμευθεῖ, ἀποδεικνύει τὸ ἦθος σας, τὶς στοχεύσεις καὶ τὸ ὅ,τι κι ἐσεῖς παραμένετε ἁπλῶς ἕνα ἀκόμη γρανάζι στὶς μεθοδεύσεις γιὰ τὴν δουλοποίησιν τῆς Πατρῖδος μας.
Λυπᾶμαι καὶ θλίβομαι…

Ὄχι διότι ἤλπιζα κάτι διαφορετικό, ἀλλὰ διότι πουλήσατε πολὺ ἐλπίδα καὶ δυστυχῶς, πολλοί, πάρα πολλοί, συμπατριῶτες μας, θὰ ἀπογοητευθοῦν γιὰ ἀκόμη μίαν φορά.
Πάντως νὰ θυμᾶστε κάτι πολὺ σημαντικό.
ΟΥΔΕΜΙΑ σας ὑπογραφὴ ἀναγνωρίζουμε.
ΟΥΔΕΜΙΑ σπιθαμὴ ἑλληνικοῦ ἐδάφους σᾶς χαρίζουμε.
ΟΥΔΕΜΙΑ περίπτωσις ὑπάρχει νὰ ἐπιτύχετε…
(Ὅσο κι ἐὰν θέλετε νὰ πιστεύετε τὸ ἀντίθετον!!! Σᾶς διαβεβαιῶ!!!)

Λυπᾶμαι… Ὄχι γιὰ ἐσᾶς… Ἐσεῖς ἔχετε τὶς …«συμφωνίες» σας.
Γιὰ τὸν Ἕλληνα. Μόνον.

 γ) Επιστολή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
19/3/2015

Προς
τους βουλευτές/ βουλεύτριες
Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ σας καλεί να συνηγορήσετε στην απόσυρση του άρθρου 24 παρ. 1β, 2 και 3 το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας».

Σύμφωνα με τα δύο σχετικά δελτία τύπου της Πρωτοβουλίας το μείζον θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, που απασχόλησε από το 2011 τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κινήματα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας και τις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με την προχειρότητα δύο παραγράφων σε νομοσχέδιο με άλλο περιεχόμενο.

Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταστροφική γιατί μεταφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου όλα τα ακίνητα του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Ακινήτων) καθώς και την περιουσία του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011, ένα σκληρό νομοθέτημα που δεν επιδέχεται αμφισημίες, «το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου» (άρθρο 1 παρ. 2). Το πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο του νόμου περιβάλλεται από δεκάδες άλλες διατάξεις, που διέπουν την είσοδο των περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ και τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους. Οτιδήποτε μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ δεν εξέρχεται, παρά μόνο ιδιωτικοποιημένο ή εκκαθαρισμένο.

Με την παράγραφο 1β παρέχεται εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας για μεταβίβαση σε άγνωστο, προς το παρόν, αποδέκτη, της περιουσίας της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ χωρίς συζήτηση στη Βουλή.

Εξάλλου, η παρ. 3 που προστέθηκε μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις εκφράζει πιθανόν καλή πρόθεση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά θεσμική εγγύηση. Είναι προφανές ότι το ΤΑΙΠΕΔ, μνημονιακή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν καταργείται ούτε μετασχηματίζεται με ευχολόγια/προσθήκες σε άσχετα νομοσχέδια. Η σύγκρουση με τους δανειστές για να διασφαλίσουμε/αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία θα είναι μεγάλη. Όσοι/ες αγωνιστήκαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα 4 αυτά χρόνια και, «κρατώντας καθυστέρηση», έχουμε διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία θέλουμε ο αγώνας να συνεχιστεί με καθαρά χαρτιά.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 24 και το θέμα να συζητηθεί συνολικά στα πλαίσια του νόμου για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ που έχει ήδη εξαγγελθεί ότι ετοιμάζεται.

http://enosy.blogspot.gr/2015/03/blog-post_48.html

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ;;; 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
περιλαμβάνει ένα σύνολο εβδομήντα μίας περίπου χιλιάδων περιουσιακών στοιχείων, όπως συνοπτικά ταξινομούνται στον πίνακα που ακολουθεί:

Είδος Ακινήτου/ Αριθμός /Έκταση*

Αστικά 11.937 /56.622.815
Αγροτικά 23.928 /1.227.927.641
Παράκτια 2.187 /161.968.315
Γήπεδα 7.373 /127.161.163
Νησιά 597 /233.088.958
Δάση 632 /556.800.718
Αρχαιολογικοί χώροι 538 / 6.229.914
Οικισμοί 209/ 987.769
Λοιπά 24.058 /1.057.084.202
Σύνολο 71.459/ 3.427.871.494

(*) Σε m2

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Το χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων περιλαμβάνει ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από το φυσικό τους κάλλος. Σε αρκετά από αυτά είχαν αναπτυχθεί από τον ΕΟΤ τουριστικές υποδομές, ενώ υπάρχουν και σημαντικής επιφάνειας και προοπτικών ακίνητα, που αποτελούν την κρυμμένη δυναμική του τουριστικού χαρτοφυλακίου της Χώρας.

Είδος Ακινήτου Αριθμός
Μεγάλες εκτάσεις * 27
Μαρίνες 7
Ξενοδοχεία Ξενία 31
Τουριστικά Περίπτερα 26
Ιαματικές πηγές 20
Campings 12
Χιονοδρομικά κέντρα 3
Συνοριακοί σταθμοί 2
Λοιπές εκτάσεις/Αιγιαλοί 136
Μνημεία 2
Νησίδες 6
Σπήλαια 1
Αρχοντικά 4
Σύνολο 277
(*) Με επιφάνεια > 100.000 m2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Πρόκειται για ένα σύνολο 12 από τα 23 συνολικά συγκροτήματα, τα οποία κατασκευάστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». 

Ονομασία Ακινήτου / Εμβαδόν γηπέδου*
 1. Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας 44
 2. Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου 757
 3. Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου 1.029
 4. Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου 306
 5. Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά 2.002
 6. Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων 79
 7. Κέντρο Γραπτού Τύπου 14
 8. Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου 93
 9. Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή –
10. Παμπελοποννησιακό Στάδιο 152
11. Παγκρήτιο Στάδιο 198
12. Πανθεσσαλικό Στάδιο 126
Σύνολο 4.800
(*) Στρέμματα

http://www.etasa.gr/page.aspx?itemID=SPG183

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ;;; 

Τα πάντα !Πρώην Δημόσιες επιχειρήσεις, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αεροσκάφη, υποδομές, εν ενεργεία στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000, ξενοδοχεία, στάδια, δάση, μνημεία, εκατομμύρια στρέμματα γης, αυτοκινητόδρομοι και πολλά άλλα, με συνέπεια να κατέχει  μαζί με τα σημερινά, σχεδόν όλη την κοινή μας περιουσία και άμεσα η έμμεσα, περίπου το 60% της επικράτειας. Και όλα αυτά  χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς αποτίμηση της αξίας τους και χωρίς δικαίωμα επιστροφής μετά την πώληση τους, ότι και αν συμβεί.

Σας παραθέτω τα ΦΕΚ που εντόπισα : 

2011

ΦΕΚ Β΄2061/16 – 09-2011 και ΦΕΚ 2501 Β/ 4-11-2011

Μετοχές των εταιριών :

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε., ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (ΟΠΑΠ), ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. κλπ

– Δικαίωματα που αφορούν στη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ , των οποίων η οργάνωση, λειτουργία και διοίκηση ανήκει στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
– 35 ΑΚΙΝΗΤΑ
– Τα ακόλουθα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών:
α) Το προβλεπόμενο δικαίωμα στο άρθρο 4.2 της από 31.07.1995 συμβάσεως, μεταξύ του Δημοσίου και των εταιρειών Hochtief Aktiengesellschaft vorm. Helfamann, ABB Calor Emag Schaltanlagen AG, H. Krantz−TkT GmbH και Flughafen Athen − Spata Projektgesellschaft mbH,
β) Το δικαίωμα του Δημοσίου, που αφορά στην παραγωγή, λειτουργία, κυκλοφορία, προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων,
γ) Τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει, μέχρι την 31/12/2027, από την εκχώρηση,.. του Κανονισμού Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και των ειδικότερων σχετικών διατάξεων, σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών.
– Τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης:
(γα) την από 31/1/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ..
(γβ) την από 19/12/2006 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, …
(γγ) την από 24/7/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ..
(γδ) την από 28/6/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ..
(γε) την από 31/5/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ..
– Το δικαίωμα του Δημοσίου, που σχετίζεται με τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης, για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια:
(δα) η από 3/1/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, που κυρώθηκε με το νόμο 2395/1996 (ΦΕΚ 71 Α/24.4.1996 – Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης και τριμερούς Συμφωνίας του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης και εκμετάλλευσης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, καθορισμός περιβαλλοντικών όρων και ρύθμιση συναφών θεμάτων http://www.parliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=1f9ad28a-9271-4e31-b668-4250b12c71db
(δβ) η από 23/5/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, που κυρώθηκε με το νόμο 2445/1996
και άλλα πολλά που θα τα δείτε στα ΦΕΚ 

2012

ΦΕΚ 1363Β/26-04-2012

-12.759.440 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 51,038% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

-5.137.554 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50,968% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

– 7.318.318 μετοχές της εταιρείας ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 65% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

-36.245.240 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,033% επί του μετοχικού
της κεφαλαίου.

-12.348.000 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,017% επί του μετοχικού
της κεφαλαίου.

– 728.864 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,697% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου οι οποίες αποφασίσθηκαν ..

– Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 80,97% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 714.879 μετοχές.

3.2 Για την εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 25,00% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 7.500.000 μετοχές.
3.3 Για την εταιρεία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 17,00% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 39.440.000 μετοχές.
3.4 Για την εταιρεία ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 34,043% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 96.841.396 μετοχές.
3.5 Για την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 92,684% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 1.622.850.094 μετοχές.

Μετοχές και δικαιώματα ψήφου για 

α) 9.000.000 μετοχές της Εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 30% επί του μετοχικού της κεφαλαίου,
β) 108.430.304 μετοχές της Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,477% επί του μετοχικού της κεφαλαίου,
γ) 15.000 μετοχές της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου,
δ) 7.686.362 μετοχές της Εταιρείας «ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.»

ΦΕΚ 2996Β/12-11-2012

άνευ ανταλλάγματος μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα των μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου των παρακάτω εταιρειών:

1.1 «Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε.»
1.2 «Οργανισμός Λιμένα Βόλου Α.Ε.»

1.3 «Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.»

1.4 «Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε.»
1.5 «Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε.»
1.6 «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε.»

1.7 «Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε.»

1.8 «Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου Α.Ε.»

1.9 «Οργανισμός Λιμένα Πάτρας Α.Ε.»

1.10 «Οργανισμός Λιμένα Ραφήνας Α.Ε.»

– Τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει από την εκχώρηση σε τρίτους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και, ιδίως, τις διατάξεις του ν. 4070/2012 (Α ́ 82) και του Κανονισμού Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Β ́ 748/21.06.2006),

α) του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης των ραδιοσυχνοτήτων 790−862 MHz («Ψηφιακό Μέρισμα»), για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινη− τής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών και
β) των ραδιοσυχνοτήτων 2.500 − 2.690 MHz για όποιο σκοπό αυτές διατεθούν.

2013 

ΦΕΚ B 1020-25/04/2013

Ενδεικτικά και μόνο: 
– εν λειτουργίαστρατόπεδο των καταδρομών στην Κάλαθο σημερινής έκτασης 231.450 τ.μ.
– «Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ 2653» ( Αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ 1.360.000,00 τ.μ.) όπου λειτουργούν η σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) Πάτριοτ
– Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
– Τουριστικό Λιμένα Φαλήρου και οι εγκαταστάσεις του
– Ανταλλάξιμα Ακίνητα (προστατευόμενα από τη συνθήκη της Λωζάνης)
– Οκτώ προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Νάξο, Μήλο, Άνδρο, Πάρο και Αντίπαρο

λεπτομέρειες εδώ. Όλα τα υπόλοιπα στο ΦΕΚ 

ΦΕΚ Β 2883Β – 14/11/2013

ενδεικτικά:

– το ακίνητο «Ξενία Πορταριάς», εκτάσεως 11.967, 00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του Ξενία Πορταριάς),
– το ακίνητο «Ξενία Χίλια Δένδρα Σερρών»,2.663,00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα κλπ
– το ακίνητο «Ξενία Δράμας», εκτάσεως 2.969,77 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού
– το ακίνητο «Ξενία Κομοτηνής», 18.225 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρ− τήματα και παρακολουθήματα αυτού
– το ακίνητο «ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ», εκτάσεως 785.398,00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένων των υδροθεραπευτικών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων), 

 

2014

 ΦΕΚ Β 1387/30-05-2014

ενδεικτικά:

– Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού  11.100.000 τ.μ.,
– Ακίνητα στο εξωτερικό
– Πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ι.Μ. Πέτρας Ολύμπου, με ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 21.320 στρέμματα
– Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κερκύρας, εκτάσεως 17.365,67 τ.μ.,
– Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio) εκτάσεως 383.000 τ.μ.
– ΞΕΝΙΑ PALACE Ακροναυπλίας επί οικοπέδου 24.900 τ.μ.
– ΞΕΝΙΑ AMPHITRION επί οικοπέδου 3.500 τ.μ. και
– ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου Α ́ επί οικοπέδου 4.500 τ.μ.,
– το «φιλέτο» της «Ιαματικής Πηγής Κυλλήνης»εκτάσεως 1.380.000,00 τ.μ. όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, του camping, του υδροθεραπευτηρίου της ιαματικής πηγής και άλλων εγκαταστάσεων) Τα υπόλοιπα στο ΦΕΚ 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Την απόσυρση του άρθρου 24 του Σχεδίου Νόμου για τις «100 δόσεις» ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο Βουλευτής «Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. (που κατέχει τεράστιας αξίας και σημασίας δημόσια περιουσία) από το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η προσθήκη που έχει γίνει, και προαναγγέλλει την ίδρυση Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας του οποίου τα έσοδα θα κατευθύνονται στην κοινωνική πολιτική, είναι καταρχήν θετική όμως εφόσον δεν καταργούνται διατάξεις ή το σ/ν για το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι να ιδρυθεί το νέο Ταμείο δε μπορεί η Δημόσια Περιουσία να είναι στο αποικιοκρατικό ΤΑΙΠΕΔ».

http://www.badiera.gr/?p=38078

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Χριστίνα Σαλεμή

ΥΓ Μετά την δημοσίευση, το άρθρο  θα αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην πρόεδρο της βουλής, στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στα κόμματα 

3 comments on “Προς βουλευτές: Αυτά θέλει η κυβέρνηση να χαρίζετε σήμερα στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ”

  1. Έστειλα το άρθρο στους ακόλουθους παραλήπτες

    From: christina salemi
    Sent: Friday, March 20, 2015 2:04:34 PM

    zoikonstantopoulou@yahoo.com (zoikonstantopoulou@yahoo.com); nvalavani@parliament.gr (nvalavani@parliament.gr); stathispanagoulis@gmail.com (stathispanagoulis@gmail.com); anypapasxolisi@yeka.gr (anypapasxolisi@yeka.gr); a.tsipras@parliament.gr (a.tsipras@parliament.gr); thanasispetrakos@gmail.com (thanasispetrakos@gmail.com); th.petrakos@parliament.gr (th.petrakos@parliament.gr); olgagerovasili@gmail.com (olgagerovasili@gmail.com); o.gerovasili@parliament.gr (o.gerovasili@parliament.gr); chmantas@parliament.gr (chmantas@parliament.gr); info@syriza.gr (info@syriza.gr); kke@parliament.gr (kke@parliament.gr); g.germenis@parliament.gr (g.germenis@parliament.gr); ninikolopoulos@gmail.com (ninikolopoulos@gmail.com); j.koutsoukos@parliament.gr (j.koutsoukos@parliament.gr); plakiotakisgiannis@gmail.com (plakiotakisgiannis@gmail.com); j.plakiotakis@parliament.gr (j.plakiotakis@parliament.gr); pressoffice@anexartitoiellines.gr (pressoffice@anexartitoiellines.gr); info@anexartitoiellines.gr (info@anexartitoiellines.gr); papariga@parliament.gr (papariga@parliament.gr); tpafilis@parliament.gr (tpafilis@parliament.gr); lab_giorgos@hotmail.gr (lab_giorgos@hotmail.gr); info@topotami.gr (info@topotami.gr); hellasamiras@gmail.com (hellasamiras@gmail.com); pasok@pasok.gr (pasok@pasok.gr); vassilis.kikilias@kikilias.gr (vassilis.kikilias@kikilias.gr); info@kedikoglou.gr (info@kedikoglou.gr); proedros@nd.gr (proedros@nd.gr)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΟΣ ΠΡΟΕΙΠΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ

  2. Βουλή: Αντιπαράθεση για το «κατεπείγον» των 100 δόσεων – «Αγκάθι» και το άρθρο 24 για τη δημόσια περιουσία

    Το επίμαχο άρθρο αφορά στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και ιδίως όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής, από το Φάληρο έως το Σούνιο – Η ΝΔ ζήτησε την απόσυρσή του

    Με αλλαγή των ρόλων ξεκίνησε η συζήτηση του δεύτερου κυβερνητικού νομοσχεδίου, που διευρύνει τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία στη Βουλή, καθώς αυτή τη φορά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία έχει εισαχθεί το σχέδιο νόμου και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ την υπερασπίστηκε.

    Πέραν όμως των διαδικαστικών, ένταση υπήρξε και για το προβληματικό, όπως εξελίσσεται, άρθρο 24, που αφορά στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και ιδίως όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής, από το Φάληρο έως το Σούνιο.

    Η ΝΔ ζήτησε την απόσυρση του άρθρου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ορισμένα «φιλέτα» να περάσουν σε χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών, που ήδη τα διεκδικούν δικαστικά.

    Όπως είπε, το άρθρο καταργεί τη δημόσια εταιρεία Παράκτιο Μέτωπο, που βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη με ιδιώτες και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, επιχείρησε για τρίτη φορά να τροποποιήσει το περιεχόμενο της διάταξης, χωρίς ωστόσο να κάμψει τις ισχυρές ενστάσεις της αντιπολίτευσης, που εξακολουθεί να εκφράζει έντονους προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα της ρύθμισης.

    «Εάν δεν αποσυρθεί το άρθρο, η πλειοψηφία θα πάρει στις πλάτες της ένα μεγάλο σφάλμα που θα ζημιώσει το Δημόσιο» είπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ εξήγησε πως η διατύπωση είναι προβληματική, καθώς «εμφανίζεται η εκτελεστική εξουσία να διατάσσει το Δικαστήριο να αναβάλει την εκδίκαση υποθέσεων».

    «Είναι η τρίτη αλλαγή επί της ουσίας του άρθρου. Ποιος είναι ο κατεπείγον λόγος, για να ψηφιστεί με αυτή τη διαδικασία;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και, απευθυνόμενος προς την υπουργό, είπε: «Δεν αμφισβητώ το ήθος και την ακεραιότητά σας . Όμως, υπάρχει δίκη στις 28 Απριλίου που έχει τεράστια σημασία για το δημόσιο συμφέρον. Εάν το δικαστήριο δεν δώσει αναβολή και εσείς δεν έχετε προλάβει να ορίσετε εκκαθαριστή, θα κερδίσει η εταιρεία. Σας ρωτώ: ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να συζητήσουμε αυτό το άρθρο με κατεπείγουσα διαδικασία, όταν εσείς το έχετε αλλάξει τρεις φορές; Για ποιο λόγο βιάζεστε; Γιατί να μην έρθει σε άλλο νομοσχέδιο με κανονική διαδικασία; Μπορεί να προκαλέσετε -χωρίς να το θέλετε- βλάβη του ελληνικού Δημοσίου».

    Η κυρία Βαλαβάνη υποστήριξε πως, μετά τις αλλαγές, το άρθρο 24 είναι απόλυτα «ξεκάθαρο» και επέμεινε πως «δεν θα το αποσύρουμε. Επειγόμαστε. Σε ένα μήνα θέλουμε να έχουμε το νέο ταμείο για τη δημόσια περιουσία».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ευχήθηκε «καλορίζικα» στην κυβέρνηση αναφορικά με το κατεπείγον νομοσχέδιο και πρόσθεσε «το νομοσχέδιο το είχατε προαναγγείλει από την ημέρα της ορκωμοσίας σας. Γιατί πέρασε ένας μήνας χωρίς να κάνετε τίποτα και σήμερα μας το φέρνεται με διαδικασίες εξπρές;».

    Επικριτική εμφανίστηκε και η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη (Ποτάμι), που ζήτησε να αποσυρθούν τα άρθρα 21, 24 και 31. Διαφωνία με την κατεπείγουσα διαδικασία εξέφρασε και ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος (ΧΑ).

    http://www.protothema.gr/politics/article/461220/vouli-adiparathesi-gia-to-katepeigon-ton-100-doseon-agathi-kai-to-arthro-24-gia-ti-dimosia-periousia/

    Ειδικά για το άρθρο 24 o κ. Γεωργιάδης επανέφερε τις χθεσινές καταγγελίες της Ν.Δ για εμπλοκή του γ.γ της κυβέρνησης Σπ.Σαγιά σε αντιδικία της «Παράκτιο Μέτωπο» με ιδιώτη υπενθυμίζοντας ότι η δίκη είναι στις 28 Απριλίου και αν μέχρι τότε δεν έχει οριστεί εκκαθαριστής το δημόσιο κινδυνεύει να χάσει τη δίκη:

    • “Η κυρία Βαλαβάνη υποστήριξε πως, μετά τις αλλαγές, το άρθρο 24 είναι απόλυτα «ξεκάθαρο» και επέμεινε πως «δεν θα το αποσύρουμε. Επειγόμαστε. Σε ένα μήνα θέλουμε να έχουμε το νέο ταμείο για τη δημόσια περιουσία».” !!!

      Κυρία Βαλαβάνη, εσείς θέλατε να σκίσετε τα μνημόνια, να διαγράψετε το χρέος κλπ Πέραν τούτου όμως, όταν θέλεις σπίτι, πρώτα το χτίζεις και μετά κουβαλάς τα έπιπλα να τα μπάσεις μέσα. Εσείς που θα βάλετε τα έπιπλα σας ;;;

    • https://justiceforgreece.wordpress.com/

    • cristina [simelas@yahoo.gr]

Μοιραστείτε το!

1 comment to Προς βουλευτές: Αυτά θέλει η κυβέρνηση να χαρίζετε σήμερα στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ

  • ΦΕΥΓΟΥΝ : 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα (Μαρίνες, Κάμπινγκ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Μνημεία, Ιαματικές Πηγές), σημαντικές σε μέγεθος και προοπτικές εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, δάση, νησιά, αρχαιολογικοί χώροι, συνοριακοί σταθμοί και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων κλπ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>