«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τσίπρας: Ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Τσίπρας: Ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

12/03/201517:32

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ, είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συνυπέγραψε θα προωθεί μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας και της κοινωνικής απορρύθμισης, όπως στο παρελθόν.

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, είπε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει μία διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Ένα από τα ελλείμματα ήταν ότι δεν είχε σαφή αναφορά στη χρηματοδότηση. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε έντιμοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση η Ελλάδα θα ανταποκριθεί. Ωστόσο, αν δεν καταβληθεί η δόση, αυτό θα σημαίνει ότι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας υπάρχει κάποιος που την προωθεί και κάποιος που θέλει να την δυναμιτίσει».

«Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία με τους εταίρους και γι’ αυτό είμαστε εδώ» παραδέχθηκε. «Υπάρχει από ένα μέρος των εταίρων μας η καχυποψία ότι η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά μεταρρυθμίσεις. Είμαστε εδώ, για να πιστοποιήσουμε και μέσω του ΟΟΣΑ τη βούλησή μας» προσέθεσε.

Δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας: «Συνυπογράψαμε με τον κ. Γκουρία μία νέα περίοδο ειλικρινούς συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ. Η συνεργασία μας αποκτά νέα βάση, γιατί βασίζεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης. Ο ΟΟΣΑ δεσμέυεται, ώστε να παράσχει την απαραίτητη υποδομή, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν».

Εξηγώντας τη διαφορά με το παρελθόν, τόνισε: «Έχουμε δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις για την κοινωνική αλλαγή και όχι γι’ αυτές που γίνονταν μέχρι τώρα και είχαν ταυτιστεί με την απορρύθμιση. Θα πρέπει να κάνουμε ξανά τη λέξη μεταρρύθμιση να πάρει θετικό κοινωνικό πρόσωπο. Οι μεταρρυθμίσεις με τον ΟΟΣΑ θα έχουν αποτέλεσμα την κοινωνική δικαιοσύνη, τη μετατροπή της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, τη μετατροπή της Ελλάδας σε μία κανονική χώρα, όπου ο δείκτης διαφθοράς και κοινωνικού εγκλήματος θα πέσει. Η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Οι μεταρρυθμίσεις θα σηματοδοτήσουν τη ρήξη με τις παθογένειες του παρελθόντος και με την εξάρτηση από την οικονομική ολιγαρχία. Είναι μεταρρυθμίσεις που μπορούμε να προωθήσουμε, γιατί τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία. Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν είναι εξαρτημένη από το παρελθόν και την στηρίζει ο λαός. Από κοινού με τον κ. Γκουρία ανοίξαμε ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο που θα έχει συνέχεια. Για τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν παγκόσμιο θέμα με αρνητικό πρόσημο. Πριν τέσσερα χρόνια ένας άλλος οργανισμός, το ΔΝΤ, επέβαλε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας που είχε αποτέλεσμα να χάσουμε 25% του ΑΕΠ. Τώρα ένας άλλος οργανισμός, ο ΟΟΣΑ, έρχεται για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος μέσα από δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι  μεταρρυθμίσεις που συζητάμε δεν είναι αυτές που κάποιοι μας επιβάλλουν, αλλά αυτές που εμείς θέλουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την πλευρά της Τρόικας είδαμε εκβιασμούς ότι «αν δεν μειωθούν συντάξεις και μισθοί, αν δεν γίνουν απολύσεις, δεν θα δοθούν οι δόσεις. Δεν είδαμε ποτέ εκβιασμούς για δομικές μεταρρυθμίσεις, για την απονομή της δικαιοσύνης ή την καταργησή των τριγωνικών συναλλαγών. Άρα, η βασική διαφορά των προηγούμενων προγραμμάτων με το τωρινό είχε στόχο την εσωτερική υποτίμηση και όχι τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Σε άλλη ερώτηση για το αν οι εταίροι έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας, απάντησε: «Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία διαπραγματέυσεων για την υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup. Νομίζω ότι έχουν μπει σε ράγες οι συζητήσεις για την υλοποίηση της απόφασης, ώστε, εφόσον εφαρμοστεί έγκαιρα και γρήγορα, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν αισθάνομαι να έχω θηλιά στο λαιμό μου».

Ο κ. Γκουρία ανέφερε ότι υπέγραψαν κοινό έγγραφο συνεργασίας, στο οποίο περιλαμβάνονται ζητήματα διαφάνειας, απασχόλησης, ενίσχυσης του ανταγωνισμού και αντιμετώπισης των μονοπωλίων.

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει δώσει το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και εκείνη θα πάρει την απόφαση για το ποιες μεταρρυθμίσεις τελικά θα εφαρμοστούν στη χώρα.

Είπε ακόμη ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η συμφωνία με τον ΟΟΣΑ

Συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Παρίσι.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συμφωνία αφορά σε μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και «αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα «αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και σημειώνουν πως μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους». 

Κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός είπε πως στόχος είναι «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας», ενώ «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με τον κ. Γκουρία.

«Βρισκόμαστε στον ΟΟΣΑ & συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Άνχελ Γκουρία», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την παρακάτω εικόνα.

Σημειώνεται πως τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στη γαλλική πρωτεύουσα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

http://www.protothema.gr/


Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>